duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: proprietate

5 articole
Eveniment

Proprietatea Roxanei Mînzatu îngrijorează Parlamentul European

Proprietatea Roxanei Mînzatu îngrijorează Parlamentul European. Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat marți seară că, în urma audierii comisarului-desemnat român Roxana Mînzatu, au rămas întrebări legate de proprietatea acesteia din Brașov. Aceste aspecte necesită clarificări pentru a asigura transparența și integritatea viitoarei Comisii Europene. Prioritățile PPE Weber a subliniat că Europa are nevoie de o Comisie solidă, capabilă să răspundă provocărilor majore din următorii cinci ani. Citește și: EXCLUSIV Generalul (r) Botoș vrea să dezvolte neuronal jandarmii printr-un proiect de 30 de milioane de euro. Se folosesc „abordarea holistă” și metoda Quantakinetic Operational Fitness În timpul audierilor, criteriul de evaluare este obiectiv, bazat pe performanța și capacitatea candidaților de a activa fără niciun obstacol legat de activitățile lor curente sau trecute. Proprietatea Roxanei Mînzatu îngrijorează Parlamentul European În urma audierii de marți, Weber a afirmat că rămân aspecte neclare legate de proprietatea Roxanei Mînzatu, iar aceste suspiciuni ar putea afecta integritatea Comisiei. Grupul PPE consideră că o clarificare completă este esențială pentru a menține încrederea în structurile europene. Siegfried Mureșan susține declarațiile PPE Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE, a transmis un mesaj similar, precizând că europarlamentarii PPE din comisiile de muncă și cultură au cerut clarificări suplimentare. În funcție de discuțiile ulterioare, se poate decide să se solicite răspunsuri scrise, o a doua audiere sau un vot suplimentar. Posibilitatea unei a doua audieri În fața comisiilor pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și pentru cultură și educație ale Parlamentului European, Mînzatu a explicat detalii privind extinderea casei sale din Brașov, care ar fi presupus lucrări fără autorizație pe o clădire considerată monument istoric. Roxana Mînzatu a prezentat documente de la Ministerul Culturii care atestă că imobilul nu este monument istoric, iar ulterior a pus la dispoziția jurnaliștilor români prezenți la Bruxelles aceste documente. Documentele prezentate de Mînzatu Pentru a clarifica situația, Mînzatu a oferit fotocopii ale documentelor care confirmă că imobilul nu este monument istoric. Aceste documente, unul din 2011 și unul recent, sunt emise de Ministerul Culturii și subliniază că locuința în cauză nu este supusă reglementărilor pentru monumente istorice.

Proprietatea Roxanei Mînzatu îngrijorează Parlamentul European (sursa: Facebook/Roxana Mînzatu)
Despăgubiri imobiliare după 35 de ani (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Despăgubiri imobiliare după 35 de ani

Despăgubiri imobiliare după 35 de ani. După ani lungi de procese pentru a-și recâștiga drepturile, foștii proprietari mai au de trecut încă un hop pus în calea lor de instituțiile statului, până să-și primească măcar despăgubirile. Despăgubiri imobiliare după 35 de ani Funcționarii Comisiei Naționale de Compensare a Imobilelor și-au făcut un obicei din a considera terenurile din oraș drept arabile sau virane, urmarea fiind înjumătățirea drepturilor petenților. Citește și: Coaliția PSD-PNL, foarte probabil să se rupă după alegerile locale: s-a discutat ca cele două partide să aibă candidați separați la prezidențiale și parlamentare Singura cale de soluționare a problemei rămâne tot instanța. În perioada interbelică, un țăran înstărit deținuse în fostul târgușor Nicolina, pe actuala șosea omonimă, un teren de un hectar și o altă proprietate, de 7.000 mp, ceva mai spre oraș. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cum poate să-ţi ia iubitul casa (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cum poate să-ţi ia iubitul casa

Cum poate să-ţi ia iubitul casa. 100.000 de euro daune morale şi încă pe atât, daune materiale. Cum poate să-ţi ia iubitul casa Acestea sunt despăgubirile pe care speră să le obţină o ieşeancă, după aproape zece ani de procese în care a luptat să-şi recupereze bunurile. Este vorba de o casă, construită din banii obţinuţi prin munca în străinătate, şi o suprafaţă de teren de 300 de metri, care îi fusese atribuită de Primăria Ciurea. Citește și: Cea mai dură înfrângere pentru Putin în prag de iarnă: șantajul gazelor la adresa UE a eșuat, blocul comunitar și-a asigurat rezervele până în primăvară iar prețurile au scăzut În timp ce ea muncea în străinătate şi îi trimitea bani iubitului ca să construiască locuinţa, acesta s-a căsătorit cu o altă femeie şi, cu ajutorul viceprimarului, şi-a trecut atât terenul, cât şi clădirea, pe propriul nume. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Grapini, proprietară de BMW prin "închiriere" (sursa: Facebook/Maria Grapini)
Politică

Grapini, proprietară de BMW prin "închiriere"

Grapini, proprietară de BMW prin "închiriere". Formularul declarației de avere precizează că "subsemnatul/subsemnata (...) împreună cu familia dețin următoarele". Prin "deținere" se înțelege proprietatea asupra unui bun. Grapini, proprietară de BMW prin "închiriere" Același formular al declarației de avere prevede, la anumite rubrici, și "modul de dobândire" al bunurilor. De cele mai multe ori, informația menționată acolo de cei care completează declarația de avere este "cumpărare". Alteori, în cazul bunurilor imobile, mai apare "construire". Un al treilea caz de "mod de dobândire" este "donația". Niciodată, însă, în istoria declarațiilor de avere, nu a scris cineva ce a scris europarlamentarul Maria Grapini. Și anume, "închiriere". Fragment din declarația de avere pe 2021 a Mariei Grapini (sursa: integritate.eu) Astfel, după cum se vede mai sus, în cazul "modului de dobândire" a unui BMW 740D fabricat în 2019, Grapini a scris "închiriere". Or, închirierea nu este un act de vânzare-cumpărare a unui bun, de dobândire a proprietății, ci doar de folosință temporară. Cumva, totuși, europarlamentarul Maria Grapini a închiriat un BMW și asta a făcut-o proprietară peste autoturism. Citește și: Maria Grapini, devastată pentru că a fost nevoită să folosească scara avionului și să circule cu autobuzul până la terminal, unde nu se deschidea ușa Cel mai probabil, Grapini nu cunoaște ce presupune închirierea sau confundă închirierea cu leasing-ul. O altă variantă este că, de fapt, europarlamentarul nu deține acel autoturism, ci doar îl folosește în urma unui proces de închiriere. Fragment din declarația de avere pe 2021 a Mariei Grapini (sursa: integritate.eu)

Ciolacu reia atacul la cota unică Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Politică

Ciolacu reia atacul la cota unică

Ciolacu reia atacul la cota unică: președintele PSD susține că doar trei state din UE mai folosesc acest sistem de impozitare. El a sugerat și creșterea impozitului pe proprietate. Președintele PSD l-a apărat pe ministrul de Finanțe, care a spus că vrea suprataxarea celor care deţin mai mult de două proprietăţi sau două maşini. Ciolacu reia atacul la cota unică „Cota unică a rămas în continuare în România, dar mai sunt trei state din Europa care au cotă unică şi nu sunt nişte state... Chiar unul este cam cât are Bucureştiul, aşa. Deci nu sunt nişte state dezvoltate economic. Trebuie să ne hotărâm: vrem, în România, să inventăm tot timpul apa caldă sau vrem să intrăm în zona euro categoric. (...) Aceste măsuri fiscale sunt prinse în programul de guvernare - nu neapărat desfiinţarea cotei unice explicit -, că vom analiza în cursul acestui an o altă abordare fiscală. Ştiţi foarte bine că orice modificare la Codul Fiscal intră în vigoare după şase luni, ca să fie, totuşi, predictibilă şi transparentă", a susținut Ciolacu. Citește și: Putin, asaltat telefonic sâmbătă de Biden și Macron. Occidentul amenință cu sancțiuni drastice. SUA trimit 3.000 de soldați în Polonia Președintele PSD a apreciat că „nu este un element definitoriu pentru un partid de dreapta cota unică”. „Mai sunt guverne de dreapta în Europa care nu au cotă unică, deci nu este un element definitoriu pentru un partid de dreapta cota unică. Nu neapărat trebuie să spunem că, domnule, e doctrinar, se încalcă doctrina liberală",a arătat Marcel Ciolacu. Bani la buget din impozitul pe proprietate El a explicat, în cadrul unei vizite în Bistrița, și de ce trebuie crescute impozitele pe proprietate, „Este o abordare social-democrată şi vreau să vă spun că există în toată Europa. La taxarea directă a proprietăţilor, avem cel mai mic coeficient în crearea PIB-ului, mi se pare că 2%, faţă de o medie europeană de 4,6%. Deci este normal, că te uiţi, niciodată cifrele nu mint. Te uiţi la statistici şi vezi unde este domeniul şi zona pe care trebuie să o acoperi, astfel încât să intri în trendul european. Nu putem trăi în Europa cu alte reguli", a spus Ciolacu.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră