sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: pagube

7 articole
Internațional

Incendiile din Los Angeles, pagube masive

Incendiile din Los Angeles, pagube masive. Costul devastator al incendiilor de vegetație care au afectat mari părți din Los Angeles continuă să crească, cu pierderi estimate la 40 de miliarde de dolari. Impactul acestor evenimente este resimțit puternic în industria asigurărilor și în economia locală. Incendiile din Los Angeles, pagube masive Conform analiștilor de la Keefe Bruyette & Woods (KBW), citați de Bloomberg, estimarea pierderilor totale a fost dublată față de cea inițială, reflectând gravitatea situației. Citește și: EXCLUSIV Ministrul Justiției a împărțit, ca om de încredere, averea de milioane de euro a lui Doru „Măgaru’”, cel care punea la masă interlopi craioveni cu șefi din servicii și justiție Condițiile meteo nefavorabile, cu vânturi puternice care intensifică incendiile, au contribuit la agravarea situației. Suprafața afectată: peste 16.200 de hectare (40.000 de acri), devastate. Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața. Peste 12.000 de clădiri au fost făcute scrum. Cine suportă costurile? Companiile care oferă polițe de asigurare pentru locuințe sunt cele mai expuse. Printre cele mai afectate firme identificate de KBW se numără Allstate Corp, Chubb Ltd și Travelers Cos. Analiștii estimează pierderi de minimum 25 de miliarde de dolari în cel mai bun caz. Estimările Goldman Sachs arată că, luând în calcul și pierderile neasigurate, suma totală ar putea ajunge la 40 de miliarde de dolari. Impactul economic al incendiilor Incendiile au un efect negativ semnificativ asupra economiei locale și a pieței muncii. Pierderile economice ar putea reduce între 15.000 și 25.000 de locuri de muncă în ianuarie. Costurile uriașe pun presiune pe companiile din sector, ceea ce ar putea duce la majorarea primelor de asigurare.

Incendiile din Los Angeles, pagube masive (sursa: Facebook/The White House)
Institutul de Psihiatrie, păgubit de jurist (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Institutul de Psihiatrie, păgubit de jurist

Institutul de Psihiatrie, păgubit de juristt. Institutul de Psihiatrie se confruntă cu dificultăți în recuperarea banilor pierduți din cauza fostului jurist al instituției. Institutul de Psihiatrie, păgubit de jurist Juristul a fost concediat după ce a absentat constant de la termenele de judecată, ducând la pierderea unor procese esențiale. Citește și: Avalanșă de meme-uri după decizia CCR de a anula alegerile prezidențiale: de la Georgescu anunțând „Vând cal” la Iohannis cerând soției să despacheteze Deși instituția a inițiat demersuri pentru recuperarea pierderilor financiare, rezultatele întârzie să apară. Situația evidențiază impactul negativ al neglijenței profesionale asupra intereselor publice. Continuarea, în Ziarul de Iași

Dezastru pe litoral, pagube materiale uriașe (sursa: Facebook/Meteoplus)
Eveniment

Dezastru pe litoral, pagube materiale uriașe

Dezastru pe litoral, pagube materiale uriașe. Angajaţii MAI au intervenit operativ în ultimele 24 de ore pentru protejarea cetăţenilor afectaţi de efectele fenomenelor hidrometeorologice în 25 de localităţi. Dezastru pe litoral, pagube materiale uriașe "Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în 25 localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea, pentru evacuarea apei din 85 case, 73 curţi, 1 anexă gospodărească, 80 subsoluri, (5 blocuri de locuinţe, 29 operatori economici, 46 de case) şi 5 străzi, precum şi pentru degajarea a 3 copaci prăbuşiţi pe carosabil, fiind avariate 6 autoturisme", informează MAI. Citește și: EXCLUSIV Grupul PSD Buzău a acaparat Opera Națională: directorul Jinga îi dă contracte ex-directorului Dincă, șeful Radioului Public, care îi oferă la schimb roluri de dirijor lui Jinga Totodată, în 8 localităţi (Amzacea, Comana, Costineşti, Jupiter, Mangalia, Olimp, Techirghiol şi Tuzla) pompierii au acţionat pentru salvarea a 67 persoane, fără a necesita îngrijiri medicale, acestea fiind relocate la rude sau în spaţii puse la dispoziţie de către autorităţile locale. Potrivit sursei citate, în prezent se intervine pentru evacuarea apei în 5 localităţi (Constanţa, Mangalia, Neptun, Tuzla şi Venus) din judeţul Constanţa.

Spitalul modular COVID din Iași, dezastru (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Spitalul modular COVID din Iași, dezastru

Spitalul modular COVID din Iași, dezastru. Asociaţia de dezvoltare Euronest s-a judecat timp de doi ani cu Camera de Conturi degeaba. Spitalul modular COVID din Iași, dezastru Procesul va fi reluat de la zero la Tribunalul Botoşani. La cel ieşean, magistraţii nici nu reuşiseră să arate clar cine cu cine se judecă şi de ce. În 2020, Camera de Conturi a verificat modul în care fusese achiziţionat spitalul mobil de la Leţcani de către ADI Euronest cu banii Consiliului Judeţean. Citește și: Decizia Austriei de a se opune intrării României în Schengen, ipocrită și cinică, spune presa de la Viena: România nu merită asta, e un pretext pentru schimbarea sistemului de azil în UE Fuseseră identificate nereguli în derularea licitaţiei, iar inspectorii aplicaseră o amendă de 60.000 lei şi stabiliseră un prejudiciu cert de 64,9 milioane lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Medic, pontat 25 ore pe zi (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Medic, pontat 25 ore pe zi

Medic, pontat 25 ore pe zi. Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani încearcă să stoarcă bani de la moştenitorii fostului său director. Medic, pontat 25 ore pe zi Costică Pânzariu a decedat anul trecut, lăsând încurcată problema gărzilor ce i s-au plătit nelegal. Acţiunea în instanţă a spitalului a fost înaintată în aprilie 2021. Citește și: Un alt caz „domnul Lăzărescu”: șapte medici de la Spitalul Judeţean Galați, trimişi în judecată după ce au lăsat un pacient să aștepte până când a murit de frig Dar, când a ajuns pe masa magistraţilor Tribunalului, deja unitatea medicală se judeca cu un mort. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Putin, șocat după atacul din Crimeea (sursa: Planet Labs)
Internațional

Putin, șocat după atacul din Crimeea

Putin, șocat după atacul din Crimeea. Comandantul Flotei Rusiei din Marea Neagră, amiralul Igor Osipov, care se afla în această funcţie din 2019, a fost destituit joi de preşedintele rus Vladimir Putin, în urma exploziilor devastatoare de marţi de la baza aeriană din Novofiodorovka, unde staţiona Regimentul 43 de asalt naval - principala componentă aeriană de atac a Flotei ruse din Marea Neagră, anunţă vineri media ucrainene, citând canale Telegram proruse din Sevastopol, oraş-port din Crimeea anexată de Rusia în 2014. Putin, șocat după atacul din Crimeea Cel puţin opt avioane de luptă au fost distruse în urma deflagraţiilor, pe care Ministerul rus al Apărării le-a numit accidentale, în timp ce surse occidentale consideră că în spatele acestora ar putea fi forţe speciale ucrainene sau rezistenţa ucraineană din spatele frontului, potrivit publicaţiei Focus. Conform jurnaliştilor ucraineni, amiralul Viktor Osipov, care se menţinuse în post chiar şi după scufundarea crucişătorului "Moskva", tot în urma atacurilor ucrainene, ar fi fost înlocuit de viceamiralul Viktor Sokolov (59 de ani). Citește și: Atacul ucrainean asupra bazelor rusești din Crimeea, probabil cea mai dură lovitură dată aviației lui Putin În 2013, Sokolov a fost numit comandant adjunct al Flotei Nordului, din 2020 aflându-se la conducerea Academiei Navale "Amiralul Kuzneţov". Nu există deocamdată vreun comentariu oficial din partea comandamentului Flotei ruse din Marea Neagră. Exploziile de pe aerodromul militar Saki din peninsula Crimeea ocupată au slăbit semnificativ aviaţia navală a Flotei ruse din Marea Neagră, potrivit experţilor din serviciile britanice de informaţii, citaţi de dpa. Crimeea era considerată zonă sigură Cel puţin opt avioane au fost distruse sau avariate, indică vineri Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre frontul din Ucraina, în baza informaţiilor provenind de la serviciile sale secrete. Saki era folosit în primul rând ca bază pentru aeronavele flotei marinei ruse din Marea Neagră", se menţionează în comunicat. Cauza exploziilor de marţi rămâne neclară, adaugă Ministerul britanic al Apărării, dar coloanele de fum în formă de ciupercă văzute în videoclipurile martorilor proveneau cel mai probabil din patru zone în care muniţia era stocată neprotejată. Potrivit britanicilor, aerodromul în sine ar trebui să fie încă utilizabil în pofida pagubelor considerabile. Cu toate acestea, este probabil ca Rusia să îşi ajusteze evaluarea securităţii Crimeii. Până acum, peninsula ucraineană, ocupată de Rusia din 2014, fusese cel mai probabil considerată zonă sigură în spatele frontului.

Costuri enorme de reconstrucție după război (sursa: globalcapital.com)
Internațional

Costuri enorme de reconstrucție după război

Costuri enorme de reconstrucție după război. Pagubele fizice aduse clădirilor și infrastructurii Ucrainei de invazia Rusiei au ajuns la aproximativ 60 de miliarde de dolari și vor crește și mai mult pe măsură ce războiul continuă, a declarat joi președintele Băncii Mondiale, David Malpass. Malpass a declarat în cadrul unei conferințe a Băncii Mondiale privind nevoile de asistență financiară ale Ucrainei că estimarea timpurie a costurilor "restrânse" ale pagubelor nu include costurile economice în creștere ale războiului pentru Ucraina. Costuri enorme de reconstrucție după război "Desigur, războiul este încă în desfășurare, așa că aceste costuri sunt în creștere", a spus Malpass. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un discurs virtual la conferință, a subliniat costuri mult mai mari și nevoi de finanțare. El le-a spus participanților că Ucraina are nevoie de 7 miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice cauzate de invazia Rusiei în țara sa, potrivit Reuters. Citește și: Dependența Europei de gazul și petrolul rusești, mai profundă decât se credea: până și secretarul american al Trezoriei cere prudență când vine vorba de interdicție totală "Și vom avea nevoie de sute de miliarde de dolari pentru a reconstrui toate acestea mai târziu", a spus Zelenski. El a declarat că comunitatea globală trebuie să excludă imediat Rusia din instituțiile financiare internaționale, inclusiv Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional și altele, și a spus că toate țările "trebuie să fie pregătite imediat să rupă toate relațiile cu Rusia". La conferința organizată în marja reuniunilor de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale au participat oficiali din domeniul finanțelor din mai multe țări, inclusiv secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, care a declarat anterior că Statele Unite își vor dubla angajamentul de ajutor direct nemilitar la 1 miliard de dolari. Zelenski cere ajutor Occidentului Zelenski a mai spus că a cerut țărilor care au impus sancțiuni și înghețarea activelor rusești să folosească acești bani pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei după război și pentru a plăti pentru pierderile suferite de alte țări. La o conferință de presă, Yellen a spus că Rusia ar trebui să suporte o parte din costurile de reconstrucție ale Ucrainei. "Este clar că costurile de reconstrucție, în cele din urmă, în Ucraina vor fi enorme", a spus Yellen. Așteptarea "ca Rusia, într-un fel sau altul, să ajute la furnizarea unei părți din ceea ce este necesar pentru ca Ucraina să construiască este un lucru pe care cred că ar trebui să îl urmărim"." Dar ea a avertizat că utilizarea rezervelor confiscate ale băncii centrale rusești în Statele Unite pentru a reconstrui Ucraina ar fi un "pas semnificativ" care ar necesita discuții și un acord cu partenerii internaționali. "Este unul la care ar trebui să vă gândiți cu atenție la consecințele acestuia", a spus Yellen. "Nu aș vrea să fac acest lucru cu ușurință". Premierul ucrainean Denys Shmyhal, care a participat personal la conferință, a declarat că PIB-ul Ucrainei ar putea scădea cu 30% până la 50%, pierderile directe și indirecte totalizând 560 de miliarde de dolari până în prezent. Acest total este de peste trei ori mai mare decât dimensiunea economiei Ucrainei, de 155,5 miliarde de dolari în 2020, potrivit datelor Băncii Mondiale. "Dacă nu oprim acest război împreună, pierderile vor crește dramatic", a declarat Shmyhal, adăugând că Ucraina va avea nevoie de un plan de reconstrucție similar Planului Marshall de după cel de-al Doilea Război Mondial, care a ajutat la reconstrucția unei Europe devastate de război.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră