duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: moaște

5 articole
Eveniment

Moaștele Sfintei Parascheva, aranjament floral extraordinar

Moaștele Sfintei Parascheva, aranjament floral extraordinar. Baldachinul destinat așezării sfintelor moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva a fost împodobit cu un aranjament floral deosebit, pregătit de o echipă de 30 de persoane. Moaștele Sfintei Parascheva, aranjament floral extraordinar Florile alese pentru această ocazie specială au fost predominant în nuanțe de mov, simbolizând regalitatea și spiritualitatea, completate de flori albastre (Delphinium blue), roz și crini dubli. Citește și: Nordis Management intră în insolvență, a decis Tribunalul București. Începe să cadă imperiul de carton al lui Ciorbă, soțul „avocatei interlopilor”, pesedista Laura Vicol Pentru al 21-lea an consecutiv, familia Ioan și Florentina Buștei din București a adus un veșmânt floral la baldachinul Ocrotitoarei Moldovei, continuând o tradiție care a început în anul 2003. Întrebat despre alegerea culorilor pentru acest an, Ioan Buștei a explicat că întreaga familie a dorit să transmită un sentiment de bucurie și respect față de evenimentul religios. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Moaștele Sfintei Parascheva, aranjament floral extraordinar (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Moaștele Sfintei Teodora revin în România (sursa: doxologia.ro)
Eveniment

Moaștele Sfintei Teodora revin în România

Moaștele Sfintei Teodora revin în România. În Moldova ar putea ajunge moaştele uneia dintre cele mai iubite sfinte: Sfânta Teodora de la Sihla. Moaștele Sfintei Teodora revin în România Discuţia a fost relansată în urma vizitei la Kiev a delegaţiei Guvernului României, conform agenţiei de presă basilica.ro a Patriarhiei Române. Citește și: Viața de lux a șefului CCR, Marian Enache: 9.000 de euro lunar (300 de euro pe zi) – cheltuieli, plus economii de aproape 6.000 de euro pe lună. Totul, din bani publici: salariu, pensii speciale, sporuri Astfel, la finalul discuţiilor s-a făcut o declaraţie publică prin care ambele ţări îşi asumă „importanţa lucrărilor legate de organizarea căutării moaştelor Sfintei Teodora în Ucraina şi a mormintelor hatmanilor Pylyp Orlyk şi Ivan Mazepa din România”. În urma acestui schimb, moaştele Sfintei Teodora ar urma să fie oferite din nou României. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Sute de mii la Sf. Parascheva (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Sute de mii la Sf. Parascheva

Sute de mii la Sf. Parascheva. Estimările de vineri seară ale organizatorilor arătau că peste 200.000 de persoane s-au închinat deja la moaştele Sf. Parascheva. Sute de mii la Sf. Parascheva Este vorba de cifre valabile pentru săptămâna 7-13 octombrie: sâmbătă, 7 octombrie, aşezate pe baldachinul împodobit cu flori din curtea interioară a Mitropoliei, moaștele au fost scoase în mod oficial. Citește și: Judecătoarea drogată de la Suceava, relație amoroasă cu un traficant de droguri. Complicele ei, cămătar care răpea oameni și-i bătea pe câmp Estimările organizatorilor au fost că la pelerinaj vor participa circa 350.000 de persoane, iar în momentul de faţă ştim că vor fi minimum 230.000 până în dimineaţa în care va avea loc slujba (sâmbătă, 14 octombrie). Experienţa ultimilor ani arată că racla cu moaştele Sfintei Parascheva va rămâne tot weekendul aşezată în baldachin, urmând a fi retrasă în catedrală după ce rândul de pelerini va fi atât de scurt încât poate fi gestionat în interiorul curţii Catedralei Mitropolitane. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Voluntari africani la moaștele Sf. Parascheva (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Voluntari africani la moaștele Sf. Parascheva

Voluntari africani la moaștele Sf. Parascheva. Ieşenii care s-au adunat la Calea Sfinţilor, procesiunea în care racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost purtată pe străzile oraşului, au fost martorii unei întâmplări care a atras atenţia tuturor. Voluntari africani la moaștele Sf. Parascheva Pe ultima porţiune a pelerinajului, icoana Sfintei Parascheva a fost purtată de către doi studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Citește și: Disperare în rândul judecătorilor: pensia șefului CSM ar putea să scadă de la 45.700 lei net la doar 39.188 de lei, dacă se aplică noua legislație – calcule neoficiale Doi studenţi care au ales Iaşiul să înveţe, venind aici din Uganda, respectiv Kenya. Tikhon Kanakulya Eward, 26 de ani, şi Stephen Mutugi Njeruh, 35 de ani, sunt studenţi la Teologie, la Iaşi, în primul an, după ce au petrecut un an de zile învăţând limba română. S-au întâlnit la Iaşi cu Théophile Niyigena, 23 de ani, care a venit din Rwanda şi studiază pictura la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, şi s-au înscris încă din primul an în care au venit în capitala Moldovei ca voluntari la pelerinajul de la moaştele Sfintei Parascheva. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Pelerinajul Sfintei Parascheva, cel mai lung (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Pelerinajul Sfintei Parascheva, cel mai lung

Pelerinajul Sfintei Parascheva, cel mai lung. De sâmbătă, 7 octombrie, a început oficial pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva din Iaşi. Pelerinajul Sfintei Parascheva, cel mai lung Organizatorii spun că, deşi nu se bifează o premieră propriu-zisă, sunt puţini anii în care pelerinajul va dura atât de mult şi va cuprinde două weekenduri. Citește și: Cine reprezintă judecătorii din România: șeful CSM, amicul Liei Savonea, decizii în serie în favoarea corupților și interlopilor. Plus o halucinantă sentință a unui prădător sexual Racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană, de lângă altar, acolo unde este aşezată pe toată durata anului. Procesiunea cu racla şi moaştele sfintei este organizată sâmbătă, de la ora 6.00, iar apoi pelerinajul este declarat deschis. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră