duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: materiale

8 articole
Economie

Cum hainele vechi pot deveni mobilier

Cum hainele vechi pot deveni mobilier. Un cercetător din Iași a creat un fotoliu inovator, fabricat din deșeuri textile tocate, presate și modelate cu ajutorul tehnologiei 3D pentru a obține forma dorită. Cum hainele vechi pot deveni mobilier Fotoliul, mai rezistent decât mobilierul din PAL sau OSB, a necesitat 21 de kilograme de resturi textile. Citește și: EXCLUSIV Generalul (r) Botoș vrea să dezvolte neuronal jandarmii printr-un proiect de 30 de milioane de euro. Se folosesc „abordarea holistă” și metoda Quantakinetic Operational Fitness Eugen Ailenei explică faptul că materialul obținut poate fi utilizat și în construcții sau pentru realizarea de module pentru acoperișuri verzi. Proiectul, deja brevetat, este pregătit pentru producție la scară largă, fiind nevoie doar de un investitor. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cum hainele vechi pot deveni mobilier (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Piața materialelor de construcții, în scădere (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Piața materialelor de construcții, în scădere

Piața materialelor de construcții, în scădere. Acest an s-ar putea încheia prost pentru firmele cu activitate în sectorul construcțiilor și al materialelor de construcții. Piața materialelor de construcții, în scădere Compania Brikston Construction Solutions SA (fosta Ceramica Iași), unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața producătorilor de produse ceramice din România, parte a Grupului austriac Leier, se așteaptă la unele probleme. Citește și: VIDEO Cele 22 secunde în care gimnasta Ana Maria Bărbosu a aflat că a rămas fără medalia de bronz Iar asta ar putea fi un semnal de alarmă că industria construcțiilor va avea de înfruntat provocări serioase până la finalul anului 2024. În primul rând, se ia în calcul o scădere a numărului de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, ceea ce sugerează o încetinire a activității în sectorul construcțiilor, care practic va afecta dezvoltarea și vânzările imobiliare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Materialele s-au ieftinit, construcțiile s-au scumpit (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Materialele s-au ieftinit, construcțiile s-au scumpit

Materialele s-au ieftinit, construcțiile s-au scumpit. Costul total al materialelor de construcţii a scăzut cu 5,4% în noiembrie 2023 faţă de anul anterior. Materialele s-au ieftinit, construcțiile s-au scumpit O veste bună, la prima vedere, însă datele Institutului Naţional de Statistică arată un lucru surprinzător. Citește și: Viaţa de student pakistanez venit în România cu 50 de euro în buzunar: „Tot ce e normal pentru voi, aici, pentru noi e doar vis acolo” Și anume că, adunând toate cheltuielile realizate de companiile de construcţii, costurile în construcţii au crescut, de fapt, cu 23,9% în decurs de un an. Cele mai mari creşteri, după tipul de lucrări şi tipul de construcţii, s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (+37,7% în noiembrie 2023 faţă de noiembrie 2022). Continuarea, în Ziarul de Iași.

Producătorii de materiale de construcţii, panică (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Producătorii de materiale de construcţii, panică

Producătorii de materiale de construcţii, panică. Aceștia stau pe un butoi cu pulbere din cauza prognozei de vânzări. Producătorii de materiale de construcţii, panică Aceștia anticipează că vânzările vor scădea şi mai mult în perioada imediat următoare, şi se aşteaptă să rămână cu marfa în depozite. Citește și: 3.000 de lei pe noapte pe TikTok, bilanțul unei eleve de liceu: „A doua zi nu m-am mai dus la școală” În raportul consiliului de administraţie al companiei Brikston Construction Solutions SA (fosta Ceramica Iaşi), preluată în 2018 de producătorul austriac de zidărie şi ţiglă ceramică Leier, sunt menţionate o serie de riscuri şi incertitudini pentru următoarea perioadă. Care, evident, ar putea pune presiune şi pe umerii altor companii cu activitate în domeniu. Continuarea, în Ziarul de Iași.

România, centrul producţiei de materiale necesare energiei regenerabile, afirmă premierul Ciucă Foto: News.ro
Mediu

România producţiei materiale energiei regenerabile

România are potenţialul de a deveni centrul producţiei europene de materiale necesare energiei regenerabile, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, pe Facebook. România, centrul producţiei de materiale necesare energiei regenerabile „Compania AE Solar va deschide în ţara noastră o fabrică de panouri solare, investiţie de un miliard de euro. Reprezentanţii companiei mi-au prezentat aceste planuri, în cadrul întâlnirii de azi, de la Palatul Victoria”, a scris, luni seară, pe Facebook, premierul Nicolae Ciucă, citat de news.ro. Acesta a precizat că, încă din acest an, proiectul va ajunge la o capacitate de 2GW, urmând să atingă nivelul de 10GW (o treime din necesarul european) când unitatea va fi operaţională în întregime. „Guvernul pe care îl conduc va sprijini proiectul prin asigurarea finanţărilor necesare, de la bugetul de stat sau din surse europene”, a mai transmis premierul. Acesta a mai afirmat că s-a întâlnit şi cu reprezentanţii companiei Mass Global Energy Rom, care a achiziţionat termocentrala Mintia. Citește și: VIDEO Prizonier de război ucrainean, împușcat după ce a strigat „Slava Ukraini!”. Președintele Zelenski declară că criminali vor fi găsiți „Noul proprietar va investi un miliard de euro, urmând să transforme termocentrala în cea mai mare şi mai eficientă capacitate de producţie a energiei electrice pe gaz din UE. La Mintia se va folosi din plin gazul românesc extras în Marea Neagră. Pe viitor, centrala va integra şi noi tehnologii, precum obţinerea electricităţii din hidrogen”, a mai transmis premierul, Potrivit acestuia, ”repornirea eficientă a centralei de la Mintia este unul dintre paşii României spre independenţa energetică”. Nicolae Ciucă apreciază, astfel, că ”România are potenţialul de a deveni centrul producţiei europene de materiale necesare energiei regenerabile”. „Ca mare producător regional, vom putea exporta energie atât în Republica Moldova, cât şi către alţi parteneri europeni”, a mai scris premierul pe Facebook.

Studenții la Stomato, averi pe materiale (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Studenții la Stomato, averi pe materiale

Studenții la Stomato, averi pe materiale. Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei. Studenții la Stomato, averi pe materiale Potrivit acesteia, trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. În plus, trebuie să dea și bani pentru instrumentarul medical care să îi ajute în procesul didactic. Citește și: Posibilitatea ca un accident nuclear să se producă chiar pe teritoriul Rusiei este foarte mare, din cauza tehnicii militare învechite. „Telefonul roșu” Washington – Moscova, încins Astfel, la finalul studiilor, chiar dacă au fost înscrişi pe locuri finanţate de stat, cu taxă zero, rămân cu o gaură în buget echivalentul cu taxa pe un semestru sau chiar pe un an de zile. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Axa rutieră Iași - Suceava, în pericol (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Axa rutieră Iași - Suceava, în pericol

Axa rutieră Iași - Suceava, în pericol. Lotul 3 al Axei Iași-Suceava: cursă și contracronometru, și cu obstacole serioase. Axa rutieră Iași - Suceava, în pericol Pentru deținătorul firmei câștigătoare e ca în povestea „Un ochi plânge, altul râde”. Obținerea contractului de modernizare a celor 40 km de drum înseamnă provocări uriașe. Citește și: Invadarea Ucrainei, susținută de mai puțini ruși decât pretinde Kremlinul. Bătrânii și angajații la stat, cei mai fervenți susținători ai războiului Cel puțin așa spune Giani Canschi cu referire la scumpirile în lanț și la lipsa unor materiale necesare în construcții. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Licitaţia pentru construirea Sălii Polivalente, anulată (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Licitaţia pentru construirea Sălii Polivalente, anulată

Licitaţia pentru construirea Sălii Polivalente, anulată. Decizia a fost luată de conducerea Primăriei după ce au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici. Refacerea devizului a dus la o creştere a costurilor de aproape 60%, de la 213 milioane lei la circa 340 milioane lei. Această creştere a fost cauzată de majorarea preţurilor la materiale de construcţii, în special în ceea ce priveşte oţelul, cimentul şi aluminiul. Licitaţia pentru construirea Sălii Polivalente, anulată Aceste materiale au ponderea cea mai semnificativă în cazul proiectului, iar preţurile cu crescut, în doar şase luni, cu 60%, 15% şi, respectiv, 50%. În cazul benzilor laminate din oţel, creşterea a ajuns chiar şi la 75%. Citește și: GALERIE FOTO Americanii au intrat în țară miercuri seara. Primul convoi, cu tehnică militară Licitaţia a fost lansată la începutul lunii ianuarie, iar ofertele erau aşteptate în luna martie. Din informaţiile publicate în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) nu rezultă în mod clar care a fost motivul anulării, dar, contactat telefonic, viceprimarul Daniel Juravle, cu atribuţii de primar în această perioadă, a confirmat că este vorba despre creşterile din piaţa construcţiilor. Cu tot cu TVA, costurile de construire ajung acum la 400 milioane lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră