duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: hong kong

4 articole
Internațional

Apartamente cât sicriul, în Hong Kong

Apartamente cât sicriul, în Hong Kong. Premierul John Lee propune măsuri pentru îmbunătățirea locuințelor și stimularea economiei în Hong Kong. Apartamente cât sicriul, în Hong Kong Șeful Executivului din Hong Kong, John Lee, a anunțat miercuri o serie de măsuri pentru a aborda criza persistentă de locuințe și pentru a stimula economia metropolei. Citește și: Piesa-cheie în puciul lui Băluță de la Unirii: o obscură directoare de la cadastru, cu Mercedes și vilă, susținută de rețeaua PSD Sector 4 Una dintre prioritățile guvernului este eliminarea apartamentelor cu o suprafață mai mică de opt metri pătrați, emblematice pentru problema locuințelor în Hong Kong. Interzicerea locuințelor extrem de mici În discursul său anual de politică generală, John Lee a anunțat că apartamentele cu o suprafață sub opt metri pătrați vor fi interzise. Proprietarii acestor apartamente vor avea la dispoziție un interval de timp pentru a se conforma noilor reglementări. Aproximativ 110.000 de gospodării din Hong Kong locuiesc în astfel de spații mici, multe dintre acestea fiind împărțite în mai multe locuințe, ceea ce exacerbează problema supraaglomerării. Criza locuințelor: o problemă persistentă Conform unui studiu guvernamental din 2021, 21% dintre gospodăriile din Hong Kong locuiau în apartamente cu o suprafață mai mică de șapte metri pătrați, mai mici chiar decât un loc de parcare. Aceasta este una dintre consecințele prețurilor extrem de ridicate din imobiliare, Hong Kong având unele dintre cele mai scumpe piețe imobiliare din lume. Redresarea economică post-pandemie Economia din Hong Kong încă se confruntă cu dificultăți după trei ani de restricții sanitare impuse în timpul pandemiei de Covid-19. Măsurile anunțate de John Lee urmăresc să aducă metropola financiară pe un traseu de stabilitate și prosperitate, prin stimularea consumului și atragerea de noi investiții. Stimularea turismului Pentru a stimula economia și a atrage turiști, John Lee a anunțat eliminarea taxelor de import pentru băuturile spirtoase cu un conținut de alcool de peste 30% și un preț de peste 200 de dolari Hong Kong. Această măsură are ca scop încurajarea consumului de produse premium și revitalizarea sectorului ospitalității, puternic afectat de pandemie. Măsuri pentru stimularea economiei și imigrației Pe lângă stimularea turismului, guvernul din Hong Kong a anunțat facilități pentru imigrația celor care cumpără reședințe de lux, precum și înființarea unui fond de 10 miliarde de dolari Hong Kong pentru investiții în Inteligența Artificială și semiconductori. Aceste măsuri vizează atât atragerea investitorilor străini, cât și impulsionarea sectoarelor tehnologice de vârf.

Apartamente cât sicriul, în Hong Kong (sursa: vice.com)
Victorie pentru Halep la Hong Kong (sursa: Facebook/Simona Halep)
Eveniment

Victorie pentru Halep la Hong Kong

Victorie pentru Halep la Hong Kong. Jucătoarea română de tenis Simona Halep a revenit cu o victorie în circuitul profesionist feminin, 6-2, 4-6, 6-4 cu australianca Arina Rodionova, miercuri, în prima rundă a turneului WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, pentru care a primit un wild card. Victorie pentru Halep la Hong Kong Fostul lider mondial a obţinut o victorie muncită, după două ore şi 8 minute de joc. Citește și: Site-ul Betano a desființat, brusc, pariurile la prezidențialele, după ce Ciolacu lua bătaie constant Halep a început cu break şi a dominat primul set, adjudecat cu 6-2. În actul secund, Halep a avut o scădere de nivel, iar Rodinova a condus cu 3-0 şi 4-1, Halep a revenit şi a egalat (4-4), dar a cedat pe final de set (4-6). Decisivul a fost foarte disputat, deşi Halep a început cu break, dar jucătoarea de origine rusă a egalat şi a avut apoi avantajul serviciului. Românca a reuşit un break la 3-3, dar imediat şi-a pierdut serviciul. Halep a mai făcut cu break la 4-4, iar apoi a încheiat cu serviciul (6-4). Simona a revenit după o pauză de patru luni Simona Halep a reuşit 6 aşi, dar a făcut şi 4 duble greşeli, încheind totuşi cu procentaje mai bune decât adversara la ambele servicii (61,8%-55,6% la punctele făcute cu primul, respectiv 57,1%-37,5% la al doilea). Acesta a fost primul duel dintre Halep (33 ani), aflată în prezent pe locul 1.130 în lume, şi Rodionova (34 ani, 114 WTA). Halep nu mai jucase din mai, când era nevoită să abandoneze în primul tur la Trophee Clarins (WTA 125), de la Paris, la 7-5, 2-3 în meciul cu americanca McCartney Kessler. Simona Halep, fostă dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros şi Wimbledon), a fost fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3, în data de 20 martie, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), în meciul său de revenire în circuitul profesionist după reducerea sancţiunii în cazul său de dopaj de la patru ani la nouă luni. Iniţial revenirea Simonei Halep în circuitul profesionist după accidentarea din mai trebuia să se producă luna viitoare la turneul WTA 250 de la Hong Kong (28 octombrie-3 noiembrie), pentru care primise, de asemenea, un wild card. Halep şi-a asigurat un cec de 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA, urmând să joace în optimi cu rusoaica Ana Blinkova (26 ani, 78 WTA), campioana din 2023 de la Transylania Open.

Simona Halep revine în competițiile oficiale (sursa: X/Simona Halep)
Eveniment

Simona Halep revine în competițiile oficiale

Simona Halep revine în competițiile oficiale. Jucătoarea română de tenis Simona Halep va evolua săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la Hong Kong, pentru care a primit un wild card, a anunţat fostul lider mondial, într-un clip video publicat de organizatori pe contul de Twitter al competiţiei. Simona Halep revine în competițiile oficiale Halep (33 ani), aflată în prezent pe locul 1.130 în lume, nu a mai jucat din mai, când era nevoită să abandoneze în primul tur la Trophee Clarins (WTA 125), de la Paris, la 7-5, 2-3 în meciul cu americanca McCartney Kessler. Citește și: Prima declarație a lui Ciolacu despre posibila relație cu fosta soție a lui Robert Negoiță: „Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz. Există vreo poză cu mine, cu ea?” Simona Halep, fostă dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros şi Wimbledon), a fost fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3, în data de 20 martie, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), în meciul său de revenire în circuitul profesionist după reducerea sancţiunii în cazul său de dopaj de la patru ani la nouă luni. Iniţial revenirea Simonei Halep în circuitul profesionist după accidentarea din mai trebuia să se producă luna viitoare la turneul WTA 250 de la Hong Kong (28 octombrie-3 noiembrie), pentru care primise, de asemenea, un wild card. Turneul WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, va avea loc între 30 septembrie şi 6 octombrie.

Papa l-a abandonat pe cardinalul Zen din Hong Kong Foto: Twitter
Eveniment

Papa l-a abandonat cardinalul din Hong Kong

Papa Francisc l-a abandonat pe cardinalul din Hong Kong, Joseph Zen, în ghearele Securității chineze, care vrea să-l judece pe prelatul în vârstă de 90 de ani pentru că a vrut să-i ajute pe protestatarii pro-democrație arestați - scrie Wall Street Journal. Unii înalți ierarhi ai Bisericii Catolice susțin această opinie. Cardinalul Zen a fost arestat de Securitatea chineză în mai 2022, pentru că ar fi interacționat cu forțe străine. Papa l-a abandonat pe cardinalul din Hong Kong Procesul cardinalului Zen urma să înceapă luni, dar a fost amânat întrucât judecătorul a fost depistat cu covid. Pedeapsa maximă pentru infracțiunea de care este acuzat cardinalul Zen este închisoarea pe viață. Atitudinea Papei a fost criticată atât de înalți prelați catolici, cât și de publicații prestigioase, întrucât acesta a refuzat să condamne arestarea și nici măcar n-a afirmat că regimul de la Beijing ar fi unul nedemocratic. „Papa abandonează cardinalul Zen. Hong Kong-ul îl judecă pe episcop, Francisc încă nu oferă sprijin”, este titlul unui editorial din Wall Street Journal. „În urmă cu doar doi ani, cardinalul Zen, care a crescut în Shanghai, a zburat la Roma într-o încercare disperată de a-l determina pe Sfântul Părinte să-și reconsidere acordul cu China. Dar un papă care pare să aibă întotdeauna timp pentru audiențe private cu celebrități precum Leonardo DiCaprio a refuzat să se întâlnească cu un cardinal cu experiență îndelungată în comunismul chinez”, mai scrie Wall Street Journal. „Luna viitoare va avea loc un proces inechitabil. Nimeni nu a ridicat problema gravă a fratelui nostru Zen. Nici decanul Colegiului Cardinalilor, cardinalul Re, nici secretarul de stat cardinalul Parolin, nici chiar Papa. Nu a existat nici un document de solidaritate, nicio inițiativă de rugăciune pentru el”, a spus, recent, cardinalul german Gerhard Muller. https://t.co/o47P8q4l4T @Sultanknish Does Pope Francis have any thoughts on Communist China putting a 90-year-old cardinal on trial? Asked @ Cardinal Zen, the pope offered not a word of support— e.Diane (@Dianestraley) September 20, 2022 Tăcerea Papei este explicată de dorința de a menține un acord secret cu Beijingul privind numirea episcopilor catolici din China. Papa, „simpatie naturală pentru comuniști” Cardinalul Zen a criticat dur acest acord cu autoritățile comuniste. În plus, papa Francisc ar dori să deschidă, la Beijing, o „misiune de studii”. Vaticanul nu poate deschide o nunțiatură - echivalentul unei ambasade - în capitala Chinei comuniste întrucât are una la Taipei. Vaticanul este unul din puținele state care recunoaște Taiwanul. Citește și: Efectele mobilizării anunțate de Putin: biletele spre Istanbul s-au epuizat, spre Dubai costă 17.800 USD, iar Google Trends arată că se caută cu disperare „cum să fugi din Rusia” Publicații din SUA remarcă faptul că papa Francisc l-a criticat dur pe fostul președinte Trump, dar niciodată nu atatcat atât de ferm Beijingul. În 2018, într-un articol de opinie pentru New York Times, numit “The Pope Doesn’t Understand China” (Papa nu înţelege China), cardinalul Zen – episcop pensionat al Hong Kong-ului – a speculat că noul acord, care oferă Partidului Comunist Chinez un rol nespecificat în privinţa numirii episcopilor, este rezultatul naivităţii Papei Francisc. “S-ar putea ca Francisc să aibă simpatie naturală pentru comunişti deoarece, din punctul lui de vedere, ei sunt cei persecutaţi. El nu îşi imaginează că devin persecutori de îndată ce ajung la putere, cum este cazul comuniştilor din China”, a scris Zen.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră