sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: Grebla

5 articole
Eveniment

Renumărarea voturilor nu aduce diferențe semnificative

Renumărarea voturilor nu aduce diferențe semnificative. Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunțat că procesul de renumărare a voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale nu a relevat diferențe semnificative. Declarațiile au fost făcute luni, în contextul unei ședințe a Biroului Electoral Central (BEC) și a unei decizii recente a Curții Constituționale a României (CCR). Analiza CCR Toni Greblă a explicat că BEC, împreună cu birourile electorale județene, a fost obligat de decizia CCR să renumere toate voturile, inclusiv cele din diaspora. Citește și: Becali și presa care susține AUR dau primele semne că vor la guvernare. „Cu Ponta poți să stai de vorbă”, spune latifundiarul din Pipera „Probabil în următoarea oră, documentația va fi transmisă către CCR, împreună cu rezultatele centralizate,” a declarat Greblă la Digi24. BEC urmează să finalizeze centralizarea și aprobarea rezultatelor. Potrivit lui Toni Greblă, rezultatele finale vor fi făcute publice după ce vor fi analizate și validate de CCR. „CCR are posibilitatea să decidă momentul publicării, iar acestea ar putea fi incluse în motivarea deciziei care ar trebui adoptată astăzi,” a adăugat președintele AEP. Renumărarea voturilor nu aduce diferențe semnificative Din informațiile centralizate de AEP la nivel național, Toni Greblă a menționat că nu s-au constatat diferențe semnificative între numărarea inițială și renumărare. „Avem direcții județene în țară, iar din datele obținute nu există discrepanțe majore,” a precizat el. Contestația depusă de Cristian Terheș Luni, CCR dezbate solicitarea candidatului Cristian Terheș privind anularea rezultatelor din primul tur de scrutin, după ce acesta a cerut renumărarea voturilor valabil exprimate și a celor nule. În aceeași ședință, CCR va analiza și confirmarea sau invalidarea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale. Declarațiile lui Toni Greblă indică un proces electoral corect, fără diferențe semnificative între numărare și renumărare, iar rezultatele finale sunt acum în mâinile CCR pentru validare.

Renumărarea voturilor nu aduce diferențe semnificative (sursa: Facebook/Autoritatea Electorală Permanentă)
Toni Greblă desființează minciuna lui Ciolacu, care spune că se retrage Foto: Inquam/George Calin
Politică

Greblă desființează minciuna lui Ciolacu, care spune că se retrage

Pesedistul Toni Greblă, șeful Autorității Electorale Permanente, desființează minciuna lui Marcel Ciolacu, care spune că se retrage din competiția pentru Palatul Cotroceni: „Dacă se repetă primul tur intră toți cei a căror candidatură a fost validată și au fost înscriși, toți sunt înscriși pe buletinul de vot indiferent de declarațiile pe care le fac”. Citește și: Maia Sandu va vota la 1 și 8 decembrie și îl desființează pe Georgescu: „Nu dați crezare celor care spun că apropierea de Kremlin aduce pace și bunăstare” Greblă desființează minciuna lui Ciolacu, care spune că se retrage Greblă a făcut această afirmație la Antena 3, unde a fost întrebat dacă premierul Ciolacu, care a declarat că nu va mai participa la prezidențiale, va fi inclus pe lista de candidați. Toni Greblă a subliniat că la acest moment nu mai există „posibilitatea de revocare, de invalidare a unui candidat, acea procedură este depășită de mult”. De altfel, și președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban, a anunțat că se retrage din competiția pentru Cotroceni, dar numele său a apărut pe buletinul de vot și a primit câteva zeci de mii de voturi. „Și ca să se liniștească propaganda: dacă se demonstrează în urma renumărării că am fost dezavantajat vă anunț că oricum mă retrag din această cursă pentru președinția României. ?? ????? ????? ???! Nu mă interesează. Vreau doar ca românii să afle adevărul, care este mai important decât candidatura mea. Și apoi românii vor ști să îi pedepsească pe cei care au furat, mai repede decât o vor face instituțiile!”, a scris Ciolacu pe Facebook, joi noaptea.

tatul român se înnoiește: dublul pensionar special Greblă preia șefia AEP
Politică

Statul român se înnoiește

Statul român se înnoiește în următoarele zile: pensionarul special Toni Greblă, acum prefect al Capitalei, va fi promovat șef la AEP, soția ex-ministrului PSD Remus Pricopie va fi numită, de Parlament, la Curtea de Conturi, iar o apropiată a primarului PSD Daniel Băluță, Diana Artene, îi va lua locul lui Greblă, în fruntea prefecturii București. Statul român se înnoiește Parlamentul urmează să voteze marți numirea lui Greblă la conducerea AEP. Viitorul șef al AEP, Toni Greblă, a fost acuzat de DNA, în 2015, că a încercat să exporte mărfuri alimentare în Rusia, prin Turcia, încălcând astfel embargoul impus acestui stat după invadarea Ucrainei. Citește și: PSD îl susține pe dublul pensionar special Toni Greblă, suspectat că a vrut să încalce embargoul impus Rusiei, la conducerea AEP, instituția care controlează finanțarea partidelor La Curtea de Conturi va ajunge Camelia Pricopie, susținută de PSD, soția unui fost ministru al Educației, acum rector al SNSPA. Ea a lucrat din 2012 până în prezent ca referent de specialitate , expert şi consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României. Pricopie îi va lua locul lui Niculae Bădălău, arestat pentru corupție. La șefia prefecturii va ajunge Diana Artene, potrivit unor surse din PSD. Artene a fost secretara primăriei Sectorului 4 și este considerată ca fiind extrem de fidelă lui Băluță. Ea are studii de drept la Universitatea Româno-Americană și un doctorat la Universitatea Liberă din Moldova - adică, practic, este imposibil de verificat dacă acesta a fost plagiat sau nu. Anul trecut, ea a fost promovată subprefect al Capitalei.

Cozi uriașe la pașapoarte în București, chestiune aflata in răspunderea prefectului PSD Toni Greblă
Politică

Cozi uriașe la pașapoarte în București

Cozi uriașe la pașapoarte în București, serviciul aflat în subordinea prefectului PSD Toni Greblă. Până acum, acesta nu a avut nici o reacție la această situație. Potrivit site-ului prefecturii București, „serviciul public comunitar de pașapoarte – funcționează în cadrul Instituției Prefectului Municipiului București începând cu data de 01.03.2005”. Primele probleme au apărut însă în martie, odată cu ridicarea restricțiilor la călătorii. Cozi uriașe la pașapoarte în București Imagini difuzate miercuri după-amiază de Antena 3 dintr-un mall din Capitală surprind coada uriașă formată la biroul de pașapoarte din incinta centrului comercial. Unii oameni au venit dis de dimineață pentru a prinde un loc cât mai în față, în ideea că vor reuși să ajungă să parcurgă pașii necesari eliberării pașaportului. Însă relatările sunt confirmate de postări numeroase pe rețelele sociale. O femeie a povestit, la Antena 3, că a venit de dimineață, înainte de ora 10. Și că până la prânz coada abia dacă s-ar fi mișcat. „Am venit la 10 fără 20, până la ora 12 nu s-a mișcat un pas. La 12 a venit un domn din interior și ne-a spus: cine este în spatele colțului de aici să nu mai stea la coadă, că stăm degeaba. Dar era o mare de lume”, a povestit femeia, la postul tv. Prefectura București nu a transmis nici un mesaj în legătură cu această situație. Prefectul, Toni Greblă, a fost pus în funcție la propunerea PSD. El are două pensii speciale, o indemnizație oferită printr-o „lege specială” și Mercedes GLC, arată declarația de avere depusă de acesta la începutul lunii mai. În declarația de avere, cele două pensii speciale sunt denumite „indemnizație”. Cât despre indemnizația primită în baza unei legi speciale, cel mai probabil sunt banii pe care-i primește în calitate de revoluționar, presa relatând, în 2012, că astfel a primit și loc de veci gratuit. Citește și: Pensionarii speciali care ne conduc: Greblă, prefect de București, două pensii speciale, o indemnizație „lege specială” și Mercedes GLC Greblă a fost acuzat de DNA, în 2015, că a încercat să exporte mărfuri alimentare în Rusia, prin Turcia, încălcând astfel embargoul impus acestui stat după invadarea Ucrainei, dar a fost achitat.

Greblă, prefect de București, două pensii speciale  Foto: Inquam/ Octav Ganea
Politică

Greblă prefect București două pensii speciale

Toni Greblă, prefect de București, are două pensii speciale, o indemnizație oferită printr-o „lege specială” și Mercedes GLC, arată declarația de avere depusă de acesta la începutul lunii mai. În declarația de avere, cele două pensii speciale sunt denumite „indemnizație”. Cât despre indemnizația primită în baza unei legi speciale, cel mai probabil sunt banii pe care-i primește în calitate de revoluționar, presa relatând, în 2012, că astfel a primit și loc de veci gratuit. Greblă a fost acuzat de DNA, în 2015, că a încercat să exporte mărfuri alimentare în Rusia, prin Turcia, încălcând astfel embargoul impus acestui stat după invadarea Ucrainei. Între 2018 și 2019, el a fost secretar general al guvernului Dăncilă, fiind susținut de Liviu Dragnea și de PSD pentru a ocupa acest post. Greblă, prefect de București, două pensii speciale Potrivit declarației de avere, prefectul de București primește, ca fost judecător la CCR, o pensie specială care, în 2021, a fost în valoare de 272.000 de lei. O altă pensie specială vine de la Senat: 47.150 de lei, în 2021, deși Legislativul abrogase pensiile speciale ale parlamentarilor. Abrogarea a fost votată în februarie 2021, dar, în mai, 2022 CCR a decis că legea este neconstituțională. Greblă mai primește o indemnizație de 12.300 pe an în baza unei „legi speciale”, fără să ofere alte detalii. Este posibil ca el să încaseze acești bani întrucât este „luptător remarcat prin fapte deosebite pentru victoria Revoluției române din decembrie 1989”. La Târgu Jiu, el a primit loc de veci gratuit, în baza acestui certificat, scria presa, în 2012. „Altcineva a formulat solicitarea și m-a inclus și pe mine, dar eu nu am cerut așa ceva", a spus Greblă, citat de Mediafax. În 2018, el și-a cumpărat un Mercedes GLC, o mașină de teren a cărei preț poate depăși 100.000 de euro. DNA l-a acuzat de legături penale cu Rusia În 2015, DNA l-a acuzat pe Greblă de constituirea unui grup infracțional organizat. „Împreună cu alte persoane, suspectul Toni Greblă a constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a iniţia raporturi comerciale (exporturi de produse agro-alimentare) pe linia România – Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană”, au susținut procurorii. Aceștia au arătat că Toni Greblă, pe atunci judecător la CCR, a avut mai multe întâlniri, atât în ţară cât şi peste graniţe, pentru a pune la punct detaliile exporturilor. Pe lista colaboratorilor săi ar fi omul de afaceri de origine turcă Corecki Sevket şi un alt afacerist din Republica Moldova, Victor Dolghi. Ei au stabilit clar traseul pe care urma să fie transportate produsele alimentare către Rusia, folosind acte vamale false. În documente nu trebuia să apară deloc România, stat membru al Uniunii Europene, vizat de embargoul impus de Rusia. Planul lor era ca în acte produsele să apară originare din Turcia, nu din România, pentru a evita riscul ca firmele ruseşti să le refuze. Procurorii DNA arată că Ion Bîrcină, finul lui Toni Greblă, era persoana de încredere a judecătorului CCR. El ar fi fost cel care se ocupa de afacerile ilegale. Dar şi de bunăstarea naşului care-l ajuta să-şi ducă planurile la îndeplinire. Toni Greblă ar fi primit de la finul său un autoturism de lux, un BMW X5. Citește și: EXCLUSIV Uriașa țeapă a măștilor din Vietnam: în 2020, Ministerul Economiei a cumpărat 100 de milioane de bucăți pentru 31 de milioane USD. După doi ani, mai avea 90 de milioane în stoc Însă Greblă a fost achitat de către judecătorii de la Înalta Curte, un singur membru al completului de judecată făcând opinie separată.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră