duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: insecticid

2 articole
Eveniment

Cresc cazurile copiilor intoxicați cu insecticid

Cresc cazurile copiilor intoxicați cu insecticid. Medicii de la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi atrag atenţia că intoxicaţiile cu substanţe organofosforat folosite pentru uz veterinar pot pune în pericol viaţa copiilor şi chiar a adulţilor şi cer medicilor de familie din mediul rural să le explice pacienţilor lor aceste pericole. Cresc cazurile copiilor intoxicați cu insecticid "Atragem atenţia populaţiei să nu mai folosească substanţe insecticide care sunt de uz veterinar în folosul copiilor sau în folosul uman. Intoxicaţiile produse de astfel de substanţe sunt extrem de grave. Citește și: Marcel Ciolacu vrea să-l ierte pe prietenul său Robert Negoiță de datorii de circa 200 de milioane de lei către stat prin efectul amnistiei fiscale anunțate de premierPacienţii pot fi afectaţi neurologic, cardiologic, fenomene pulmonare grave. De cele mai multe ori se înregistrează decesul. De la începutul anului, comparativ cu anii anteriori, numărul copiilor intoxicaţi cu insecticide este mai mare. De la începutul anului am avut 30 de cazuri din toată zona Moldovei. Din punctul meu de vedere este o problemă de sănătate publică. Din păcate, educaţia sanitară la nivelul populaţiei din mediul rural este redusă. Consider că trebuie să fie angrenaţi şi medicii de familie în prezentarea acestor riscuri populaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi, dr. Cătălina Ionescu. Noi internări Declaraţia medicului a fost făcută în contextul în care mai mulţi copii din judeţele Bacău şi Suceava au fost internaţi pentru că s-au intoxicat cu insecticide organofosforat. Potrivit sursei citate, de la Spitalul Bacău au fost transferate trei fetiţe, în vârstă de 4, 7 şi 9 ani, intoxicate pe cale cutanată cu insecticid organofosforat. "Pacientele au primit încă de la Spitalul Bacău tratamentul specific acestei intoxicaţii, antidotul. La noi s-a continuat administrarea antidotului, prin perfuzare, decontaminare cutanată, tratament continuat ulterior în secţia de terapie intensivă. Fetiţele de 4 şi 7 ani au o evoluţie bună. În schimb, starea pacientei de 9 ani s-a agravat, necesitând protezarea căilor respiratorii. Pacienta a fost intubată, prognosticul fiind rezervat", a precizat dr. Cătălina Ionescu. Ea a menţionat că în urmă cu 24 de ore la Spitalul pentru copiii "Sf. Maria" Iaşi a fost adus din judeţul Suceava un copil în vârstă de 2 ani intoxicat cu substanţă organofosforat. "Pacientul a fost adus cu stare generală gravă. A fost intubat. Din fericire, evoluţia sa este bună", a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi.

Cresc cazurile copiilor intoxicați cu insecticid (sursa: Facebook/Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi)
Bătrânii, sedați și intoxicați cu insecticid (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Eveniment

Bătrânii, sedați și intoxicați cu insecticid

Bătrânii, sedați și intoxicați cu insecticid. Referatul de arestare al procurorilor DIICOT în dosarul centrelor rezidențiale pentru bătrâni din Ilfov arată că tratamentele inumane la care au fost supuse victimele nu se limitau la înfometare, batjocură și exploatarea financiară. Bătrânii, sedați și intoxicați cu insecticid Unele victimele au fost sedate, deși acuzau dureri abdominale, iar insecticidele pentru ploșnițe și păduchi au fost date după ureche, inclusiv pe hainele celor internați, potrivit Buletin de București. Citește și: DOCUMENT Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilele groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre Un asistent medical generalist de la unul dintre centrele vizate de DIICOT "a acționat contrar jurământului depus în calitate de asistent medical generalist, întrucât fiind deranjată de faptul că o beneficiară a centrului i-a solicitat un consult, acuzând probleme cu stomacul, a pedepsit-o pe aceasta prin aceea că i-a oferit acelei beneficiare o pastilă de Diazepam (un sedativ puternic) mințind-o că îi oferă o pastilă pentru afecțiuni digestive", se arată în referatul procurorilor. Citește și: Pandele, șantaj voalat la Patriarhul Daniel și amenințări pe față la Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR: Firea a dat bani Catedralei Mântuirii Neamului Mai mult, din cauza igienei precare, centrele de asistență socială privată se confruntau cu episoade frecvente de infestare cu insecte. În multe cazuri, serviciile de deratizare, dezinfecție și dezinsecție erau formale iar angajații aplicau tratamente chimice cu substanțe care nu se găsesc în comerț ci trebuie folosite doar de personal specializat de la firme autorizate. Azil neconectat la canalizare În Voluntari, pe strada Ștefan cel Mare, la numărul 38, funcționa unul din azilele de bătrâni maltratați. În mod curios pentru un centru care îngrijește persoane, clădirea în care funcționa azilul nu era conectată la rețeaua de canalizare a orașului. Citește și: EXCLUSIV Ștefan Godei, administratorul arestat al unui azil în care bătrânii erau abuzați, era șoferul mașinii Audi B 01 PMB în mandatul Gabrielei Firea. Circula pe linia de tramvai separată cu garduri Unde se duceau, totuși, apele menajere uzate? În cele din urmă, tot în canalizare, dar nu direct, ci în două etape. Mai întâi, apele menajere uzate ajungeau într-o fosă septică din curte. Apoi, de acolo, de obicei în weekend, apele menajere uzate erau deversate direct pe stradă, în canalul colector stradal. Citește și: EXCLUSIV Azilul ororilor din Voluntari nu era conectat la canalizare: apele menajere uzate erau deversate pe stradă. Societatea de apă din Voluntari, deținută de Primărie, era la curent

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră