sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: medii

4 articole
Eveniment

Copii dispăruți înainte de Evaluarea Națională

Copii dispăruți înainte de Evaluarea Națională. Există o singura statistică relevantă pentru educație, consideră Mihaela Popa, profesoară de matematică la Colegiul "Vasile Alecsandri" din Iași și fost secretar de stat în Ministerul Educației, pentru "a merge mai departe". Copii dispăruți înainte de Evaluarea Națională Și aceasta ar fi reprezentată de răspunsul la întrebarea "Unde sunt cei 16.000 de copii la nivel național care au început clasa a VIII-a, dar la final nu au mai apărut?". Și nu din cauza faptului că nu s-au înscris la Evaluare. Citește și: Curs scurt de fraudare a alegerilor: primar pesedist, reținut pentru că a dat adeverințe de domiciliu și șpagă alegătorilor "Nu au mai apărut. Nu au situația încheiată. La nivelul județului Iași avem 1.800. Unde sunt acei 1.800? Nu pot să cred că toți erau cu nevoi speciale sau că toți au rămas corigenți. Erau copii virtuali? Erau corigenți? La toate astea trebuie să răspundă cu nume și prenume decidenții, pentru că sunt plătiți să găsească soluții pentru toți copiii. Să fie defalcat, de ce nu s-a putut încheia media la 100 de copii? Un copil dacă nu apare este important, dar 1.800", a spus Popa. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Copii dispăruți înainte de Evaluarea Națională (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Evaluarea Națională la țară, rezultate catastrofale (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Evaluarea Națională la țară, rezultate catastrofale

Evaluarea Națională la țară, rezultate catastrofale. În județul Iași, rezultatele Evaluării Naționale 2024 scot în evidență, în continuare, diferența dintre mediul urban și mediul rural. Evaluarea Națională la țară, rezultate catastrofale În 20 de comune din județul Iași mediile mediilor generale obținute de elevi sunt sub 5,00, în timp ce municipiul Iași, municipiul Pașcani și comunele Valea Lupului și Bârnova se remarcă prin medii ale mediilor peste 7,00. Citește și: EXCLUSIV Situație „explozivă” la Romarm: directorul Emanuel Ioana refuză să semneze documente pentru ca fabricile de armament să-și onoreze contracte inclusiv pentru Ucraina În mediul urban, frecvența mediilor, pe intervale de medii ale mediilor, este în ordine crescătoare de la intervalul 1,00-2,00 la 9,00-10. În schimb, în mediul urban, cele mai multe medii finale sunt situate în intervalul 3,50-5,50. Pe măsură ce depășesc pragul de 6,50 și se îndreaptă către media maximă, numărul acestora scade. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Școlile private fac performanță la examene (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Școlile private fac performanță la examene

Școlile private fac performanță la examene. Pe platforma Ministerului Educaţiei apar doar şase şcoli private sau care propun alternative educaţionale din judeţul Iaşi. Școlile private fac performanță la examene Este important de precizat că nu toţi elevii acestor şcoli au fost înscrişi la Evaluarea Naţională, întrucât unii doresc să continue liceul tot în sistem privat sau chiar în afara ţării, unde media de la acest examen nu este relevantă. Cu toate acestea, un astfel de top poate fi important pentru părinţii care doresc ca după parcurgerea şcolii gimnaziale, copiii lor să se întoarcă în învăţământul de stat. Citește și: DOCUMENT Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilurile groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre Am realizat media mediilor obţinute de elevi la Evaluarea Naţională, în acest top fiind incluse Şcoala Gimnazială „Paradis”, Colegiul „Richard Wurmbrand”, Şcoala Gimnazială „EuroEd”, Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul”, Şcoala Gimnazială Internaţională „Spectrum” şi Liceul Teoretic Waldorf. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Rata de promovare la Bac - 73.3%(sursa: Facebook/Sorin Cîmpeanu)
Internațional

Fără medii semestriale, fără teze obligatorii

Fără medii semestriale, fără teze obligatorii. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni că se va renunţa la mediile semestriale, la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale şi că va fi necesară o singură medie generală la finalul anului şcolar. "La acest moment este în curs de finalizare întâlnirea pentru dialog social între Ministerul Educaţiei şi toţi partenerii de dialog pentru a se definitiva Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar, astfel încât mâine aceste modificări să îmbrace forma unui ordin de ministru al Educaţiei şi să fie transmise spre publicare în Monitorul Oficial. Fără medii semestriale, fără teze obligatorii Structura anului şcolar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial iar modificarea esenţială care a fost deja agreată, discuţiile sunt în curs, este aceea că se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului şcolar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an şcolar", a spus ministrul într-o conferinţă de presă. Citește și: Uniunea Europeană, incapabilă să se pună de acord în legătură cu un embargo asupra petrolului rusesc. Orban Viktor, calul troian al lui Putin în blocul comunitar Potrivit acestuia, s-a agreat împreună cu partenerii de dialog social ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N reprezintă numărul de ore alocate la o disciplină într-o săptămână, potrivit Agerpres. "Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N este numărul de ore alocate săptămânal pentru o anumită disciplină. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână, într-un întreg an şcolar vor fi necesare cel puţin 5 note", a explicat Cîmpeanu. A fost stabilită şi "poziţionarea vacanţei" din luna februarie. "A fost stabilită poziţionarea vacanţei mobile din luna februarie în întreg sistemul naţional de învăţământ. Sunt 30 de judeţe care au decis ca vacanţa din luna februarie să fie în ultima săptămână, sunt zece judeţe care au decis ca vacanţa să fie în cea de-a doua săptămână a lunii februarie. Este vorba de judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Teleorman şi Prahova. Bucureşti şi Suceava au decis ca săptămâna de vacanţă din februarie să fie în cea de-a doua săptămână", a spus Sorin Cîmpeanu.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră