duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: megacutremur

2 articole
Eveniment

Teama de un megacutremur raționalizează apa

Teama de un megacutremur raționalizează apa. Autorităţile japoneze au cerut populaţiei "să nu-şi facă rezerve excesive" de bunuri de consum, după ce temerile privind un posibil "megaseism" au provocat o creştere a cererii de produse de primă necesitate. Teama de un megacutremur raționalizează apa Ministerul japonez al Agriculturii a recomandat populaţiei să-şi constituie rezerve de astfel de produse care să corespundă nevoilor pentru trei zile, sau cel mult pentru o săptămână. Citește și: Consilierul lui Rafila, psihiatrul Gabriel Diaconu, îi atacă dur pe procurorii care au cerut arestarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon Într-un supermarket din capitala Tokyo comercianții au postat un afiş cu scuze faţă de clienţi pentru penuria anumitor produse, atribuită "informaţiilor din mass-media despre cutremur". "Potenţiale restricţii la vânzări sunt examinate", mai indică respectivul afiş, care anunţă că apa îmbuteliată a fost deja raţionalizată. În urma avertismentului de megacutremur, emis de Agenţia de Meteorologie japoneză, cele mai căutate articole pe website-ul companiei japoneze de comerţ electronic Rakuten au fost toaletele portabile, conservele şi apa îmbuteliată. Unii comercianţi din localităţile situate de-a lungul coastei Pacificului au semnalat de asemenea creşterea cererii pentru produse similare legate de posibilul dezastru.

Teama de un megacutremur raționalizează apa. În imagine, Naoshi Hirata, responsabil de evaluarea seismului (sursa: JIJI)
Alertă de megacutremur apocaliptic în Japonia (sursa: Guvernul Japoniei)
Eveniment

Alertă de megacutremur apocaliptic în Japonia

Alertă de megacutremur apocaliptic în Japonia. Japonia a emis pentru prima dată un avertisment cu privire la un risc crescut de producere a unui "mega cutremur". Alertă de megacutremur apocaliptic în Japonia Avertismentul autorităților vine în urma seismului puternic, cu magnitudinea 7.1, înregistrat joi la marginea unei zone de subducţie instabile care se întinde de-a lungul coastei Pacificului, cunoscută sub numele de Nankai Trough. Citește și: VIDEO Chiar și pesediștii sunt șocați după ce Ciolacu a spus „malsprasi” și se îndoiesc că poate susține un discurs de președinte Naoshi Hirata, şeful unui organism consultativ al Agenţiei Meteorologice Japoneze (JMA) a declarat că probabilitatea de producere a unui seism major de-a lungul Nankai Trough după un cutremur cu magnitudinea 7,1 a crescut acum "de câteva ori". Seismele cu o magnitudine mai mare de 8 sunt considerate "mega cutremure". Japonia estimează că următorul mega-cutremur din Nankai Trough ar putea ajunge chiar până la magnitudinea 9,1. Profesorul Naoshi Hirata de la Universitatea din Tokyo a declarat într-o conferinţă de presă că locuitorii din zonele care ar fi afectate de un astfel de dezastru ar trebui să-şi revizuiască procedurile de evacuare şi să rămână vigilenţi timp de o săptămână. Scenariu sumbru Un posibil dezastru provocat de un mega cutremur şi de un tsunami în Nankai Trough ar putea ucide sute de mii de persoane şi ar cauza Japoniei pagube în valoare de un trilion de dolari. Tsunami-uri de până la 30 de metri ar putea ajunge pe coastele Japoniei de la Pacific în câteva minute după cutremur. Împreună cu alunecările de teren şi incendiile, dezastrul ar putea cauza moartea a până la 323.000 de persoane şi distrugerea a 2,38 milioane de clădiri, forţând aproape 10 milioane de supravieţuitori să părăsească zonele afectate. Daunele economice ar putea ajunge până la 220 de trilioane de yeni (1,50 trilioane de dolari), sau peste o treime din PIB-ul anual al Japoniei, cu impacturi de lungă durată asupra infrastructurii şi a lanţurilor de aprovizionare pentru centrele industriale de pe coastă care produc automobile şi alte produse japoneze esenţiale.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră