sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: fotovoltaic

5 articole
Investigații

Ciolacu a finanțat afacerile nepotului "deștept"

Ciolacu a finanțat afacerile nepotului "deștept". Premierul României are un nepot, Mihai Cristian Ciolacu, care a făcut cu statul afaceri de zeci de milioane de euro. Două parcuri fotovoltaice pe banii statului Solar Energy Production SRL și Development Power Solar Energy SRL, companii fondate de Mihai Cristian Ciolacu, nepotul premierului Marcel Ciolacu, au obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru construirea a două parcuri fotovoltaice în decembrie 2023. Citește și: Ciolacu, ultimul pas înainte de divorț: a făcut „partaj voluntar” al bunurilor din Buzău. Motivația sa: „apropierea campaniei” Mihai Ciolacu a scos aceste proiecte la vânzare, semnând acorduri prealabile cu Premier Energy Group, companie deținută de omul de afaceri ceh Jiří Šmejc, cunoscut pentru legăturile sale istorice cu China și Rusia, arată Hotnews. Premier Energy Group a confirmat că se află în proces de achiziție a două parcuri fotovoltaice în Buzău, fără a preciza identitatea vânzătorului. Potrivit Ministerului Energiei, proprietarul proiectelor scoase la vânzare este nepotul lui Marcel Ciolacu, prin intermediul vânzării acțiunilor din cele două firme. Ciolacu a finanțat afacerile nepotului "deștept" Și Marcel Ciolacu a investit în afacerile nepotului său. Citește și: EXCLUSIV Cum a „albit” Ciolacu 490.000 de lei: mai întâi i-ar fi scos din chioșcul din Buzău, ca dividende, deși chioșcul avea profit anual de 20 de ori mai mic, apoi i-a împrumutat unui nepot Printr-un împrumut de 490.000 de lei acordat în 2022, exact în perioada în care firmele nepotului obțineau avize de la Transelectrica pentru a înființa parcuri fotovoltaice. Avize obținute de Mihai Cristian Ciolacu pe repede înainte, în doar patru luni, în timp ce alte companii așteaptă și câte un an. Suma dată cu împrumut de Marcel Ciolacu provenea din dividende "umflate" primite de la chioșcu din piața din Buzău în care actualul premier era acționar.

Ciolacu a finanțat afacerile nepotului "deștept" (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu, Economedia)
Reducere de 95% la plata electricității (sursa: Facebook/Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea)
Mediu

Reducere de 95% la plata electricității

Reducere de 95% la plata electricității. Un număr de 11 clădiri publice din Râmnicu Vâlcea, cele mai multe fiind unităţi de învăţământ, vor trece pe energie "verde" printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de peste trei milioane de euro, au informat, marţi, reprezentanţii municipalităţii râmnicene. 1.100 de panouri fotovoltaice "Printr-o notificare primită din partea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, primăria municipiului a fost informată că s-a aprobat finanţarea pentru proiectul , primarul Mircia Gutău urmând să semneze contractul de finanţare în zilele următoare. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Conform proiectului aprobat prin HCL nr. 405 din decembrie 2022, pe acoperişurile a 11 clădiri proprietate publică - sediul Direcţiei Economico-Financiare din bulevardul Nicolae Bălcescu, sediul administrativ din strada General Magheru (fosta clădire Socom), Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, Colegiul Naţional , Liceul Tehnologic , Şcoala Gimnazială Waldorf, Şcoala Gimnazială nr. 13, Grădiniţa cu program prelungit Ostroveni, Grădiniţa cu program prelungit Ostroveni 2, Grădiniţa cu program prelungit Nord 1 şi Grădiniţa cu program prelungit Nord 2 - urmează să fie montate în total 1.100 de panouri fotovoltaice împreună cu echipamentele adiacente", se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Râmnicu Vâlcea. Reducere de 95% la plata electricității Potrivit sursei citate, prin acest proiect, se va asigura din surse regenerabile peste 90 % din energia necesară acestor imobile şi în plus va fi redusă şi popularea din oraş. "Producţia de energie electrică "verde" va fi de 468.017 kWh/an, respectiv de peste 95,5% din necesarul energetic al acestor imobile în condiţiile în care consumul total de la nivelul anului 2021 a fost de 489.980 kWh/an. În acelaşi timp, dincolo de economiile mari ce se vor realiza prin exploatarea energiei solare, se estimează şi o reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră, în echivalent de la 161,68 tone CO2/an, la 7,23 tone CO2/an", au mai spus reprezentanţii primăriei. Citește și: Teodosie Tomitanul, cel mai turbulent lider al BOR, încasează 28.000 de lei pe lună de la stat. Mai mult de jumătate din bani vin prin Arhiepiscopie Investiţia se ridică la peste 3,3 milioane de lei, mare parte fiind fonduri obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), Axa prioritară 11: Măsuri de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi stimularea utilizării energiei regenerabile.

Se lansează programul pentru panouri fotovoltaice (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Se lansează programul pentru panouri fotovoltaice

Se lansează programul pentru panouri fotovoltaice. Peste câteva zile ar urma să fie demarat programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Se lansează programul pentru panouri fotovoltaice Cei care vor să îşi monteze panouri fotovoltaice pe banii statului trebuie să se înscrie singuri în aplicaţia informatică a Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online În sesiunile anterioare, înscrierea era făcută de către instalatori. Citește și: Unde se duc rușii când se duc să scape de războiul lui Putin? Majoritatea au invadat țările vecine, provocând angoasa unei cuceriri lente. Mii de rusoaice, turism de naștere în Argentina Perioada avansată de reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi AFM pentru lansarea Casa Verde 2023 este între 5 și 15 mai. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Fostul europarlamentar Cătălin Ivan, parc fotovoltaic (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Mediu

Fostul europarlamentar Cătălin Ivan, parc fotovoltaic

Fostul europarlamentar Cătălin Ivan, parc fotovoltaic. Unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din judeţul Iaşi va fi construit pe raza comunei Vlădeni. Fostul europarlamentar Cătălin Ivan, parc fotovoltaic Proiectul este într-un stadiu avansat de avizare, iar în prima parte a acestui an ar putea fi emisă autorizaţia de construire. Parcul va avea o capacitate instalată de 31 MW şi va cuprinde aproape 50.000 de panouri solare. Citește și: Îngrijorare în Ucraina: Rusia pregătește o ofensivă masivă. Putin are 320.000 de soldați pe front, dublu față de forța inițială. „Cred că a început”, spune un comandant ucrainean Unul dintre asociaţii firmei, cel care i-a şi adus pe investitori la Iaşi, este fostul europarlamentar Cătălin Ivan. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Programul Casa verde, sabotat de stat (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Programul "Casa verde", sabotat de stat

Programul "Casa verde", sabotat de stat. Unii români înscrişi în programul „Casa Verde” se chinuiesc să scoată cu forcepsul banii promişi de guvern pentru instalaţiile energetice ecologice. Programul "Casa verde", sabotat de stat Un număr de 49 de ieşeni au cerut instanţei să oblige Administraţia Fondului de Mediu (AFM) să le analizeze cererile de finanţare depuse pentru achiziţionarea de panouri fotovoltaice, după ce acestea au fost respinde din cauză că au expirat unele acte urmare tocmai a tărăgănării autorităţilor. Nu este primul astfel de caz. Citește și: EXCLUSIV Dîncu îl trimite pe generalul Incicaș, șeful înzestrării Armatei, la Paris pentru a negocia rezolvarea licitației pentru corvete. Proiectul, prioritate zero pentru Franța În februarie, alţi 26 de ieşeni au obţinut cu forţa legii, deocamdată în instanţă, banii promişi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră