sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: negrescu

5 articole
Politică

Politico își bate joc de Victor Negrescu

Publiocația on-line Politico își bate joc de fostul viitor comisar european Victor Negrescu, care a folosit drept argument pentru nominalizarea sa vârsta sa fragedă: „Nu vrea cineva să se gândească și la copii”, scrie acest site, în newsletter-ul de azi. Citește și: Pensionara cu pensie de 280.000 de lei care conduce Avocatul Poporului nu se mai poate ascunde: trebuie să ia o decizie în privința inechităților cauzate de recalcularea pensiilor Politico își bate joc de Victor Negrescu Publicația Politico l-a ironizat pe Negrescu pentru faptul că a susținut că, având 39 de ani, are abilitatea de a comunica cu tinerii. „Nu vrea cineva să se gândească și la copii: Negrescu, care, la 39 de ani, s-a referit în mod repetat la tinerețea sa (relativă) și la potențiala sa capacitate de a «comunica mai mult cu tinerii» ca o calificare pentru postul din UE, a reiterat luni că speră că, «totuși, vom avea în continuare comisari tineri»”, a relatat Politico. Publicația amintește ce a declarat Negrescu, după eșecul candidaturii sale: „Accept această decizie deoarece am susținut întotdeauna egalitatea de gen, ceea ce, în înțelegerea mea, a fost singurul argument pentru a nu mi se propune numele. Sper că și alte țări și grupuri politice vor face același efort (...) Am fost unul dintre cei mai tineri potențiali candidați, așa că sper totuși că vom avea în continuare comisari tineri”. „Sperăm că faptul că Mînzatu este cu mai puțin de șase ani mai în vârstă decât Negrescu este o sursă de confort pentru el, în pofida dezamăgirii sale”, îl mai ironizează Politico.

Politico își bate joc de Victor Negrescu Foto: Facebook
Victor Negrescu vrea un „consens național” (sursa: Facebook/Victor Negrescu)
Eveniment

Victor Negrescu vrea un „consens național”

Victor Negrescu vrea un „consens național”. Partidul Social Democrat este astăzi formaţiunea politică cea mai influentă în Parlamentul European şi a obţinut, prin negocierile purtate cu sprijinul premierului Marcel Ciolacu, şi cele mai importante funcţii în legislativul european, a declarat duminică europarlamentarul PSD Victor Negrescu. Victor Negrescu vrea un „consens național” "Partidul Social Democrat este astăzi formaţiunea politică cea mai influentă în Parlamentul European, cu cei mai mulţi eurodeputaţi, şi a obţinut, prin negocierile purtate cu sprijinul premierului Marcel Ciolacu, şi cele mai importante funcţii în legislativul european. La nivel european, social democraţii europeni sunt al doilea grup politic din Parlamentul European. De voturile noastre depinde majoritatea pro-europeană din legislativul european", a transmis Negrescu, pe pagina sa de Facebook. Citește și: EXCLUSIV Grupul PSD Buzău a acaparat Opera Națională: directorul Jinga îi dă contracte ex-directorului Dincă, șeful Radioului Public, care îi oferă la schimb roluri de dirijor lui Jinga Europarlamentarul PSD şi-a exprimat convingerea că România poate spera chiar la o poziţie de vicepreşedinte dacă va exista un consens naţional în această privinţă. "Sunt absolut convins că datorită ajutorului primit din partea social democraţilor europeni România va fi mai relevantă la nivel european şi va obţine inclusiv un portofoliu reprezentativ de comisar european, cu un rol influent în arhitectura viitoarei Comisii Europene, şi poate spera chiar la o poziţie de vicepreşedinte dacă va exista un consens naţional în această privinţă", a afirmat Negrescu. Reuniunea de la Neptun Membrii PES activists România s-au reunit în acest final de săptămână la Neptun, în cadrul Universităţii Europene de Vară: "O Românie competitivă într-o Europă în schimbare". Potrivit europarlamentarul PSD Victor Negrescu, în prezenţa a peste 300 de militanţi şi coordonatori PES activists, precum şi a numeroşi invitaţi din toată ţara, au avut loc dezbateri despre contribuţia pe care Partidul Social Democrat o are în conturarea unei voci puternice a României la nivel european, în contextul debutului unui nou ciclu legislativ şi instituţional la nivelul Uniunii Europene. Au fost prezenţi Ştefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor europene, Alexandru Mihai Ghigiu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mirela Furtună, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna şi membru în Comitetul European al Regiunilor, alături de parlamentari, consilieri de stat, secretari de stat, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi centrale, mediului academic şi asociativ.

Eșecul Ciolacu-Negrescu la Bruxelles explicat Foto: gov.ro
Eveniment

Eșecul Ciolacu-Negrescu la Bruxelles explicat

Eșecul Ciolacu-Negrescu la Bruxelles explicat: președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a acceptat 21 de propuneri ale statelor UE, dar a respins-o pe cea a României. Diplomatic, ea nu a refuzat oficial candidatura lui Negrescu, ci a cerut premierului Ciolacu să ofere și alte variante. Citește și: Cât a plătit Victor Negrescu să fie propus comisar european de către premierul Marcel Ciolacu: 1,2 milioane de lei. Suma a fost împrumutată de Negrescu de la rude Eșecul Ciolacu-Negrescu la Bruxelles explicat Informația apare chiar într-o declarație a lui Victor Negrescu oferită postului Euronews România, care aparține Politehnicii București și este controlat de rectorul Mihnea Costoiu, recent ales vicepreședinte al PSD. „Cum spunea Ursula von der Leyen este nemulțumită de celelalte propuneri pe care le-a primit până în prezent, 21 de propuneri. E nemulțumită de echilibrul de gen. România nu a făcut încă o propunere, deci nu este nemulțumită de propunerile României. Dacă se va identifica o altă persoană, eventual o doamnă, m-aș bucura. Pentru că tot timpul am susținut ideea de egalitate de gen. Însă vom vedea ce va decide premierul în raport cu informațiile pe care le are”, a spus Negrescu. Practic, ce spune europarlamentarul PSD este că von der Leyen e nemulțumită de cele 21 de propuneri pe care le-a acceptat, dar nu e nemulțumită de propunerea lui Ciolacu, pe care a respins-o de facto. Citește și: Dobânzi cămătărești, de 180% pe an, impuse de magistrați statului român, fiindcă întârzie plata salariilor câștigate de un judecător care s-a pensionat în 2020 Depunerea oficială a unei propuneri înseamnă că ea a trecut de un prim filtru. În cazul României, respingerea a constatat în faptul că Ciolacu a renunțat, după discuțiile cu von der Leyen, să mai oficializeze candidatura lui Negrescu. Plumb, alt dezastru PSD la Bruxelles Premierul Ciolacu declara că va oficializa candidatura lui Negrescu luni, 26 august, dar acest lucru nu s-a petrecut. „Am mers cu un nume. El este actualul vicepreședinte al Parlamentului European, domnul Victor Negrescu. Eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea Guvernului României”, a declarat Ciolacu la 22 august. În 2019, Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European, „cu o largă majoritate”. Ea era propusă pentru postul de comisar pentru Transporturi. Ulterior, postul a fost ocupat de Adina Vălean. Această situație arată că, chiar dacă Negrescu primea acceptul lui von der Leyen, el ar fi putut fi respins de Parlamentul European.

Ciolacu respinge ideea unui tandem cu Ciucă Foto: News.ro
Politică

Ciolacu respinge ideea unui tandem cu Ciucă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, respinge ideea unui tandem cu Nicolae Ciucă, liderul PNL, din 2025: „A fost o struțocămilă”, a spus Ciolacu. Citește și: EXCLUSIV Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, sub miniștri USR, PNL și PSD. Azi e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei Premierul PSD este la Bruxelles, de unde a anunțat că îl susține pe europarlamentarul PSD Victor Negrescu pentru un post de comisar european. Citește și: Dragnea l-a făcut europarlamentar pe Victor Negrescu fiindcă făcea lobby pentru legile justiției. Acum, Ciolacu îl vrea comisar european Ciolacu respinge ideea unui tandem cu Ciucă Întrebat despre despre un tandem cu Nicolae Ciucă, Ciolacu a respins această idee. „Nu. Am văzut ce a însemnat să avem un preşedinte care şi-a dorit «Guvernul său», fără să ţină cont de voinţa românilor. A rezultat, timp de opt luni, o struţocămilă, un guvern de dreapta mai mult decât dezastros, la care trebuie să îndreptăm şi în acest moment anumite lucruri, inclusiv în PNRR. Dacă vreţi, vă pot detalia toate tâmpeniile trecute şi toată abordarea neprofesionistă şi secretă când au făcut acest PNRR. Nu, cred că românii vor decide cine va fi şi preşedintele României şi cine va fi şi viitorul prim-ministru”, a arătat Marcel Ciolacu.

România are încă patru soluţii pentru a intra în Schengen Foto: Facebook ministerul austriac de Interne
Politică

România are încă patru soluţii pentru intra în Schengen

În pofida opoziţiei Austriei, România are încă patru posibile soluţii pentru a intra în Schengen, susține europarlamentarul PSD Victor Negrescu. El a fost ministru pentru afaceri europene între iunie 2017 și noiembrie 2018, în perioada în care PSD guverna sub conducerea lui Liviu Dragnea. România are încă patru soluţii pentru a intra în Schengen Potrivit acestuia, "varianta 1 este ca ţara noastră să solicite menţinerea subiectului pe ordinea de zi şi să insiste ca discuţia să aibă loc în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie unde putem încerca, cum au făcut-o şi alte state în trecut, să presăm Austria să ne susţină". "Varianta 2 presupune ca România, cu suportul preşedintelui Consiliului European şi al preşedinţiei cehe la Consiliul UE, să pună tema pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European din 15 - 16 decembrie şi să insiste pentru un vot pozitiv. Preşedinţia cehă şi Bulgaria depun deja eforturi în acest sens", a scris Negrescu, miercuri, pe Facebook. El spune că "varianta 3 ar fi ca România să preseze pentru stabilirea unei date certe când acest subiect ar putea figura pe ordinea de zi a JAI sau pentru o intrare în spaţiul Schengen diferită de a Croaţiei, după eventuala parcurgere a unor etape suplimentare de evaluare, generate de posibila decuplare de Bulgaria". Citește și: A fi sau a nu fi în Schengen? Austria nu cedează, în ciuda asigurărilor Comisiei Europene că Bucureștiul îndeplinește condițiile, și refuză accesul României în clubul liberei circulații De asemenea, conform eurodeputatului, "varianta 4 este ca ţara noastră să apeleze la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dar acest lucru ar putea fi făcut doar după un vot în cadrul JAI. Este o variantă care ar dura mai mult timp până la finalizare".

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră