sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: recalculare

38 articole
Eveniment

Recalcularea pensiilor, în impas la Iași

Recalcularea pensiilor, în impas la Iași. Directoarea Casei Județene de Pensii (CJP) Iași a confirmat că etapa a doua a recalculării pensiilor este momentan blocată, fără un termen clar de reluare. Recalcularea pensiilor, în impas la Iași Procesul este îngreunat de volumul mare de cereri și de complexitatea dosarelor, care au pus presiune asupra angajaților instituției. Citește și: BREAKING Fitch retrogradează perspectiva României la „BBB-”, ceea ce va duce la o creștere a dobânzilor la care Guvernul se împrumută Aceștia se confruntă cu un nivel ridicat de muncă, ceea ce a încetinit considerabil progresul. Pensionarii afectați rămân în incertitudine, iar nemulțumirea crește din cauza întârzierilor repetate. Continuarea, în Ziarul de Iași

Recalcularea pensiilor, în impas la Iași (sursa: Facebook/Ministerul Muncii și Solidarității Sociale)
Recalcularea pensiilor (a doua etapă), moartă (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Recalcularea pensiilor (a doua etapă), moartă

Recalcularea pensiilor (a doua etapă), moartă. Acest demers a început la 1 septembrie 2024, avansează lent. Recalcularea pensiilor (a doua etapă), moartă Maria Andronache, șefa Casei Județene de Pensii Iași, a explicat că întârzierea este cauzată de lucrările restante la dosarele mai vechi, care încă sunt în proces de actualizare. Citește și: Gigi Becali acuză cancelaria lui Ciolacu că aștepta șpagă pentru a elibera un ajutor de stat de 13 milioane de euro În prezent, se finalizează operațiunile aferente lunii august. Urmând ca, până la sfârșitul săptămânii viitoare, să fie emise deciziile de recalculare pentru pensiile de urmaș și pensiile comunitare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Recalcularea pensiei, restricții în noua lege (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Recalcularea pensiei, restricții în noua lege

Recalcularea pensiei, restricții în noua lege. Pensionarii care vor să li se recalculeze pensia trebuie să acorde o mare atenție documentelor pe care le depun la casa de pensii. Recalcularea pensiei, restricții în noua lege Noua lege privind sistemul public de pensii, nr. 360/2023, prelungește unele termene de analiză a documentelor depuse. Citește și: Furtuna anunțată, „o isterie mediatică destul de suspectă”, opinează un conferențiar universitar, care adaugă că episodul meteo nu e ceva nemaiîntâlnit Astfel, dacă documente precum cererea de recalculare a pensiei sau adeverința de venit nu sunt corecte, termenul de soluționare a cererii, care în mod normal este de 45 de zile, se poate extinde până la 75 de zile. Acest lucru înseamnă că, în loc să primească banii mai devreme, pensionarii ar putea aștepta cel puțin două luni pentru a beneficia de eventualele majorări la pensie. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Pensii "înghețate" din cauza noii legi (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Pensii "înghețate" din cauza noii legi

Pensii "înghețate" din cauza noii legi. Pensionarii care sunt membri ai uniunilor de creatori trebuie să aștepte modificarea Legii nr. 8/2006, republicată, pentru a beneficia de indemnizații mai mari. Pensii "înghețate" din cauza noii legi Potrivit acestei legi, pensionarii primesc o indemnizație egală cu jumătate din pensia lor în plată, fără a depăși însă două salarii minime brute pe țară (în valoare de 3.700 lei de la 1 iulie 2024). Citește și: Prima declarație a lui Ciolacu despre posibila relație cu fosta soție a lui Robert Negoiță: „Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz. Există vreo poză cu mine, cu ea?” Totodată, cuantumul acestei indemnizații ar trebui să se modifice automat ori de câte ori se modifică pensia beneficiarului, ca urmare a schimbării valorii punctului de pensie. Problema este că noua lege a pensiilor, nr. 360/2023, în vigoare de la 1 septembrie 2024, nu mai folosește această noțiune de "valoare a punctului de pensie", ci introduce un alt concept, anume "valoarea de referință", ceea ce a generat un blocaj în aplicarea Legii nr. 8/2006, care continuă să trimită la valoarea punctului de pensie. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Multe pensii încă nu sunt recalculate (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Multe pensii încă nu sunt recalculate

Multe pensii încă nu sunt recalculate. Aproximativ 5.000 de pensionari din județul Iași nu au primit încă deciziile de recalculare a pensiilor în prima etapă a procesului, potrivit Mariei Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii (CJP) Iași. Multe pensii încă nu sunt recalculate Acești pensionari au în continuare aceeași pensie ca în luna august, însă procesul de emitere a deciziilor este în curs și se estimează că va fi finalizat până la sfârșitul lunii octombrie, a anunțat șefa CJP Iași. Citește și: Prima declarație a lui Ciolacu despre posibila relație cu fosta soție a lui Robert Negoiță: „Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz. Există vreo poză cu mine, cu ea?” Din cei 5.000 de pensionari ieșeni care încă așteaptă deciziile, cel puțin jumătate dintre ei nu vor beneficia de o creștere a pensiei după recalculare, a mai spus Maria Andronache. Deciziile nu au fost emise inițial din cauza unor neconcordanțe în datele înregistrate, însă acum procesul este în desfășurare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Când depun pensionarii adeverințele de venit (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Când depun pensionarii adeverințele de venit

Când depun pensionarii adeverințele de venit. Noua lege a pensiilor (nr. 360/2023), intrată în vigoare la 1 septembrie 2024, îi ajută pe pensionari să își crească pensiile, luând în calcul venituri care nu erau incluse înainte. Când depun pensionarii adeverințele de venit Este vorba despre venituri nepermanente (printre care sporuri, prime, al 13-lea salariu, pentru care s-au achitat contribuții de asigurări sociale). Citește și: VIDEO Prima apariție din ultimii ani a lui Ciolacu alături de soție: cei doi au păstrat distanța la ceremonia de absolvire a facultății a fiului lor În această etapă se recalculează pensiile celor care au depus adeverințe de venit până la 31 august 2024, care atestă veniturile nepermanente obținute înainte de aprilie 2001. De asemenea, sunt recalculate acum și pensiile celor care au lucrat în Cooperative Agricole de Producție (CAP). Este important de știut că adeverințele de venit pot fi depuse oricând. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Procent uriaș al pensiilor calculate greșit Foto: Facebook
Eveniment

Procent uriaș al pensiilor calculate greșit

Procent uriaș al pensiilor calculate greșit: peste 21% dintre pensionarii care au cerut recalcularea au avut câștig de cauză. Raportat la toate pensiile recalculate, numărul este relativ mic, dar puțini pensionari au cerut, deocamdată, reviziuirea calculelor făcute de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Citește și: VIDEO Prima apariție din ultimii ani a lui Ciolacu alături de soție: cei doi au păstrat distanța la ceremonia de absolvire a facultății a fiului lor Procent uriaș al pensiilor calculate greșit „49.000 de pensionari au solicitat clarificări privind deciziile primite, iar 13.600 de cereri de revizuire au fost depuse de pensionarii care au contestat corectitudinea acestor decizii la casele județene de pensii. Din acestea, 2.853 de cereri au fost admise, ceea ce înseamnă că aproximativ 21% dintre pensiile revizuite au fost greșite inițial”, se arată într-o informare a unei fundații care a cerut clarificări de la CNPP privind recalcularea pensiilor. Ca procent din toate pensiile recalculate, s-au acceptat cereri de revizuire în procent de 0,062%. Însă pensionarii au la dispoziție doar 45 de zile pentru a ataca în instanță deciziile de recalculare pe care le consideră incorecte. Casa Națională de Pensii mai precizează că până la data de 27 august 2024 au fost emise 4.600.734 de decizii de recalculare a pensiilor, conform prevederilor Legii nr. 360/2023. Însă CNPP nu deține informații exacte despre câți pensionari au primit efectiv deciziile de recalculare, deoarece distribuția documentelor a început abia pe 19 august 2024, prin intermediul Poștei Române.

Pensie recalculată: 33.654 de lei brut (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Pensie recalculată: 33.654 de lei brut

Pensie recalculată: 33.654 de lei brut. Cea mai mare pensie din județul Iași stabilită pe criteriul de contributivitate ajunge în 2024 la 33.654 de lei brut după recalculare (circa 6.700 euro). Pensie recalculată: 33.654 de lei brut Totuși, deși este cea mai mare pensie la nivelul Iașiului, nu a înregistrat și cea mai mare creștere în urma primei etape a recalculării pensiilor. Citește și: ANALIZĂ Nicușor Dan, cel care ar putea decide viitorul președinte al României: candidații stau la coadă pentru susținerea sa Această pensie a crescut cu 2.143 de lei față de suma inițială de 31.511 de lei brut (aproape 6.300 euro), cât era cuantumul precedent. În schimb, un alt pensionar ieșean a obținut o majorare semnificativă de 8.000 de lei la pensie, după ce i-a fost recalculată pe baza Legii 360/2023, care a intrat în vigoare la începutul acestei luni. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Haosul recalculării pensiilor continuă Foto: Facebook
Eveniment

Haosul recalculării pensiilor continuă

Haosul recalculării pensiilor continuă: doar în Ilfov, sunt 5.000 de decizii de recalculare care nici măcar nu au fost emise, a spus, la Realitatea TV, șefa Casei de Pensii Ilfov, Eugenia Tinuc. Citește și: O misterioasă firmă din Voluntari, cu un singur angajat și cifră de afaceri de 270.000 lei, va primi un ajutor de stat de 235 milioane de lei – presă DeFapt.ro a scris de acum două zile că unii pensionari au primit pensii mai mici decât cele care figurau în hârtia de recalculare. Haosul recalculării pensiilor continuă Nu este clar care este situația în alte județe, dar, pe pagina de internet a postului Realitatea, mai mulți pensionari au reacționat. „Păi eu până azi ce v-am zis??? Nici azi nu a venit decizia!!! În fiecare județ sunt MII DE OAMENI care nu au primit decizia și normal, nici pensia mărită, este o bătaie de joc INCREDIBILĂ!”, a scris un comentator din Dolj. În plus, șefa casei de pensii Ilfov a recunoscut că multe decizii de recalculare sunt greșite. „La Casa de Pensii Ilfov, în cele 4 săptămâni de la intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, au fost 5.600 audiente, 1937 de cereri de recalculare, dar cele la care trebuia făcută revizuire avem 611 cereri, deja sunt selectate. Marea majoritate a deciziilor sunt pentru pensii sub 1281, pensionarul a văzut că suma este mai mică și imediat a înregistrat cerere", a arătat Tinuc. Șefa Casei de pensii București a anunțat, vineri, că beneficiarii cărora le-au fost recalculate greșit drepturile vor primi diferențele retroactiv, într-o singură tranșă, până în luna noiembrie. Oficialul a precizat că la nivelul Capitalei aproximativ 700 de pensii au fost calculate greșit.

Pensionari revoltați spun că au primit pensia veche, ca în august, mai mică Foto: Antena 3
Eveniment

Pensionari revoltați au primit pensia mai mică

Haos și incomptență la ministerul Muncii și casa de pensii: pensionari revoltați spun că au primit pensia veche, ca în august, mai mică, deși recalcularea îi anunțase că aceasta va crește din septembrie. Citește și: Ciolacu, eșec major, deși i-a cedat lui von der Leyen: România va primi cel mai prost portofoliu în Comisia Europeană, din 2009 până acum Deocamdată nu sunt clare dimensiunile acestui dezastru, câți pensionari au trecut prin această surpriză neplăcută. O relatare în acest sens poate fi găsită pe grupul de Facebook „Recalcularea pensiilor L 192/2015 si L 221/2018”. Pensionari revoltați au primit pensia mai mică „Bună seara! Mă puteți îndruma și pe mine ce trebuie făcut dacă pensia pe lună septembrie nu a venit conform deciziei de recalculare primită. Mulțumesc. În plata a venit aceiași pensie ca și în august dar pe decizie este mai mare”, scrie Sim Daiana din Târnăveni. Însă Antena 3 arată că nu este un caz izolat. „O pensionară din Sectorul 6 din Bucureşti a venit revoltată la Casa de Pensii, după ce a primit talonul cu pensia veche şi nu cu cea majorată, în urma deciziei de recalculare. Femeia a povestit, pentru Antena 3 CNN, că a cerut explicații, mai ales că este vorba de o sumă mai mare de 1.000 de lei de care ea nu a beneficiat conform legii, însă fără succes. Iar cazul nu este singular. La fel a pățit şi un bărbat care a primit cu 800 de lei mai puţin la pensia de urmaș, în ciuda sumei recalculate”, arată acest post, apropiat PSD. Antena 3 arată că sunt zeci de pensionari care au fost, azi, la casele de pensii pentru că au primit o pensie mai mică decât cea anunțată. „Am depus o cerere şi mi se spune că o să o studieze şi în termen de 45 de zile primesc răspunsul. Bun, şi eu până atunci ce primesc.Mi-au spus că voi primi pensia din decizia de recalculare. Deci ce să înțelegem", a relatat, la acest post, o pensionară.

Cum se poate mări pensia iar (sursa: Facebook/Ministerul Muncii și Solidarității Sociale)
Economie

Cum se poate mări pensia iar

Cum se poate mări pensia iar. Etapa a doua a recalculării pensiilor a început la 1 septembrie 2024 și va dura șase luni. Cum se poate mări pensia iar În această fază, se iau în considerare și veniturile nepermanente (cum ar fi premiile, al 13-lea salariu, indemnizațiile pentru muncă nenormată și sporuri pentru care s-au achitat contribuții de asigurări sociale). Citește și: Dan Voiculescu i-a aliniat la postul său pe toți candidații importanți la președinție. Lasconi a beneficiat deja de o emisiune publicitară cu Gâdea Pensionarii trebuie să prezinte adeverințe de venit doar pentru sumele obținute înainte de aprilie 2001. Pentru veniturile câștigate după această dată, nu sunt necesare adeverințe suplimentare, deoarece informațiile sunt deja înregistrate în sistemul informatic. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Pensionară de lux, șefa AvP tace în scandalul recalculării pensiilor (sursa: Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu)
Economie

Pensionară de lux, șefa AvP tace

Pensionară de lux, șefa AvP tace. Au trecut trei săptămâni de când deciziile de recalculare a pensiilor au început să fie transmise pensionarilor. Pensionară de lux, șefa AvP tace De atunci încoace, majoritatea deciziilor au ajuns la destinatari. Citește și: Pensionara cu pensie de 280.000 de lei care conduce Avocatul Poporului nu se mai poate ascunde: trebuie să ia o decizie în privința inechităților cauzate de recalcularea pensiilor Și tot de atunci, au izbucnit mai multe scandaluri referitoare la decizii eronate. În câteva rânduri, i s-a atras atenția public Avocatului Poporului să analizeze situația și să pună presiune pe autorități. Însă abia acum, Renate Weber, care conduce Avocatul Poporului, a catadicsit să ofere o reacție. Una cinică și complet inutilă: "În ceea ce privește sesizarea Curții Constituționale, informăm petenții asupra faptului că toate criticile de neconstituționalitate formulate și aduse la cunoștința instituției seaflă în prezent în analiză. Atunci când vom lua o decizie, o vom aduce la cunoștința opinieipublice.". A apărat pensiile speciale În 2020, ea a fost mult mai vigilentă cu pensiile speciale și a atacat la CCR impozitarea lor. "Este vorba de o discriminare pe care noi am indentificat-o, pentru că, dacă vă uitați în cuprinsul legii, deși se vorbește de taxe, în realitate nu sunt taxe, ci sunt impozite", a explicat ea, pentru Europa Liberă. Ulterior, Curtea Constituțională a decis cu unanimitate de voturi că proiectul de lege care prevedea impozitarea cu 85% a pensiilor speciale peste 7.000 de lei și cu 10% a celor între 2000 și 7000 de lei este neconstituțională. Renate Weber, Avocat al Poporului din 26 iunie 2019, are nu mai puțin de trei pensii: 40.225 de euro, net, pentru anul fiscal 2023, de la Parlamentul European, 49.728 de lei de la casa de pensii a avocaților și 23.818 lei de la sistemul public de pensii. Ea cumulează aceste trei pensii cu indemnizația de Avocat al Poporului, de 153.312 lei net pentru anul 2023.

Decizii de recalculare a pensiilor netrimise (sursa: Facebook/Ministerul Muncii și Solidarității Sociale)
Eveniment

Decizii de recalculare a pensiilor netrimise

Decizii de recalculare a pensiilor netrimise. Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) nu a trimis la Poştă deciziile de recalculare a pensiilor, din motive obiective, pentru 170.000 de persoane, acestea urmând să ajungă în luna septembrie, a declarat marţi preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Daniel Baciu, într-o conferinţă de presă organizată la Ministerul Muncii. Decizii de recalculare a pensiilor netrimise "Mai avem şi nişte situaţii obiective la nivelul fiecărei case teritoriale de pensii cu privire la faptul că este vorba de 170.000 de decizii la nivel naţional care încă nu au fost distribuite. Citește și: Pensionara cu pensie de 280.000 de lei care conduce Avocatul Poporului nu se mai poate ascunde: trebuie să ia o decizie în privința inechităților cauzate de recalcularea pensiilor Nu au fost efectiv trimise de către colegii mei de la casele de pensii spre Poştă, pentru că din start le-am oprit întrucât avem situaţii în care aceşti pensionari au intrat în sistem în luna august. Ei trebuiau să primească întâi o decizie de pensie, conform Legii 263, şi ulterior vor trebui să primească o decizie de recalculare, conform Legii 360 pe 2023. Avem cereri de recalculare, câteva mii de cereri de recalculare pe fiecare an, unde pensionarii lucrează, fie că lucrează după pensionare, fie că îşi adaugă diverse sporuri cu caracter permanent de data aceasta, nu nepermanent, care au fost prevăzute de Legea 263/2010. Aceste cereri trebuie întâi soluţionate, conform vechii legislaţii, care a fost în vigoare până la 31 august şi după ce vor fi soluţionate, aducându-se numărul total de puncte cu aceste adeverinţe, ulterior va trebui să emitem şi decizii de recalculare conform noii legi", a spus Daniel Baciu. Cauze "obiective" De asemenea, acesta a menţionat că există decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în general în zona mineritului, în judeţele Gorj şi Hunedoara. Angajaţii CNPP trebuie să le pună în aplicare, iar în momentul de faţă pensionarii primesc aceste decizii conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Numărul total de puncte trebuie actualizat şi după aceea persoanele în cauză urmează să primească decizii de recalculare. "Acestea sunt nişte cauze obiective pe care vi le-am spus şi în momentul când vom finaliza toate aceste operaţiuni de emitere a tuturor deciziilor şi a tuturor lucrărilor pe care pensionarii le au în diverse stadii, în lucru, ulterior vom emite şi decizia de recalculare", a adăugat Daniel Baciu. Întrebat de jurnalişti când ar urma să ajungă la pensionari cele 170.000 de decizii, şeful CNPP a afirmat că se încearcă trimiterea lor în decursul acestei luni, dar depinde de cât de repede va avea la dispoziţie soluţia informatică din partea firmei care asigură mentenanţa sistemului informatic integrat al Casei Naţionale de Pensii Publice.

Pensie după recalculare: 33.500 de lei (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Pensie după recalculare: 33.500 de lei

Pensie după recalculare: 33.500 de lei. Este cea mai mare pensie din Iași și aparține unei persoane din mediul de afaceri, care a avut un salariu foarte mare și o contribuție pe măsură. Pensie după recalculare: 33.500 de lei La nivelul județului, cea mai mare creștere în urma recalculării este de 8.000 de lei, iar cea mai mică este de 1 leu, potrivit datelor prezentate de șefa CJP Iași. Citește și: Fiscul a descoperit că sunt români care câștigă și 20 de milioane de lei pe an pe persoană fizică, dar nu-și plătesc impozitele. Cazuri în București și Cluj Maria Andronache a spus că 105.195 de pensionari, adică peste 70% din cei care au beneficiat de recalcularea drepturilor de pensie în prima etapă (încheiată la 1 septembrie 2024), vor avea o pensie mai mare, în medie, cu 650 lei. Această majorare a fost suficientă pentru ca 6.770 de persoane să iasă din categoria celor care primeau indemnizația socială minimă, adică pensia minimă garantată, în valoare de 1.281 lei în anul 2024. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Inechitățile recalculării pensiilor: Avocatul Poporului sesizat (sursa: Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu)
Eveniment

Inechitățile recalculării pensiilor: Avocatul Poporului sesizat

Inechitățile recalculării pensiilor: Avocatul Poporului sesizat. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat, luni, că a sesizat Avocatul Poporului cu privire la inechităţile create de Legea 360/2023 privind sistemul public de pensii. Inechitățile recalculării pensiilor: Avocatul Poporului sesizat Potrivit unui comunicat al AUR, legea ar fi tăiat pensiile pentru aproximativ un milion de pensionari, în special pentru cei care au muncit în condiţii deosebit de periculoase şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Citește și: Fiscul a descoperit că sunt români care câștigă și 20 de milioane de lei pe an pe persoană fizică, dar nu-și plătesc impozitele. Cazuri în București și Cluj "Legea a reuşit, în primul rând, să isterizeze oamenii. Şi cei care au câştigat sunt speriaţi că sumele pe care urmează să le câştige, nu cumva să trebuiască să le pună deoparte în caz că sunt nevoiţi să le dea înapoi. Este o nesiguranţă anormală dată de o lege organică. O lege care ar fi trebuit să creeze siguranţă şi nu creează. Aşa-zisele reglări de inechităţi nu au fost reglate, au fost create mult mai multe. Iar nesiguranţa asta demonstrează incapacitatea unor guvernanţi, care s-au apucat să facă o lege fără să aibă habar despre ce este vorba. Nu au noţiunile de bază, nu cunosc o serie de elemente care ar fi trebuit să stea la originea acestei elaborări şi care au fost încălcate sau ignorate. Nu este normal aşa ceva. Pensionarii sunt trimişi la Casele de Pensii să facă contestaţie. Casa de Pensii nu a rezolvat niciodată o problemă. Când te duci la Casa de Pensii eşti anunţat că toate sunt bune, şi în scris şi verbal. În instanţă nu se pot reprezenta toţi singuri", a declarat Dorina Barcari, propunerea AUR pentru Ministerul Forţei de Muncă şi Pensiilor, din faţa instituţiei Avocatului Poporului, citată în comunicat. AUR va solicita modificarea legii AUR spune că va solicita în plenul Parlamentului modificarea legii. "Am arătat că este încălcat flagrant dreptul de legiferare, în primul rând principiul bicameralismului, întrucât forma adoptată de Senat diferă substanţial de forma care a fost adusă în Camera Deputaţilor. Vorbim de încălcarea principiului neretroactivităţii legii. Pentru unii s-a făcut "dreptate". Este, de fapt, o altă inechitate, pentru cei cu pensii mari, pentru că pensiile au fost indexate fără să fie recalculate şi creată o echitate socială. Pe de altă parte, pentru mulţi oameni, din zona celor încadraţi în condiţii speciale de muncă, precum persoanele cu dizabilităţi, remarcăm caracterul retroactiv al legii şi, mai mult, discriminarea între anumite categorii de pensionari. Marcel Ciolacu face o confuzie gravă între ce înseamnă drept câştigat pe zonă de contributivitate şi asistenţă socială şi beneficiile sociale. Vorbim de o lege şi de nişte drepturi care au fost acordate în baza unui calcul pe care nimeni nu îl cunoaşte. Ce ne promit ei acum sunt anumite beneficii sociale. Oamenii trebuie să înţeleagă că aceste beneficii pot fi tranzitorii. Tot ce înseamnă asistenţă socială şi beneficii sociale înseamnă un colac de salvare, nu o barcă de croazieră pe care te plimbi toată viaţa", a declarat deputatul AUR Antonio Andruşceac, de asemenea citat în comunicat.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră