sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: moștenire

3 articole
Investigații

Radu Marinescu, omul lui Doru Măgaru'

Radu Marinescu, omul lui Doru "Măgaru'". Numit ministru Justiției pe filiera pesediștilor Claudiu Manda – Lia Olguța Vasilescu, Marinescu s-a implicat direct în împărțirea averii lăsată în urmă de controversatul afacerist Dorel Petrescu, zis Doru "Măgaru'", mort în condiții suspecte în Craiova. Un deces investigat de procurorul Marin Rogoveanu, acuzat de moștenitori că a încercat să obțină "elemente compromițătoare" despre "Măgaru'" și "persoane din anturajul acestuia" (polițiști, judecători și politicieni locali). Citește și: EXCLUSIV Noul ministru al Justiției, Radu Marinescu (PSD), avocatul mafiei imobiliare din Craiova, colaborator apropiat al lui Doru „Măgaru'”, omul care punea interlopii la masă cu statul DeFapt.ro a obținut în exclusivitate un document care arată cum s-a împărțit averea de aproape zece milioane de euro lăsată în urmă de Dorel Petrescu. Măgaru', cu șeful SRI în apartament Afaceristul Dorel Petrescu a murit în dimineața zilei de 14 martie 2022, într-o zi de marți. Ionuț Doru Chelu, unul din apropiații afaceristului și cel care a depus plângerea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pentru moarte suspectă, a reconstituit ultimele zile din viața prietenului său. "Doru

Radu Marinescu, omul lui Doru "Măgaru'" (sursa: Facebook/Radu Marinescu)
Musk neagă moștenirea în bani, diamante (sursa: Twitter/DogeDesigner)
Internațional

Musk neagă moștenirea în bani, diamante

Musk neagă moștenirea în bani, diamante. Elon Musk a infirmat scenariile potrivit cărora familia sa ar fi fost bogată și el ar fi moștenit o avere. Mai mult, omul de afaceri spune că veniturile familiei din copilăria sa erau uneori mici. Musk a negat și că ar fi existat o "mină de diamante" în proprietatea familiei sale. Musk neagă moștenirea în bani, diamante "Am crescut într-o familie cu venituri mici spre medii, dar nu am avut o copilărie fericită. Nu am moștenit niciodată nimic de la nimeni și nici nu mi-a făcut cineva cadou o sumă mare de bani. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Tatăl meu a înființat o mică companie de inginerie electrică/mecanică care a avut succes timp de 20-30 de ani, dar apoi a avut vremuri grele. A fost practic în faliment timp de aproximativ 25 de ani, având nevoie de sprijin financiar din partea fratelui meu și a mea. Tatăl meu merită recunoștință pentru că m-a învățat elementele fundamentale ale fizicii, ingineriei și construcțiilor, care sunt mai valoroase decât banii, dar nu m-a sprijinit financiar semnificativ după liceu. Condiția pe care noi i-am pus-o ca să-i oferim sprijin financiar a fost să nu se comporte rău. Din nefericire, a făcut-o, totuși. Dar sunt si copii mici în această situație, așa că am continuat să îi oferim sprijin financiar pentru bunăstarea lor. Citește și: Elon Musk neagă că-l cunoaște pe Andrew Tate sau că ar fi fost în România, de Halloween În ceea ce privește așa-numita , nu există nicio dovadă obiectivă că această mină a existat vreodată. Tatăl meu mi-a spus că deținea o parte dintr-o mină din Zambia și l-am crezut pentru o vreme, dar nimeni nu a văzut vreodată mina și nici nu există vreun înscris care să-i probeze existența. Dacă această mină ar fi fost reală, tatăl meu nu ar fi avut nevoie de sprijin financiar din partea mea și a fratelui meu.", a scris Musk pe Twitter.

Medic celebru, donație fabuloasă pentru UMF (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Medic celebru, donație fabuloasă pentru UMF

Medic celebru, donație fabuloasă pentru UMF. O donaţie consistentă făcută în 1933 de soţia unui cunoscut medic român al acelor vremuri a devenit astăzi un lung şir de procese şi controverse juridice. Medic celebru, donație fabuloasă pentru UMF Beneficiara donaţiei moşiei Slobozia-Dumitreşti din fosta comună Poieni este Universitatea de Medicină din Bucureşti, unde a lucrat soţul donatoarei în perioada interbelică. UMF Bucureşti a depus o cerere la Schitu Duca în 2002 dar, pentru că în cerere era invocată altă lege de retrocedare, nimeni de acolo nu s-a obosit nici măcar să răspundă. Citește și: Germania continuă să sprijine Gazprom și funcționarea Nord Stream 1, conducta prin care Berlinul primește gaz rusesc. Ucraina denunță ipocrizia cancelarului Scholz Prefectura a invocat aceeaşi eroare a UMF, ca să spună că dreptul la retrocedare s-ar fi pierdut, cererea nefiind făcută în termenul legal. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră