sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: medici de familie

9 articole
Eveniment

Medicii de familie protestează, pacienții așteaptă cu orele

Sistemul informatic al CNAS, care a costat circa un miliard de lei, a picat din nou: medicii de familie din Timiș protestează, iar pacienții așteaptă cu orele. Medicii de familie din judeţul Timiş au anunţat că vineri, în data de 14 februarie, nu se vor face consultaţii pentru afecţiunile care nu reprezintă o urgenţă. Citește și: Elisabeta Lipă s-a premiat cu zeci de mii de lei pentru rezultatele obținute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris Potrivit news.ro, urmare a faptului că sistemul IT al CNAS nu funcționează, pacienții așteaptă cu orele pe holurile cabinetelor medicilor de familie. Medicii de familie protestează, pacienții așteaptă cu orele „Nici până la această dată nu s-au remediat problemele de funcţionare ale Platformei informatice din asigurările de sănătate, în consecinţă, vineri, 14 februarie 2025, nu se fac consultaţii pentru afecţiunile care nu reprezintă o urgenţă”, a transmis Patronatul Medicilor de Familie din judeţul Timiş, într-un comunicat de presă, de joi. Potrivit sursei citate, protestul are loc atât la nivelul judeţului Timiş, cât şi la nivel naţional. ”Disfuncţionalităţile grave ale Sistemului Unic Integrat ( SIUI ) cauzează prejudicii atât pacienţilor, cât şi furnizorilor de servicii din asistenţa medicală primară. Din cauza acestor probleme, pacienţii noştri sunt nevoiţi să aştepte ore întregi pe holurile cabinetelor, în contextul epidemiologic actual, sănătatea şi aşa precară a acestora fiind pusă în pericol. Deşi noi, medicii de familie, nu avem nicio culpă în ceea ce priveşte lipsa de funcţionalitate a SIUI, suportăm consecinţele, fiind puşi în imposibilitate de a acorda servicii medicale către pacienţi”, se mai precizează în comunicat. Medicii de familie nu pot emite prescripţii medicale Medicii de familie mai spun că nu pot finaliza raportările pentru activitatea desfăşurată în luna ianuarie 2025 şi nu pot stabili calitatea de asigurat a pacienţilor la momentul prezentării acestora la cabinete. „Această stare de fapt afectează grav activitatea medicilor de familie şi îi supun presiunii de a refuza acordarea serviciilor medicale pacienţilor care au nevoie urgent de aceste servicii. În toată ţara, medicii de familie nu pot emite prescripţii medicale întrucât acestora nu li se pot descărca seriile, iar pacienţii sunt privaţi de servicii de asistenţă medicală la care au dreptul. Răbdarea pacienţilor şi a medicilor de familie a ajuns la limită, întrucât situaţia aceasta se repetă în fiecare lună în perioada raportărilor şi singurii care plătesc sunt pacienţii şi medicii de familie”, au arătat medicii de familie. Cel mai dezastruos sistem IT al statului, cel gestionat de CNAS, a costat un miliard de lei. IT-iștii nu vor să lucreze la CNAS nici pentru 3.900 de euro pe lună, a arătat, la Medika Tv, vicepreşedintele CNAS, Larisa Mezinu-Bălan.

Medicii de familie protestează, pacienții așteaptă cu orele Foto: Facebook ROVaccinare
CNAS nu plătește medicii de familie Foto: Inquam/Alina Norocea
Eveniment

CNAS nu plătește medicii de familie

Încă un județ în care CNAS nu plătește medicii de familie: în Mureș, casa județeană de sănătate a achitat circa jumătate din serviciile prestate de aceștia în ianuarie. Acum, medicii somează CJAS să achite diferenţa aferentă lunii ianuarie, altfel vor fi iniţiate acţiuni în instanţă pentru recuperarea penalităţilor de întârziere. Citește și: Andra – Măruță, cuplul ale cărui firme încasează și bani publici, amenință DeFapt.ro cu „sancțiuni judiciare și pecuniare” pentru articole referitoare la date financiare publice CNAS nu plătește medicii de familie „Vă punem în vedere, ca în termen de 10 zile de la primirea prezentei, să achitaţi diferenţa de plată a serviciilor prestate de medicii de familie şi decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mureş, servicii care pe luna ianuarie 2024 au fost achitate parţial, în procent de 56,58%, rămânând o diferenţă de plată de 43,42%. Aşa cum bine cunoaşteţi, potrivit contractelor cadru încheiate cu medicii de familie plata serviciilor prestate de fiecare medic de familie se realizează până la data de 18 a fiecărei luni pentru luna anterioară, însă acest termen a fost depăşit pentru decontul din luna ianuarie 2024, termenul de plată fiind 18.02.2024", se arată în somaţia celor două asociaţii ale medicilor de familie, semnată de avocatul Adrian Vultur. În document se arată că "o atare neglijenţă" din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mureş, ar produce consecinţe prejudiciante pentru fiecare medic de familie, care se află în imposibilitate de a achita taxele şi impozitele lunare datorate organului fiscal. „Părţile contractuale au prevăzut în mod clar termenele de decontare a serviciilor prestate, prin contractul cadru, aceste termene trebuie să fie respectate, potrivit principiului forţei obligatorii a unui contract. Pe parcursul semestrului II a anului 2023 aţi menţionat că sunt problemele legate de asigurarea finanţării pentru serviciile de asistenţă medicală primară şi că acestea vor fi soluţionate după aprobarea bugetului pentru anul 2024, însă, în prezent, ne aflăm în aceeaşi situaţie, fiind întârzieri la plata serviciilor medicale prestate de medicii de familie. Precizăm că neplata la termen a decontului de către CJAS Mureş atrage suportarea de penalităţi de întârziere, pe care le vom solicita pe cale judiciară, prin formularea unei acţiuni la instanţa de judecată", se menţionează în somaţie. Cele două asociaţii au solicitat CJAS Mureş să respecte termenele de plată contractuale prevăzute în contractele cadru.

Președintele CNAS spune că bugetul instituției ajunge până în septembrie-octombrie  Foto: Captură video
Eveniment

Președintele CNAS spune bugetul ajunge septembrie-octombrie

Președintele CNAS, Cristian Celea, general SRI în rezervă, spune că bugetul instituției ajunge până în septembrie-octombrie: „Speranţa este aceeaşi - rectificare bugetară". El a recunoscut, azi, că „creditele bugetare pentru medicina de familie, cea din ambulatoriu şi medicina dentară «sunt deficitare»". Citește și: Averea uriașă a unei foste judecătoare de la Inspecția Judiciară. Ea avea vilă în Mogoșoaia, dar primea bani pentru: detașare, delegare, transport locul de muncă și „alocații locuințe” Președintele CNAS spune că bugetul instituției ajunge până în septembrie-octombrie „Sunt la un nivel cu aproximativ 25 - 28% mai mici la medicina de familie, 35% la ambulatoriul de specialitate şi la fel de nesatisfăcătoare şi la stomatologie. (...) Pe baza proiecţiei, rezultatul consultării şi negocierilor - să facem cu aprobarea Ministerului de Finanţe nişte viramente între domeniile de activitate în aşa fel încât practic să încercăm să reechilibrăm situaţia unde este cea mai deficitară, respectiv medicii de familie, clinicul", a arătat Cristian Celea. Precizările sale vin după ce azi medicii de familie au anunțat că sunt deciși să nu mai încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru luna februarie, dacă CNAS nu va crește actualele tarife de decontare. Acest lucru înseamnă că medicii de familie ar putea continua să acorde aceleași servicii medicale, dar contra cost - nimic nu va mai fi decontat. În București, peste jumătate dintre medicii de familie sunt deciși să nu mai lucreze cu CNAS, dacă sumele decontate de Casă către medici nu vor crește, a anunțat luni, într-o conferință de presă, Mihnea Stroe, președintele Patronatului Medicilor de Familie București - Ilfov. Acuzații de fraudă împotriva medicilor de familie Azi, Celea a sugerat că medicii de familie fraudează bugetul CNAS. „Cred că este nefiresc ca un medic de familie internat în spital în internare continuă să presteze activitate medicală la cabinet. (…) Vorbim de un medic aflat în internare continuă şi în acelaşi timp cabinetul presta fără să aibă un alt angajat medic. Probabil că avea doar o asistentă medicală”, a spus șeful CNAS. „Aşa cum mi se pare nefiresc ca să fie prestare 17 activităţi medicale până la ora 9.30 de către un medic….Era soţia doctorului care nu era în cabinet la momentul prestării activităţii medicale. Sau de folosirea cardurilor care se află în cabinetul medicului de familie”, a mai spus Celea.

Colegiul Medicilor, atac neobișnuit de dur după tăierea bugetului alocat Sănătății  Foto: Facebook
Eveniment

Colegiul Medicilor, atac dur după tăierea bugetului alocat Sănătății

Colegiul Medicilor din România (CMR) a lansat un atac neobișnuit de dur la tăierea bugetului alocat Sănătății de guvernul Ciolacu: organizația indică o reducere cu 38% a fondurilor pentru medicii de familie, cu 50% pentru stomatologie și cu 27% a ambulatoriului de specialitate. Citește și: VIDEO EXCLUSIV Liderul AUR, George Simion, huiduit de fermieri: „Ai venit acu’, la cules de voturi?” Colegiul arată că bugetul alocat Sănătății a crescut pentru a acoperi majorările de salarii și finanțarea măsurilor cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență. Colegiul Medicilor, atac dur după tăierea bugetului alocat Sănătății „Colegiul Medicilor din România împărtășește preocuparea generală pentru situația critică în care se află sistemul de sănătate și, în contextul amplu al problemelor existente, atragem atenția asupra consecințelor scăderii bugetului pentru serviciile medicale. Deși, în ansamblu, bugetul alocat Sănătății în 2024 este mai mare, în comparație cu execuția precedentă, resursele financiare prevăzute reflectă o reducere a fondurilor disponibile pentru sectoare vitale: medicina de familie, ambulatoriul de specialitate și stomatologie. Mai exact, creșterea se referă la totalul cheltuielilor sistemului, inclusiv creșterea salariilor și la finanțarea măsurilor cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență. Astfel, încadrarea în limitele bugetare stabilite va fi realizată prin scăderea valorii punctelor sau a veniturilor finale, preponderent în segmentele precizate. Această scădere este evidențiată în mesajul transmis astăzi de Casa Națională de Sănătate: pentru punctul per capita, se stabilește valoarea de 7,7 lei, pentru punctul pe serviciu medical în asistența medicală primară, 6,2 lei, iar pentru punctul pe serviciu medical în asistența medicală ambulatorie de specialitate, 3,3 lei. Această situație are consecințe grave asupra îndeplinirii nevoilor de îngrijiri medicale ale populației”, se arată în comunicatul CMR. Grafic: CMR CMR cere să fie consultat Colegiul mai cere: „Colegiul Medicilor din România susține necesitatea unei reforme structurale a sistemului de sănătate, temă ce revine periodic în discuție, însă fără să se înregistreze un progres real” „Din punct de vedere teroretic, plata pe baza performanței și a serviciilor prestate ar putea contribui la îmbunătățirea calității îngrijirii medicale, la fel cum o poate face în orice alt domeniu, nu doar în sănătate. În mod similar reformei structurale, fără existența unui plan coerent și asumat de către autorități, afirmațiile potrivit cărora «fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienți, un plus de empatie și de responsabilitate», respectiv «bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios» pot conduce la demotivarea corpului medical, colegii noștri fiind nevoiți să depună constant eforturi pentru a-și desfășura activitatea, într-un context tot mai nefavorabil” Guvernul Ciolacu a tăiat cu 25% finanțarea medicilor de familie pentru anul 2024, arată un comunicat al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF). În comunicat se mai arată că medicilor de familie li s-au decontat doar 40% din sumele datorate pentru noiembrie 2023.

Guvernul Ciolacu a tăiat cu 25% finanțarea medicilor de familie, pentru 2024 Foto: Facebook
Eveniment

Ciolacu a tăiat cu 25% finanțarea medicilor de familie

Guvernul Ciolacu a tăiat cu 25% finanțarea medicilor de familie pentru anul 2024, arată un comunicat al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF). În comunicat se mai arată că medicilor de familie li s-au decontat doar 40% din sumele datorate pentru noiembrie 2023. Citește și: EXCLUSIV Armata a cumpărat mii de licențe Windows de la o firmă despre care CSAT spune că prezintă „amenințări și vulnerabilități la adresa securității naționale și apărării țării” În plus, „centrele de permanență” - forme de organizare care funcționează în afara programului de activitate al cabinetului de medicină de familie, în regim de gardă - nu au fost plătite pentru perioada octombrie-decembrie 2023. Ciolacu a tăiat cu 25% finanțarea medicilor de familie „Într-un sistem sanitar nefuncțional, care este cârpit pe ici pe colo cât să nu se risipească de tot, autoritățile au identificat segmentul de care se pot lipsi: medicina de familie. Drept urmare, au redus cu 25% alocarea bugetară pentru anul 2024 față de anul 2023, deși noi, medicii de familie, suntem singurii care avem acces la populația generală și care putem interveni în starea de sănătate a întregii populații (...) Deja avem deficit major de medici de familie, iar diminuarea veniturilor cabinetelor, prin adoptarea măsurilor menționate mai sus, va agrava și mai mult acest deficit, totul, în contextul în care Centrele de Permanență funcționează cu bani aduși de acasă de colegii noștri, ei nefiind încă plătiți pentru perioada octombrie – decembrie, iar suspendarea activității în aceste centre ar bloca Unitățile de Primiri Urgențe sau în contextul în care toate cabinetele medicilor de familie au fost plătite pentru luna noiembrie în cuantum de doar 40%”, se arată în comunicatul SNMF. Citește și: Sondaj Center for International Research and Analyses: AUR începe să scadă ușor, electoratul său fiind înghițit de Șoșoacă „România ocupă cele mai rușinoase locuri când vine vorba despre starea de sănătate și, în aceste condiții, guvernanții găsesc că este momentul să îngroape și mai mult, dacă se putea, sistemul sanitar, prin scăderea finanțării medicinei de familie, prin îngroparea medicilor de familie în activități birocratice inutile, prin menținerea unui sistem informatic nefuncțional (...) Birocrația a rămas aceeași în medicina primară, deși există mijloace identificate de reducere a acesteia, ceea ce ne face să ne întrebăm: de ce și pentru ce se dorește acest blocaj?”, mai arată medicii de familie.

Medicii de familie vor primi 1.000 de euro/lună Foto: Gazeta Oltului
Politică

Medicii de familie vor primi 1.000 de euro/lună

Medicii de familie care vor deservi localitățile izolate din Bihor vor primi 1.000 de euro/lună, anunță Ilie Bolojan. Subvențiile vor fi acordate de Consiliul Județean Bihor, condus de Bolojan. Președintele CJ Bihor a spus că ideea i-a aparținut prefectului județului, Dumitru Țiplea. Citește și: Daniel Ghiță „Luptătorul” explică de ce a agresat un parlamentar USR: dorea să-l apere pe premierul Ciolacu. Avalanșă de greșeli gramaticale grave în postările patriotului PSD Acum două săptămâni, medicii de familie din Mureș, dar și din alte județe, arătau că nu au fost plătiți,de CNAS timp de două luni, așa că intenționau să nu mai ofere consultații decât în cazuri urgente. „Noi din luna octombrie trebuia să primim banii. Am primit săptămâna trecută doar 60% din venituri. Ori punem lacăt pe cabinete, ori venim și asigurăm strict urgențele fără a intra în relații cu Casa de Asigurări. Doar asigurăm strict urgențele cu rețete contra cost”, spunea Dumitru Mărășescu, președintele patronatului medicilor de familie filiala Galați, la ProTV, la 8 decembrie. Medicii de familie vor primi 1.000 de euro/lună Consiliul Județean Bihor „va aloca în fiecare lună niște bonusuri financiare, pe o perioadă de 2-3 ani de zile (...) pentru medicul care se duce acolo, în așa fel încât toate localitățile să aibă medic de familie sau, dacă sunt mai mari, să fie 2-3 medici”, a explicat Bolojan. Medicului de familie „i se va garanta cabinet pus la punct și locuință de serviciu pusă la punct”, iar, dacă vrea să se stabilească în respectivele localități, și locuri de casă puse la dispoziție de autoritățile locale, precum „și alte elemente de sprijin financiar”. Potrivit președintelui CJ Bihor, au fost pregătite două scheme de susținere a medicilor de familie: una, în situația în care medicul are cabinetul în comuna respectivă, dar nu locuiește acolo, caz în care subvenția va fi mai mică, și alta pentru cazul în care medicul locuiește în comună, „deci este disponibil și după-amiaza și seara”, caz în care „venim cu o subvenție mai mare”. Consiliul Județean Bihor va semna, în ianuarie, un protocol cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, Direcția de Sănătate Publică și prefectura Bihor. Aceste instituții ar urmă să facă o campanie în rândul medicilor rezidenți și al medicilor de familie care în prezent fac doar gărzi la centrele de permanență, pentru a-i convinge să participe la acest program. Veniturile mici și condițiile de muncă alungă medicii de familie din localitățile izolate În Bihor sunt opt comune fără medic de familie. „Medicii de familie sunt propriii lor angajați, plătind toate cheltuielile cabinetelor, iar veniturile lor nu depășesc, în cel mai bun caz, nivelul a 6.000 – 7.000 lei pe lună, în condițiile în care primesc fonduri de la CAS pe de o parte pentru lista de pacienți, câte 10 lei pentru un pacient, și din prestații, adică 20 lei pentru o consultație, numărul acestora fiind limitat la cel mult 20 pe zi. Medicii de familie nu realizează deloc venituri dacă merg în concediul de odihnă, iar în mediul rural au probleme să-și efectueze concediile chiar și în aceste condiții, deoarece sunt obligați prin lege să-și asigure un înlocuitor, ceea ce mulți nu reușesc”, explică Bihoreanul.

Medicii de familie ar putea întrerupe activitatea Foto: Facebook
Eveniment

Medicii de familie ar putea întrerupe activitatea

Medicii de familie din 14 județe ar putea întrerupe activitatea pentru neplata de către CNAS a serviciilor prestate în octombrie. Citește și: Cine este jandarmerița-cocaină: fiică de militar și suspectă că era „escortă de lux”. După ce a fost prinsă, a plecat în concediu de odihnă Aceştia afirmă că plata parţială de 60-70% este inacceptabilă, iar ceea ce se întâmplă luna aceasta nu este un incident singular. Medicii de familie ar putea întrerupe activitatea „Aducem în atenţia Caselor judeţene de asigurări de sănătate şi CNAS că termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară efectuate în luna octombrie 2023 nu este respectat. Acest fapt reprezintă o încălcare unilaterală a contractului de furnizare de servicii medicale ce poate genera daune - interese. Apreciem că respectarea prevederilor contractuale trebuie să fie o obligaţie a tuturor părţilor semnatare ale unui contract şi nu doar a furnizorilor de servicii medicale. Plata parţială, în proporţie de 60-70%, este inacceptabilă, această clauză nefiind cuprinsă în contractul asumat bilateral. Cu celeritate va trebui să oferiţi explicaţii publice entităţilor juridice pe care le reprezentăm şi ale căror predicţii fiscale le bulversaţi referitoare la nerespectarea repetată a caselor de sănătate a prevederilor contractuale. Menţionăm că nu este un incident singular şi vă reamintim că în precedentul apropiat aţi avut o întârziere de plată de aproximativ 14 zile pe care nu v-aţi asumat-o", susţin reprezentanţii medicilor de familie din Dolj, într-un comunicat de presă. În comunicatul menţionat, care este semnat de reprezentanţii medicilor de familie din judeţele Dolj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti-Ilfov, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Sibiu, Timiş, Vâlcea, Vrancea, se CNAS să găsească soluţii imediate pentru plata corectă şi la timp a serviciilor medicale efectuate pentru a nu crea dificultăţi financiare profesioniştilor din domeniu. Două zile până la grevă "Spunem public că pacienţii care nu pot beneficia de propriile lor asigurări de sănătate sunt strict sub incidenţa răspunderii dumneavoastră. Vă sugerăm să explicaţi asiguraţilor dumneavoastră care pot fi consecinţele lipsei furnizării de servicii medicale în medicina primară. Cerem urgent CNAS si CJAS să acorde atenţie acestei probleme şi să găsească soluţii imediate pentru a asigura plata corectă şi la timp a serviciilor medicale efectuate de medicii de familie pentru a nu crea dificultăţi financiare profesioniştilor din domeniu. Este crucial să se evite orice impact negativ asupra accesului pacienţilor la îngrijiri medicale primare de calitate. În cel mult două zile de la data prezentei, în lipsa măsurilor de remediere a problemelor semnalate, vom temporiza toată activitatea medicală programabilă", se mai spune în comunicat. Directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dolj, Mihaela Ştefan, a declarat, pentru Agerpres, că până în acest moment, la nivelul judeţului, către medicii de familie s-au plătit 879.849,55 lei, din suma totală de 15.799.714 lei care reprezintă contravaloarea serviciilor efectuate pentru luna octombrie, urmând ca suma restantă să fie achitată pe măsură ce banii vor fi alocaţi de la buget, situaţia fiind aceeaşi pentru toţi furnizorii de servicii medicale. Citește și: Sporuri uriașe la CSM, cât salariul unui ministru! Judecătorii de la Înalta Curte au găsit soluția să fenteze plafonarea sporului pentru pentru condiții vătămătoare: cresc alte sporuri Potrivit sursei citate, suma decontată spitalelor din Dolj pentru luna octombrie este de 72,31%.

Rafila vrea să modifice, pe șest, mai multe prevederi din PNRR Foto: Facebook
Eveniment

Rafila vrea modifice, pe șest, prevederi din PNRR

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să modifice, pe șest, mai multe prevederi din PNRR referitoare la investiții și digitalizare în Sănătate, reiese dintr-un document al Federației Naționale a Angajatorilor din Medicina de Familie (FNPMF). Această federație i-a scris președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cerându-i să nu accepte modificările propuse de Guvernul României - dar toate prevederile care ar urma să fie schimbate țin de ministerul Sănătății. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Din scrisoare nu reiese clar ce modificări vrea Guvernul să facă. Rafila vrea să modifice, pe șest, mai multe prevederi din PNRR „Vă scriem pentru a ne exprima îngrijorarea sporită cu privire la propunerea transmisă CE de către Guvernul României de modificare a componentelor legate de reformele și investițiile în sectorul sănătății din Planul de redresare și reziliență al României: Componenta 12 (Asistență medicală) – Reforma 1, Reforma 2 , Reforma 3 și Investițiile 1; Componenta 7 (Transformare digitală) – Investiție 3. Reformele și investițiile care urmează să fie modificate includ măsuri privind digitalizarea administrației publice și a serviciilor publice și îmbunătățirea sectoarelor de sănătate și educație, dezvoltarea unui sistem integrat de sănătate electronică, conectarea a peste 25.000 de furnizori de servicii medicale și dezvoltarea sistemelor de telemedicină, precum și consolidarea capacităților pentru managementul fondurilor de sănătate publică, dezvoltarea capacității de investiții în infrastructura sanitară, consolidarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și resurse umane în managementul sănătății. Investiția care ne preocupă cel mai mult este Investiția 1 din Componenta C12, dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, care cuprinde peste 3000 de centre de îngrijire primară, 200 de centre de îngrijire comunitară, centre de planificare familială, servicii de prevenire a sănătății (pentru cancer de col uterin, cancer de sân). ), acces sporit pentru romi și pacienții vulnerabili. Toate aceste investiții sunt deja în urmă față de alte investiții în spitale, deși termenul convenit pentru centrele de asistență primară este iunie 2023”, se arată în acest document. Mihăilă: digitalizarea sistemului de sănătate Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (REPER) a afirmat, acum o săptămână, că Ministerul Sănătăţii ”pune cruce unor investiţii vitale din PNRR” pentru sistemul de sănătate, după aprobarea unui ”memorandum confidenţial” prin care se renunţă la bani din PNRR. ”Pe scurt, Rafila renunţă la digitalizarea sistemului şi la programele de prevenţie prevăzute în PNRR, în timp ce Ministerul Sănătăţii şi guvernul nu fac altceva decât să îngroape reformele legate de profesioniştii din sănătate”, a susţinut ea, potrivit news.ro. Citește și: Cei care conduc Avioane Craiova și Romaero: un agent de vânzări, un silvicultor, un lăcătuș mecanic, un fin al Gabrielei Firea, un șef de la Piețe și niște pensionari speciali din MApN, SRI Mihăilă a explicat că Rafila vrea să renunțe proiectele de digitalizare a sistemului, precum și la asistenţa medicală prespitalicească pentru, inclusiv 3000 de cabinete de familie dotate cu aparatura nouă.

Vaccinarea anti-COVID, la medici de familie (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Vaccinarea anti-COVID, la medici de familie

Vaccinarea anti-COVID, la medici de familie. Vaccinarea împotriva COVID-19 va trece în următoarele săptămâni în grija medicilor de familie. Vaccinarea anti-COVID, la medici de familie Astfel, activităţile de vaccinare desfăşurate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor (CNCAV) vor fi transferate către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii, care se derulează prin cabinetele medicilor de familie. Schimbarea vine atât în urma dinamicii pandemiei de COVID-19 cât şi ca urmare a faptului că secretarul de stat Andrei Baciu a fost numit în funcţia de preşedinte al CNCAV în locul reprezentantului MApN, dr. Valeriu Gheorghiţă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră