vineri 05 decembrie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: natural

3 articole
Eveniment

Cum poți imita natural efectele Ozempic: strategii esențiale pentru slăbit fără prescripții medicale

Efectele Ozempic obținuite prin metode naturale. Medicamentele pe bază de semaglutidă, precum Ozempic sau Wegovy, sunt tot mai populare în rândul celor care doresc să slăbească. Cu toate acestea, există strategii alimentare care pot stimula aceleași mecanisme biologice ca semaglutida, ajutând la pierderea în greutate într-un mod sănătos și sustenabil. Ce este hormonul GLP-1 și cum influențează senzația de sațietate Semaglutida funcționează prin stimularea unui hormon numit GLP-1 (peptidă 1 asemănătoare glucagonului), care încetinește digestia și creează o senzație prelungită de sațietate. Citește și: Bugetari concediați, agenții desființate, comune comasate: economiștii propun soluții la reducerea cheltuielilor Aceste medicamente reduc și nivelul enzimei DPP-4, care inactivează GLP-1, prelungind astfel efectul său de „stop alimentație”. Dar acest hormon poate fi crescut și prin alimentație și obiceiuri corecte, fără a apela la medicamente. Efectele Ozempic obținuite prin metode naturale Printre alimentele care stimulează natural hormonul GLP-1 sunt cele care conțin fibre alimentare, esențiale pentru stimularea sațietății Fibrele, regăsite în leguminoase, legume, cereale integrale, nuci și semințe, ajută la creșterea nivelului de GLP-1. Când sunt fermentate în intestin, fibrele produc acizi grași cu lanț scurt, care stimulează secreția acestui hormon. De aceea, fibrele sunt asociate cu pierdere în greutate, chiar și fără restricții calorice. De asemenea, grăsimile sănătoase, precum cele din uleiul de măsline, avocado și nucile (în special fisticul), au demonstrat că pot crește nivelurile de GLP-1. Un studiu arată că pâinea cu ulei de măsline stimulează mai mult hormonul decât pâinea cu unt. Chiar și o simplă felie de avocado adăugată la micul dejun crește eficiența hormonului. Nu doar ce mănâncăm, ci și cum Ordinea alimentelor la masă influențează hormonii Secvența în care consumi alimentele joacă un rol important. Dacă mâncăm mai întâi proteine (carne, pește) sau legume și apoi carbohidrați (orez, pâine), nivelul de GLP-1 crește mai mult decât în ordinea inversă. GLP-1 are un ritm circadian. O masă consumată dimineața la ora 8 produce un răspuns hormonal mai puternic decât aceeași masă servită seara la ora 17. Ritmul de mâncare și mestecatul influențează digestia Studiile au arătat că înghețata mâncată în 30 de minute determină o secreție mai mare de GLP-1 decât dacă este consumată rapid, în 5 minute. De asemenea, mestecatul temeinic contează: varza tocată și mestecată produce mai mult hormon decât varza pasată consumată sub formă de smoothie. Dieta mediteraneană: aliatul natural împotriva kilogramelor Deși nivelul de GLP-1 crescut prin alimentație este de sute de ori mai mic decât cel obținut prin Ozempic, efectele dietei mediteraneene sunt remarcabile pe termen lung. Aceasta reduce riscul de infarct cu 30%, comparativ cu 20% în cazul medicamentelor.  

Efectele Ozempic obținuite prin metode naturale (sursa: Pexels/Jane TD)
O posibilă alternativă naturală pentru Ozempic (sursa: Pexels/Markus Winkler)
Eveniment

O alternativă naturală pentru Ozempic: descoperirea care ar putea schimba tratamentul diabetului

O posibilă alternativă naturală pentru Ozempic. O echipă de cercetători din China ar putea fi pe cale să ofere o alternativă naturală la medicamentele de tip Ozempic, utilizate în tratamentul diabetului de tip 2. O posibilă alternativă naturală pentru Ozempic Potrivit unui studiu publicat în Nature Microbiology, un anumit microb intestinal și metaboliții săi ar putea regla în mod natural nivelul glicemiei și pofta de dulciuri. Citește și: România începe războiul de două săptămâni cu Rusia: ce vor face PSD, PNL și UDMR pentru turul al doilea? Cercetările realizate pe șoareci și oameni arată că un microb intestinal specific poate stimula secreția unui hormon esențial pentru controlul zahărului din sânge – GLP-1 (glucagon-like peptide-1). Acest hormon este produs în mod natural de organism și ajută la reglarea nivelului de glucoză și a senzației de sațietate. GLP-1 este imitat de medicamente precum semaglutida, ingredientul activ din Ozempic. Persoanele cu diabet de tip 2 au, de regulă, o funcționare deficitară a GLP-1, motiv pentru care medicamentele GLP-1 agoniste sunt eficiente. Totuși, cercetătorii încearcă acum să descopere metode prin care organismul să poată produce mai mult GLP-1 în mod natural. Legătura dintre microbiomul intestinal și pofta de dulce Oamenii de știință de la Universitatea Jiangnan au identificat microbul Bacteroides vulgatus ca fiind un posibil aliat în reducerea poftei de zahăr. În experimentele realizate, atunci când șoarecii nu puteau produce o proteină intestinală numită Ffar4, populațiile de B. vulgatus se reduceau, iar secreția hormonului FGF21 scădea. FGF21 este implicat în reglarea poftei de alimente dulci și este stimulat de medicamentele GLP-1. Mai mult, unele studii pe oameni arată că persoanele cu anumite variante genetice ale hormonului FGF21 au o predispoziție cu 20% mai mare pentru a consuma alimente dulci în exces. Analizele de sânge confirmă ipoteza Într-o analiză realizată pe 60 de persoane cu diabet de tip 2 și 24 de persoane sănătoase, cercetătorii au observat că mutațiile Ffar4 – care duc la o scădere a producției de FGF21 – sunt asociate cu o poftă crescută de dulce. Acest fenomen ar putea contribui direct la dezvoltarea diabetului. Microbiomul intestinal, potențial aliat în prevenirea diabetului Studiul arată că tratarea șoarecilor cu un metabolit produs de B. vulgatus a dus la creșterea secreției de GLP-1 și, ulterior, la stimularea hormonului FGF21. Rezultatul? O mai bună reglare a glicemiei și o scădere a poftei de zahăr. Deși cercetarea este încă în fază experimentală, autorii sunt optimiști și consideră că descoperirile lor ar putea sta la baza unor strategii viitoare de prevenție a diabetului.

"Parfumul" îngrășămintelor naturale, cupolă peste Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

"Parfumul" îngrășămintelor naturale, cupolă peste Iași

"Parfumul" îngrășămintelor naturale, cupolă peste Iași. De câteva zile, peste oraș adie miros de latrină. "Parfumul" îngrășămintelor naturale, cupolă peste Iași Pe rețelele sociale, fie se caută vinovați în rândul autorităților, fie se dă vina, în glumă, pe campania electorală sau pe situaţia ieșenilor în general. Citește și: Afacerile fabuloase ale pensionarilor speciali retrași din SRI: firma „Anacondei”, fostă șefă a „acoperiților”, rată a profitului de 90% Dar explicația e, de fapt, mult mai simplă, potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu iași, Gheorghe Bacușcă. "La Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu se împrăștie pe terenurile fermei, în mod legal și autorizat, îngrășăminte naturale", a spus Bacușcă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră