duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: Ialomita

3 articole
Eveniment

Drumuri și Poduri Ialomița, faliment PSD

Drumuri și Poduri Ialomița, faliment PSD. Societatea Drumuri și Poduri SA Ialomița, deținută integral de Consiliul Județean Ialomița, a intrat în executare silită pentru o datorie de șapte milioane de lei. Bunurile companiei, inclusiv terenurile, clădirile, utilajele și stațiile de asfalt, au fost scoase la licitație, iar unele surse susțin că acestea ar putea ajunge în posesia unor firme abonate la bani publici, relatează B1. Drumuri și Poduri Ialomița, faliment PSD Consiliul Județean ar fi putut prelua bunurile societății în contul datoriei, dar situația ridică suspiciuni privind o posibilă schemă ce favorizează anumite companii. Citește și: Cum și-a sabotat statul român programul „Casa Verde”: a cheltuit 500 de milioane de euro și are nevoie de încă atât să-l repare Marian Pavel, președintele CJ Ialomița din 2020, a fost sprijinit politic de eurodeputatul PSD Ștefan Mușoiu, a cărui firmă, SAM GPL SRL, a primit contracte în valoare de 38,7 milioane de euro de la primăriile din județ. Împrumuturi controversate pentru o companie în dificultate În august 2022, CJ Ialomița a contractat un împrumut bancar pentru „investiții”, iar la scurt timp a acordat un împrumut de șapte milioane de lei către Drumuri și Poduri SA. Președintele Marian Pavel a susținut că societatea va înregistra un profit de 8,5 milioane de lei în anul următor, ceea ce ar fi permis rambursarea banilor. Cu toate acestea, compania, condusă de un fost viceprimar PSD din Slobozia, nu a reușit să evite colapsul financiar. Firme „speciale” vizate de scandalul licitațiilor Potrivit surselor, licitația pentru activele societății ar putea favoriza anumite firme, stârnind controverse asupra gestionării bunurilor publice. Executarea silită și licitațiile deschid întrebări despre transparența și corectitudinea procesului, în timp ce CJ Ialomița rămâne sub lupa opiniei publice pentru deciziile luate în acest caz.

Drumuri și Poduri Ialomița, faliment PSD (sursa: Facebook/Marian Pavel)
Pensionară din Ialomița, dealer de cocaină (sursa: DIICOT)
Eveniment

Pensionară din Ialomița, dealer de cocaină

Pensionară din Ialomița, dealer de cocaină. O femeie de 87 de ani este cercetată de DIICOT Ialomiţa într-un dosar de trafic de droguri de risc, aceasta fiind acuzată că a vândut cannabis şi cocaină cu suma de 1.700 lei la fiecare tranzacţie. Grup infracțional în familie Potrivit unui comunicat transmis vineri de DIICOT, anchetatorii au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Ialomiţa într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc. Citește și: Teodosie, prea puternic pentru Patriarhul Daniel: a primit doar o „dojană” pentru desele scandaluri create, în timp ce Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a fost tras pe linie moartă "Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2023, doi inculpaţi şi un suspect (membri ai aceleaşi familii), din care unul aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, au constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc, aceştia efectuând în perioada iunie 2023 - februarie 2024 activităţi de coordonare, colaborare şi sprijinire în cadrul grupului, precum şi activităţile de deţinere, transport şi vânzare de droguri de risc (canabis) şi mare risc (cocaină) pe raza judeţului Ialomiţa", arată sursa citată. Pensionară din Ialomița, dealer de cocaină Anchetatorii spun că, la indicaţiile şi sub coordonarea celorlalţi doi membri ai grupului, o inculpată a comercializat cantităţi de canabis şi cocaină, cu suma de 1.700 lei la fiecare tranzacţie. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată la locuinţa acesteia, au fost identificate şi ridicate 22 pungi din plastic transparent conţinând aproximativ 2,4 kilograme canabis, suma de 44.950 lei, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi alte mijloace de probă. "Cu privire la inculpată, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa au dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, având în vedere vârsta înaintată a acesteia (87 de ani) şi starea de sănătate specifică etăţii", transmite DIICOT. A participat câinele specializat în droguri Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa. Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Biroului Tehnic Criminalistic al DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul unui echipaj al grupei canine din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu un câine specializat în depistarea substanţelor stupefiante şi de sprijinul jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa.

Efectul dezastrului de la spitalul Urziceni Foto: Facebook
Eveniment

Efectul dezastrului de la spitalul Urziceni, unde o gravidă a născut pe trotuar: mortalitate infantilă peste media României în Ialomița. Județul a avut, în 2022, șase nașteri pe zi, în medie

Efectul dezastrului de la spitalul Urziceni, unde o gravidă a născut pe trotuar: mortalitate infantilă peste media României în județul Ialomița. Potrivit datelor Institului Național de Statistică (INS), în 2021, mortalitatea infantilă a fost în acest județ, în 2021, de 5,7 la mie. În București, era de 2,5 la mie. Cu o rată a mortalității infantile de 5,6 la mie, România este pe primul loc în UE la acest capitol. Efectul dezastrului de la spitalul Urziceni În Ialomița, INS arată că rata mortalității infantile este de șase la mie în mediul urban și 5,4 la mie în mediul rural. Ziarul Financiar a arătat, ieri, că În Ialomiţa s-au născut în 2022 circa 2.281 de copii, adică şase copii pe zi. „De altfel, în Ialomiţa numărul naşterilor a scăzut cu aproape 50% în perioada 1990 – 2022, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). În 1990, în Ialomiţa se năşteau mai mult de 4.400 de copii, iar în 2022 numărul lor a ajuns la 2.281. Astfel, în loc ca fiecare gravidă să fie ţinută în puf şi urmărită de toată suflarea bugetară a judeţului pentru că de viitorul copil depind şi veniturile bugetare si locurile de munca din sistemul de sănătate şi educaţie, autorităţile dau dovadă de nepăsare şi îşi lasă viitorul să se nască pe un trotuar”, scrie Ziarul Financiar. Grafic: Ziarul Financiar Potrivit INS, în municipiul Urziceni, numărul nașterilor a fost, în 2021 de 141, datele variind între 150 și 126 de nașteri pe an, din 2015 până acum. Țăndărei, cu doar 13.000 de locuitori, față de Urziceni - circa 18.000 de locuitori - înregistrează un număr dublu de nașteri. Citește și: EXCLUSIV Austeritate PSD: Ciolacu și Simonis, cu pantofi italienești identici, de 1.500 USD, la ziua patriarhului Daniel Ialomița avea 244.750 locuitori în 1948, 306.145 în 1992, 274.148 în 2011 și 250.816 în 2021.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră