duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: mobilitate

3 articole
Economie

Mobilitatea partajată va crește accelerat global

Mobilitatea partajată va crește accelerat global. De la serviciile de tip ride-hailing şi până la trotinete electrice, mobilitatea partajată va fi responsabilă în anul 2030 pentru 7% din toate călătoriile efectuate la nivel global în mediul urban, în creştere de la 3% în prezent, potrivit unui raport publicat marţi de firma de consultanţă Oliver Wyman. Mobilitatea partajată va crește accelerat global Conform documentului, publicat cu ocazia Conferinţei de tehnologie de la Lisabona, piaţa de mobilitate partajată ar urma să ajungă la 400 de miliarde de dolari în 2030. Citește și: Câteva zeci din cele mai înalte turbine eoliene din lume, de aproape 200 de metri, vor fi instalate în România Mobilitatea partajată a devenit un "model mai sustenabil" pentru a rezolva diferite probleme de transport, precum costurile şi emisiile, susţine raportul elaborat de Oliver Wyman. "Sectorul mobilităţii s-a schimbat în mod dramatic în ultimii ani şi, pe lângă automobile, există acum la dispoziţia oamenilor o gamă de diferite modele de transport", susţine Andreas Nienhaus, analist la Oliver Wyman. La realizarea acestui raport, firma de consultanţă Oliver Wyman a utilizat date furnizate de firma de ride-hailing şi livrare de mâncare Bolt. "Sectorul de mobilitate partajată a crescut până la a fi utilizat de milioane de persoane în ultimul deceniu. Vedem cum mobilitatea partajată s-a integrat în sistemele de transport urban", susţine directorul general de la Bolt, Markus Villig. Impactul general este mixt Însă raportul celor de la Oliver Wyman precizează că sectorul de mobilitatea partajată se loveşte şi de critici. Acest sector a fost considerat vinovat pentru agravarea congestionării traficului şi emisiilor prin introducerea unor călătorii suplimentare pe drumurile care erau deja congestionate. În plus, au fost ridicate semnale de alarmă cu privire la siguranţa traficului din cauza scuterelor electrice precum şi cu privire la condiţiile dure de muncă ale şoferilor care lucrează pe scutere electrice. Raportul estimează că mai mult de nouă milioane de persoane îşi câştigă traiul de pe urma serviciilor de mobilitate partajată în 2023, iar acest număr este prognozat să crească până la 16 milioane în 2030. De asemenea, analiştii susţin că mobilitatea partajată are potenţialul de a reduce semnificativ emisiile poluante în mediul urban însă precizează că impactul general este unul mixt deoarece depinde de factori precum comportamentul consumatorilor şi coordonarea cu alte moduri de transport.

Mobilitatea partajată va crește accelerat global (sursa: Pexels/Boris Hamer)
Bucureștiul ca domiciliu nu este interesant (sursa: Digi24)
Eveniment

Bucureștiul ca domiciliu nu este interesant

Bucureștiul ca domiciliu nu este interesant. În capitala României şi-au stabilit domiciliul anul trecut 69.353 de persoane, iar pe locul a doilea a fost Iaşiul, cu 36.902 stabiliri de domiciliu. Bucureștiul ca domiciliu nu este interesant În continuare, cele mai multe persoane s-au mutat în Ilfov, Timiş şi Vaslui (20.250). Judeţele Bacău (14.230), Suceava (13.409) şi Botoşani sunt pe locurile 10 -12 în topul judeţelor după numărul persoanelor care şi-au stabilit acolo domiciliul. Iar judeţul Neamţ, cel de-al şaselea din regiunea de Dezvoltare Nord Est, e pe locul 19 (din 42), cu 10.240 stabiliri de domiciliu. Citește și: Pandele se plânge în direct la RTV că Sebastian Ghiță îl jupoaie pentru aparițiile la acest post TV. El spune că a fost „o glumă” după lamentările lui Ciutacu În comparaţie cu anul anterior, dintre toate judeţele ţării, Vaslui a înregistrat în 2022 cea mai mare creştere procentuală a stabilirilor cu domiciliul (+40%), în timp ce Municipiul Bucureşti este singurul din lista de 42 de judeţe în care stabilirile cu domiciliul au scăzut în 2022, chiar în proporţie mare (-47%). Continuarea, în Ziarul de Iași.

Pod nou peste Prut, bani europeni (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Pod nou peste Prut, bani europeni

Pod nou peste Prut, bani europeni. Sursa de finanţare a podului care va lega Autostrada Unirii de infrastructura rutieră din stânga Prutului a fost identificată. Pod nou peste Prut, bani europeni Cererea de suport pentru execuţia podului de la Ungheni a fost depusă cu o zi înainte de închiderea apelului de proiecte menite să adapteze reţeaua rutieră europeană TEN-T la utilizarea duală civilă-apărare. În termeni tehnici, programul se numeşte „Mecanismul de conectare europeană”, iar proiectele din domeniul infrastructurii de transport au putut fi depuse în perioada 12 mai – 29 septembrie. Citește și: VIDEO Putin, show-delir de trei ore și jumătate: discurs și răspunsuri la întrebări despre decadența Occidentului mercantil care vrea să supună Rusia „Pachetul de mobilitate militară promovează acţiuni care contribuie la adaptarea infrastructurii de transport pentru a permite deplasarea trupelor şi echipamentelor militare”, preciza Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, la momentul înregistrării cererii de finanţare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră