sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: mit

3 articole
Economie

Mitul aurist-șoșocist „avem prețuri ca afară”, demolat de Eurostat

Mitul aurist-șoșocist „avem prețuri ca afară”, demolat de Eurostat: România are printre cele mai mici prețuri din UE. De exemplu, la alimente și băuturi non-alcoolice, prețurile din România sunt la 73,5% față de media Uniunii Europene, arată Eurostat. Citește și: Cotele candidaților la președinție la casele de pariuri: pariorii cred că PSD câștigă în orice variantă Mitul aurist-șoșocist „avem prețuri ca afară”, demolat de Eurostat În medie, la toate produsele analizate de Eurostat, prețurile din România sunt la 60,2% față de media UE, doar Bulgaria fiind ușor mai ieftină, la 59,7% față de media Uniunii. „În 2023, nivelurile prețurilor pentru bunurile și serviciile de consum erau foarte diferite în Europa. Cel mai ridicat nivel al prețurilor dintre țările UE a fost observat în Danemarca, cu 43 % peste media UE, în timp ce în Bulgaria și România nivelul prețurilor a fost cu 40 % sub media UE”, explică Eurostat. Singurele produse unde prețurile din România sunt peste media UE sunt încălțările. „Dintre țările UE, Luxemburg are cel mai ridicat nivel al prețurilor pentru alimente și băuturi nealcoolice, Irlanda pentru băuturi alcoolice și tutun, în timp ce Danemarca este cea mai scumpă pentru îmbrăcăminte și încălțăminte. Dintre toate țările, Elveția are cel mai ridicat nivel al prețurilor pentru alimente și băuturi nealcoolice și pentru îmbrăcăminte, Islanda pentru băuturi alcoolice și tutun și din nou Danemarca pentru încălțăminte. Macedonia de Nord prezintă cel mai scăzut nivel al prețurilor din toate cele 36 de țări pentru băuturi alcoolice și tutun. Turcia este cea mai ieftină dintre țările participante pentru alimente și băuturi nealcoolice, precum și pentru îmbrăcăminte și încălțăminte. Dintre țările UE, România este cea mai ieftină țară pentru alimente și băuturi nealcoolice, Spania pentru îmbrăcăminte și Bulgaria pentru celelalte două categorii (băuturi alcoolice și tutun și încălțăminte)”, arată institutul european de statistică. Și în ceea ce privește costurile comunicațiilor, cetățenii români plătesc ele mai mici costuri din UE, ele fiind la 51,3% față de medie. La energie, prețurile din România sunt la 60,7% din medie, dar Ungaria este pe locul I, cu o medie de 39,7%.

Mitul aurist-șoșocist „avem prețuri ca afară”, demolat de Eurostat Foto: Facebook
Mahmureala combătută cu aspirină, un mit (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Mahmureala combătută cu aspirină, un mit

În preajma sărbătorilor, spitalele înregistrează o creștere a cazurilor de urgență legate de consumul excesiv de alcool. Mahmureala combătută cu aspirină, un mit. Mahmureala combătută cu aspirină, un mit Cei care doresc să bea mult se bazează adesea pe diferite mituri pentru a evita mahmureala sau alte efecte negative ale alcoolului. Citește și: EXCLUSIV Bani din extinderea plajelor românești susțin războiul lui Putin în Ucraina printr-un oligarh rus aflat pe listele de sancțiuni ale SUA și UE. Lățirea plajelor crește riscul de înec și infecții Unii cred că dacă mănâncă mult sau puțin înainte de a consuma alcool, iau o aspirină sau beau zeamă de murături vor evita mahmureala și se vor simți bine a doua zi. Cu toate acestea, medicii avertizează că aceste credințe nu sunt susținute științific și că unele dintre aceste practici pot chiar înrăutăți lucrurile. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Român, considerat de MIT inovator proeminent (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Român, considerat de MIT inovator proeminent

Român, considerat de MIT inovator proeminent. Horia Mihail Teodorescu este un ieşean stabilit în SUA, unde predă la Universitatea din Washington. Român, considerat de MIT inovator proeminent Teodorescu a fost nominalizat de către prestigiosul Massachusetts Institute of Technology drept unul dintre cei mai proeminenţi inovatori sub 35 de ani din Europa. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Cei 35 de antreprenori, inovatori şi vizionari, pionieri în domeniul lor de activitate, au fost selectaţi pentru spiritul de a căuta mereu să inoveze în domeniile tehnologiei care să facă viaţa de zi cu zi a oamenilor mai uşoară. Citește și: Unde se duc rușii când se duc să scape de războiul lui Putin? Majoritatea au invadat țările vecine, provocând angoasa unei cuceriri lente. Mii de rusoaice, turism de naștere în Argentina Conform descrierii MIT, aceştia sunt "vârfurile de lance" ale cercetării din varii domenii precum biotehnologie, medicină, electronică, IT, hardware, software, inteligenţă artificială, robotică, telecomunicaţii, nanotehnologie, energie sau transporturi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră