duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: pilonul II pensii

2 articole
Politică

„Subiectul” naționalizării Pilonului pensii guvernare

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, recunoaște, într-o emisiune a Antenei 3, că „subiectul” naționalizării Pilonului II de pensii s-a discutat acum o lună în coaliția de guvernare. Ministrul de Finanțe a refuzat însă să explice cine a făcut propunerea - el a spus doar că acea persoană n-ar face parte din structurile politice - și cum a ajuns ea la Parlament. Aparent, el l-a contrazis pe premierul Ciolacu, care a susținut că subiectul n-a fost discutat „Subiectul” naționalizării Pilonului II de pensii s-a discutat în coaliția de guvernare PNL a acuzat PSD că, pe șest, vrea să naționalizeze Pilonul II de pensii și să dubleze impozitul pe cifra de afaceri a băncilor. Citește și: O fostă casieră de la Autobaza București, cu facultate făcută după 30 de ani, plasată de Grindeanu să conducă un spital cu 318 paturi. Managerul spitalului are un salariu Deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi, despre articolul privind naţionalizarea ”mascată” a Pilonului 2 de Pensii, care a apărut în lista amendamentelor depuse de coaliţie la proiectul de asumare a răspunderii Guvernului, că propunerea a venit de la secretarul de stat al PSD, Daniela Pescaru, şi doar vigilenţa parlamentarilor PNL a făcut să observe acest lucru. Mai exact, în cadrul amendamentului 7 se dă contribuabililor posibilitatea de a cotiza sau nu la acest sistem de pensii. „Subiectul a fost discutat acum o lună în coaliția de guvernare, s-a ajuns la o formă de respingere a acestei idei”, a declarat ministrul de Finanțe. Însă premierul Marcel Ciolacu a declarat că subiectul desființării pensiilor private nu a fost discutat în Coaliție și că nu există pe lista de subiecte luate în calcul de Guvern. Boloș nu crede că subalterna sa a „acționat întâmplător” La Antena 3, Boloș și-a apărat subalterna, secretarul de stat Daniela Pescariu, apreciind că ea este un profesionist de mare valoare și nu crede că „a acționat întâmplător”. Citește și: Considerată iubita lui Dumitru Buzatu, șefa de cabinet cu 31 de ani mai tânără îi administrează președintelui CJ Vaslui firma de prășit și fân „Nu cred în această formă, este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân. În fondul de pensii private sunt 103 miliare de lei care sunt şi discutăm de un număr de 8.2 milioane de oameni”, a afirmat ministrul de Finanțe despre intenția de naționalizare a Pilonului II de pensie. Potrivit news.ro, liderii coaliţiei s-au reunit marţi, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de Guvern, pentru a stabili ce amendamente aprobă în proiectul de lege privind asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale. Apariţia unui articol nou, care practic prevede o naţionalizare a Pilonului doi de pensii, potrivit unor surse politice, a provocat scandal în interiorul şedinţei, liberalii nefiind de acord cu acesta.

„Subiectul” naționalizării Pilonului II de pensii s-a discutat în coaliția de guvernare, spune Marcel Boloș (sursa: Antena 3)
Ce făcea Ciolacu sub comanda lui Dragnea Foto: Agerpres
Politică

Ce făcea Ciolacu comanda lui Dragnea

Ce făcea Ciolacu sub comanda lui Dragnea: l-a angajat pe penalul Vâlcov, a susținut atacul asupra pensiilor private, a votat legea offshore care a blocat investițiile. Actualul lider PSD a avut un episod în care s-a certat, în 2018, cu fostul președinte, dar cei doi s-au împăcat. În calitate de deputat, Marcel Ciolacu a votat fără să crâcnească cele mai controversate inițiative ale lui Dragnea. Consilierul său pe finanțe, Adrian Câciu, a ajuns ministru de Finanțe, deși presa a arătat că a fost plătit ca să facă propagandă pentru Huawei și să atace un acord strategic între România și SUA. Azi, Ciolacu a atacat din nou impozitul progresiv, afirmând că „că toate ţările economic dezvoltate nu au excepţii şi au un sistem de impozitare progresiv”. Ce făcea Ciolacu sub comanda lui Dragnea În 2017, în calitate de lider al grupului PSD, a recunoscut că l-a angajat la grup pe Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei, care era trimis în judecată de DNA. „L-am luat ca expert pe zona de finanţe”, a explicat Ciolacu. Tot în 2017, el a ajuns vicepremier în guvernul PSD condus de Mihai Tudose și a susținut, declarativ, asaltul asupra Pilonului II de pensii, pensiile private obligatorii. „Este ceva îngrijorător în ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, nu ca în alte state. La noi sunt banii, dar cred că se pot gestiona mai bine ca oamenii să aibă o pensie mai mare”, susținea Ciolacu în 2017. În decembrie 2017, a votat, alături de colegii săi din PSD, controversatele modificări susținute de Dragnea la legile Justiției. Ele au picat la CCR, dar, în 2018, Ciolacu și colegii săi le-au votat din nou. În 2018, a votat fără obiecții legea offshore impusă de Dragnea, lege care a blocat investițiile în exploatarea gazelor din Marea Neagră și, potrivit unui articol recent din New York Times, a determinat plecarea Exxon. Citește și: Noul şef al Statului Major al armatei britanice sugerează că războiul se va extinde pe continent: Trebuie să pregătim forţele armate să lupte în Europa încă o dată De altfel, în 2022, Ciolacu l-a susținut pe unul din artizanii vechii legi offshore, Iulian Iancu, pentru un post de conducere la ANRE.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră