sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: performanță

4 articole
Eveniment

David: indicatori de performanță pentru profesori

David: indicatori de performanță pentru profesori. Ministrul Daniel David a susținut necesitatea unui salariu care să reflecte rolul profesorului în societate și să atragă absolvenți valoroși din universități către învățământul preuniversitar. David: indicatori de performanță pentru profesori Pe lângă salariul de bază, veniturile profesorilor ar urma să fie completate prin indicatori de performanță. Totuși, acești indicatori nu vor duce la salarizare diferențiată, ci vor recompensa activitatea cadrelor didactice, inclusiv în zone defavorizate. Citește și: Judecătoare de la Tribunalul București apără poziția „suveraniștilor” și cere demisia CCR Ministrul a subliniat că performanța nu trebuie evaluată exclusiv prin prisma rezultatelor la olimpiade, ci și prin capacitatea profesorilor de a lucra în condiții dificile și de a promova incluziunea educațională. Daniel David a reiterat faptul că, fără un salariu atractiv, cei mai buni absolvenți nu vor alege o carieră didactică, ceea ce afectează recrutarea profesorilor, în special în domeniile științifice. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ministrul David: indicatori de performanță pentru profesori (sursa: Facebook/Ministerul Educației)
RetuRO anunță performanțe în reciclarea ambalajelor (sursa: Facebook/RetuRO SGR)
Eveniment

RetuRO anunță performanțe în reciclarea ambalajelor

RetuRO anunță performanțe în reciclarea ambalajelor. Potrivit unui comunicat al companiei, până la finalul anului 2024, consumatorii români au returnat peste 3,36 miliarde de ambalaje prin Sistemul de Garanție-Returnare (SGR), cel mai mare proiect de economie circulară din România. Administratorul SGR, RetuRO, a predat către reciclatori 231.300 de tone de ambalaje colectate. RetuRO anunță performanțe în reciclarea ambalajelor Între decembrie 2023 și decembrie 2024, stațiile de reciclare au primit peste 3,2 miliarde de ambalaje, reprezentând 95% din cantitatea totală colectată, anunță RetuRO. Citește și: FOTO EXCLUSIV Arheolog român care a vizitat tezaurul dacic de la muzeul Drents acum zece zile: Am fost șocată de lipsa de personal de pază, nu am văzut așa ceva la nici un mare muzeu RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. funcționează pe principiul non-profit, ceea ce înseamnă că orice eventual profit obținut este reinvestit exclusiv în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu format din trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%), Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) La acestea se adaugă un acționar public, statul român, prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%). Rolul RetuRO în dezvoltarea sustenabilă a României RetuRO administrează Sistemul de Garanție-Returnare cu finanțare exclusiv privată și are ca principal obiectiv asigurarea transparenței în gestionarea ambalajelor pentru băuturi. Sistemul contribuie semnificativ la dezvoltarea durabilă a României, sprijinind atingerea țintelor de reciclare impuse de Uniunea Europeană. Impactul SGR asupra mediului și economiei Grație SGR, România face pași importanți în direcția unui model de economie circulară, reducând semnificativ cantitatea de deșeuri și contribuind la o gestionare responsabilă a resurselor. Acest sistem aduce beneficii majore pentru mediu, prin reducerea poluării, și pentru economie, prin valorificarea resurselor reciclate.

Elevi de la țară, performanță premiată (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Elevi de la țară, performanță premiată

Elevi de la țară, performanță premiată. De zece ani, inginerul mecanic Adrian Olteanu premiază șefii de promoție și cei mai buni copii la disciplina Istorie de la Școala Gimnazială "D. D. Pătrășcanu" din Tomești (jud. Iași). Elevi de la țară, performanță premiată De câțiva ani, îi premiază și pe cei de la Școala Gimnazială Chicerea și la Școala Gimnazială Goruni. Premiul constă în 100 de dolari pe care elevii îi pot folosi cum își doresc. Citește și: Număr uriaș de voturi anulate, cu circa 80% mai multe decât în 2019: aproape jumătate de milion de voturi aruncate la coș la europarlamentarele de anul acesta (analiză EFOR) Premiile sunt acordate în amintirea părinților lui Adrian, Cezar și Cătălina Olteanu, care au fost cadre didactice la școala din Tomești. Maria Olteanu a fost învățătoare la Școala Gimnazială "D. D. Pătrășcanu" din Tomești, iar Petru Olteanu a fost profesor de istorie și director la cele trei școli (Tomești, Goruni și Chicerea). Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ce mult poate face o învățătoare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Ce mult poate face o învățătoare

Ce mult poate face o învățătoare. Premiul pentru Învăţătoarea Anului 2023, acordat de o cunoscută fundaţie naţională, a ajuns anul acesta la Iaşi. Ce mult poate face o învățătoare Maria Dana Petrişor este educatoare la Grădiniţa cu Program Prelunit Nr. 9 din cadrul Şcolii Gimnaziale „Carmen Sylva”. Citește și: Judecătoarea drogată de la Suceava, relație amoroasă cu un traficant de droguri. Complicele ei, cămătar care răpea oameni și-i bătea pe câmp Iar dragostea pentru cei 27 de preşcolari din grupa "Albinuţele", relaţia cu aceştia, educaţia oferită şi activităţile desfăşurate au clasat-o pe podium în acest an. Maria Dana Petrişor are 33 de ani şi este cadru didactic din anul 2012. În prezent, este educatoarea grupei mari „Albinuţele”. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră