sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: impozitare

5 articole
Politică

PSD și PNL grăbesc ridice plafonul impozitare la pensiile militarilor

Deși deficitul a ajuns la 4,02%, PSD și PNL se grăbesc să ridice plafonul de impozitare la pensiile militarilor: cele două partide se ciondănesc cine are onoarea de a fi inițiat această măsură. Citește și: Dan Voiculescu i-a aliniat la postul său pe toți candidații importanți la președinție. Lasconi a beneficiat deja de o emisiune publicitară cu Gâdea PSD și PNL se grăbesc să ridice plafonul de impozitare la pensiile militarilor „Ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Ioan Boloș, va pune azi în dezbatere publică un proiect de OUG, prin care creștem de la 2000-3000 de lei, plafonul de neimpozitare pentru pensionarii din Armata și sistemul de siguranță și ordine publică, la solicitarea PNL. Tot PNL a impus legea, prin care creștem plafonul pentru pensionarii din sectorul public, cu 3 milioane de beneficiari. Vorbim de circa 200.000 de beneficiari și un impact financiar de 80 milioane lei. Înlăturăm astfel o altă discriminare a PSD și a domnului Ciolacu”, a scris pe Facebook liderul PNL Florin Roman. Imediat, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, i-a dat replica la Antena 3. „Sunt discuții deja ale premierului cu militarii și această problemă va fi rezolvată, deci nu are de ce să se agite domnul Roman. E bine de știut, că atunci când s-a discutat legea pensiilor și ridicarea plafonului pentru militari, a existat o reticență din partea liberalilor pentru a nu fi interpretată măsură în legătură cu pensia liderului lor”, a declarat Romașcanu. Parlamentul a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege prin care este crescut plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

PSD și PNL se grăbesc să ridice plafonul de impozitare la pensiile militarilor Foto: Q Magazine
OUG pentru aprobarea neimpozitării pensiilor mici (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu)
Eveniment

OUG pentru aprobarea neimpozitării pensiilor mici

OUG pentru aprobarea neimpozitării pensiilor mici. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că neimpozitarea pensiilor până la 3.000 de lei este o măsură "corectă" şi va fi aprobată printr-o ordonanţă de urgenţă. OUG pentru aprobarea neimpozitării pensiilor mici Întrebat într-o conferinţă de presă, dacă va fi luată măsura neimpozitării pensiilor până la 3.000 de lei, Ciolacu a explicat că acest prag a fost trecut prin recalculare de aproximativ 800.000 de persoane. Citește și: Ciolacu recunoaște că unor pensionari li se vor micșora pensiile și spune că a cerut o analiză de la Finanțe: Am cerut o simulare, să vedem câți pensionari intră în această zonă "Da, pentru că a fost trecut acel prag de aproximativ 800.000 de persoane. Şi am vorbit şi cu doamna ministru (al Muncii), am avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor. Nu vă ascund că mă sfătuiesc, în continuare, în acest domeniu cu doamna primar Lia Olguţa Vasilescu, fiindcă avem cu toţii de învăţat, nu le ştim pe toate. (...) Efort bugetar: 800 de milioane de lei Ori dădeam o derogare pentru cei 800.000, dar creşterea nu era nu uniformă, puteai să spui că au crescut pensiile cu 300 - 400 de lei, vorbesc nominal, nu procentual, dar au fost creşteri şi mai mari. Şi atunci mi se pare corectă această abordare - creşterea pragului până la 3.000 de lei la impozitare", a afirmat prim-ministrul. El a precizat că măsura va fi aprobată printr-o ordonanţă de urgenţă, având în vedere că este vacanţă parlamentară şi durează "foarte mult" procedura. Potrivit lui Ciolacu, efortul bugetar nu este unul foarte mare. Impactul financiar va fi în jur de 800 de milioane de lei, a indicat premierul.

Ciolacu admite: unele pensii scad (impozitate) (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Eveniment

Ciolacu admite: unele pensii scad (impozitate)

Ciolacu admite: unele pensii scad (impozitate). Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că i-a cerut ministrului de Finanţe să facă o analiză dacă se impune un nou prag de impozitare a pensiilor, dar şi cu privire la voucherele pentru alimente pe care le primesc pensionarii, pentru ca aceştia să nu piardă bani în urma recalculării. Ministerul Muncii scrie o scrisoare "Nicio pensie nu scade. Haideţi să vedem exact unde sunt imperfecţiunile legii, până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, lucrează la ea, şi apoi vedem ce trebuie să modificăm. Citește și: Ciolacu confirmă că nu are diplomă de bacalaureat, dar susține că deține o copie legalizată a diplomei examenului luat în 1986, când a terminat liceul Dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun ban", a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD. Premierul, însă, a omis să spună că pensiile pot scădea prin impozitare. Ciolacu admite: unele pensii scad (impozitate) Apoi a admis că impozitarea va diminua unele sume. El a menţionat că în Guvern se va purta o discuţie şi despre pragul până la care se impozitează pensiile, având în vedere că după recalculare unele vor depăşi pragul actual. "I-am cerut ministrului Finanţelor să îmi facă o simulare ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câştige. (...) O să vină ministrul Finanţelor pe aceste praguri. Cu întreaga analiză o să vină ministrul Finanţelor astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban nici prin impozitare, nici prin renunţare la vouchere (voucherele sociale pentru alimente care sunt acordate pensionarilor - n.r.)", a conchis premierul.

Grindeanu: Susţin total impozitarea multinaţionalelor  Foto: News.ro
Politică

Grindeanu: Susţin total impozitarea multinaţionalelor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat: „Susţin total impozitarea multinaţionalelor pe cifra de afaceri”. Citește și: Varianta telefonului salvator pentru tânărul șofer drogat, susținută și de fostul ministru de Externe Baconschi: „Altfel nu-mi explic. Doar îi găsiseră și în bolidul tunat o întreagă «farmacie»” Azi, președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, aprecia că deficitul a ajuns deja la 5,5% din PIB, mult peste ținta de 4,4%, pentru tot anul. Grindeanu: Susţin total impozitarea multinaţionalelor „E un fel de impozit pe lux, o taxă pe lux. Eu, ca om de stânga, sigur că sunt de acord cu aşa ceva. Să nu spună cineva care are casă de peste 500.000 de euro că dacă îi pui impozit de 0,5% e sărac, că nu-i sărac. Şi are maşină de 75.000 de euro. Nu-i sărac”, a mai spus demnitarul PSD, cunoscut pentru faptul că nu circulă cu metroul, iar în deplasările prin țară preferă elicopterul. „În acest moment trebuie să iei anumite decizii. De ce? Pentru că dacă vom continua în acelaşi mod, nu ne vom înscrie în ţinta de deficit. Dacă nu ne înscriem în ţinta de deficit, avem suspendate fondurile europene şi plătim amendă 0,5 la sută din PIB. Eu, ca ministru al Transporturilor, să ştiţi că nu îmi permit să trec printr-o perioadă în care am avea suspendate fondurile europene. Nu există proiect în România, în momentul ăsta, pe transporturi, proiect major, care să nu fie finanţat din fonduri europene. Ar însemna că toate lucrurile se stopează. Eu nu pot să susţin aşa ceva. Atunci trebuie luate anumite decizii”, a declarat Grindeanu, citat de news.ro. Citește și: EXCLUSIV Tânăra gravidă moartă la Botoșani a primit în spital doar ser fiziologic, No-Spa și Algocalmin, deși sângera masiv și fătul murise. Șapte ore nu s-a mai ocupat nimeni de ea Grindeanu ar ataca și băncile, dar nu-l lasă Isărescu „De fiecare dată, ministrul Finanţelor, indiferent cine e el, vine şi spune: dacă avem această decizie, avem impact bugetar de atât şi în coaliţie se va lua acea decizie. Nu ştiu să vă spun ultimele lucruri. Cert este că nu putem continua în acest mod, fiindcă nu vom respecta acea ţintă de deficit. Susţin total impozitarea multinaţionalelor pe cifra de afaceri, dar e părerea mea. Susţin impozitarea şi creşterea impozitului pe transferul profitului în afara ţării. Nu ştiu dacă nu trebuie calculat dacă şi la noi n-ar fi bine să aplicăm ce au făcut italienii acum vreo două săptămâni şi anume impozit pe profitul băncilor. Am spus că trebuie văzut. Sigur că o să iasă domnul Isărescu şi o să ne spună că nu e bine, dar eu zic că trebuie să ne uităm mai atent”, a adăugat Grindeanu.

Premierul spune că în 2022 nu vor exista noi taxe (sursa: Facebook/GuvernulRomâniei)
Politică

Premierul spune că în 2022 nu vor exista noi taxe

Premierul spune că în 2022 nu vor exista noi taxe. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că Ministerul Finanţelor va prezenta, în termen de două săptămâni, o analiză privind optimizarea mediului fiscal, precizând că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. "În discuţiile pe care le-am avut în cadrul coaliţiei, ieri după-amiază, am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză, care ulterior va fi discutată şi dezbătută cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu reprezentanţii întregului mediu asociativ şi vom căuta ca prin măsurile pe care le vom lua să asigurăm o optimizare a mediului fiscal. Premierul spune că în 2022 nu vor exista noi taxe Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea. Odată ce la Ministerul Finanţelor se vor finaliza aceste analize şi se vor finaliza dezbaterile, vom anunţa şi măsurile. Termenul de analiză a fost stabilit la două săptămâni, după care urmează dezbaterea", a spus Ciucă, după ce a participat la Romanian Business Leaders Summit 2022. Citește și: Putin, veste proastă chiar de la un ofițer rus, colonelul în retragere Hodarenok: Ajutorul american şi european e pe punctul de activare, vom avea un milion de ucraineni înarmaţi El a subliniat că în acest an nu va fi modificat sistemul de impozitare. "Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Nu vom avea taxe noi. Pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare este ca noi să găsim acele soluţii prin care să realizăm această optimizare fiscală. Nu putem să discutăm astăzi, aici, în cadrul în care am participat la o activitate împreună cu mediul de afaceri de taxe care să vină peste noapte şi să impacteze cât se poate de negativ asupra planurilor de business", a afirmat premierul, potrivit Agerpres. Nicolae Ciucă a mai spus că Guvernul va căuta să analizeze şi să ia măsuri astfel încât persoanele vulnerabile să fie protejate în continuare.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră