duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: murgeni

3 articole
Eveniment

Mister deplin în cazul deceselor de la spitalul Murgeni

Mister deplin în cazul deceselor de la spitalul Murgeni: șase zile după decesul a trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni şi a îmbolnăvirii altor 23, medicii legiști sunt incapabili să afle ce a cauzat această dramă. La Vaslui, există un serviciu medico-legal care ține de Spitalul Județean. Acesta este condus de medicul Alexandru Bazatin, care primește un salariu imens, mult peste cel al președintelui României. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este microbiolog. Citește și: Cătălin Cherecheș și-a pregătit plecarea din țară de ani de zile: a cărat sute de mii de euro cu sacoșa în Germania, împreună cu mama sa. Sume imense avea și într-un seif din Baia Mare Mister deplin în cazul deceselor de la spitalul Murgeni Rezultatele parţiale ale analizelor primite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui pe probele de alimente trimise la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică sunt negative, atât în ceea ce priveşte bacteriile, cât şi pesticidele sau toxinele. După publicarea acestor rezultate, medicii legiști de la Vaslui au rămas fără răspuns în legătură cu cauzele acestei drame. Noi nu mergem pe ipoteze sau scenarii, noi trebuie să dovedim științific de ce cei trei pacienți au murit. Am prelevat probe și acum așteptăm rezultatele histologice. Dar durează! Vă înțeleg insistențele, dar trebuie să înțelegeți că noi nu speculăm. De exemplu, ce pot să vă spun este că, într-adevăr, colonul le era foarte inflamat, dar fără rezultatele chimice nu putem ști nimic, doar că pesticidele nu au nicio legătură cu moartea pacienților”, a spus medicul legist, Alexandru Bazatin, citat de Vremea Nouă. Deocamdată, pe certificatele de deces a fost trecut un diagnostic preliminar si anume insuficiență respiratorie acută. Adică o decompensare a funcţiilor cardiace şi respiratorii, din cauză necunoscută până acum. „Opinia mea este că nu a fost vorba de o infecție bacteriană. Aici a fost vorba mai degrabă de o intoxicație. Sigur, nu am niciun element de sprijin, pentru că tulburările digestive au fost urmate la scurt timp de tulburări circulatorii majore, or lucrul acesta se întâmplă când ingerezi o substanță toxică, fie că e toxină provenită de o bacterie, fie de o substanță chimică”, aprecia ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la 24 noiembrie. Șeful serviciului medico-legal de la SJU Vaslui este medicul Alexandru Bazatin. În anul fiscal 2022 el a câștigat 302.070 lei, adică foarte puțin peste 25.000 de lei pe lună. Soția sa câștigă și ea circa 15.000 de lei pe lună, tot de la SJU Vaslui. Medicul Bazatin și soția sa dețin un Mercedes, o vilă de 300 mp și un apartament, în Vaslui. Medicul Alexandru Bazatin Foto: Facebook Soția sa este medic la SJU Vaslui, de unde a încasat circa 180.000 de lei, în anul fiscal 2022, și peste 100.000 de lei de la o clinică privată.

Mister deplin în cazul deceselor de la spitalul Murgeni: medicii legiști, blocați, la șase zile de la dramă
Nu mâncarea a ucis bolnavii psihici (sursa: Facebook/Spitalul de Psihiatrie Murgeni)
Eveniment

Nu mâncarea a ucis bolnavii psihici

Nu mâncarea a ucis bolnavii psihici. Testele bacteriologice preliminare în cazul pacienților morți la spitalul din Murgeni care au mâncat pește pangasius de la mănăstire au ieșit negative. Nu mâncarea a ucis bolnavii psihici Cele toxicologice au fost declarate negative încă de săptămâna trecută. În aceste condiții, ipoteza toxiinfecției produsă de pomana adusă de cei de la Mănăstirea Florești pentru pacienții de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni devine tot mai puțin plauzibilă. Iar măsurile luate de autorități împotriva mănăstirii par a fi pripite, scrie Monitorul de Vaslui. Informația este confirmată și de Libertatea, care citează surse din spitalul de psihiatrie de la Murgeni. "Ce am aflat noi până acum este că alimentele consumate de pacienți au fost curate, nu ele ar fi fost cauza. Se suspectează și ceva viral. Așteptăm rezultatele astăzi sau mâine. Toată lumea le așteaptă pentru că vrem să știm ce s-a întâmplat, ce a dus la această nenorocire", au declarat, luni, surse din spital pentru publicația citată. Un control al DSP la Mănăstirea Florești a dus la amendarea acesteia cu 40.000 de lei, dar şi la confiscarea unei cantităţi de 100 de kilograme de peşte şi 1.000 de conserve de peşte.

Mănăstire, stocuri uriașe de alimente stricate (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Mănăstire, stocuri uriașe de alimente stricate

Mănăstire, stocuri uriașe de alimente stricate. Citește și: Nu peștele de la Mănăstirea Florești ar fi fost cauza deceselor de la spitalul de psihiatrie Murgeni: „Alimentele consumate de pacienți au fost curate” Un control al DSP la Mănăstirea Florești a dus la amendarea acesteia cu 40.000 de lei, dar şi la confiscarea unei cantităţi de 100 de kilograme de peşte şi 1.000 de conserve de peşte. Mănăstire, stocuri uriașe de alimente stricate Cum şi-a creat o mănăstire astfel de stocuri şi cum a ajuns să doneze, în mijlocul săptămânii, produse alimentare spitalului de psihiatrie Murgeni? Citește și: EXCLUSIV Unul din suspecții de ucidere a omului de afaceri din Sibiu a putut pleca din țară după crimă pentru că un judecător de la Craiova îi ridicase controlul judiciar în alt dosar Trei pacienți ai spitalului au decedat după ce ar fi consumat mâncarea mănăstirească și mulți alți pacienți sunt internați. Directorul de comunicare de la Arhiepiscopia Iaşilor a explicat că mănăstirile, în cadrul structurii Patriarhiei Române, au un sistem de auto-gospodărire şi o autonomie mai crescută decât parohiile clasice. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră