duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: îngheț

4 articole
Economie

Zăpada de aprilie, bună pentru agricultură

Zăpada de aprilie, bună pentru agricultură. Bombănim cei mai mulţi dintre noi în aceste zile zăpada care cade, în timp ce privim îngrijoraţi prin geamurile caselor sau taxiurilor pomii înfloriţi acoperiţi cu nămeţi. Zăpada de aprilie, bună pentru agricultură Dar această nea ar putea fi, de fapt, salvatoarea agriculturii din zona de nord-est a ţării. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Este părerea specialiştilor de la Universitatea Ştiinţelor Vieţii din Iaşi. Citește și: Cei care conduc Avioane Craiova și Romaero: un agent de vânzări, un silvicultor, un lăcătuș mecanic, un fin al Gabrielei Firea, un șef de la Piețe și niște pensionari speciali din MApN, SRI Care spun că mai degrabă un îngheţ ar putea să ne îngrijoreze, şi nu stratul gros de zăpada sau precipitaţiile abundente. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Zăpada de aprilie, bună pentru agricultură (sursa: ziaruldeiasi.ro)
UE: Bunurile rusești înghețate, posibil confiscate (sursa: Facebook/Volodimir Zelenski)
Internațional

UE: Bunurile rusești înghețate, posibil confiscate

UE: Bunurile rusești înghețate, posibil confiscate. Activele aparţinând cetăţenilor ruşi şi belaruşi confiscate de Ucraina ar putea fi folosite pentru efortul masiv de reconstrucţie după război, a indicat vineri ministrul de finanţe Serhii Marcenko. În Ucraina, bunuri de 44 miliarde de grivne Guvernul ucrainean a îngheţat active ruse şi belaruse în valoare de circa 44 miliarde de grivne (1,21 miliarde de dolari) de la debutul invaziei ruse, potrivit Biroului pentru Securitate Economică, o agenţie de stat. "Căutăm în prezent resursele necesare pentru refacerea critică", a declarat Marcenko pentru postul public Suspilne, propunând crearea unui fond special ca unică sursă bugetară pentru reconstrucţie. "Banii confiscaţi pe teritoriul Ucrainei de la cetăţeni ruşi şi belaruşi pot fi implicaţi în acest fond", a adăugat el, fără a da alte detalii. Oficiali ucraineni spun că guvernul va avea nevoie să cheltuiască în jur de 38 miliarde de dolari pentru reconstrucţie doar în 2023. Costurile totale ale reconstrucţiei au fost estimate la 750 miliarde de dolari. UE: Bunurile rusești înghețate, posibil confiscate Uniunea Europeană încearcă de asemenea să folosească pentru reconstrucţia post-război activele ruse îngheţate sub sancţiunile impuse de Occident Moscovei, a arătat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la un summit UE săptămâna trecută. Prim-ministrul eston Kaja Kallas a spus că este vorba despre aproximativ 300 miliarde de euro, deşi Berlinul şi alţii au avertizat că o confiscare a activelor ar putea fi ilegală. Citește și: Un miliardar rus și-a recuperat iahtul sechestrat de statul francez. Aleksei Kuzmicev a fost sancționat de UE pentru legături cu Putin Moscova a declarat joi că va reacţiona dacă UE va face demersuri pentru a confisca proprietăţi ale statului rus sau ale cetăţenilor săi. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a afirmat că orice astfel de măsură ar însemna "furt".

Orbán Viktor sabotează UE pentru Putin (sursa: kremlin.ru)
Internațional

Orbán Viktor sabotează UE pentru Putin

Orbán Viktor sabotează UE pentru Putin. UE a blocat active în valoare de 14,5 miliarde de euro ale unor personalităţi ruse în cadrul sancţiunilor adoptate ca răspuns la războiul din Ucraina, dar mai multe ţări, printre care Ungaria, nu au contribuit la acest efort, a afirmat duminică comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, transmite AFP. Orbán Viktor sabotează UE pentru Putin "Trebuie să punem o presiune foarte puternică" asupra Ungariei, deoarece "putem presupune că legăturile (sale) foarte strânse cu Rusia o împiedică să acţioneze", a declarat Didier Reynders într-un interviu acordat postului de televiziune LCI. Ungaria a blocat "cu puţin peste 3.000 de euro" active ruseşti, a precizat el. Premierul naţionalist Viktor Orban a întreţinut în ultimii ani legături strânse cu preşedintele rus Vladmir Putin şi această colaborare a fost menţinută în ciuda invaziei ruse a Ucrainei. UE amenință cu tăierea banilor Ungariei Budapesta a anunţat astfel la sfârşitul lui august un acord cu gigantul rus Gazprom pentru a primi livrări suplimentare, într-un moment în care alte ţări europene se confruntă cu o reducere bruscă a cantităţilor furnizate. Guvernul ungar cooperează şi cu conglomeratul rus Rosatom pentru construcţia a două noi reactoare nucleare. Citește și: Amicul lui Putin plătește costul populismului: guvernul Viktor Orban ar putea pierde fonduri UE în valoare de 7,5 miliarde de euro, spune un comisar european Disputele dintre Bruxelles şi Budapesta s-au înmulţit în ultimele luni. Comisia Europeană este îngrijorată în special de corupţia care ameninţă corecta utilizare a fondurilor europene în ţară. CE a ameninţat duminică că va priva Ungaria de 7,5 miliarde de euro finanţare dacă reformele promise de guvernul ungar nu vor fi implementate rapid. Șase state, 90% din activele blocate Cele 14,5 miliarde de euro de active ruseşti blocate de Europa sunt "deja semnificative", dar, din această sumă, "90% sunt realizate de şase state membre", a explicat comisarul, recunoscând că mai este "mult de lucru cu alte (state) care fie nu au blocat nimic, fie nu au comunicat nimic". Printre cele mai active şase ţări, Franţa a îngheţat "cu puţin peste un miliard de euro" în active, iar Belgia, 3,5 miliarde de euro. Printre elevii buni se numără şi Germania, Luxemburgul, Irlanda şi Austria, potrivit lui Didier Reynders. "Continuăm să lucrăm pentru a cere tuturor statelor membre să pună în aplicare aceleaşi instrumente pentru a ajunge la active, nu doar la conturi bancare, iahturi, reşedinţe, ci la toate activele", a subliniat comisarul european, evocând dificultatea de a avea acces la criptomonede şi opere de artă digitale.

Fiica lui Lavrov, apartament de lux "înghețat" la Londra (sursa: Daily Mail)
Eveniment

Fiica lui Lavrov, apartament de lux

Fiica lui Lavrov, apartament de lux "înghețat" la Londra. Guvernul britanic a anunțat joi o nouă serie de sancțiuni vizând 59 de persoane și companii rusești, precum și șase entități bieloruse. Acestora li se vor "îngheța" activele iar persoanelor care fac obiectul interdicțiilor de călătorie li se interzice să călătorească în sau dinspre Regatul Unit. Fiica lui Lavrov, apartament de lux "înghețat" la Londra Pe lista sancțiunilor se află și fiica vitregă a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care deține o proprietate de peste patru milioane de lire sterline în Londra. Polina Kovaleva este fiica Svetlanei Poliakova, femeia cu care ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, are o relație din anii 2000. Citește și: MAE rus, reacție vitriolantă după reuniunea NATO: Ședinţă pentru propria sa spălare pe creier Potrivit FBK, fundația anticorupție condusă de liderul opoziției Aleksei Navalnîi, Poliakova deține un apartament în Moscova în valoare de cinci milioane de lire sterline. Ea îl însoțește pe Lavrov în fiecare călătorie în străinătate și a fost cu avionul oficial de peste 60 de ori. Rusoaica Polina, viață scumpă la Londra Polina Kovaleva s-a născut în Rusia acum 26 de ani, însă trăiește la Londra. A studiat la un internat privat din Bristol, apoi și-a obținut un master în economie și strategie pentru afaceri la Imperial College Business School. Apartamentul din Londra în care locuiește a fost cumparat în 2016 cu 4,4 milioane de lire sterline, cu banii jos, potrivit Daily Mail. Apartamentul face parte dintr-un complex cu vedere la Holland Park, are o piscină, sală de sport, spa și home cinema. The Mirror susține că Polina împarte proprietatea cu un bărbat despre care crede că este partenerul ei. "Există temeiuri rezonabile pentru a suspecta că Polina Kovaleva este asociată cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov prin relația cu mama sa", se arată într-o informare a guvernului britanic.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră