sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: mandate

4 articole
Politică

Cum vor fi împărțite mandatele în viitorul Parlament

Cum vor fi împărțite mandatele în viitorul Parlament: PSD are o majoritate relativă de 123 deputați și senatori, numărul deputaților minorităților crește cu unul, de la 18 la 19. La ora redactării acestei știri nu se știa ce se va întâmpla cu două mandate de senator obținute de POT la redistribuire. Citește și: Cine îl susține pe Călin Georgescu: Geolgău, bombardier din Italia, care s-a opus restricțiilor din pandemie și care acum o înjură pe Lasconi Cum împărțite mandatele viitorul Parlament Cum arată viitorul Parlament, după numărarea voturilor din peste 99% din secțiile de votare: PSD: 123 de mandate - 86 de deputați și 37 de senatori AUR: 92 de mandate - 64 de deputați și 28 de senatori PNL: 72 de mandate - 50 de deputați și 22 de senatori USR: 59 de mandate - 40 de deputați și 19 senatori UDMR: 32 de mandate - 22 de deputați și 10 senatori SOS România: 38 de mandate - 27 de deputați și 11 senatori POT 32 de mandate - 23 deputați și 9 senatori O majoritate are nevoie de 239 de parlamentari, dar situația este diferită la Senat și Cameră, pentru că, de obicei, deputații din grupul minorităților votează cu Guvernul. PSD, PNL și UDMR ar putea face o majoritate cu ajutorul minorităților, dar la Senat ar depinde de un vot. PSD, USR și UDMR nu au destule mandate pentru o majoritate. Toate cele patru formațiuni, PSD, PNL, USR și UDMR, ar avea o largă majoritate.

Cum vor fi împărțite mandatele viitorul Parlament (sursa: Facebook/Parlamentul României - Camera Deputaților)
POT ar trebui să primească mandate în Giurgiu și Ialomița, dar nu are candidați Foto: Facebook
Politică

POT primească mandate în Giurgiu și Ialomița, dar nu are candidați

Partidul Oamenilor Tineri, POT, formațiunea despre care se presupune că ar fi susținută de Călin Georgescu, ar trebui să primească, prin redistribuire, două mandate de senator în Giurgiu și Ialomița, dar exact în aceste județe nu are candidați. În aceste moment, Biroul Electoral Central este incapabil să ia o decizie, fiindcă nu există nici o prevedere legală care să lămurească situația, scrie deputatul USR Claudiu Năsui. Citește și: Cine îl susține pe Călin Georgescu: Geolgău, bombardier din Italia, care s-a opus restricțiilor din pandemie și care acum o înjură pe Lasconi POT ar trebui să primească mandate în Giurgiu și Ialomița, dar nu are candidați „Fiți atenți aici ce încurcătură. Pe baza rezultatelor parțiale (99% din secțiile de vot) POT ar trebui să primească 7 mandate de senator la redistribuire. Pot primi 5 mandate, restul de două mandate ar trebui să le primească unde mai e loc. Adică unde nu au fost alocate deja toate mandatele de senator la celelalte partide. Singurele județe unde se pot aloca aceste mandate sunt Giurgiu și Ialomița. Dar ce să vezi că POT nu a depus deloc listă la Giurgiu și Ialomița. Alte partide nu pot primi mandatele pentru că au deja alocările pline. Legea nu prevede nimic în acest caz total improbabil. De azi dimineață ne uităm pe deciziile de interpretare ale BEC. Niciodată nu a fost un astfel de caz. Nimeni nu știe cum se soluționează o astfel de speță. Menționez că astea ar fi rezultatele după 99% din secțiile de vot. S-ar putea să mai fie schimbări până la 100%, dar e din ce în ce mai puțin probabil”, a arătat Năsui.

CPI: Mandat de arestare pentru Putin (sursa: kremlin.ru)
Eveniment

CPI: Mandat de arestare pentru Putin

CPI: Mandat de arestare pentru Putin. Curtea Penală Internațională (CPI) a emis mandate de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova, a anunțat vineri instituția într-un comunicat de presă. CPI: Mandat de arestare pentru Putin Putin "este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și cea de transfer ilegal al populației (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă", potrivit CPI. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Lvova-Belova este oficialul rus aflat în centrul presupusului plan de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Rusia. „Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, președinte al Federației Ruse, este presupus a fi responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și transfer ilegal al populației (copiilor) din teritoriile ocupate ale Ucrainei pe teritoriul Federației Ruse. Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ocupat al Ucrainei cel puțin din 24 februarie 2022. Există motive rezonabile de a crede că domnul Putin poartă răspundere penală individuală pentru crimele de mai sus.", arată CPI în comunicatul citat. Lvova-Belova a adoptat un copil ucrainean "Maria Alekseevna Lvova-Belova, născută la 25 octombrie 1984, comisar pentru drepturile copilului în cadrul președinției Federației Ruse, este presupus a fi responsabilă pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și de transfer ilegal al populației (copii) din teritoriile ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă. Există motive rezonabile de a crede că doamna Lvova-Belova poartă răspundere penală individuală pentru aceste crime, pentru comiterea actelor în mod direct, împreună cu alte persoane.", a adăugat Curtea. Citește și: Frustrare la Kremlin după ce Ucraina a început să primească avioane de vânătoare de la Slovacia și Polonia: Le vom distruge pe toate În mai 2022, Putin a semnat un decret privind o procedură simplificată de obținere a cetățeniei ruse pentru orfanii din Ucraina. Ca urmare a acestui decret, Lvova-Belova a spus că a adoptat un copil ucrainean.

Cîmpeanu a inventat rectorul pe viață (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Cîmpeanu a inventat rectorul pe viață

Cîmpeanu a inventat rectorul pe viață. Aprobarea unei noi legi a Educaţiei până în 2024 va schimba complet dinamica alegerilor pentru şefia universităţilor de stat. Cîmpeanu a inventat rectorul pe viață O confirmă chiar ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a răspuns unor întrebări pe acest subiect. Ministrul a lăsat să se înţeleagă că, indiferent de prevederile cu privire la numărul de mandate din noua lege a Educaţiei, situaţia „se resetează”. Citește și: Fundația care a strâns bani la nunta lui George Simion, condusă de reprezentantul AUR în Biroul Electoral Central. Donațiile au fost folosite și pentru plata Phoenix Ceea ce înseamnă că mandatul din 2024 va fi primul pentru orice persoană, indiferent dacă a mai fost rector de mai multe ori în trecut. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră