joi 03 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: intrare

3 articole
Eveniment

Cetățenii UE vor plăti 19 euro să intre în Marea Britanie și vor completa și un formular online

Condiții pentru intrarea în Marea Britanie. Începând de miercuri, 2 aprilie, cetățenii europeni vor avea nevoie de o Autorizație Electronică de Călătorie (ETA) pentru a intra în Regatul Unit. ETA poate fi obținută online, prin aplicația oficială „UK ETA” sau de pe site-ul guvernului britanic, gov.uk, și are o valabilitate de doi ani. Condiții pentru intrarea în Marea Britanie Taxa actuală pentru ETA este de 10 lire sterline (aproximativ 12 euro), dar aceasta va crește la 16 lire (aproximativ 19 euro) începând cu 9 aprilie. Citește și: Nicu Marcu, ex-șeful ASF care a închis ochii la falimentele City și Euroins, o nouă sinecură: director general la ORNISS Permisul de călătorie devine obligatoriu pentru toți cetățenii UE, cu excepția Irlandei, precum și pentru cetățenii a aproximativ 30 de alte state europene. Măsura este valabilă și pentru copii și bebeluși. Cum funcționează procesul de solicitare Solicitanții trebuie să încarce o fotografie a pașaportului și o poză recentă a feței. Procesul de solicitare durează sub 10 minute, iar aprobarea se acordă, de regulă, în câteva momente. Totuși, autoritățile recomandă solicitarea ETA cu cel puțin 3 zile lucrătoare în avans, pentru cazurile care necesită verificări suplimentare. Autorizația permite șederi de până la șase luni și călătorii multiple timp de doi ani, dar trebuie reînnoită în cazul schimbării pașaportului. Cine este scutit de ETA și ce excepții există Printre excepții se numără elevii sub 18 ani din Franța care vin în excursii școlare, deținătorii de pașapoarte britanice sau irlandeze sau persoanele cu reședință în Regatul Unit. De asemenea, pasagerii care tranzitează aeroporturi precum Heathrow și Manchester, fără a trece prin controlul de frontieră britanic. Însă cei care tranzitează prin alte aeroporturi din Regatul Unit, unde controlul la frontieră este obligatoriu, vor avea nevoie de ETA. Obiectivul guvernului britanic: securitate prin digitalizare Până la finalul anului 2024, au fost emise aproximativ 1,1 milioane de autorizații ETA, potrivit Ministerului britanic de Interne. Guvernul britanic motivează această măsură prin dorința de a securiza granițele și de a digitaliza sistemul de imigrație. Secretarul de stat pentru migrație și cetățenie, Seema Malhotra, a subliniat angajamentul Marii Britanii pentru tehnologie și inovație în gestionarea frontierelor.

Condiții pentru intrarea în Marea Britanie (sursa: Pexels/Marianna)
Citirea și dezbaterea moţiunii simple 'De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească', iniţiată de Uniunea Salvaţi România şi Forţa Dreptei, la Camera Deputaților din Serviciul de securitate al Ucrainei i-a interzis lui Simion să intre în țară  Foto: Inquam/ George Calin
Politică

Serviciul securitate Ucrainei interzis Simion intre în țară

Serviciul de securitate al Ucrainei i-a interzis lui George Simion, deputat și președinte al AUR, să intre în această țară timp de trei ani, arată un document publicat de Podul. Această publicație s-a adresat serviciului de securitate al Ucrainei, care a răspuns arătând că Simion nu poate intra pe teritoriul acestei țări timp de trei ani. Interdicția expiră în noiembrie 2024. După invadarea Ucrainei de către Rusia, liderul AUR a susținut constant, mesajele Rusiei. În utliam perioadă de timp, el cere blocarea sau limitarea tranzitului de cereale ucrainene, de care economia țării vecine depinde. Rusia blochează exporturile prin porturile ucrainene. Citește și: La spitalul unde PSD a numit manager un lăcătuș mecanic, o mamă a trei copii a murit în chinuri, așteptând ore întregi un medic: „Sper să vină devreme că mor aici” George Simion avea și o interdicție de a intra în Republica Moldova, din 2018 în 2023. Serviciul de securitate al Ucrainei i-a interzis lui Simion să intre în țară ”În scopul asigurării securității statului, SBU a luat decizia de a-i aplica persoanei menționate (George Simion) o interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani”, se arată în documentul serviciului ucrainean de securitate, obținut de Podul. „Potrivit presei ucrainene, cei 3 ani ar expira în martie 2024, însă e mai mult decât previzibil că interdicția va fi prelungită. Solicitarea Podul.ro către Serviciul de Securitate al Ucrainei vine ca urmare a dezvăluirilor făcute de ex-ministrul Apărării din R.Moldova, unionistul Anatol Șalaru, dar și ca urmare a dezvăluirilor jurnaliștilor de la obozrevatel.com (publicație ucraineană de limba rusă) în legătură cu întâlnirile pe care liderul AUR, George Simion, le-ar fi avut cu rezidentul FSB de la Cernăuți. Potrivit obozrevatel.com, întâlnirile lui Simion cu agenții rușilor din Cernăuți au reprezentat motivul principal pentru care acestuia i s-a aplicat interdicția de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani”, mai arată Podul.

Ucraina, membră NATO în câteva luni (sursa: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)
Internațional

Ucraina, membră NATO în câteva luni

Ucraina, membră NATO în câteva luni. va semna o cerere de aderare accelerată la NATO, a anunţat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la câteva minute după ce Rusia a oficializat anexarea a patru regiuni ucrainene. Zelenski: Aderare accelerată la NATO "Adoptăm o măsură decisivă semnând candidatura Ucrainei în vederea unei aderări accelerate la NATO", a declarat el într-o înregistrare video difuzată pe reţelele de socializare. "De facto, noi am parcurs drumul către NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitate cu standardele Alianţei Nord-Atlantice. Ele sunt reale pentru Ucraina. Sunt reale pe câmpul de luptă şi în fiecare aspect al interacţiunilor noastre. Avem încredere unii în alţii, ne ajutăm şi ne apărăm. Aceasta este Alianţa Nord-Atlantica. De facto", a declarat Zelenski. "Astăzi, Ucraina depune o cerere de aderare la NATO pentru a o face de jure. Printr-o procedură care va fi în concordanţă cu valoarea noastră, pentru protecţia întregii noastre comunităţi. Pe o baza accelerată", a afirmat el, adăugând că Ucraina înţelege că această decizie necesită consensul tuturor membrilor Alianţei. Membership Action Plan nu mai e de actualitate Viceprim-ministrul pentru integrare europeană şi euro-atlantică, Olga Stefanişâna, declarase anterior că Ucraina era interesată de MAP NATO (The Membership Action Plan) înainte de invazia pe scară largă a Rusiei, de acum - doar de apartenenţa la Alianţă. Citește și: Discursul lui Putin arată că liderul de la Kremlin nu mai are nimic de pierdut: Precedentul nuclear este american, SUA au aruncat bomba atomică în Japonia Înaintea invaziei la 24 februarie, Kremlinul declarase în mod repetat că aderarea Ucrainei la NATO constituie o "linie roşie" pentru Moscova şi că Rusia este îngrijorată că, într-o buna zi, Kievului i se va putea acorda statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice. Ucraina, membră NATO în câteva luni Ucraina ar putea deveni membru cu drepturi depline al NATO în câteva luni, dacă există voință din partea tuturor membrilor Alianței. Potrivit site-ului NATO, "Following Russia’s brutal and unprovoked invasion of Ukraine in February 2022, the Finnish and Swedish ambassadors to NATO simultaneously conveyed the intent of their respective countries to join the Alliance by submitting official letters of application to NATO on 18 May. They completed accession talks on 4 July, and their Accession Protocols were signed by Allies on 5 July. Once Allies have ratified the Accession Protocols according to their national procedures, Finland and Sweden will be invited to accede to the Washington Treaty, officially becoming NATO Allies."

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră