sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: natalia intotero

7 articole
Eveniment

Intotero îl demite pe directorului MNIR

Intotero îl demite pe directorului MNIR. Natalia Intotero, ministrul Culturii, a anunțat denunțarea contractului de management al directorului Muzeului Național de Istorie a României, Ernest Oberlander-Târnoveanu, în urma refuzului acestuia de a-și prezenta demisia de onoare. Decizia survine pe fondul furtului artefactelor dacice dintr-o expoziție organizată în Olanda. Intotero îl demite pe directorului MNIR În cadrul conferinței de presă, Natalia Intotero a declarat: Citește și: FOTO EXCLUSIV Arheolog român care a vizitat tezaurul dacic de la muzeul Drents acum zece zile: Am fost șocată de lipsa de personal de pază, nu am văzut așa ceva la nici un mare muzeu „Astăzi i-am solicitat domnului director general al Muzeului Național de Istorie să-și prezinte demisia de onoare, (...) a refuzat. În consecință, eu am mers mai departe, conform prevederilor legale în vigoare, am procedat la denunțarea contractului de management.” Conform legislației, directorul are un termen de 15 zile de preaviz pentru a părăsi funcția. „Dacă dânsul nu a dorit să-și depună demisia de onoare, vom respecta acest termen de 15 zile de preaviz”, a adăugat ministrul. Motivul deciziei Decizia de demitere a fost luată în contextul furtului artefactelor dacice din expoziția de la Muzeul Drents din Assen, Olanda. Incidentul a atras atenția autorităților, ridicând semne de întrebare cu privire la măsurile de securitate și responsabilitatea instituțiilor implicate în organizarea evenimentului. Solicitarea lui Ciolacu Premierul Marcel Ciolacu a intervenit în această situație, cerând măsuri ferme din partea ministrului Culturii: „Am solicitat astăzi ministrului Culturii măsuri dure, inclusiv demiteri, dacă este cazul, în cadrul instituțiilor responsabile pentru organizarea expoziției din Olanda de unde au fost furate artefacte dacice.”

Intotero îl demite pe directorului MNIR (sursa: Facebook/Ministerul Culturii)
Posibile măsuri după furtul artefactelor dacice (sursa: Facebook/Ministerul Culturii)
Eveniment

Posibile măsuri după furtul artefactelor dacice

Posibile măsuri după furtul artefactelor dacice. Ministrul Culturii, Natalia Intotero, a discutat în cadrul unei ședințe a Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților despre furtul artefactelor dacice din expoziția de la Muzeul Drents din Assen. Aceasta a subliniat importanța unor măsuri stricte privind scoaterea din țară a obiectelor de patrimoniu și revizuirea contractelor pentru expoziții. Contracte securizate Natalia Intotero a declarat că va analiza oportunitatea exportului de artefacte inestimabile, precum coiful de aur de la Coțofenești și brățările dacice din aur, care au fost furate din muzeul olandez. Citește și: Hidroelectrica a plătit 16 milioane de lei pentru sponsorizări, arată Burduja. Pe ce a cheltuit banii compania de stat: „Proiectul Sfântul Paisie” Ministrul a menționat că este nevoie de contracte mai bine structurate pentru a elimina interpretările legate de securitatea expozițiilor. Regretele lui Intotero Ministrul a exprimat regretul că a prelungit mandatul directorului Muzeului Național de Istorie a României (MNIR), Ernest Oberlander-Târnoveanu. Intotero a precizat că această decizie a fost necesară pentru a asigura continuitatea conducerii instituției, dar a menționat că s-a așteptat la o comunicare mai bună din partea directorului. Ancheta privind furtul artefactelor Ministrul Culturii a confirmat că este în contact cu ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, în legătură cu ancheta asupra furtului. Totodată, Corpul de control al prim-ministrului verifică documentele legate de exportul artefactelor pentru această expoziție. Posibile măsuri după furtul artefactelor dacice Intotero a solicitat conducerii MNIR să pună la dispoziție contractele care au stat la baza organizării expoziției din Olanda. Deși directorul muzeului a invocat clauze confidențiale, secretarul de stat din Ministerul Culturii a oferit detalii către presă pentru a elimina orice suspiciuni. Ministrul a subliniat că prioritatea actuală este prevenirea unor astfel de incidente. Printre măsurile propuse se numără revizuirea legislației privind exportul de patrimoniu cultural, crearea unor contracte mai stricte pentru expozițiile internaționale și creșterea responsabilității privind securitatea obiectelor de patrimoniu.

PSD și PNL refuză să desființeze inutilul minister al Familiei Foto: Facebook
Eveniment

PSD și PNL refuză să desființeze inutilul minister al Familiei

Deși deficitul bugetar a explodat, PSD și PNL refuză să desființeze inutilul minister al Familiei, care înghite 56 de milioane de euro. Acest minister a fost creat în noiembrie 2021 ca o sinecură pentru Gabriela Firea, deși chiar colega ei de partid Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, spunea că este inutil. Citește și: Lovitură dură pentru Ciolacu: candidatura lui Negrescu la funcția de comisar european, respinsă de von der Leyen. Negrescu a cotizat 1,2 milioane de lei la PSD pentru post Acum, ministerul este condus de o fostă învățătoare din Brad, Natalia Intotero. PSD și PNL refuză să desființeze inutilul minister al Familiei Pentru 2024, bugetul ministerului este de 281 de milioane de lei, adică peste 56 de milioane de euro. Pentru salariile angajaților se cheltuie, în 2024, 44 de milioane de lei. Potrivit hotărârii de guvern de organizare a ministerului, numărul maxim de posturi este de 230, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor. Ministerul de Finanțe arată că, în iulie 2024, la minister erau angajate 276 de persoane, deci demnitarii și personalul de la cabinetele acestora erau în număr de cel puțin 46. În august 2023, fostul prim-vicepreședinte al PNL Iulian Dumitrescu a cerut desființarea acestui minister. „De exemplu aş desfiinţa Ministerul Familiei. Sunt multe alte măsuri, adică se pot face reduceri. Sunt zone în ţara asta unde este nevoie de mai mult personal şi sunt sigur că sunt zone în ţara asta unde este mult prea mult personal al statului. Probabil dacă s-ar face o analiză sunt convins că se pot tăia în anumite zone (…) Nu ştiu care e rolul acestui minister şi nu am văzut atâtea programe”, a spus Dumitrescu.

La ce spital este internat ministrul Intotero? Foto: Facebook
Politică

La ce spital este internat ministrul Intotero?

La ce spital este internat ministrul PSD Natalia Intotero, după accidentul de marți de pe Valea Oltului? Fotografiile publicate de premierul Marcel Ciolacu, care a vizitat-o la clinica unde este internată, arată condiții la care pacienții statului nu visează. Citește și: Un deputat PNL, apropiat de Bolojan, atac extrem de dur la conducerea partidului: „Coaliția cu PSD a adus stabilitatea băltirii” UPDATE 10.44: G4Media scrie că ea a fost internată la Spitalul Militar Central și a fost externată în această dimineață. La ce spital este internat ministrul Intotero? În imagini se vede că Intotero stă singură în salon, are un tablou deasupra patului și pernă cu buline colorate, nu obișnuitele așternuturi din spitalele de stat. Pe noptieră se află două telecomenzi, una fiind probabil de la un televizor pe care îl are în cameră. Premierul Ciolacu a scris, azi, pe Facebook, că a vizitat-o pe Natalia Intotero la spital, dar nu a precizat unde este internată. „Am vizitat-o astăzi pe Natalia Intotero și veștile sunt bune. Are un tonus bun și se va recupera rapid! ?”, a scris Ciolacu. Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a fost rănit, marți, într-un accident pe DN 7, în zona localității Racovița, județul Vâlcea. Potrivit presei, Natalia Intotero a fost dusă inițial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea. Ea era conştientă şi nu a suferit, la prima vedere, leziuni grave, afirmă sursele citate de News.ro.

Cel mai inutil minister, condus de Natalia Intotero, a reușit să bage în faliment singura societate pe care o administra Foto: Facebook
Eveniment

Cel mai inutil minister faliment singura societate o administra

Cel mai inutil minister din România, pe care PSD l-a înființat pentru Firea, a reușit să bage în faliment singura societate pe care o administra: Biroul de Turism pentru Tineret (BTT), controlat de ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șansă, a încheiat anul 2023 cu pierderi de 343.00 de lei și datorii de peste 17 milioane de lei. În 2021 și 2022, BTT a avut profit, deși datoriile au fost de 4,7 milioane de lei, respectiv 17,3 milioane lei. Citește și: Lunga listă a uriașelor diurne primite de judecătorii plătiți cu circa 25.000 lei/lună, deși nu judecă. Majoritatea au dat statul în judecată și au încasat și consistente “diferențe salariale“ Cel mai inutil minister a reușit să bage în faliment singura societate pe care o administra Chiar și PNL a solicitat, de câteva ori, desființarea ministerului Familiei. Ministerul este condus de Natalia Intotero, educatoare din Brad, celebră după ce, în plină grevă a profesorilor, se pregătea să plece în Bali. Ea s-a căsătorit cu un om de afaceri italian și, după acest eveniment fericit, a promovat rapid în politică, ajungând, în 2009, secretar de stat în ministerul de Externe, parlamentar și chiar ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Dăncilă. Când era secretar de stat în MAE a susținut că Suedia are președinte. Tot atunci, scria în declarația de avere că are o mașină “Lancea“. Natalia Intotero la un chef Foto: Kanal D Însă un raport al unui auditor independent arată că deși, oficial, pierderile sunt de doar 343.000 de lei, așa-numitele “pierderi reportate“ 34,4 milioane de lei, iar BTT ar putea avea probleme cu plățile pe termen scurt. Cu toate că BTT mergea în pierdere, în 2023 numărul angajaților a crescut la 24, de la 20, în 2022. Directorul BTT a primit, brut, în 2023, 223.675 de lei. Înfiinţat în 1968, BTT era agenţia de turism a Uniunii Tineretului Comunist (UTC). Ulterior, BTT avea să deţină sute de hoteluri, zeci de hectare de terenuri, vile şi cabane, complexuri sportive, pârtii de schi, în toată România, la munte, la mare, în deltă şi în Bucureşti, locuri destinate tinerilor comunişti. O staţiune întreagă, Costineşti, avea să fie ridicată special pentru BTT, dar societatea avea active în toată ţara: Pârâul Rece, Câmpulung Moldovenesc, Izvorul Mureşului, Buşteni, Sibiu, Târgu Jiu, Brăila, Geoagiu- Băi, Miercurea Ciuc, Cluj, Deva, Piatra Neamţ, Botoşani, Teleorman.

Ministerul Familiei și Natalia Intotero, nici o reacție la drama de la Urziceni Foto: Facebook Natalia Intotero
Eveniment

Ministerul Familiei și Intotero, nici o reacție Urziceni

Ministerul Familiei și ministrul Natalia Intotero (PSD) nu au avuit nici o reacție la drama de la Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar. Potrivit hotărârii de guvern prin care a fost reglementată funcționarea acestui minister, rolul său este: „Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse realizează politicile naţionale, corelate cu cele la nivel european şi internaţional, în domeniile politicilor familiale, tineretului, protecţiei drepturilor copilului şi adopţiei, violenţei domestice şi egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, îndeplinind rolul de autoritate de stat, strategie şi planificare, reglementare, sinteză, coordonare, monitorizare şi control”. Ministerul Familiei și Natalia Intotero, nici o reacție la drama de la Urziceni Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a scris, luni seara, pe Facebook, despre un protocol semnat cu agenția pentru sport: „Toate cele 42 de Direcții Județene de Familie și Tineret au fost înființate începând cu data de 1 iunie și urmează să demarăm procedurile necesare pentru operaționalizarea lor”. Ministerul Familiei are, în 2023, un buget de 713 milioane de lei. În 2022, acesta a fost de 185 de milioane de lei. Pe pagina de Internet a ministerului, acesta se laudă cu un program de creșetere a natalității. Noul ministru al Familiei, Natalia Intotero, a fost educatoare în Brad, Hunedoara, dar s-a căsătorit cu un om de afaceri italian și, după acest eveniment fericit, a promovat rapid în politică, ajungând, în 2009, secretar de stat în ministerul de Externe, parlamentar și chiar ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Dăncilă. Când era secretar de stat în MAE a susținut că Suedia are președinte. Tot atunci, scria în declarația de avere că are o mașină “Lancea“. Foto: Kanal D “Numele meu este Natalia-Elena Intotero şi sunt din Hunedoara, locul de naştere al poporului român. Sunt profesor, politician, patriot“, scrie în CV-ul ei de pe site-ul Camerei Deputaților. În 2013, într-un interviu pentru Adevărul, ea le recomanda românilor săraci: „Să stea în ţară! Să-şi ia trei meserii şi să muncească!“. Citește și: Directoarea spitalului care a refuzat gravida care a născut pe stradă, economistă fără nici o legătură cu activitatea medicală. Soțul a fost dat afară din ANPC după ce a fost prins băut la birou În iunie, în plină grevă a profesorilor, Intotero se pregătea să plece în Bali, pe banii Parlamentului, deși este șefa comisiei de educație.

Șefa comisiei de învățământ din Camera Deputaților a decis să plece în Bali Foto: holidify.com
Eveniment

Șefa comisiei învățământ Deputaților decis plece Bali

În plină grevă a profesorilor, șefa comisiei de învățământ din Camera Deputaților, Natalia Inotero (PSD), a decis să plece în paradisul turistic Bali, din Indonezia, scrie G4Media. Ea este o susținătoare a protestelor din Educație, dar a cerut sindicatelor să mai negocieze: „Acum, 60% nu spun că nu ar merita cadrele didactice, categoric ar merita, însă cred că ar trebui să continue acest dialog și în noua lege a salarizării, care este jalon pe programul național de redresare și reziliență, este jalonul 490 care are termen de finalizare jumătatea lunii iulie”. Patrioata Natalia Intotero vrea în Bali Alături de ea se va mai afla în delegație și vicepremierul Kelemen Hunor, precum și deputatul PSD Ștefan Moșoiu, președintele Comisiei pentru afaceri europene. Cadrele didactice au intrat, azi, în a zecea zi de grevă. Kelemen Hunor trebuia să fie, azi, la consultările președintelui Iohannis cu liderii coaliției guvernamentale, pe tema căilor de soluționare a acestei greve, dar el a absentat, fiind la Cluj. Kelemen Hunor Foto: Facebook Șefa comisiei de învățământ din Camera Deputaților a decis să plece în Bali „În vederea realizării acțiunii, din bugetul Camerei Deputaților, urmează a fi asigurate cheltuielile privind transportul internațional aerian pe ruta București – Jakarta – Bali – București, transportul local în Bali, translația, pe durata programului vizitei în Jakarta, indemnizația de deplasare în valută (indemnizația de cazare și diurnă, membrii delegației ocupându-se personal de efectuarea rezervărilor la hotel), asigurările de sănătate și contra accidentelor, cadourile simbolice, precum și avansul cu decontare ulterioară”, se arată într-un memorandum înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților, memorandum prin care se aprobă astfel de deplasări. Deplasarea va avea loc în perioada 9-16 iunie, dar diurna se va acorda pe opt zile, arată G4Media. De obicei, în astfel de deplasări, parlamentarii și demnitarii circulă la clasa business. Site-ul skyscanner arată că cel mai ieftin bilet este de puțin sub 3.800 de euro de persoană, dar prețul mediu este de circa 5.000 de euro de persoană. Citește și: EXCLUSIV Pensionar special care are și patru salarii de la stat, plus bonus de 30.000 de euro pe an de la o companie anchetată de DIICOT: Ionel Georgescu, șeful Corpului de control la Economie. A fost polițist la Strehaia Camera Deputaților nu precizează, în memorandumurile de aprobare a acestor deplasări externe, care sunt cheltuielile totale.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră