sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: instrucție

4 articole
Eveniment

Rezerviștii Armatei sunt scoși la instrucție

Rezerviștii Armatei sunt scoși la instrucție. Statul Major al Apărării va organiza, în perioada 14 - 18 octombrie 2024, exercițiul de antrenament pentru evaluarea rezervei "MOBEX BZ-IL-24". Acesta se va desfășura în județele Buzău și Ialomița. Rezerviștii Armatei sunt scoși la instrucție Potrivit Diviziei 2 Infanterie "Getica", la exercițiu vor participa reprezentanți ai autorităților locale, operatori economici și rezerviști. Citește și: Actorul Mihai Bobonete, afaceri de milioane de lei pe an. Numai profitul, aproape două milioane de lei net. Despărțirea de „Celentano” nu i-a priit Aceste exerciții sunt organizate periodic pentru a evalua nivelul de completare cu personal și tehnică a unităților militare, precum și pentru a întări coeziunea acțională între militarii activi și rezerviști. Exerciții similare în 2024 În acest an, exerciții similare de mobilizare a rezerviștilor au avut loc în luna aprilie, în județele Brăila și Galați, și în luna septembrie, în județele Prahova și Dâmbovița. În cadrul exercițiului din județul Buzău, vor fi implicate autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice și operatorii economici, cu sarcini în pregătirea economiei și teritoriului pentru apărare. Cetățenii din rezerva armatei cu domiciliul în județele Buzău și Ialomița vor fi convocați la unitățile militare unde sunt repartizați pentru a participa la activități specifice de pregătire. Exerciții similare au mai fost desfășurate în județul Buzău în anul 2014 și în județul Ialomița în 2012, conform informațiilor transmise de Divizia 2 Infanterie "Getica".

Rezerviștii Armatei sunt scoși la instrucție (sursa: Facebook/MApN)
Rezerviștii Armatei sunt chemați la instrucție (sursa: Facebook/MApN)
Eveniment

Rezerviștii Armatei sunt chemați la instrucție

Rezerviștii Armatei sunt chemați la instrucție. Statul Major al Apărării organizează, în perioada 14 - 18 octombrie, un exercițiu de antrenament pentru evaluarea rezervei, denumit MOBEX BZ-IL-24.B. Acesta se va desfășura în județele Buzău și Ialomița și vizează verificarea capacității de completare a unităților militare cu personal și tehnică, precum și consolidarea colaborării între militarii activi și rezerviști. Rezerviștii Armatei sunt chemați la instrucție Potrivit Ministerului Apărării Naționale, astfel de exerciții sunt organizate periodic pentru a evalua eficiența și pregătirea unităților militare. Citește și: Firma care-i plătește BMW-ul lui Exarhu, profit net de peste un milion de lei în 2023. SRL-ul, deținut integral de realizatorul radio Aceste exerciții contribuie la testarea capacității de mobilizare și la realizarea coeziunii între diversele structuri implicate, inclusiv militarii activi, rezerviștii, dar și autoritățile locale și instituțiile publice. În cadrul exercițiului, se va verifica nivelul de completare cu personal și tehnică al unităților și se va îmbunătăți coordonarea între toate părțile implicate. Exerciții anterioare de mobilizare a rezerviștilor în 2024 În anul 2024, au fost deja organizate mai multe exerciții de mobilizare a rezerviștilor. Acestea au avut loc în județele Brăila și Galați în luna aprilie, precum și în județele Prahova și Dâmbovița în luna septembrie. Aceste activități urmăresc pregătirea continuă a forțelor armate și îmbunătățirea capacității de reacție în cazul unor situații de criză. Implicarea autorităților locale și a cetățenilor Pe lângă participarea militarilor activi și a rezerviștilor, în cadrul exercițiului MOBEX BZ-IL-24.B vor fi antrenate și autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice și operatorii economici din județul Buzău, cu atribuții în domeniul pregătirii economiei și teritoriului pentru apărare. Aceste instituții vor colabora pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a exercițiului și pentru a testa măsurile de mobilizare în caz de necesitate. Totodată, cetățenii din rezerva armatei, cu domiciliul în județele Buzău și Ialomița, vor fi convocați la unitățile militare la care sunt repartizați pentru a participa la activități specifice de pregătire. Acest demers are scopul de a menține la un nivel ridicat pregătirea și disponibilitatea rezerviștilor pentru acțiuni de apărare și mobilizare. Istoricul exercițiilor de mobilizare în Buzău și Ialomița Un exercițiu similar de mobilizare s-a desfășurat în județul Buzău în anul 2014, iar în județul Ialomița în anul 2012. Aceste activități fac parte din programul anual de pregătire a rezervei și au rolul de a asigura că toate forțele implicate sunt pregătite pentru a răspunde prompt în situații de urgență națională.

Croația refuză să instruiască militari ucraineni (sursa: flickr/Zoran Milanović)
Eveniment

Croația refuză să instruiască militari ucraineni

Croația refuză să instruiască militari ucraineni. Parlamentarii croaţi au respins vineri la limită propunerea ca ţara lor să se alăture misiunii de sprijin a UE pentru armata ucraineană, după ore de dezbateri încinse care reflectă diviziunile profunde între premier şi preşedintele ţării. Croația refuză să instruiască militari ucraineni O majoritate de două treimi era necesară pentru a adopta propunerea, care ar fi însemnat ca până la 100 de militari ucraineni să fie instruiţi în Croaţia în următorii doi ani. Preşedintele Zoran Milanović (foto), care este comandantul suprem al forţelor armate croate, s-a opus propunerii. Din cei 107 parlamentari care au votat în legislativul de 151 de locuri, 97 au susţinut decizia, iar zece au fost împotrivă. Citește și: De ce s-a răzgândit Austria în privința Croației în Schengen: a primit acces la un terminal de gaze lichefiate și a fost amenințată că nu va primi contracte de infrastructură (IntelliNews) Deputaţii opoziţiei au declarat că nu vor să devină ostatici ai neînţelegerilor dintre principalii lideri politici şi au afirmat că legea fundamentală nu impune voturi parlamentare în chestiuni în mod normal aprobate de preşedinte în acord cu guvernul. Drept răspuns la invazia Rusiei din Ucraina la începutul lui februarie, UE a convenit în octombrie să lanseze Misiunea de Asistenţă Militară pentru sprijinirea Ucrainei (EUMAM Ucraina) şi a numit un general polonez să conducă programul de instruire care urmează să aibă loc în mare parte în Polonia. Guvernul vrea, președintele se opune Preşedintele Zoran Milanović a refuzat să ia în considerare propunerea guvernului ca Croaţia să se alăture EUMAM Ucraina. El a spus că Croaţia nu trebuie să fie implicată în război şi că propunerea ar încălca Constituţia, întrucât nu clarifică baza pentru declararea Ucrainei ţară aliată, în contextul în care ea nu este nici membră a UE, nici a NATO. Guvernul a trimis propunerea parlamentului, sperând să-şi asigure majoritatea de două treimi necesară pentru adoptarea de decizii în chestiuni militare. "Participarea la această misiune militară este o decizie raţională, principială şi coerentă a Croaţiei, este în interesul său naţional", a spus premierul Andrej Plenković înainte de vot, respingând criticile potrivit cărora procedurile legale au fost încălcate.

Mobilizați în Kaliningrad, lângă rachete nucleare (sursa: vk.com/mil)
Internațional

Mobilizați în Kaliningrad, lângă rachete nucleare

Mobilizați în Kaliningrad, lângă rachete nucleare. În enclava Kaliningrad, sediul flotei ruse din Marea Baltică, a început instruirea unor recruţi mobilizaţi recent, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova într-un mesaj preluat de Reuters. Mobilizați în Kaliningrad, lângă rachete nucleare "Întreg personalul militar mobilizat îndeplineşte standardele de tragere cu arme uşoare. În plus, cetăţenii chemaţi din rezervă îşi refac abilităţile de operare şi întreţinere a armelor şi a echipamentelor militare şi speciale", a informat ministerul pe contul său de Telegram. S-au ţinut de asemenea cursuri pentru ameliorarea aptitudinilor de tragere şi pentru pregătirea personalului militar în vederea "acţiunilor cu încredere pe câmpul de luptă" (VIDEO, aici). Citește și: Date oficiale: rușii iau UE cu asalt. În ultima săptămână, 66.000 de cetățeni ruși au intrat în Uniune Preşedintele Vladimir Putin a ordonat săptămâna trecută prima mobilizare din Rusia după cel de-al doilea război mondial, în urma căreia ar putea trimite în Ucraina sute de mii de luptători. Rusia dispune de o prezenţă militară semnificativă în Kaliningrad, enclavă între Polonia şi Lituania - state care fac parte din Uniunea Europeană şi din NATO. În teritoriul rus respectiv, pe lângă flota baltică şi mii de soldaţi, există rachete care pot transporta bombe nucleare.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră