vineri 18 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: lucian romașcanu

3 articole
Politică

Se conturează un eșec al trimișilor speciali ai lui Ciolacu în SUA, care nu s-au apropiat de Trump

Se conturează un eșec al trimișilor speciali ai lui Marcel Ciolacu în SUA, care nici măcar nu s-au apropiat de Trump: Dragoș Sprînceană pare să fi reușit doar o poză cu Kristi Noem, care conduce Departamentul Securității Interne (Homeland Security). Despre activitatea lui Lucian Romașcanu - celălalt trimis special, potrivit relatărilor din presă - nu se știe nimic.  Citește și: Băsescu, după disputa cu Ciolacu: „Ar trebui să-și ia un repaos căci își pierde controlul” Premierul Ciolacu a refuzat să spună cine este al doilea emisar trimis în SUA, într-o activitate paralelă cu cea a ministerului de Externe și a ambasadei României în SUA. Sprănceană s-a lăudat pe X/Twitter cu „discuții”, care ar fi inclus și „pași concreți” pentru „consolidarea” relației România-SUA.  Se conturează un eșec al trimișilor speciali ai lui Ciolacu în SUA „Gala American Patriots de la Mar-a-Lago a fost o reafirmare puternică a valorilor care îi unesc pe liderii lumii libere: curajul, suveranitatea și credința în libertate. Am avut onoarea de a dialoga cu Kristi Noem, secretar general al Departamentului pentru Securitate Internă, Kimberly Guilfoyle, ambasadorul SUA în Grecia, alături de oficiali americani, diplomați și ambasadori din întreaga lume. Discuțiile au inclus și pași concreți pentru consolidarea relației bilaterale dintre România și Statele Unite - atât din punct de vedere economic, cât și strategic. Acesta este un moment de reală oportunitate și de deschidere reînnoită. Prezența surpriză a președintelui argentinian Javier Milei a adus o doză suplimentară de inspirație unei seri deja memorabile. România este pregătită să joace un rol activ în această nouă arhitectură a libertății și cooperării internaționale”, a scris Sprânceană, în engleză, pe X/Twitter.  Însă din pozele postate de el pe X/Twitter se poate vedea doar că era la o masă, în fața farfuriilor pline, cu Kristi Noem. Aceasta nu a menționat pe rețelele sociale vreo discuție cu vreun trimis special al premierului Ciolacu. 

Se conturează un eșec al trimișilor speciali ai lui Ciolacu în SUA Foto: Facebook Dragos Sprinceana
Cine ar fi trimișii speciali ai lui Ciolacu la Trump: unul dintre ei, Lucian Romașcanu, fost director de tabloid Foto: Facebook
Politică

Cine ar fi trimișii speciali ai lui Ciolacu la Trump: un ex-fan Călin Georgescu și Lucian Romașcanu

Cine ar fi trimișii speciali ai lui Ciolacu la Trump: un ex-fan Călin Georgescu, Dragoș Sprânceană, și Lucian Romașcanu, fost director de tabloid. Premierul PSD a anunțat că a trimis doi oameni la Mar-a-Lago să discute cu președintele SUA, dar nu a spus numele acestora. Sprânceană a recunoscut, la Antena 3, că Ciolacu l-a sunat și l-a rugat să preia această sarcină, dar numele lui Romașcanu a apărut doar din informații pe surse.  Citește și: Prim-vicepreședintele PSD Daniel Băluță îndeamnă alegătorii USR să voteze cu Lasconi: „Un om cu calități morale superioare” Cine ar fi trimișii speciali ai lui Ciolacu la Trump Sprânceană a plecat din România în 2002 și a reușit să întemeieze o afacere de succes în SUA. El a lucrat inițial ca salvamar, barman sau agent imobiliar, iar din 2010 a înființat GoldCoast Logistics, firmă care în prezent are de flotă de peste 650 de camioane. Omul de afaceri american a fost inițial un fan Călin Georgescu. „Sunt de acord complet cu viziunile lui Călin Georgescu, care se aliniază cu politica lui Donald Trump”, a spus în cadrul unei emisiuni al Ancăi Alexandrescu. El a protestat dur împotriva anulării alegerilor prezidențiale: „Cum reacționăm dacă Sistemul anulează Alegerile Prezidențiale și inventează motive împotriva lui Călin Georgescu chiar dacă lumea l-a votat!? Mulțumim Donald Trump JR - America Reacționează!!! Democrația în România a fost călcată în picioare!!! Un sistem corupt a anulat Alegerile Prezidențiale Democratice ale Poporului Român!!! O rușine mondială!!! Deșteaptă-te Române!!!”. Însă, ulterior, Sprânceană s-a distanțat de Georgescu, ba chiar s-a plâns că fanii acestuia l-au amenințat cu moartea. „Cine se află în spatele său? Poate vechea securitate care concurează cu structurile actuale? Vă las pe voi să trageți concluziile. Eu nu spun ca Domnul Călin Georgescu este cel mai rău. Nici pe departe. Dacă ar trebui să votez și mă uit la actuala listă probabil tot cu el aș vota fiindcă vreau «altceva». Sau nu aș vota deloc”, spunea omul de afaceri american.  Ce oferea Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, presei Lucian Romașcanu este concitadinul și prietenul lui Ciolacu, fost director la CanCan, celebru pentru momentul în care a înjurat grobian ziariștii. El a fost recent ales de Parlamentul European în Curtea de Conturi a UE. Romașcanu nu are nici un fel de experiență în diplomație.  În august 2020, el a fost înregistrat în timp ce înjura ziariștii care nu veniseră la conferința sa de presă: „O să mai primească o p*l* în c*r toţi”. Ulterior, și-a cerut scuze, dar a încercat să minimalizeze fapta sa: „Se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret. În contextul plecărilor din partid am avut o reacţie exagerată care, totuşi, fiind în SPAŢIU PRIVAT şi într-o CONVERSAŢIE PRIVATĂ, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică şi, în consecinţă, îmi prezint SCUZELE de rigoare”. 

Romașcanu a "arestat" premiul lui Cărtărescu (sursa: Facebook/Mircea Cartarescu)
Eveniment

Romașcanu a "arestat" premiul lui Cărtărescu

Romașcanu a "arestat" premiul lui Cărtărescu. Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, l-a felicitat marţi pe scriitorul Mircea Cărtărescu, pentru câştigarea Premiului FIL de Literatură în Limbi Romanice, ediţia 2022, apreciind că distincţia reprezintă o recunoaştere a României drept spaţiu cultural care contează internaţional. Romașcanu a "arestat" premiul lui Cărtărescu "Felicitări, Mircea Cărtărescu! Un premiu pentru minunata sa literatură, dar şi o recunoaştere a României drept spaţiu cultural care contează internaţional", a scris Romaşcanu, pe Facebook. Scriitorul şi eseistul român Mircea Cărtărescu a câştigat Premiul FIL de Literatură în Limbi Romanice, ediţia 2022, a anunţat luni în Mexic Antonio Sáez Delgado, purtător de cuvânt al juriului, transmite agenţia EFE. Cărtărescu a fost ales dintre 80 de candidaturi în şapte limbi "pentru proza sa imaginativă şi orbitoare", a spus Sáez Delgado la o conferinţă de presă în oraşul mexican Guadalajara. Premiu de 150.000 de dolari Juriul a apreciat că el "este un scriitor multilateral de stil maximalist care se inserează deplin în tradiţia literaturii mondiale, interpelându-şi de la oniric şi până la existenţial cititorii şi criticii din întreaga lume". Citește și: A doua mare înfrângere a lui Putin în Ucraina: după ce rușii s-au retras din jurul Kievului, referendumul de aderare la Rusia a Hersonului, împiedicat de contraofensiva ucraineană Premiul, dotat cu suma de 150.000 de dolari, va fi înmânat pe 26 noiembrie la inaugurarea celei de 36-a ediţii a Târgului Internaţional de Carte (FIL) din Guadalajara, considerat cel mai important târg de carte al lumii editoriale hispanice. Primul scriitor de limba română recompensat cu Premiul FIL de Literatură în Limbi Romanice a fost Norman Manea în anul 2016.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră