duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: muncitor

5 articole
Eveniment

Ce șpagă se dădea Spitalul Botoșani angajarea electrician

Ce șpagă se dădea la Spitalul Județean Botoșani pentru angajarea unui electrician sau a unui „muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși”: sumele încasate pentru trucarea concursurilor variau între 500 de lei și 10.000 de lei. Citește și: ANALIZĂ Fermierii, care cer noi și noi pomeni de la stat, obțin profituri declarate uriașe. Rata profiturilor cultivatorilor de cereale, peste IT și cu 250% peste media națională Ieri, DNA a extins un dosar deschis în decembrie 2023 și a pus sub control judiciar încă trei angajați ai Spitalului Județean de Urgență (SJU) Botoșani - cel în care o tânără mămică a murit după ore de chinuri, așteptând în zadar un medic. Spitalul este oficial în subordinea Consiliului Județean, dominat de PSD și condus de Doina Federovici. Ce șpagă se dădea la Spitalul Județean Botoșani pentru angajarea unui electrician „În perioada 2020-2022, inculpații Titiliuc Mirela, Surugiu Anca și Anichei Claudiu, ar fi deținut diferite calități în cadrul comisiilor de examinare înființate la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pentru ocuparea unor posturi de electrician, muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși, asistent medical debutant pe durată determinată și infirmier. În acel context, inculpații Surugiu Anca și Anichei Claudiu ar fi furnizat unor candidați subiectele stabilite de comisie, ce urmau să fie date la probele de concurs, în scopul facilitării promovării acestora, prin obținerea unei note minime, respectiv nota 7,00. În aceleași împrejurări, inculpatele Titiliuc Mirela și Surugiu Anca ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, de la alți candidați bunuri și sume de bani cuprinse între 500 lei și 10.000 lei”, a explicat DNA. În decembrie 2023, 11 persoane au fost reținute de procurorii DNA în dosarul privind presupuse fraudări ale concursurilor pentru ocuparea unor posturi în acest spital în perioada 2018-2023. Conform DNA, în perioada 2018-2023, cei implicați ar fi solicitat și primit sume substanțiale de bani, bijuterii, și alte avantaje pentru favorizarea unor candidați în cadrul concursurilor pentru posturi la spital. Citește și: EXCLUSIV Noua șefă a CNAS a ascuns 17 sponsorizări pe care le-a primit de la mari companii de medicamente. În șapte ani, Valeria Herdea a primit 70 de sponsorizări Concursurile fraudate erau pentru slujbe de îngrijitoare, brancardieri, asistenți medicali, dar și de medici sau chiar posturi de conducere.

Ce șpagă se dădea la Spitalul Județean Botoșani pentru angajarea unui electrician
La Curtea de Conturi. conduse de ex-tablagiul Mihai Busuioc (foto), șoferii primesc spor pentru gestionarea informațiilor clasificate Foto: Facebook
Politică

Șoferii primesc spor de gestionarea informațiilor clasificate

La Curtea de Conturi, instituția care ar trebui să verifice gestionarea corectă a bailor publici, șoferii și muncitorii primesc spor de gestionarea informațiilor clasificate. Informația apare în „Lista personalului plătit din fonduri publice la 31.03.2023 în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 153 / 2017 - Transparenţa veniturilor salariale”. Citește și: Vacanță de 13.000 de euro, plătită de contribuabili, în Vietnam, pentru doi deputați PSD Instituția este condusă de un fost subofițer de poliție, popular denumiți „tablagii”, pesedistul Mihai Busuioc. Potrivit unui mesaj de pe site-ul Curții de Conturi, misiunea acestei instituții este „să contribuie la o bună gestionare a finanțelor publice, oferind cetățenilor și reprezentanților aleși ai României asigurări suficiente că resursele publice sunt folosite corect, eficient și cu înțelepciune”. La Curtea de Conturi lucrează 1.662 persoane, potrivit informațiilor de pe site-ul instituției. Organigrama arată că această curte are o „direcție de transport auto”. Șoferii primesc spor de gestionarea informațiilor clasificate Potrivit acestei liste, un șofer primește un salariu între 4.998 și 5.516 lei pe lună. Însă, la acest salariu se adaugă două sporuri: unul pentru condiții vătămătoare, între 563 și 622 de lei pe lună, și altul pentru „gestionarea datelor și informațiilor clasificate”, tot între 563 și 622 de lei pe lună. Un muncitor calificat are un salariu între 4.800 și 4.900 de lei pe lună, dar primește ambele sporuri de condiții vătămătoare și de gestionare a datelor clasificate - cuprinse între 360 și 387 de lei pe lună. De altfel, se poate observa din lista privind salariile la Curtea de Conturi, în martie 2023, că absolut toți angajații instituției încasează aceste sporuri, mai puțin conducerea curții. Curtea de Conturi este condusă de Mihai Busuioc, un apropiat al lui Liviu Dragnea și absolvent al școlii de subofițeri de poliție de la Câmpina - situație pe care acesta o camuflează în CV-ul său scriind că a studiat la “Școala Militară „Vasile Lascăr“ - Câmpina“. Busuioc a fost, între 2009 și 2012, președinte al Consiliului Infrastructurii Naționale de Informații Spațiale. Citește și: EXCLUSIV Judecătorii se ceartă între ei de la bani: Corbu, șefa ÎCCJ, acuzată că plătește toate drepturile celor de la Înalta Curte, în timp ce la instanțele inferioare salariile vin tăiate El este absolvent de drept la Facultatea privată Titulescu și are un curs de drept notarial la Brașov.

Fabrica de avioane Craiova, condusă de un fost muncitor Foto: Facebook Lia Olguța Vasilescu
Eveniment

Fabrica avioane Craiova, condusă de un fost muncitor

Fabrica de avioane Craiova, companie controlată de ministerul Economiei, este condusă de un fost muncitor de la linia de montaj, Victor Munteanu, cu facultate absolvită după 30 de ani. Citește și: Abandonat de familie: tânărul șofer drogat care a ucis doi studenți la 2 Mai, nevizitat nici de tată, nici de mamă. Tatăl ar fi părăsit țara, mama s-ar fi mutat Cu o organigramă care prevede 351 de posturi și 321 de angajați prevăzuți în bugetul pe 2023, fabrica nu a modernizat încă niciun avion IAR-99 deși s-au alocat în 3 ani peste 55 milioane euro. Citește și: Pensionar special din SRI, la bază „mecanic agricol”, pus de Grindeanu la conducerea inutilei societăți care administrează Palatul CFR. Societatea, zeci de angajați, sporuri peste sporuri Câștigul mediu pe salariat este de circa 7.000 de lei, la această fabrică. Directorul fabricii, Virgil Munteanu, a câștigat, în 2022, circa 9.500 de lei pe lună, net. Fabrica de avioane Craiova, condusă de un fost muncitor Biografia lui Virgil Munteanu, directorul fabricii de avioane, nu precizează când s-a născut acesta. Însă el declară că a absolvit în 1981 liceul - deci, probabil s-a născut în jurul anului 1963 - și în 1988 o școală de maiștri. A absolvit facultatea de electrotehnică la Craiova, în 2008, deci avea circa 45 de ani. Citește și: EXCLUSIV Șeful Poliției Constanța, student la Academie lui Ilie Pascu, rudă cu Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai. Glugă și profesorul Pascu, din Râmnicu Vâlcea În biografie scrie că, din 1976 în 2009 a activat la secția de montaj și întreținere - deci este posibil ca Munteanbu să fi făcut liceul la seral și să fi avut peste 20 de ani când l-a terminat. Însă, imediat ce termină facultatea, în 2009, ajunge director tehnic al fabricii. În 2019 a ajuns director general al societății. Citește și: Prietena de droguri a șoferului ucigaș de la 2 Mai, cercetată penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Împreună cu gașca, ar fi vrut să fure un portofel cu Bitcoin de la un tânăr sechestrat Contractul pentru modernizarea a 10 avioane IAR-99 la nivelul SM (Standard Modernizat) a fost semnat în august 2020 și avea termen patru ani pentru realizarea întregului lot. Însă, deși au trecut deja aproape 3 ani, nici măcar un singur avion nu a fost modernizat complet, programul fiind mult întârziat, scrie hotnews. Aviația Magazin scrie că Avioane Craiova a preluat până acum 6 avioane IAR-99 Standard pentru modernizare, dar că nu a reușit până acum, la trei ani de la semnarea contractului, să termine modernizarea pentru niciunul dintre ele. Citește și: Lidl a dat vina pe clienți după ce a fost prins cu marfă expirată și improprie consumului. Instanța a respins argumentele puerile Potrivit sursei amintite, „Avioane Craiova a făcut timp de aproape doi ani jumate ”activități pentru evaluarea stării tehnice și executarea operațiunilor de fiabilizare a sistemelor și echipamentelor” sau ”aplicarea de buletine de service”.

Român împușcat la Athos de preot (sursa: pexels.com/Chris Margaritis)
Eveniment

Român împușcat la Athos de preot

Român împușcat la Athos de preot. Cetăţeanul român împuşcat în Grecia a fost operat, iar Consulatul a solicitat poliţiei rapoartele privind incidentul, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor externe (MAE). Român împușcat la Athos de preot MAE arată că, prin intermediul Consulatului General la Salonic, a fost notificat telefonic, miercuri, cu privire la spitalizarea unui cetăţean român în localitatea Polygiros, ca urmare a unui incident soldat cu rănirea prin împuşcare a acestuia şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanei în cauză. Potrivit informaţiilor obţinute de Consulatul General al României la Salonic, cetăţeanul român a fost supus unor intervenţii medicale specifice într-o unitate medicală din zonă, iar o anchetă cu privire la circumstanţele producerii incidentului este în desfăşurare. Citește și: Guvernul Ciolacu va lăsa Asociația „Dăruiește Viața”, care construiește un spital pentru copiii bolnavi de cancer, fără 50% din venituri: „Sponsorizările sunt șterse” Totodată, MAE precizează că reprezentantul Consulatului General al României la Salonic a pus la dispoziţia familiei victimei datele de contact ale unui un avocat vorbitor de limba română şi a solicitat poliţiei rapoartele detaliate privind împrejurările incidentului. Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale, cu unitatea medicală şi cu familia persoanei în cauză şi acordă asistenţă consulară în vederea repatrierii. Conform stirileprotv.ro, starea bărbatului în vârstă de 51 de ani nu este deloc bună. Bărbatul a fost lovit cu alice în ambele picioare, iar acum riscă să îi fie amputate. Victima este muncitor necalificat, din județul Botoșani, care lucrează de doi ani la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui preot, tot român. Citește și: EXCLUSIV Austeritate PSD: Ciolacu și Simonis, cu pantofi italienești identici, de 1.500 USD, la ziua patriarhului Daniel Recent, acesta a povestit ce a pățit săptămâna trecută când o pisică l-a înfuriat pe preot. Acesta din urmă a luat o armă și a tras după animal, fără să țină cont că în apropiere se afla și muncitorul. Alicele nu au atins felina, ci pe bărbatul în vârstă de 51 de ani.

"Dorel", în instanță din cauza conductei (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

"Dorel", în instanță din cauza conductei

"Dorel", în instanță din cauza conductei. O ţeavă spartă a adus în faţa instanţei furnizorul de gaz şi o cunoscută firmă de construcţii. "Dorel", în instanță din cauza conductei Neatenţia unui „Dorel” ar fi provocat o pagubă pentru care Delgaz a cerut despăgubiri. De cealaltă parte, reprezentanţii Enviro Construct au apreciat că „Dorel” trebuie căutat printre angajaţii Delgaz. Citește și: VIDEO Coloniștii și turiștii ruși care se prăjeau la soare în Crimeea fug disperați, de frica rachetelor ucrainene. Imagini virale cu ambuteiaje și mămici rusoaice fugind și plângând Factura a rămas neplătită şi nu s-a ajuns la o soluţionare pe cale amiabilă, motiv pentru care Delgaz s-a adresat instanţei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră