joi 17 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: fotografie

3 articole
Internațional

Prima fotografie cu Papa Francisc, încă în spital, făcută publică de Vatican

Prima fotografie a Papei după spitalizare. Vaticanul a publicat duminică prima fotografie a Papei Francisc după mai bine de o lună de la internarea sa pentru o dublă pneumonie. Prima fotografie a Papei după spitalizare Imaginea,arată Suveranul Pontif într-un scaun cu rotile, în fața unui altar din capela apartamentului său de la spitalul Gemelli din Roma. Citește și: Suveranistele s-au insultat, dar s-au împăcat: Gavrilă își cere scuze de la Alexandrescu pentru atacurile din trecut Papa Francisc, în vârstă de 88 de ani, a fost internat pe 14 februarie la clinica Gemelli din Roma, suferind de o infecție respiratorie gravă. Potrivit Vaticanului, tratamentul său a fost complex și a necesitat administrarea de oxigen. În tot acest timp, Suveranul Pontif nu a mai fost văzut în public. Imaginea confirmă starea de sănătate a Papei Biroul de presă al Vaticanului a anunțat că Papa Francisc a celebrat duminică Sfânta Liturghie în capela apartamentului său de la etajul 10 al spitalului. Fotografia oficială îl surprinde într-un moment de reculegere, într-un scaun cu rotile, în fața unui altar și a unui crucifix așezat pe perete. Papa Francisc respiră singur după tratamentul cu oxigen În ciuda severității infecției care l-a ținut sub supraveghere medicală strictă, imaginea recentă sugerează o îmbunătățire a stării sale de sănătate. Potrivit Vaticanului, Papa nu mai are nevoie de oxigen, ceea ce indică un progres în recuperarea sa. Așteptările privind revenirea Papei în public Deși nu există încă un anunț oficial privind momentul în care Papa Francisc își va relua activitatea publică, publicarea acestei imagini sugerează că recuperarea sa este în curs. Vaticanul ar putea oferi în curând noi actualizări despre starea sa de sănătate și programul viitor.

Prima fotografie a Papei după spitalizare (sursa: Facebook/Vatican News)
Fotografia istorică cu Trump, după atentat, explicată Foto: Twitter
Eveniment

Fotografia istorică cu Trump, după atentat, explicată

Fotografia istorică cu Donald Trump, după atentat, explicată: fotograful a așteptat poziționarea perfectă, sub drapelul SUA, arată, pe Twitter, un designer, David Altizer. Citește și: VIDEO Reacție formidabilă după tentativa de asasinat împotriva lui Trump: candidatul strigă „Fight!”, iar mulțimea răspunde „USA! USA!” Fotografia istorică cu Trump, după atentat, explicată “Nu numai că acest moment este istoric, dar fotografia lui @evanvucci este, de asemenea, perfectă. Nivelul de măiestrie compozițională provine din peste două decenii de experiență în domeniu și o acuitate care vine doar din mii și mii de repetări“, arată Altizer. Evan Vucci este principalul fotograf al Associated Press la Washington, a luat un premiu Pulitzer pentru imagini de breaking news și practică arte marțiale braziliene. El a petrecut ani de zile în preajma fostului președinte Trump pentru a-l fotografia. Evan Vucci is the chief photographer for the Associated Press in Washington, DC. Known for his bipartisan approach, he is a dedicated journalist who takes exceptional photos. Vucci was awarded the 2021 Pulitzer Prize for Breaking News Photography for covering the aftermath and… pic.twitter.com/dY9UmKrxfa— David Altizer (@dvdaltizer) July 14, 2024 “Îl puteți vedea pe Evan luând acea imagine iconică în timpul reportajului de mai jos. Observați comportamentul calm al lui Evan. Acesta este un rezultat al experienței sale vaste și al încrederii sale de neclintit. Este ca și cum s-ar fi născut să încadreze și să compună fotografii, o abilitate care a devenit a doua sa natură. Sunt sigur că a văzut steagul acolo sus, a așteptat acel moment și a declanșat Sony-ul său. Nu ar fi arătat la fel de bine dacă ar fi stat puțin mai la dreapta, ca ceilalți fotografi. Era în locul perfect și știa asta“, mai explică Altizer. You can actually see Evan taking that iconic image during the rally coverage below.Observe Evan's calm demeanor. This is a result of his extensive experience and unwavering confidence. It's as if he was born to frame and compose shots, a skill that has become his second nature.… pic.twitter.com/asblDAEZZ8— David Altizer (@dvdaltizer) July 14, 2024 "Eram chiar în fața scenei, direct în fața scenei. A fost un miting normal. Știi, am făcut-o de sute de ori. Și, peste umărul meu stâng, am auzit câteva, mai multe bubuituri și am știut imediat că sunt focuri de armă", a spus Vucci pentru AP.

După pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, câmpia era curată Foto: Facebook AKA Home
Eveniment

După pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, câmpia era curată

Fotografie virală: la o oră după pelerinajul de Rusaliile Catolice, cu sute de mii de participanți de la Șumuleu Ciuc (Csíksomlyo), câmpia era curată, „nici o batistă aruncată”. Fotografia a fost distribuită de AHA Home, o pensiune cu specific secuiesc din Miercurea Ciuc, și a fost preluată de jurnalistul Lucian Mîndruță. Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, 2024 Foto: Twitter Zoltan Kvacs Citește și: Numărul uriaș al sporurilor și salariile mari de care beneficiază angajații Guvernului, care azi cer majorări și fac grevă japoneză. În ultimii ani, personalul Executivului a crescut cu 50% După pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, câmpia era curată „Când maghiarii ne dau o lecție de civilizație! Poza făcut la Sumuleu Ciuc, la o oră după marele pelerinaj de Rusaliile Catolice, la care au participat jumătate de milion de oameni și nici o batistă aruncată”, a scris AHA Home. „După jumătate de milion de oameni a rămas mai puțin gunoi decât după trei mașini cu trei familii venite la picnic”, a comentat Lucian Mîndruță. Peste 300.000 oameni au participat la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc (Csíksomlyo), potrivit estimării reprezentanţilor Primăriei Miercurea Ciuc. La pelerinajul considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est vin credincioşi din întreaga lume. Pelerinajul îşi are originea în urmă cu aproape patru secole şi jumătate. În centrul pelerinajului se află Fecioara Maria, a cărei statuie a fost sculptată în lemn de tei între anii 1510 şi 1515 în stilul Renaşterii transilvănene de un artist anonim, fiind cea mai mare statuie făcătoare de minuni din lume. Foto: Facebook Citește și: Băsescu: „Eu cred că va câștiga și Clotilde la Sectorul 1. Femeia asta a avut curaj să oprească dezmățul de la salubrizare” Potrivit unei legende, de atunci, în preajma unui pericol care ameninţă secuimea, faţa statuii se schimbă, iar rana de pe obraz, pricinuită de sabia unui tătar, sângerează, scrie Mediafax.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră