sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: privat

10 articole
Eveniment

Nicu Covaci va fi înmormântat privat

Nicu Covaci va fi înmormântat privat. Liderul trupei Phoenix a murit pe 2 august. Avea 77 de ani și suferea de o tumoare pe creier. Nicu Covaci va fi înmormântat privat Primarul Timișoarei, Dominic Fritz a anunțat că sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus la Filarmonica din Timişoara la începutul săptămânii viitoare. Citește și: Fabuloasa listă a profesorilor de la SNSPA: un fost securist, un căpitan de 76 de ani din propaganda ceaușistă, politruci PSD-PNL De asemenea, la Casa de Cultură va fi organizată o expoziţie foto dedicată lui Nicu Covaci şi va fi deschisă o carte de condoleanţe iar această acţiune va fi pe o perioadă mai lungă, pentru a permite cât mai multor oameni care l-au iubit şi admirat să lase câteva gânduri în memoria lui Nicu Covaci, a precizat edilul. "Ceremonia de Adio a lui Nicu se va desfăşura acasă, în Timişoara, la Filarmonica de Stat. Vă puteţi lua rămas bun, Marţi între orele 11,00 - 20,00 şi Miercuri între orele 9,00 - 17,00. Ceremonia de înhumare este privată. Ne vedem acolo!", au transmis membrii trupei pe pagina de Facebook Phoenix Transsylvania.

Nicu Covaci va fi înmormântat privat (sursa: Facebook/Pagina oficiala PHOENIX)
Școala privată Ioanid, investiții de milioane (sursa: Facebook/Ioanid)
Economie

Școala privată Ioanid, investiții de milioane

Școala privată Ioanid, investiții de milioane. Școala privată Ioanid, care oferă tot traseul educațional preuniversitar (grădiniță, ciclu primar, ciclu gimnazial, liceu internațional - bilingv), a investit masiv în infrastructură și logistică. Școala privată Ioanid, investiții de milioane "Investițiile au ajuns la un total de aproape patru milioane de euro, asta pentru că se investește constant în modernizarea tuturor spațiilor de învățare, fiind nevoie constant de updatarea mobilierului astfel încât toate clasele să beneficieze de mobilier ergonomic, updatarea a tot ce înseamnă echipamente tehnologice de ultima generație, motiv pentru care am făcut trecerea de la display-urile interactive în toate spațiile noastre. Toate spațiile comune au fost constant updatate și design-ul, refăcut de fiecare dată, pentru a le pune la dispoziție spații pentru a se destinde, dar și spații de învățare cu practica care să îi pregătească pentru viitorul lor profesional. Peste 500.000 de euro au fost direcționați pentru adaptarea și respectarea tuturor cerințelor pe care le-am primit în avizele ISU, scopul final fiind obținerea autorizațiilor de funcționare pentru locațiile Ioanid, un lucru care este foarte greu de obținut mai ales pentru instituțiile private. Peste un milion de euro au fost investiți în burse de studiu care au ajutat mulți copii", au arătat oficiali ai Ioanid.

CNCD recomandă Ministerului Educaţiei să nu facă distincţie în acordarea burselor între elevi de la privat şi stat Foto: Administrația Prezidențială
Eveniment

CNCD recomandă să nu facă distincţie între elevi de la privat şi stat

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) recomandă Ministerului Educaţiei să nu facă distincţie în acordarea burselor între elevi de la privat şi stat, după ce acest minister, condus de Ligia Deca (PNL), a pus în dezbatere un proiect de ordonanță de urgență prin care doar cei care învață la stat ar putea beneficia de burse. Citește și: Contribuabilii vor deconta ochelarii viitorilor pensionari speciali din Justiție. Plafon: 3.000 lei plus manoperă CNCD recomandă să nu facă distincţie între elevi de la privat şi stat Potrivit unui răspuns al CNCD la o adresă care i-a fost transmisă de Ministerul Educaţiei săptămâna trecută, a nu acorda acces în condiţii de egalitate la dreptul la sistemul de bursă elevilor din învăţământul preuniversitar privat, confesional în raport cu cei de la stat constituie o formă de discriminare directă întrucât încalcă principiul constituţional al egalităţii şi nediscriminării în faţa legii şi a autorităţilor publice. De asemenea, susţine CNCD, se încalcă accesul la dreptul la învăţătură în condiţii egale şi dreptul la protecţie a copiilor şi tinerilor în realizarea drepturilor lor. Conform aceleiaşi surse, limitarea beneficiarilor de burse la categoria elevilor de la cursurile cu frecvenţă de zi din învăţământul preuniversitar doar de stat încalcă principiul constituţional al egalităţii şi nediscriminării, a accesului în condiţii egale la exercitarea dreptului constituţional la învăţătură. "Se creează un tratament diferenţiat între elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu de stat în comparaţie cu elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu particular, respectiv confesional, fără ca între aceste categorii de elevi să existe vreo distincţie relevantă", mai susţin reprezentanţii CNCD.

Liceu privat ieșean cu dotări SF (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Liceu privat ieșean cu dotări SF

Liceu privat ieșean cu dotări SF. Cel mai mare liceu privat din regiunea Moldovei, Paradis International College, se pregăteşte să-şi deschidă porţile în această toamnă. Liceu privat ieșean cu dotări SF Construit în Iași, va oferi oportunităţi educaţionale şi activităţi în premieră pentru 1.000 de elevi. Situat în capătul cartierului Păcurari, spre Rediu, lângă complexul rezidenţial Contemporan al firmei PEG Construct, şcoala va găzdui clase pentru învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Citește și: Firea a șters 3.600 de comentarii din peste 4.400 la postarea în care își justifica demisia, le-a lăsat doar pe cele care o lăudau Clădirea şcolii va dispune de facilităţi impresionante, precum o piscină interioară, săli de sport, o sală pentru spectacole şi laboratoare pentru diverse discipline, precum biologie, chimie, fizică, informatică, mecanică, robotică şi artă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Școlile private fac performanță la examene (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Școlile private fac performanță la examene

Școlile private fac performanță la examene. Pe platforma Ministerului Educaţiei apar doar şase şcoli private sau care propun alternative educaţionale din judeţul Iaşi. Școlile private fac performanță la examene Este important de precizat că nu toţi elevii acestor şcoli au fost înscrişi la Evaluarea Naţională, întrucât unii doresc să continue liceul tot în sistem privat sau chiar în afara ţării, unde media de la acest examen nu este relevantă. Cu toate acestea, un astfel de top poate fi important pentru părinţii care doresc ca după parcurgerea şcolii gimnaziale, copiii lor să se întoarcă în învăţământul de stat. Citește și: DOCUMENT Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilurile groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre Am realizat media mediilor obţinute de elevi la Evaluarea Naţională, în acest top fiind incluse Şcoala Gimnazială „Paradis”, Colegiul „Richard Wurmbrand”, Şcoala Gimnazială „EuroEd”, Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul”, Şcoala Gimnazială Internaţională „Spectrum” şi Liceul Teoretic Waldorf. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ministerul Sănătății nu poate opri medicii de la stat să lucreze și la privat Foto: Facebook
Politică

Ministerul Sănătății nu opri medicii stat lucreze privat

Ministerul Sănătății anunță, într-un răspuns la o interpelare a unui deputat, că nu poate opri medicii de la stat să lucreze și la privat: „Orice angajat are dreptul de a munci la angajați diferiți”. Totuși, pentru a nu fi acuzat că a abandonat această chestiune extrem de controversată, ministerul Sănătății mai afirmă că aceste „aspecte” vor fi „analizate, dezbătute și, cu proxima ocazie, vor fi înaintate propuneri legale”. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Ministerul Sănătății nu poate opri medicii de la stat să lucreze și la privat Ministerul mai explică, în răspunsul la interpelare, că „niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care își exercită acest drept”. „Nu am, în momentul de faţă, pârghiile legale să împiedic un medic să-şi exercite profesia în sistemul privat după încheierea programului de lucru în sistemul public (…). Nu poate să existe suprapunere între cele două, adică să am program până la 3,00 şi am consultaţii la privat de la 12,00”, spunea ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în februarie. Rafila le cere să respecte programul. Ceea ce nu se întâmplă „Dar cred că am putea să lucrăm pe mai multe paliere. Una ar fi legată de respectarea programului de lucru, care trebuie să se desfăşoare integral în spitalul public şi evident că ulterior cineva poate să lucreze într-o altă instituţie medicală care poate să fie şi privată. Şi al doilea lucru care cred că este, de asemenea, la fel de important, este legat de traseul pacientului. Adică dacă un pacient este consultat de către un medic într-un spital sau într-un ambulatoriu al unui spital public, el trebuie să rămână în spitalul public. Dacă merge la privat, eventual la acelaşi medic, lucrul ăsta nu este deloc în regulă pentru că acolo este clar vorba despre o direcţionare a pacientului. Ne gândim cum să facem să împiedicăm această direcţionare a pacienţilor. Adică dacă pacientul se prezintă de novo la spitalul privat este opţiunea lui, mai ales că coplata în sistemul privat de multe ori este substanţială, ea este posibilă doar pentru unii dintre pacienţi. Noi trebuie să putem să oferim servicii medicale tuturor, chiar dacă nu au bani pentru coplată şi lucrul ăsta trebuie să se întâmple în spitalul public”, a adăugat Alexandru Rafila. Citește și: Medic de la spitalul Târgu Cărbunești lucra la privat în timpul programului și este bănuit că opera cu aparatura de la stat. Managerul spitalului susține că nu poate face nimic Tot în februarie, presa locală relata cazul unui medic de la spitalul Târgu Cărbunești lucra la privat în timpul programului și este bănuit că opera cu aparatura de la stat. „Acest doctor presta la cabinetul privat de peste stradă, în timp ce el trebuia să se afle la spital, fiind plătit de spital, din bani publici. Dar nimeni nu se sesizează, nimeni nu face nimic”, a spus managerul Sorin Mehedințu.

Medici, nu stat și privat simultan (sursa: Facebook/Sebastian Zachmann)
Eveniment

Medici, nu stat și privat simultan

Medici, nu stat și privat simultan. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că un medic poate lucra simultan în sistemul public şi în cel privat, cu condiţia să nu existe o suprapunere între cele două şi să semneze un angajament că nu va redirecţiona niciodată un pacient din spitalul public în care lucrează către unul privat, "în care poate lucrează el sau o cunoştinţă de-a lui". Medici, nu stat și privat simultan "Nu am, în momentul de faţă, pârghiile legale să împiedic un medic să-şi exercite profesia în sistemul privat după încheierea programului de lucru în sistemul public (...). Nu poate să existe suprapunere între cele două, adică să am program până la 3,00 şi am consultaţii la privat de la 12,00. Cel de-al doilea element, care de fapt confirmă ceea ce spuneam în luna septembrie, trebuie să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte circuitul pacientului. Pacientul nu trebuie să fie examinat, evaluat într-un spital public cu resursele spitalului public şi ulterior îndrumat de acelaşi medical la spitalul privat. Eu nu pot să fiu inconştient, nu eu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, oricine ar fi el, încât să redirecţioneze resursele dinspre sectorul public spre sectorul privat. Citește și: Fariseism. După scandalurile cu medici prinși că luau șpagă, Rafila crede că populația trebuie educată să nu mai ofere mită: „Să înţeleagă că nu este nevoie de această recunoştinţă” Asta nu are niciun fel de legătură cu îngrădirea medicului de a lucra şi într-o parte şi în alta, cu condiţia să existe un angajament - poate să fie şi scris (...) în care el (...) respectă programul public şi face un angajament că nu va redirecţiona niciodată un pacient din spitalul în care lucrează către un alt spital privat, în care poate lucrează el sau lucrează o cunoştinţă de-a lui", a precizat, sâmbătă, Rafila, la Prima TV. În opinia sa, un astfel de angajament nu ar trebui să fie complicat de pus în practică şi l-ar putea da orice medic care lucrează atât la stat, cât şi în unităţile sanitare private.

Musk, decizie în favoarea oligarhilor ruși (sursa: Twitter/@RUOligarchJets)
Internațional

Musk, decizie în favoarea oligarhilor ruși

Musk, decizie în favoarea oligarhilor ruși. Omul de afaceri care deține Tesla, SpaceX și Twitter a luat o nouă decizie controversată care aduce aminte că Musk a cerut și ca Ucraina să renunțe la teritorii și să accepte "pacea" Rusiei. Musk, decizie în favoarea oligarhilor ruși Twitter a suspendat contul @RUOligarchJets, care publica informații în timp real despre zborurile private ale unor oligarhi ruși. Mihailo Podoliak, consilierul prezidențial al lui Volodimir Zelenski, a semnalat suspendarea. Is the bird free? Looks like it has got into cage now. But not for Russian oligarchs. The real freedom of speech on Twitter explained in one screenshot. pic.twitter.com/61PTjauM3i— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) December 15, 2022 Podoliak a ironizat "pasărea" Twitter, întrebându-se dacă e liberă și spunând că "e în colivie acum". Consilierul lui Zelenski a adăugat și că libertatea de expresie promisă de Elon Musk nu este reală. Citește și: Twitter le-a refuzat ucrainenilor dreptul să își acceseze conturile prin intermediul numerelor de telefon cu prefix de Ucraina. După un val de critici, interdicția a fost ridicată Omul de afaceri a suspendat mai multe conturi de Twitter care îi urmăreau inclusiv lui zborurile private și a explicat într-un tweet că astfel de informații în timp real pun în pericol siguranța persoanelor. Any account doxxing real-time location info of anyone will be suspended, as it is a physical safety violation. This includes posting links to sites with real-time location info.Posting locations someone traveled to on a slightly delayed basis isn’t a safety problem, so is ok.— Elon Musk (@elonmusk) December 15, 2022 Pe de altă parte, este încă activ un alt cont care urmărește zborurile private ale oligarhilor ruși.

Doi stâlpi, 13 ani de procese (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Doi stâlpi, 13 ani de procese

Doi stâlpi, 13 ani de procese. O ieşeancă s-a trezit peste noapte cu o reţea de electricitate traversându-i terenul. Doi stâlpi, 13 ani de procese Cei doi stâlpi au provocat un război de 13 ani în justiţie, femeia încearcând să scoată stâlpii de acolo şi să obţină despăgubiri pentru terenul pe care nu-l mai poate folosi. De cealaltă parte sunt cel puţin zece familii care beneficiau de curent electric prin racordul respectiv. Citește și: Nivelul de tensiune între Rusia și Occident, la un nivel critic: NATO a considerat că e nevoie să anunțe că va răspunde „unit și ferm” la un atac împotriva infrastructurii Alianței Lungul şir de procese tocmai s-a încheiat, cu o sentinţă care nu mulţumeşte pe nimeni pe de-a întregul. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Dragnea, Irinuca: Maldive, pe bani publici (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Eveniment

Dragnea, Irinuca: Maldive, pe bani publici

Dragnea, Irinuca: Maldive, pe bani publici. Chiria aeronavei private cu care fostul lider PSD Liviu Dragnea și iubita lui de atunci, Irina Tanase, au plecat spre Maldive in ianuarie 2019 a fost decontată din subvenția primita de PSD de la stat, se arata in dosarul fostul trezorier PSD Mircea Drăghici. Acesta a recunoscut faptele si a acceptat o pedeapsa de 6 ani de detentie. PSD s-a constituit parte civila si solicita recuperarea a peste 700.000 de lei, bani cheltuiti ilegal de Draghici din subventia de la stat. Dragnea, Irinuca: Maldive, pe bani publici Pe 2 ianuarie 2019, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, iubita lui de atunci, Irina Tănase și o prietenă a acesteia, au plecat într-o vacanță în Maldive, se arată în dosarul DNA de la Tribunalul București. Procurorii susțin că cei trei au plecat la Sofia cu o aeronavă privată. La întoarcere, după 18 zile, au folosit același avion privat de la Istanbul la București. A costat peste 100 de mii de lei: aproape 93.000 de lei chiria avionului și peste 7.000 de lei, costuri de degivrare. Banii au fost achitați din subvenția primită de PSD de la stat, arată procurorii, potrivit TVR INFO. Liviu Dragnea nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Însă, audiată la DNA că martor, prietenă Irinei a declarat că a făcut un credit și a achitat ea costurile aeronavei cu 10.000 de euro. Femeia susține că plătește rată de 1.300 de lei pe lună, deși a rămas între timp fără loc de muncă. Tăriceanu, martor Procurorii DNA susțin și că avioanele private cu care Liviu Dragnea s-a întors din Estonia și a plecat în Israel, în aprilie 2018, ar fi fost achitate de PSD din subvenția de la stat. Această deși avea bilete de avion de linie achitate de Camera Deputaților. În schimb, s-ar fi decontat sume mult mai mari, se arată în documentele DNA. Citește și: Orbán Viktor, discurs pro-rus în România, la Băile Tușnad, parcă scris la Kremlin: Occidentul a greșit, Ucraina nu va câștiga războiul cu armament american, Lavrov are dreptate Agenția de turism a facturat de la PSD 166.422 lei, cu 70.935 lei mai mult decât suma plătită proprietarului aeronavei. PSD a închiriat aeronava în condițiile în care costurile de întoarcere în țară erau deja suportate de către Camera Deputaților și Senatul României. La întoarcerea din Estonia, în aeronava privată a fost și președintele de atunci al Senatului Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, acesta a fost audiat la DNA ca martor. Și le-a declarat procurorilor că nu-și amintește dacă a venit cu avion privat sau de linie, de la Talin la București, și nici dacă era în același avion cu Liviu Dragnea.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră