duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: infectari

4 articole
Politică

Jurma susține vine val de infectări

Octavian Jurma susține, într-o postare pe Facebook, că mai vine un val de infectări cu o nouă variantă a coronavirusului. El afirmă că România încearcă „în mod absurd” să scape de „contractul de vaccin”, deși pandemia nu s-a încheiat. At the least, the rise of BA.4/BA.5 will prolong the current US Omicron subvariant wavehttps://t.co/LyA8FDgctc by @jon_kamp pic.twitter.com/vGxZh23Ej0— Eric Topol (@EricTopol) June 8, 2022 Jurma susține că mai vine un val de infectări „Din păcate săptămâna această am primit o veste proastă pe care sperăm să nu o auzim până în toamnă. Avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron. Dobândirea dominantei față de BA2 este doar o chestiune de timp acum. Iată că deși noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termină cu omenirea în general și România în particular (...) BA.5 este cea mai infecțioasă dintre cele 3 versiuni (BA4, BA5 și BA2.12.1) care concurează pentru supremație în valul 6 Ordinea este BA5 > BA4 > BA2.12.1 cu un avantaj între 30 și 50% una față de altă. Este destul de probabil că valul de toamna să fie produs de una din aceste variante sau chiar de o combinație a lor cum a fost cazul valului 5 (în care am avut BA1 și BA2 în succesiune rapidă). Imunitatea față de BA4 și BA5 după infecția cu versiunile precedente este foarte scăzută. Chiar și evaziunea imună după vaccin este mult mai ridicată decât a BA1 și BA2. Această inseamana că populația nevaccinata va fi foarte vulnerabilă la infecție și totul va depinde în valul 6 de cât de severă va fi boală produsă”, a scris Jurma, pe Facebook. It's not over, by any means, but the chances of dying from Covid keep declining? pic.twitter.com/6Bl6ULPeey— Eric Topol (@EricTopol) June 5, 2022 El a susținut că este „imperativ” ca populația să-și facă doza trei a vaccinului, în timp ce doza a 4-a mai poate aștepta până în august. Citește și: EXCLUSIV Uriașa țeapă a măștilor din Vietnam: în 2020, Ministerul Economiei a cumpărat 100 de milioane de bucăți pentru 31 de milioane USD. După doi ani, mai avea 90 de milioane în stoc

Epidemiologul Octavian Jurma susține că mai vine un val de infectări cu o nouă variantă a coronavirusului Foto: Facebook Octavian Jurma
Numărul deceselor din cauza Covid a ajuns la 120  (sursă: Facebook)
Justiție

Numărul deceselor din cauza Covid a ajuns la 120

Numărul deceselor din cauza Covid a ajuns la 120 în ultimele 24 de ore. Un număr de 35.802 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 120 de decese, dintre care 13 anterioare intervalului de referinţă, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică."Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 februarie 2022, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 35.802 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2. De asemenea, au fost raportate 120 decese, dintre care 13 anterioare", precizează GCS. Citește și: Antena 3, în campanie pentru liderii AUR. George Simion și Călin Georgescu, mediatizați favorabilCel mai mare număr de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei în România - 40.018 - s-a înregistrat marţi, 1 februarie. Numărul deceselor din cauza Covid a ajuns la 120 în 24 de ore Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este miercuri de 23,16 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică.Aceasta este cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 atinsă până acum în Capitală.În ziua precedentă, incidenţa a fost de 21,65 cazuri la mia de locuitori. Citește și: Vladimir Putin: România și Polonia sunt o amenințare pentru RusiaRata de incidenţă COVID a crescut accentuat de la începutul acestui an.Astfel, dacă pe 1 ianuarie, gradul de infectare cu SARS-CoV-2 era 0,72 cazuri la mia de locuitori, în 12 ianuarie a trecut de 3 (3,32), iar de atunci s-a majorat accelerat. În 18 ianuarie, incidenţa a ajuns la 6,15 şi a tot crescut, marţi înregistrându-se o rată de infectare de peste 20.

Valul pandemic va dura încă două săptămâni (sursă: Facebook/Alexandru Rafila)
Justiție

Valul pandemic va dura încă două săptămâni

Valul pandemic va dura încă două săptămâni, este de părere Alexandru Rafila. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că trendul ascendent al infecţiilor cu SARS-CoV-2 continuă, menţionând că săptămâna viitoare va urma o nouă creştere spectaculoasă a numărului de cazuri şi se aşteaptă ca această evoluţie să mai dureze cel puţin două săptămâni, până pe data de 10 februarie."Trendul ascendent al acesteia infecţii continuă, chiar dacă astăzi a fost o mică scădere, aşteptată, pentru că ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere, când, în mod evident, testarea a fost mai limitată. Şi aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15 - 18.000 de cazuri, estimăm noi, pentru weekend, dar săptămâna viitoare va exista o nouă creştere spectaculoasă, să zicem, şi cifrele cu patru în faţă nu sunt excluse pentru această perioadă", a afirmat Rafila la începutul şedinţei de guvern. Valul pandemic va dura încă două săptămâni Citește și: EXCLUSIV Sume ridicole compensate consumatorilor casnici pentru electricitate și gaz în noiembrie și decembrie. Total: 185 milioane lei El a apreciat că este importantă şi viteza de creştere a numărului de cazuri COVID. "Când o să am informaţii legate de continuarea reducerii vitezei de creştere… Adică, creşterea continuă. Ne interesează şi viteza de creştere. Am avut opt zile sau nouă zile de scădere a creşterii, iar acum este oarecum stabilizată. Acea rată de reproducere e în jur de 1,25 de câteva zile, dar în momentul când o să am informaţii suplimentare, o să le aduc la cunoştinţă", a spus Rafila. Citește și: EXCLUSIV Boloș confirmă că e dispus să preia portofoliul Digitalizării: „Găsesc argumente pentru un răspuns pozitiv”

Rafila nu vede motive de panică (sursă: Facebook/Ministerul Sănătății)
Justiție

Rafila nu vede motive de panică

Rafila nu vede motive de panică față de creșterea cazurilor de Covid-19. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat miercuri că era de aşteptat să crească numărul de infectări cu noul coronavirus, având în vedere faptul că, pentru prima dată în România, au fost făcute aproape 110.000 de teste într-o zi. Citește și: EXCLUSIV Mama ministrului Vîlceanu de la Proiecte Europene continuă afacerile cu companiile falite de stat"Astăzi am avut cel mai mare număr de cazuri înregistrate. Ne aşteptam ca astăzi să fie acest număr, pentru că ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost puţin mai redusă. Astăzi s-au efectuat, pentru prima dată în România, peste 100.000 de teste, aproape 110.000 de teste, drept care am avut circa 34.500 cazuri de îmbolnăviri. Aceste număr este preocupant, dar, pe de altă parte, nu putea fi exclus din scenariile pe care Ministerul Sănătăţii şi INSP vi le-au prezentat încă de acum două săptămâni. Este un număr de cazuri care este similar cu ceea ce se întâmplă în multe alte ţări. (...) Nu sunt cifre neaşteptate. Noi am estimat o astfel de evoluţie generată de tulpina Omicron. Nu este generată de altceva decât de o tulpină cu o transmisibilitate mult mai mare decât tulpinile precedente", a spus Rafila într-o conferinţă de presă. El a afirmat că sunt numeroase cazuri de infectări şi la persoanele imunizate. Rafila nu vede motive de panică în fața valului Covid "Sunt numeroase cazuri care se înregistrează şi la persoanele vaccinate, dar asta nu înseamnă că vaccinarea nu trebuie să meargă înainte ca să poată să protejeze persoanele vulnerabile mai ales de evoluţie complicată, mai ales de deces. Este un lucru care ne preocupă în mare măsură", a arătat ministrul Alexandru Rafila. Citește și: EXCLUSIV Boloș confirmă că e dispus să preia portofoliul Digitalizării: „Găsesc argumente pentru un răspuns pozitiv” Ministrul a subliniat, răspunzând unei întrebări Digi24, că această creștere va continua, dar nu în zilele următoare, ci săptămâna viitoare, după un nou ciclu: "Venim după patru - cinci zile în care testarea a fost mai redusă. Azi ne referim la situația zilei de marți, prima zi de lucru după minivacanță". "Nu există acum motive de panică, fiecare trebuie să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea pentru categoriile la risc. Un număr de 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară, fiind efectuate peste 108.000 de teste, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.Este un record absolut al numărului de infectări de la începutul pandemiei în România.Precedentul record a fost de 19.685 cazuri, înregistrat marţi - 25 ianuarie.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră