duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: impuscat

5 articole
Eveniment

Urs polar rar, împușcat în Islanda

Urs polar rar, împușcat în Islanda. Un urs polar observat în Islanda pentru prima dată din 2016 a fost împuşcat imediat de poliţie. Urs polar rar, împușcat în Islanda Poliţiştii au declarat că nu au avut de ales decât să omoare animalul după consultări cu autorităţile de mediu. Citește și: VIDEO Prima apariție din ultimii ani a lui Ciolacu alături de soție: cei doi au păstrat distanța la ceremonia de absolvire a facultății a fiului lor Ursul ar fi ajuns în Islanda din Groenlanda pe un aisberg, după ce a parcurs câteva sute de kilometri. Animalul a fost ucis joi în Höfdastrand, pe vârful de nord-vest al insulei. Radiodifuzorul naţional al Islandei RÚV a declarat vineri că iceberguri au fost recent observate în largul coastei islandeze. Ursul era sănătos Autorităţile locale au afirmat că ursul era sănătos, cântarea între 150 şi 200 de kilograme şi a fost transportat în capitala Reykjavík pentru teste. Ultimul urs polar văzut în Islanda a fost în 2016. După ce doi urşi au ajuns în Islanda în 2008, autorităţile au decis atunci să fie ucişi din cauza riscului pe care îl prezentau pentru oameni şi animale. Experţi au afirmat, de asemenea, că urşii polari nu ar putea supravieţui mult timp în Islanda din cauza lipsei de gheaţă şi a unui aprovizionări limitate cu alimente. Femelele nu şi-ar putea creşte puii pe insula vulcanică. Costul relocării ursului în Groenlanda este prea mare, au afirmat autorităţile islandeze, ceea ce a determinat poliţia să omoare animalul.

Urs polar rar, împușcat în Islanda (sursa: BBC)
Ursul lovit de tren, supraviețuitor, împușcat (sursa: Facebook/Romsilva)
Mediu

Ursul lovit de tren, supraviețuitor, împușcat

Ursul lovit de tren, supraviețuitor, împușcat. Animalul, care a fost lovit de tren sâmbătă, între localităţile Tuşnadu Nou şi Vrabia, a fost împuşcat, întrucât, rănit fiind, s-a refugiat în satul Tuşnadu Nou şi reprezenta un pericol pentru localnici, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba. Ursul lovit de tren, supraviețuitor, împușcat Potrivit sursei citate, ordinul de împuşcare a fost dat de către primar, întrucât animalul rănit grav "era un pericol iminent". Borboly Csaba a precizat pentru Agerpres că ursul respectiv, un mascul de mari dimensiuni, "teroriza" de mai multe săptămâni locuitorii satului Tuşnadu Nou şi "şi-a făcut locuinţă în curtea căminului cultural". El a spus că în urma impactului cu trenul, animalul a fost rănit grav, având "plămânii şi mai multe organe zdrobite", dar încă trăia şi s-a refugiat în sat, "devenind şi mai periculos", motiv pentru care s-a luat decizia de extragere. Ursul împușcat de la Tușnadu Nou (sursa: Facebook/Borboly Csaba) În context, Borboly a susţinut că a primit mai multe sesizări din partea locuitorilor judeţului că "nu sunt luaţi în serios" când sună la 112, pentru a anunţa prezenţa urşilor, drept urmare va solicita o anchetă în acest sens. Borboly se plânge de atacurile urșilor Totodată, el a arătat că reglementările în vigoare privind extragerea urşilor periculoşi trebuie îmbunătăţite, precizând că, în Harghita, sunt înregistrate, zilnic, între cinci şi zece apeluri la numărul de urgenţă 112, care anunţă prezenţa urşilor în localităţi, dar în acest an s-a dat ordin de împuşcare doar pentru nouă exemplare. El a punctat că decizia privind împuşcarea urşilor periculoşi ar trebui luată de specialişti şi nu de către primari. Citește și: Efectele grevei din educație: șef de promoție de la un liceu din Iași riscă să piardă admiterea la Universitatea Pennsylvania. Elevul, solidar însă cu profesorii Borboly a spus că apreciează demersurile făcute de ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna, despre care a spus că este singurul "care militează pentru ameliorarea conflictelor dintre om şi urs", dar este nevoie de "corecţii legislative", iar abordarea "să fie mai aproape de oameni". Potrivit lui Borboly, Consiliul Judeţean Harghita întocmeşte, în prezent, rapoarte de specialitate privind impactul legislaţiei în domeniu aflată în vigoare şi va propune modificări care vor fi înaintate ministerului de resort.

VIDEO Prizonier de război ucrainean, împușcat după ce a strigat „Slava Ukraini!” Grafica: Twitter
Eveniment

Prizonier război ucrainean, împușcat „Slava Ukraini!”

Prizonier de război ucrainean, împușcat după ce a strigat „Slava Ukraini!”: filmarea a devenit virală pe rețelele sociale, iar Ucraina a cerut pedepsirea criminalilor de război. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Prizonier de război ucrainean, împușcat după ce a strigat „Slava Ukraini!” Autoritățile ucrainene au cerut o anchetă privind crimele de război după ce o înregistrare video apărută pe rețelele de socializare pare să arate cum forțele rusești ucid un prizonier de război ucrainean. „Împușcarea unui militar ucrainean capturat este o încălcare a Convențiilor de la Geneva", a scris pe Telegram Dmytro Lubinets, comisarul pentru drepturile omului din parlamentul ucrainean. „Aceasta este o manifestare a josniciei și răutății", a mai afirmat el. Videoclipul pare să arate un soldat ucrainean neidentificat, deținut și aflat într-un tranșeu, care este împușcat mortal cu arme automate după ce spune "Glorie Ucrainei". Záběry neozbrojeného zajatce, který byl zastřelen poté, co řekl "Sláva Ukrajině" kundy jedny zasraný russácký... pic.twitter.com/zAecKj4tFL— Lazz Lazz (@Lazikkkk) March 6, 2023 „Astăzi, a apărut o înregistrare video în care ocupanții ucid cu brutalitate un luptător care le-a spus cu curaj în față: «Glorie Ucrainei!». Vreau să răspundem cu toții la cuvintele sale împreună, în unitate: «Glorie eroului! Glorie eroilor! Glorie Ucrainei!» Și îi vom găsi pe criminali”, a spus președintele Zelenski, pe canalul său de Telegram. Several internet bloggers and social media channels posted videos of the execution of an unarmed Ukrainian prisoner of war by the Russian invaders, after he said "Glory to Ukraine".Hear President Zelensky’s reaction. pic.twitter.com/382qjssJp9— Yasmina (@yasminalombaert) March 6, 2023 Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, a cerut la rândul său o anchetă internațională. „Este imperativ ca [procurorul] Karim Khan QC să lanseze și o anchetă imediată [a Curții Penale Internaționale] asupra acestei crime de război odioase. Autorii trebuie să se confrunte cu justiția”, a scris el luni pe Twitter. Citește și: Justiția din România l-a ucis iar pe polițistul Bogdan Gigină, care-i deschidea calea în trafic ministrului de Interne: l-a achitat pe Gabriel Oprea. Dosarul se prescrie, oricum, în toamnă

Șeful comisariatului militar, împușcat Foto: Twitter
Eveniment

Șeful comisariatului militar, împușcat

Isteria recrutărilor forțate din Rusia are efecte: șeful comisariatului militar, responsabil de înrolări, dintr-un oraș din regiunea Irkuțk, a fost împușcat de un bărbat necunoscut. La ora redactării acestei știri apăruseră primele imagini cu presupusul trăgător, un tânăr de 25 de ani, care nici măcar nu primise încă ordinul de recrutare. Presupusul trăgător pare să fi fost reținut de forțele de ordine. Șeful comisariatului militar, împușcat Unele relatări susțin că șeful comisariatului a murit, altele că ar fi scăpat cu răni grave - o înregistrarea video îl arată purtat pe o pătură spre targa ambulanței. Guvernatorul regiunii Irkuțk a confirmat incidentul și a spus că șeful comisariatului este în stare foarte gravă. Video of a Russian man opening fire and killing the military commandant in a draft centre in the city of Úst-Ilimsk in Irkutsk region. The military commandant was the head of the local draft committee. He has died, according to reports. pic.twitter.com/knnWNJxE9Y— Andrew Roth (@Andrew__Roth) September 26, 2022 O înregistrare audio arată că, în timp ce șefii comisariatului le explicau recruților ce trebuie să facă, un bărbat a ieșit din rând, a spus „nimeni nu pleacă nicăieri” și a început să tragă. Corespondentul The Guardian, Andrew Roth remarcă faptul că, pentru tentativă de omor, pedeapsa ar putea fi de doar șase ani, în timp ce refuzul prezentării la încorporare este de zece ani. Orașul unde a avut loc incidentul este Ust-Ilimsk, o localitate cu circa 100.000 de locuitori. Pe rețelele sociale apar tot mai multe informații despre faptul că armata rusă face recrutări preponderent în regiunile sărace din Siberia sau din republicile autonome. În aceste regiuni, au izbucnit mai multe proteste. Ieri a avut loc un protest uriaș al femeilor din Iakuțk: sute de bunici, mame, soții sau iubite s-au prins în horă pentru a protesta față de mobilizarea fiilor lor. Filmarea arată că și copiii participau la acest protest inedit. Imaginile durează doar 34 de secunde, timp în care se aud strigătele de protest. Citește și: Pe canale diplomatice, SUA au explicat Rusiei „în mod clar în detaliu exact ce ar însemna consecinţele catastrofale” dacă Moscova „depășește limita” nucleară Potrivit canalelor rusești de Telegram, poliția le-a arestat pe femei – fiind prezentate și filmări în care se vede cum ele sunt duse spre autobuzele trupelor de intervenție. Proteste violente au avut loc și în regiunea Daghestan, unde manifestanții au avut ciocniri cu Poliţia.

Reportaj dramatic al BBC: O mamă povestește cum i-au împușcat soldații ruși copilul Foto: Captură video
Eveniment

Reportaj dramatic al BBC:

Reportaj dramatic al BBC: O mamă povestește corespondentului în Ucraina al acestui post, Jeremy Bowen, cum i-au împușcat soldații ruși copilul. Tot BBC a documentat, acum câteva zile, cazul unei tinere familii împușcate de soldații ruși, deși ridicaseră mâinile. Copilul lor ar fi supraviețuit. Cadavrele celor doi soți se aflau însă pe șosea, incendiate, de ruși, probabil, la săptămâni de la crimă. Reportaj dramatic al BBC Irina și-a îngropat fiul de 27 de ani în curtea casei, arată BBC. Deasupra a pus un covor, pentru ca animalele să nu dezgroape mormântul. Desperately sad story from just outside Kyiv, about a woman called Iryna whose son was killed by Russian soldiers. We were the first outsiders she'd seen since the Russians left her village on Friday. Shot and edited by @leedurant. Produced by @producerkathy pic.twitter.com/vKE1tjL1kf— Jeremy Bowen (@BowenBBC) April 3, 2022 Femeia a povestit că băiatul ei lucra la un garaj, unde schimba cauciucuri. Soldații ruși l-au împușcat și au plecat cu mașinile lor de teren. Ulterior, rușii au ocupat casa și au petrecut bine, după cum arată sticlele de whiskey și bere abandonate în curte, după retragerea grăbită. „Povestea disperat de tristă a unei femei pe nume Irina, de lângă Kiev, al cărei fiu a fost ucis de soldații ruși. Eram primii străini pe care i-a văzut de când rușii au părăsit, vineri, satul ei”, scrie corespondentul BBC pe Twitter. ONU cere o anchetă, Rusia spune că totul este o înscenare Secretarul general al ONU a cerut o anchetă independentă cu privire la uciderea civililor din Ucraina, după ce Rusia a fost acuzată de crime de război. Pe măsură ce forțele ucrainene au reintrat în zonele din apropierea capitalei Kiev, după ce rușii s-au retras, acestea au raportat că au găsit sute de cadavre și gropi comune în orașul Bucha. Aici și în zonele învecinate BBC a filmat cadavrele de civili pe străzi - unii cu mâinile și picioarele legate - care fuseseră împușcați. Rusia spune că imaginile cu crimele împotriva civililor sunt „false”. Citește și Agenția oficială de presă a Moscovei cere lichidarea tuturor ucrainenilor care s-au opus Rusiei. „Elita politică a Ucrainei”, eliminată, nu poate fi re-educată

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră