sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: hunter biden

4 articole
Internațional

Trump critică grațierea lui Hunter Biden

Trump critică grațierea lui Hunter Biden. Președintele ales al SUA, republicanul Donald Trump, a stârnit controverse luni, calificându-i pe susținătorii săi încarcerați pentru atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 drept „ostatici”. Declarația vine în contextul grațierii acordate de Joe Biden propriului fiu, Hunter Biden, inculpat în două dosare penale. Trump critică grațierea lui Hunter Biden "Graţierea dată de Joe lui Hunter include ea şi Ostaticii din 6 ianuarie, aflaţi deja de ani în detenţie?", a scris Trump pe rețeaua sa de socializare Truth Social. Citește și: Becali și presa care susține AUR dau primele semne că vor la guvernare. „Cu Ponta poți să stai de vorbă”, spune latifundiarul din Pipera "Ce abuz şi eroare judiciară!", a adăugat președintele ales, care va fi învestit pe 20 ianuarie. Asaltul Capitoliului, moment controversat Pe 6 ianuarie 2021, aproximativ 10.000 de susținători ai lui Trump au mărșăluit către Capitoliu pentru a protesta împotriva certificării victoriei lui Joe Biden. Circa 800 dintre aceștia au pătruns în clădire, ceea ce a dus la ciocniri violente. Cinci persoane au murit, iar aproape 140 de polițiști au fost răniți. Peste 1.000 de participanți au fost arestați, dintre care peste 350 au fost acuzați de agresiune sau obstrucționarea justiției. Grațierea lui Hunter Biden: motive și controverse Președintele democrat Joe Biden a anunțat duminică grațierea fiului său, Hunter Biden, inculpat în două dosare penale. Acesta era acuzat de evaziune fiscală pentru neplata unor taxe în valoare de 1,4 milioane de dolari între 2016 și 2019, precum și de deținere ilegală de armă, după ce ar fi mințit în completarea unui formular federal în 2018. Hunter Biden a recunoscut în trecut că a fost dependent de droguri și alcool, dezvăluind acest lucru într-o carte autobiografică. Dosarele împotriva sa au fost intens criticate de republicani, care susțin că președintele Joe Biden ar fi profitat de poziția sa politică pentru a-l ajuta pe fiul său în afacerile acestuia din străinătate. Republicanii denunță nepotism și corupție Liderii republicani și Donald Trump acuză administrația Biden de favoritism, susținând că președintele democrat l-a sprijinit pe Hunter Biden în afaceri controversate, inclusiv în Ucraina, în perioada când Joe Biden a fost vicepreședinte. Ei afirmă că Joe Biden ar fi beneficiat personal de pe urma acestor afaceri. Trump continuă să susțină că susținătorii săi încarcerați pentru incidentele din 6 ianuarie sunt victime ale unui „abuz judiciar” și promite să ia măsuri pentru a le face dreptate. Criticile sale față de grațierea lui Hunter Biden subliniază tensiunile politice dintre cele două tabere, într-o Americă tot mai divizată.

Trump critică grațierea lui Hunter Biden (sursa: Facebook/Donald J. Trump)
Hunter Biden, acuzat de evaziune fiscală Foto: Captură video
Internațional

Hunter Biden, acuzat de evaziune fiscală

Hunter Biden, fiul președintelui Joe Bidenm, este acuzat de evaziune fiscală: a preferat să cheltuie 383.000 de dolari pe „o femeie” și 151.000 USD pe haine, decât să-și plătească taxele. El riscă până la 17 ani de închisoare. Citește și: Vacanță de 13.000 de euro, plătită de contribuabili, în Vietnam, pentru doi deputați PSD Hunter Biden, acuzat de evaziune fiscală Acuzarea susține că Biden Junior „a cheltuit mai mult de 1,8 milioane de dolari, inclusiv aproximativ 772.000 de dolari în retrageri de numerar, aproximativ 383.000 de dolari în plăți către femei, aproximativ 151.000 de dolari în îmbrăcăminte și accesorii", scrie The Times. Potrivit acuzării, „inculpatul nu a folosit niciunul dintre aceste fonduri pentru a-și plăti impozitele în 2018". Acuzatorul, David Weiss, susține că acuzatul, în vârstă de 53 de ani, „a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viață extravagant în loc să își plătească facturile fiscale". Acuzațiile au venit după eșecul unui acord de recunoaștere a vinovăției, care l-ar fi ținut pe Biden departe de închisoare. Eșecul a dus la formularea a trei acuzații federale privind armele de foc, privind achiziționarea unei arme de foc în urmă cu cinci ani. Două dintre aceste capete de acuzare se pedepsesc cu până la zece ani de închisoare, iar cel de-al treilea se pedepsește cu până la cinci ani, dacă este Hunter Biden va fi condamnat. Abbe Lowell, avocatul apărării lui Biden, l-a acuzat pe acuzatorul Weiss că „a cedat presiunilor republicane" în acest caz. Banii, din afaceri dubioase în China comunistă, Ucraina și un corupt român În rechizitoriu, procurorii susțin că Hunter Biden a realizat venituri „substanţiale”, inclusiv dintr-o companie pe care a înfiinţat-o cu un conglomerat de afaceri chinez, compania energetică ucraineană Burisma şi „un om de afaceri român nenominalizat” - cel mai probabil omul de afaceri Puiu Popoviciu. Rechizitoriul dosarului în care Biden e acuzat de fraude fiscale conține 56 de pagini. Procurorii susțin că acesta și-a cheltuit banii pe „droguri, escorte, iubite, hoteluri și mașini de lux, haine și alte lucruri personale. Pe scurt: pe orice, în afară de plata taxelor”. Citește și: La Curtea de Conturi, șoferii și muncitorii primesc spor de gestionarea informațiilor clasificate. Instituția, condusă de un ex-subofițer de poliție, popular denumiți „tablagii” În plus, Hunter Biden e acuzat că deși „a beneficiat personal de peste 7 milioane de dolari, venit brut” în perioada 2016-2020 „a refuzat în mod conștient să-și plătească taxele din 2016, 2017, 2018 și 2019, chiar dacă a dispus de fonduri pentru plata taxelor”.

Fiul lui Biden se recunoaște vinovat (sursa: nbcnews.com)
Internațional

Fiul lui Biden se recunoaște vinovat

Fiul lui Biden se recunoaște vinovat. Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden şi ţintă recurentă a opoziţiei republicane, şi-a recunoscut vinovăţia în două procese federale care îl vizează, a anunţat marţi procurorul responsabil de caz, potrivit AFP. Fiul lui Biden se recunoaște vinovat El a pledat vinovat într-un caz de fraudă federală fiscală pe venit, a detaliat procurorul David Weiss. Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, va ajunge la un acord cu procuratura într-un caz de încălcare a legislaţiei asupra armelor de foc, ceea ce echivalează cu o recunoaştere a culpabilităţii. I se reproşează că ar fi achiziţionat o armă de foc în 2018 pe vremea când abuza de droguri. Fostul preşedinte Donald Trump, implicat într-o serie de dosare cu justiţia, a transmis într-o reacţie pe reţeaua sa "Truth Social" că Hunter Biden a scăpat doar cu o "amendă" şi a susţinut că sistemul judiciar este "defect". Dependența de droguri, descrisă într-o carte Fiul mai mic al preşedintelui american - cel mare, Beau, a decedat în 2015 de un cancer la creier - a descris cu sinceritate problemele sale de dependenţă de droguri într-o carte apărută în primăvara anului 2021. În volum, Hunter Biden, fost avocat şi om de afaceri devenit artist, dădea asigurări că a renunţat la alcool şi la droguri. Citește și: Averea uriașă a judecătoarei Adomniței, de la Curtea de Apel, unde magistrații fac grevă pentru pensii: 3,7 milioane lei doar în bănci și acțiuni Preşedintele american l-a susţinut întotdeauna public şi s-a declarat chiar "mândru" de el într-o dezbatere aprinsă cu rivalul său republican Donald Trump înaintea alegerilor prezidenţiale din 2020. Joe Biden respinge de altfel în bloc acuzaţiile de corupţie ale opoziţiei parlamentare republicane, care îi reproşează lui Hunter Biden că ar fi făcut afaceri dubioase în Ucraina şi în China în timp ce tatăl său era vicepreşedinte. "Fiul meu nu a făcut nimic rău", a spus el într-un interviu acordat în luna mai postului de televiziune MSNBC. "Am încredere în el", adăugase Joe Biden.

România e implicată în cazul Hunter Biden (sursă: Facebook)
Internațional

România e implicată în cazul Hunter Biden

România e implicată în cazul Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden. The New York Times a deschis luni un proces împotriva Departamentului de Stat al SUA, pentru a obține o serie de e-mailuri între Hunter Biden și oficiali ai ambasadei României la Washington. Cotidianul american a acuzat Departamentul de Stat că nu a predat în timp util documentele pe care ziarul le solicitase prin legea americană a liberului acces la informații (FOIA), relatează digi24. Jurnaliștii The New York Times vor să să obțină e-mailurile trimise de ambasada României între 2015 și 2019 în care se menționau o serie de oameni de afaceri internaționali, inclusiv fiul președintelui SUA și fostul său asociat de afaceri, Tony Bobulinski, devenit pentru scurt timp o celebritate la sfârșitul alegerilor din 2020, din cauza legăturilor sale cu fiul lui Joe Biden, informează Politico. Citește și: Antena 3, în campanie pentru liderii AUR. George Simion și Călin Georgescu, mediatizați favorabil Solicitările în baza FOIA ale reporterului Kenneth P. Vogel, trimise pentru prima dată în iunie anul trecut către Departamentul de Stat, caută și informații despre fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, care a fost trimis de fostul președinte Donald Trump pentru a investiga afacerile lui Hunter Biden în Ucraina. Ambasada României e implicată într-o dispută din cauza lui Hunter Biden În cererea pentru deschiderea procesului, depusă de The New York Times la tribunalul federal din Manhattan, cotidianul american acuză Departamentul de Stat al SUA că tergiversează procesul de îndeplinire a solicitărilor în baza FOIA. În decembrie 2021, New York Times a solicitat un răspuns din partea Departamentului de Stat, în care instituția federală să precizeze care este data estimată pentru îndeplinirea cererilor FOIA. Departamentul a transmis că aceasta este 15 aprilie 2023. Citește și: Vladimir Putin: România și Polonia sunt o amenințare pentru Rusia Unul dintre obiectivele pentru ca cotidianul american a intentat un proces pare să fie acela de a afla dacă oficialii ambasadei de la București în SUA au făcut favoruri în ceea ce privește unele afaceri private, inclusiv, probabil, unele în care era implicat fiului președintelui actual al Statelor Unite. Dacă s-ar dovedi conexiunea aceasta, s-ar ridica suspiciuni cu privire la posibile conflicte de interese și corupția din interiorul administrației Biden.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră