duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: închiriere

4 articole
Economie

Dedeman se extinde: închiriază spații comerciale

Dedeman se extinde: închiriază spații comerciale. Compania intră, astfel, pe o nouă piață iar prima investiție este la Iași. Dedeman se extinde: închiriază spații comerciale Compania are în plan o investiție de amploare prin care va amenaja astfel de spații lângă Carrefour Felicia. Citește și: Firma care-i plătește BMW-ul lui Exarhu, profit net de peste un milion de lei în 2023. SRL-ul, deținut integral de realizatorul radio Proiectul este în fază incipientă, iar oficialii Dedeman au confirmat intenția de a derula investiția. Zona în care va fi construit ansamblul comercial se află într-un proces de reconfigurare urbanistică. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Dedeman se extinde: închiriază spații comerciale (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Mașini închiriate și vândute la dezmembrări (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Mașini închiriate și vândute la dezmembrări

Mașini închiriate și vândute la dezmembrări. Patronul unei firme implicate într-o escrocherie a scăpat de închisoare după ce a invocat faptul că nu a înșelat în niciun fel statul, plătindu-și corect toate contribuțiile la bugetul de stat. Mașini închiriate și vândute la dezmembrări Executarea pedepsei sale a fost suspendată. Nu același noroc l-au avut complicii, care au rămas cu pedepse cu executarea în regim de detenție. Citește și: EXCLUSIV Jandarmeria cumpără veste, căști și scuturi antiglonț de la o firmă deținută de un fost polițist și de o chinezoaică cu conexiuni în Dragonul Roșu În august 2023, magistrații Judecătoriei Iași i-au condamnat pe George Merenca, Neculai Pricop și Cezar Ilaș, autorii unei escrocherii mai rar întâlnite. Primii doi închiriau mașini pe care i le vindeau apoi celui de-al treilea, patron al unei firme care se ocupa cu dezmembrări auto. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Parlamentul European mai închiriază o clădire la Strasbourg Foto: Twitter
Internațional

Parlamentul European mai închiriază clădire Strasbourg

Parlamentul European mai închiriază o clădire la Strasbourg, deși petrece acolo doar 48 de zile pe an. Costurile totale, calculate pentru 99 de ani: circa 190 milioane de euro. Deplasările dus-întors ale europarlamentarilor constituie obiectul unor dezbateri de decenii între susţinătorii unui sediu unic la Bruxelles şi apărătorii statutului de capitală europeană a Strasbourgului. Pentru a ancora mai mult instituţia pe teritoriul său, guvernul francez a propus Parlamentului European să-i închirieze un imobil de 15.000 de m2, în apropierea sediului său istoric, ceea ce i-ar permite să se extindă. Parlamentul European mai închiriază o clădire la Strasbourg Această clădire, denumită 'Osmose' este nelocuită încă de la finalizarea sa în 2021. Parlamentul European şi guvernul francez s-au pus de acord pentru ca instituţia UE să o achiziţioneze, dar proiectul a rămas fără rezultat. Şefa guvernului francez Elisabeth Borne a propus atunci ca autorităţile franceze să cumpere ele însele clădirea şi să o închirieze Parlamentului European pentru preţul atractiv de circa 700.000 de euro pe an. Je me réjouis de la décision du Parlement européen de développer sa présence à Strasbourg avec le bâtiment Osmose.Nous avons œuvré avec les 4 collectivités signataires du Contrat “Strasbourg capitale européenne” pour ce projet qui améliore les conditions de travail des députés. pic.twitter.com/x5rXkSFyvm— Élisabeth BORNE (@Elisabeth_Borne) July 19, 2023 "Mă bucur de decizia Parlamentului European de a-şi dezvolta prezenţa în Strasbourg cu clădirea 'Osmose'", a reacţionat ea pe Twitter miercuri după vot, apreciind că acest proiect "ameliorează condiţiile de muncă" ale eurodeputaţilor. Citește și: Pandele se plânge în direct la RTV că Sebastian Ghiță îl jupoaie pentru aparițiile la acest post TV. El spune că a fost „o glumă” după lamentările lui Ciutacu "Adevărul este că noi nu avem nevoie de această clădire la Strasbourg. Ea nu este adaptată necesităţilor", a criticat eurodeputatul leton Nils Usakovs, care a urmărit dosarul pentru grupul S&D. "Proiectul Osmose are prea multe costuri ascunse, iar Parlamentul European va achiziționa clădirea în leasing pe o perioadă de 99 de ani. De exemplu, închirierea, curățenia și securitatea ar costa UE 1.919.000 de euro pe an, conform estimărilor noastre. Suma pentru o perioadă de 99 de ani se ridică la 189.981.000 de euro", a mai explicat Ušakovs. "Înainte ca Parlamentul European să ocupe clădirea Osmose, UE va trebui să cheltuiască cel puțin încă 10,3 milioane de euro pentru mobilier, securitate și echipamente IT. Această sumă nu include costul construcției pentru conectarea clădirii Osmose la sediul deja existent al PE. Este evident că acesta nu este acordul de vis pe care ni-l promit Partidul Popular European, Renew Europe și grupurile ECR", a continuat el.

Grapini, proprietară de BMW prin "închiriere" (sursa: Facebook/Maria Grapini)
Politică

Grapini, proprietară de BMW prin "închiriere"

Grapini, proprietară de BMW prin "închiriere". Formularul declarației de avere precizează că "subsemnatul/subsemnata (...) împreună cu familia dețin următoarele". Prin "deținere" se înțelege proprietatea asupra unui bun. Grapini, proprietară de BMW prin "închiriere" Același formular al declarației de avere prevede, la anumite rubrici, și "modul de dobândire" al bunurilor. De cele mai multe ori, informația menționată acolo de cei care completează declarația de avere este "cumpărare". Alteori, în cazul bunurilor imobile, mai apare "construire". Un al treilea caz de "mod de dobândire" este "donația". Niciodată, însă, în istoria declarațiilor de avere, nu a scris cineva ce a scris europarlamentarul Maria Grapini. Și anume, "închiriere". Fragment din declarația de avere pe 2021 a Mariei Grapini (sursa: integritate.eu) Astfel, după cum se vede mai sus, în cazul "modului de dobândire" a unui BMW 740D fabricat în 2019, Grapini a scris "închiriere". Or, închirierea nu este un act de vânzare-cumpărare a unui bun, de dobândire a proprietății, ci doar de folosință temporară. Cumva, totuși, europarlamentarul Maria Grapini a închiriat un BMW și asta a făcut-o proprietară peste autoturism. Citește și: Maria Grapini, devastată pentru că a fost nevoită să folosească scara avionului și să circule cu autobuzul până la terminal, unde nu se deschidea ușa Cel mai probabil, Grapini nu cunoaște ce presupune închirierea sau confundă închirierea cu leasing-ul. O altă variantă este că, de fapt, europarlamentarul nu deține acel autoturism, ci doar îl folosește în urma unui proces de închiriere. Fragment din declarația de avere pe 2021 a Mariei Grapini (sursa: integritate.eu)

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră