joi 17 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: mihai dodu

3 articole
Eveniment

Ciolacu a ieșit în stradă abia după ce Ceaușescu a fugit

La Buzău, revoluționarul Ciolacu a ieșit în stradă abia după ce Ceaușescu a fugit, explică disidentul Gabriel Andreescu. Acesta a fost arestat pentru activitatea sa anticomunistă în decembrie 1987 și acuzat de trădare. Citește și: EXCLUSIV Adjuncta DSP Timiș, 133 de zile de concediu medical și 14 zile concediu de odihnă în opt luni. O săptămână de concediu medical a fost petrecută în Tunisia de Cornelia Cismaș Malac Din octombrie 1989, Andreescu avea domiciliu forțat la Buzău, iar la fiecare ieșire din casă era însoțit de securitate. În 22decembrie el a fost arestat din nou și dus la București, dar a fost eliberat după căderea regimului comunist. Ciolacu a ieșit în stradă abia după ce Ceaușescu a fugit „Fusesem trimis în domiciliu forțat în Buzău, în octombrie 1989. Locuiam la adresa din str. Democrației nr. 42, de unde eram însoțit de acasă la serviciu și înapoi de un securist care îmi stătea umăr la umăr. Întreaga circulație din zonă fusese reorganizată, strada Democrației era singura luminată într-un oraș care noaptea se scufunda în întuneric. Lumea cunoștea ce se întâmpla și de ce se întâmpla. Exceptând două rude care lucrau la aceeași Direcție a Apelor, în cele trei luni nu s-a manifestat vreun semn de solidaritate cu mine. În ziua de 22 decembrie, după arestarea mea, în oraș nu s-a ridicat nimeni împotriva regimului. Doar după plecarea elicopterului cu soții Ceaușescu au ieșit locuitorii Buzăului pe străzi. Nimeni nu i-a oprit. Nimeni nu a tras cu gloanțe în ei. Care jertfă? Care eroism? Ce necuviință, deportarea în oraș și arestarea mea din 22 decembrie 1989 să devină „circumstanța” acordării titulaturii de oraș-martir, Buzăului!”, a scris Andreescu, într-un articol publicat de Contributors. Gabriel Andreescu, născut la 9 aprilie 1952 la Buzău Foto: Facebook În articol, el arată că toți cei 52 de revoluționari din Buzău au primit acest titlu urmare a faptului că el a fost arestat la 22 decembrie 1989. „Astfel, 52 de revoluționari din Buzău stau pe spatele unui singur om, deportat și arestat în dimineața de 22 decembrie 1989 și își iau, lunar, indemnizațiile de revoluționari. În fața unei națiuni întregi, în plină zi (și nu noaptea, cum uneori semnează buzoianul Marcel Ciolacu) ei reclamă că au probat merite deosebite în victoria revoluției din decembrie 1989”, a scris Andreescu. Citește și: EXCLUSIV Rafila a numit un șofer fără studii medicale la șefia Direcției de Sănătate Publică Timiș. Medicii, revoltați: DSP trebuie să implementeze proiecte PNRR „Decizia premierului Marcel Ciolacu, de a-l demite pe secretarul de stat Mihai Iulian Dodu, după ce acesta-i respinsese cererea de recunoaștere a statutului de „revoluționar cu merite deosebite”, confirmă că partidul care conduce folosirea coruptă a simbolisticii revoluției din decembrie 1989 este PSD. Decizia subliniază și incredibila aroganță pe care și-o permite acest partid chiar înainte de multiplele alegeri din 2024”, concluzionează disidentul.

Revoluționarul Ciolacu a ieșit în stradă abia după ce Ceaușescu a fugit Foto: PSD
Metodele perverse prin care statul pierde procesul cu șeful Guvernului Foto Inquam/George Calin
Politică

Metodele perverse statul pierde procesul cu șeful Guvernului

Demnitarul dat afară de Ciolacu fiindcă l-a lăsat fără certificat de revoluționar, fostul secretar de stat Mihai Dodu, explică metodele perverse prin care statul român va pierde procesul cu șeful Guvernului: „În mod concret, nu o oprească dosarul, ci mai degrabă să facă șicane Serviciului Juridic al SSR, să nu se prezinte în instanță”, a spus el într-un interviu pentru Preshub. Citește și: Ciolacu se răzbună: miercuri noaptea, l-a dat afară pe secretarul de stat care l-a lăsat fără diploma de revoluționar. În locul său, un ex-prefect PSD din regimul Dragnea Miercuri noaptea, premierul Ciolacu l-a dat afară pe secretarul de stat care l-a lăsat fără diploma de revoluționar, Mihai Dodu, susținut de PNL. În locul său, șeful Guvernului a impus un ex-prefect PSD din regimul Dragnea, Sever Romulus Stana. Până la această oră, Executivul nu a explicat această decizie. Metodele perverse prin care statul pierde procesul cu șeful Guvernului Întrebat ce va putea face Ciolacu pentru a câștiga procesul care se desfășoară la Buzău, prin care liderul PSD contestă decizia de retragere a certificatului, Dodu a spus: „În mod concret, nu o oprească dosarul, ci mai degrabă să facă șicane Serviciului Juridic al SSR, să nu se prezinte în instanță (...) De exemplu, să nu semneze delegații de plecare la Buzău pentru juristul instituției. Șicane din interior, astfel încât să nu știe presa, dar de fapt să câștige în instanță Marcel Ciolacu. Și să se spele situația”, a spus fostul secretar de stat. Citește și: Șeful Protecției Consumatorului, pesedistul Horia Constantinescu, laude deșănțate pentru Ferma Dacilor: „Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani”. Proprietarul, un interlop El a mai arătat că „măcar 1.500 de certificare de revoluționari urmau să fie anulate”.

Ciolacu l-a dat afară pe secretarul de stat care l-a lăsat fără diploma de revoluționar Foto: Facebook
Politică

Ciolacu dat afară secretarul stat care lăsat fără diploma revoluționar

Premierul Marcel Ciolacu se răzbună: miercuri noaptea, l-a dat afară pe secretarul de stat care l-a lăsat fără diploma de revoluționar, Mihai Dodu, susținut de PNL. În locul său, șeful Guvernului a impus un ex-prefect PSD din regimul Dragnea, Sever Romulus Stana. Citește și: La pensiunea „Ferma Dacilor” au sediul trei firme: una se ocupă de cazare, a doua – de catering pentru evenimente, a treia este o carmangerie. Cine răspunde juridic, neclar Marcel Ciolacu a susținut că a făcut Revoluția la Buzău și avea, încă din anii ’90, certificat de „luptător remarcat pentru fapte deosebite”. În 2019, el a depus cerere pentru a obține cel mai nou titlu introdus prin lege: cel de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”. Ciolacu l-a dat afară pe secretarul de stat care l-a lăsat fără diploma de revoluționar În iunie 2023, secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 i-a retras liderului PSD certificatul de revoluționar. O comisie specială din cadrul Secretariatului de stat pentru revoluționari, organism aflat în subordinea Guvernului, a respins cererea lui Marcel Ciolacu de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989. Cel care a cerut analiza a fost șeful Secretariatului de stat, Mihai Iulian Dodu, printr-o adresă din 19 iunie, potrivit documentului oficial. Documentul oficial arată că verificarea a venit ca urmare a comunicării de către DNA a clasării unui dosar ce privea calitatea de luptător determinant a lui Ciolacu. Tribunalul Buzău a înregistrat, în 25 iulie, acțiunea premierului Marcel Ciolacu prin care acesta contestă anularea cererii sale de recunoaștere a meritelor de luptător anticomunist. Fostul secretar de stat Mihai Dodu relata recent, pentru Recorder, că Ciolacu l-a sunat după ce a rămas fără diploma de revoluționar: „M-a sunat domnia sa; în rest, avem o relație instituțională. A fost o discuție nici cordială, nici obișnuită. Puțin tensionată. Acum, e greu să dezlipești cumva persoana fizică de persoana politică a premierului. Mesajul pentru mine este clar: instanța trebuie să își spună cuvântul”.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră