duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: parada militara

3 articole
Eveniment

La parada militară, Ciolacu a lipsit

La parada militară, Ciolacu a lipsit. Duminică, 1 decembrie 2024, mii de oameni s-au adunat în Bucureşti pentru a asista la Parada Militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, marcând 106 ani de la Marea Unire. Prezenți au fost președintele Iohannis și Nicolae Ciucă. La parada militară, Ciolacu a lipsit Startul manifestărilor a fost dat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către preşedintele Klaus Iohannis. Citește și: Un membru al Academiei îl laudă pe Călin Georgescu: „Pare să aibă știința zonelor obscure ale jocurilor pe care le fac puternicii lumii” Momentul a fost urmat de intonarea Imnului Naţional, interpretat de muzicile militare reunite ale Garnizoanei Bucureşti, împreună cu baritonul Ştefan-Alexandru Constantin, solist al Ansamblului Artistic "Doina" al Armatei. În timpul intonării Imnului, militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" au executat 21 de salve cu muniţie de manevră, aducând un omagiu eroilor români. Omagiu Eroilor Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf, iar în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă, a fost păstrat un moment de reculegere, în care participanţii s-au închinat în semn de respect. Printre oficialii prezenţi la eveniment s-au numărat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, politicieni, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, dar şi veterani ai celor două războaie mondiale. Premierul Ciolacu a fost la Buzău, pentru a vota într-o secție din oraș. Participanții militari Aproape 2.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au fost prezenţi la parada militară, alături de aproximativ 190 de mijloace tehnice şi 45 de aeronave. Pe lângă forţele armate române, la paradă au defilat şi 240 de militari străini din diverse ţări, inclusiv Albania, Belgia, Republica Cehă, Croaţia, Franţa, Germania, Italia, Marele Ducat de Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia. Aceștia au fost însoțiți de 21 de mijloace tehnice.

La parada militară, Ciolacu a lipsit (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Greblă, despre parada de 1 Decembrie (sursa: Facebook/Autoritatea Electorală Permanentă)
Eveniment

Greblă, despre parada de 1 Decembrie

Greblă, despre parada de 1 Decembrie. Parada militară de 1 Decembrie nu încurcă cu nimic desfăşurarea alegerilor, "nu are nimic electoral în ea", a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă. Greblă, despre parada de 1 Decembrie Cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale sunt programate pe 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie, iar alegerile parlamentare, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională. Citește și: Cui i-a folosit isteria falsului ciclon Ashley: Ciolacu, la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundaţiilor, a spus că „s-a acţionat profesionist, ca la carte, nu avem nici o victimă” "Competenţa de a stabili data alegerilor aparţine exclusiv Guvernului. Din punct de vedere al Autorităţii Electorale Permanente şi al organizării din punct de vedere tehnic al alegerilor, nu este niciun fel de problemă ca votul să se desfăşoare pe 1 decembrie", a spus Greblă. În acelaşi timp, a arătat că decizia de a nu fi organizată respectiva paradă nu este decizia lui, dar acest eveniment "nu încurcă cu nimic desfăşurarea alegerilor, pentru că parada în sine nu are nimic electoral în ea". El a afirmat că în momentul stabilirii datelor pentru alegeri nu au existat poziţii puternice împotriva acestui calendar. Votul, rol de "socializare" "Să avem în vedere că acest an a fost un an excepţional în care am avut toate tipurile de alegeri în mai puţin de şase luni, din iunie până în decembrie. E greu să găseşti date potrivite, când ai patru rânduri de alegeri de organizat", a completat Toni Greblă. Mai mult, a spus că data de 1 Decembrie "poate fi uşor consacrată şi pentru o oră, o jumătate de oră, să te duci la secţia de vot". "Te mai întâlneşti cu prietenii, cu vecinii, cu colegii de şcoală şi aşa mai departe. Votul la secţie încă are un rol de socializare. Mai pleci, mai vorbeşti, mai schimbi şi o opinie politică, ceea ce, până la urmă, înseamnă tot socializare. Asta v-o spun având în vedere experienţa mea", a arătat preşedintele AEP.

Armata română se pregătește de defilarea de 1 decembrie Foto: Facebook Forțele terestre
Eveniment

Armata română se pregătește de defilarea 1 decembrie

Armata română se pregătește de defilarea de 1 decembrie, la care vor participa peste 1.500 de militari, inclusiv din alte state. Forțele Aeriene Române au postat, pe pagina lor de Facebook fotografii realizate la antrenamentul general din 27 noiembrie, realizate de Bogdan Pantilimon, de la Statul Major al Forțelor Aeriene. Foto: Bogdan Pantilimon Foto: Forțele Terestre Și Forțele Terestre au publicat un grupaj de imagini de la acest antrenament. Armata română se pregătește de defilarea de 1 decembrie Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti va începe la ora 11.00, joi, 1 decembrie. Foto: Bogdan Pantilimon Foto: Bogdan Pantilimon Ministerul Apărării a anunțat că peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la paradă. Foto: Forțele Terestre Vor defila și aproximativ 150 de militari străini, din cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii. Ceremonia militară dedicată Zilei Naționale a României începe cu evoluția aviației militare, iar cei prezenți vor avea ocazia să vadă evoluând o formație de aeronave C-27J Spartan din dotarea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, un avion C-130 Hercules care va zbura însoțit de aparate IAR-99 Standard, o celulă de aeronave IAR-99 Șoim și, în fine, aeronavele de luptă F-16 Fighting Falcon, din înzestrarea Bazei 86 Aeriene. Foto: Forțele Aeriene Foto: Bogdan Pantilimon „Screaming Eagles”, alături de militarii români Spectatorii vor putea urmări și evoluția unor formații de aeronave F-18 Hornet, din Spania, CF-188 Hornet, din Canada, și Eurofighter Typhoon, din dotarea Forțelor Aeriene Italiene. La defilare va participa și detaşamentul Brigăzii de Informații Militare, care s-a constituit în anul 2010 şi are în compunere structuri din domeniile HUMINT, IMINT şi război electronic. Misiunea de bază a brigăzii este asigurarea sprijinului cu informaţii a factorilor de decizie până la nivel strategic. Citește și: Prognoza pentru Bucureşti de 1 decembrie: precipitaţii mixte, vânt şi maxime termice de 2 grade Celsius Un moment forte ale paradei va fi defilarea militarilor celebrei Divizii 101 Aeropurtate a SUA, una dintre cele mai cunoscute mari unități americane din lume, care luptă sub denumirea de „Screaming Eagles”. Foto: Forțele Terestre Foto: Forțele Aeriene

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră