duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: giurgiu ruse

4 articole
Eveniment

Podul Giurgiu-Ruse, reparații din 8 ianuarie

Podul Giurgiu-Ruse, reparații din 8 ianuarie. Autoritățile bulgare vor relua lucrările de reparație capitală la Podul Giurgiu-Ruse începând cu 8 ianuarie 2025. Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care intenționează să tranziteze această zonă. Podul Giurgiu-Ruse, reparații din 8 ianuarie Conform anunțului MAE, lucrările se vor desfășura pe partea bulgară a podului, în timpul zilei, cu circulație alternativă pe o singură bandă. Citește și: „Dacă faci venituri din activități independente sau drepturi de autor, plătești mai mult decât ca salariat”, spune antreprenorul Cătălin Teniță Această restricție ar putea cauza întârzieri în trafic. Informații utile pentru călători Pentru o planificare mai eficientă a călătoriilor, cetățenii pot accesa următoarele resurse: Taxa de pod la Ruse: Detalii despre sistemul de plată online pot fi găsite aici. Starea drumurilor: Verificați condițiile actuale folosind aplicația gratuită LIMA sau pe site-ul Agenției „Infrastructura Rutieră” din Bulgaria. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul non-stop +35970013020. Asistență consulară pentru cetățenii români Românii care au nevoie de sprijin consular pot contacta Ambasada României la Sofia la următoarele numere de telefon: +35929712858 +35929733510 Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center. Pentru urgențe, cetățenii pot apela telefonul de permanență al ambasadei: +359879440758. Recomandări pentru călătorii în siguranță MAE recomandă consultarea următoarelor pagini de Internet înainte de călătorie: https://www.mae.ro https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro Trafic, afectat Reluarea lucrărilor de reparație la Podul Giurgiu-Ruse poate afecta traficul, iar cetățenii sunt sfătuiți să își planifice călătoriile cu atenție. Accesarea informațiilor oficiale și contactarea autorităților competente pot reduce riscurile și întârzierile.

Podul Giurgiu-Ruse, reparații din 8 ianuarie (sursa: Inquam Photos/George Călin)
Măsuri urgente pentru blocajele de trafic (sursa: Inquam Photos/George Călin)
Eveniment

Măsuri urgente pentru blocajele de trafic

Măsuri urgente pentru blocajele de trafic. Premierul interimar din Bulgaria, Dimitar Glavchev, a avut miercuri o reuniune cu ministrul Internelor, Atanas Ilkov, precum şi cu miniştrii Transporturilor, Krasimira Stoyanova, şi Dezvoltării Regionale, Violeta Koritarova, pentru a discuta măsuri urgente pentru a rezolva problema blocajelor de trafic apărute la punctul de trecere a frontierei de lângă podul Giurgiu-Ruse, informează biroul de presă al consiliului de miniştri. Măsuri urgente pentru blocajele de trafic Glavchev le-a cerut miniştrilor bulgari să discute cu omologii lor români pentru a-şi coordona eforturile. Citește și: Pensiile de până în 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, a promis Ciolacu: Vom da OUG Premierul bulgar a fost ferm că fluxul de camioane ar trebui separat în două şiruri, unul pentru cele din ţările membre UE şi altul pentru cele din ţările terţe. În acest scop, traficul ar trebui să fie reorganizat încă dinainte de punctul de trecere a frontierei. "Faceţi tot ce este posibil pentru a accelera trecerea podului peste Dunăre. Vă cer acţiuni rapide şi să găsiţi soluţii eficiente", le-a spus premierul bulgar miniştrilor de resort. Va fi organizată o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii autorităţilor române cu privire la lansarea liniei de feribot Ruse-Giurgiu, care ar permite diminuarea traficului pe pod. Miniştrii au subliniat că, deoarece feribot-ul de la Oryahovo-Bechet nu a putut funcţiona timp de trei zile, din cauza nivelului redus al apelor Dunării, asta a creat probleme suplimentare şi a direcţionat şi mai multe camioane spre Ruse.

Grindeanu face praf vacanțele celor care se deplasează cu mașina Foto: Facebook
Eveniment

Grindeanu face praf vacanțele celor care se deplasează cu mașina

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, face praf vacanțele celor care se deplasează cu mașina: Valea Oltului va fi complet blocată, podul Giurgiu-Ruse urmează să fie închis cel puțin parțial închis, iar pe Valea Prahovei se lucrează la podurile de la Posada şi Azuga de pe DN1 Bucureşti-Braşov. Citește și: George Simion mi-a oferit “casă“ de 35.000 de euro, dar cu o condiție: să semnez pentru susținerea “planului“ său. Cum funcționează escrocheria candidatului AUR În august 2023, Sorin Grindeanu afirma, întrebat fiind de ce a mers cu elicopterul SRI pentru a inspecta șantierele. "Este elicopterul statului român, piloții sunt ai statului român". Grindeanu face praf vacanțele celor care se deplasează cu mașina Valea Oltului se închide pe perioada zilei în perioada 8 iulie – 9 august pentru defrișări necesare la construcția autostrăzii Sibiu – Pitești. Economedia scrie că poliția rutieră nu ar fi fost de acord cu închiderea DN 7, pe Valea Oltului, însă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a insistat. “Nu există altă variantă. Am încercat să găsim variante. Vorbim de înălțimi foarte înainte care ajung până la 70 de metri unde trebuie tăiați acești arbori care riscă în mare măsură să ajungă pe carosabil și să pună în pericol siguranța circulației. Circulația va fi închisă pe perioada zilei. Colegii de la CNAIR împreună cu Poliția Română vor transmite rutele alternative”, a declarat Sorin Grindeanu. Însă pe una din rutele alternative, Valea Prahovei, se lucrează din iunie la podurile de la Posada și Azuga și deja sunt restricții numeroase. În plus, CNAIR vrea să închidă, cel puțin parțial, podul Giurgiu-Ruse, folosit de cei care merg în vacanță în nordul Greciei. Compania de drumuri dă însă vina pe partea bulgară. CNAIR dă vina pe bulgari “Podul de la Giurgiu-Ruse este administrat dual, pe jumătatea românească de către CNAIR, iar pe jumătatea bulgărească de compania lor de drumuri. Noi am avut mai multe discuţii cu partenerii bulgari. Dânşii consideră necesar să înceapă închiderea totală a zonei administrate de ei începând cu 9 iulie, lucru care creează un mare inconvenient traficului de marfă şi turistic care se realizează între România şi Bulgaria. Am încercat să decalăm, să schimbăm perioada în care se va închide podul, dar partea bulgară nu a agreat o astfel de abordare. Sunt alte rute alternative, inclusiv cu bacul, celălalt pod de la Calafat-Vidin - şi mai avem legăturile din Călăraşi, tot cu bacul. Podul va fi închis complet, nu se va folosi timp de două luni, aşa cum a anunţat partea bulgară, însă vom vedea cât vor dura aceste lucrări”, a afirmat Cristian Pistol, directorul CNAIR. Ulterior, el a susținut că circulația s-ar închide doar pe un fir al podului.

Bani pentru studiul de fezabilitate al noului pod peste Dunăre Foto: BTA
Economie

Bani pentru studiul de fezabilitate al noului pod peste Dunăre

Bani de la UE, prin fondul de mobilitate militară, pentru studiul de fezabilitate al noului pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse: Comisia Europeană a aprobat proiectul de finanțare al acestei noi lucrări de infrastructură. Citește și: VIDEO Șoc la Antena 3: un telespectator i-a spus, în direct, lui Gâdea că vinovate de dezastrul din România sunt televiziunile care primesc bani de la partide Bani pentru studiul de fezabilitate al noului pod peste Dunăre „Comisia Europeană a dat undă verde pentru finanțarea unui studiu de fezabilitate pentru un nou pod peste Dunăre la Ruse-Giurgiu, în valoare de 6,9 milioane de euro, a anunțat joi centrul de presă al Ministerului Transporturilor (N.red: din Bulgaria). Bugetul total al proiectului este de 13,7 milioane de euro, restul fondurilor urmând să fie asigurate de cele două țări. Se așteaptă ca Bulgaria și România să semneze un acord cu Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu până cel târziu la jumătatea anului pentru a asigura finanțarea. Până în 2026, ar trebui clarificați parametrii tehnici, financiari, juridici și de mediu ai proiectului pentru o nouă facilitate. Proiectul prevede construirea unui pod combinat rutier și feroviar, cu o lungime de aproximativ 2 km. Proiectul acoperă, de asemenea, construcția infrastructurii de legătură pe o porțiune de 15 km pe teritoriul fiecărei părți. Podul va avea, de asemenea, o legătură directă cu autostrada Ruse - Veliko Târnovo, aflată în prezent în construcție”, arată agenția bulgară de presă BTA. Proiectul este finanțat prin programul Connecting Europe Facility, componenta de mobilitate militară, anunță Rador. Deocamdată, România este legată de Bulgaria prin doar două poduri: Giurgiu – Ruse (Podul Prieteniei – inaugurat în 1954) și Calafat – Vidin (deschis în 2013).

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră