duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: fondul proprietatea

3 articole
Eveniment

Fiica lui Isărescu, la Fondul Proprietatea

Fiica lui Isărescu, la Fondul Proprietatea. Ileana-Lăcrămioara Isărescu a acceptat, marţi, mandatul de membru în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea, iar FP va iniţia procedura de înregistrare a mandatului la Oficiul Registrului Comerţului Bucureşti, conform unui raport transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti. Fiica lui Isărescu, la Fondul Proprietatea "Ca urmare a Hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Fondul Proprietatea SA din data de 27 septembrie 2024, conform raportului curent publicat pe site-ul Fondului Proprietatea în aceeaşi zi Franklin Templeton International Services SA RL, in calitate de administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondului Proprietatea, prin prezenta, informează investitorii că, în data de 1 octombrie 2024, doamna Ileana-Lăcrămioara Isărescu a acceptat mandatul de membru în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea pentru o perioada de 3 (trei) ani, respectiv până în 1 octombrie 2027", se spune în raport. Citește și: Site-ul Betano a desființat, brusc, pariurile la prezidențialele, după ce Ciolacu lua bătaie constant Astfel, începând cu 1 octombrie 2024, componenţa Comitetului Reprezentanţilor este următoarea: Ilinca von Derenthall - preşedinte al CR; Ciprian Lăduncă - membru al CR; Marius-Alin Andrieş - membru al CR; Ileana-Lăcrămioara Isărescu - membru al CR; Nicholas Paris - membru interimar al CR. "Fondul va iniţia procedura de înregistrare a mandatului doamnei Ileana-Lăcrămioara Isărescu la Oficiul Registrului Comerţului Bucureşti. Totodată, noua componenţă a Comitetelor Consultative ale Fondului va fi anunţată de îndată ce Comitetul va lua o decizie în acest sens", se mai spune în raport.

Fiica lui Isărescu, la Fondul Proprietatea (sursa: voceabanilor.ro)
Grindeanu vrea să numească, pe șest, o nouă conducere a aeroportului Otopeni, acuză Fondul Proprietatea Foto: Facebook
Economie

Grindeanu numească, pe șest, conducere aeroportului Otopeni

Sorin Grindeanu vrea să numească, pe șest, la 19 iulie, o nouă conducere a aeroportului Otopeni. Deși adunarea acționarilor este convocată pentru vineri, joi nu se știa cu precizie pe cine va propune demnitarul PSD în viitorul consiliu de administrație, arată Fondul Proprietatea, care este acționar minoritar la Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB). Citește și: Spălătoria de penali de la ÎCCJ funcționează: un judecător condamnat inițial la patru ani de pușcărie a fost achitat. O întreagă rețea a scăpat prin prescriere sau anularea probelor Fondul Proprietatea îl acuză pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD) că va încălca legea la numirea CA-ului Aeroporturilor Bucureşti, CNAB: 5 din 7 membri “par a fi angajaţi ai instituţiilor publice“. Grindeanu vrea să numească, pe șest, o nouă conducere a aeroportului Otopeni Acţionarii CNAB sunt aşteptaţi să voteze noul CA, cu mandat de 4 ani, în Adunarea Generală programată pe 19 iulie. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii este actionar majoritar la Compania de Aeroporturi. “Chiar dacă acţionarii sunt convocaţi să numească membrii consiliului de administraţie mâine, lista finală a propunerilor din partea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii este încă necunoscută, în ciuda obligaţiilor clare de transparenţă impuse de legislaţia privind guvernanţa corporativă”, spun reprezentantii Fondului Proprietatea. „Suntem profund îngrijoraţi de implementarea guvernanţei corporative la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), având în vedere nerespectarea legii în procesul de selecţie a Consiliului de Administraţie. În ciuda importanţei critice a CNAB pentru infrastructura de transport a României, procesul nu a respectat prevederile legale cheie, cum ar fi limitarea numărului de funcţionari publici şi includerea unui candidat cu experienţă în audit financiar. Am comunicat deja aceste deficienţe altor părţi interesate de companie şi de procesul de selecţie, subliniind că este esenţial să avem un Consiliu de Administraţie competent şi credibil pentru a asigura un viitor sustenabil şi de succes pentru CNAB. Fondul Proprietatea solicită autorităţilor competente să analizeze acest proces pentru a asigura conformitatea cu legea şi pentru a proteja interesele tuturor părţilor implicate”, a declarat Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi Manager de Portofoliu la Fondul Proprietatea, citat de Ziarul Financiar. Fondul a constatat că majoritatea candidaţilor de pe lista comunicată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în discuţiile premergătoare acestei AGA nu sunt independenţi, întrucât 5 din cele 7 nominalizări par a fi angajaţi ai instituţiilor publice, în loc de maximum 2, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011. In plus, nu există candidaţi cu experienţă în audit financiar, încălcându-se astfel o altă prevedere legală.

Cea mai mare listare de la Bursa din România: Hidroelectrica Foto: Facebook Hidroelectrica
Eveniment

Cea mai mare listare de la Bursa din România

A început cea mai mare listare de la Bursa din România: pot fi cumpărate 78 de milioane de acțiuni la Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie a statului. Pot fi subscrise minimum 50 de acțiuni. În primele 90 de minute ale ofertei de listare Hidroelectrica micii investitori au luat acţiuni de 40 mil. lei, arată Ziarul Financiar. Acestea sunt doar ordinele investitorilor de retail. Cele ale investitorilor instituţionali nu sunt publice. Cea mai mare listare de la Bursa din România „Trei grupuri de investitori instituţionali români (“Investitorii Principali”) au fost de acord să fie investitorii principali în cadrul Ofertei şi au încheiat un acord de investiţii cu Societatea şi Acţionarul Vânzător. Investitorii Principali s-au angajat să achiziţioneze în total 2,24 miliarde RON în acţiuni la Preţul Final de Ofertă, sub rezerva anumitor condiţii uzuale”, se arată în comunicatul de presă care anunţă publicarea prospectului Hidroelectrica. Fondul Proprietatea a anunţat că vinde 78 milioane de acţiuni, adică 17,34%, dar menţionează că pachetul poate fi suplimentat la 89,7 milioane, adică 19,94%, respectiv deţinerea integrală. “Listarea Hidroelectrica la Bursa de la București este cea mai mare din istoria pieței noastre de capital și chiar din regiune și va deveni un punct de referință pentru bursa românească. Acest demers va oferi o altă anvergură pieței de capital din România și va atrage atât micii cât și marii investitori“, se arată într-un comunicat al Autorității de Supraveghere Financiară. Perioada de Ofertă începe pe 23 iunie 2023 și este de așteptat să se încheie cel târziu pe 4 iulie 2023 la ora 12. Citește și: Mineriada magistraților: Ce facem cu nesimțiții din Justiție, viitori pensionari speciali, care-și bat joc de o țară întreagă? Investitorii de retail au dreptul la un discount de 3% din Prețul de Ofertă pentru acele ordine de cumpărare care au fost înregistrate în primele cinci zile lucrătoare ale Perioadei de Ofertă. Acțiunile Oferite pentru care s-a subscris în cadrul tranșei de retail începând cu a șasea zi lucrătoare a Perioadei de Ofertă vor fi vândute investitorilor de retail la Prețul de Ofertă.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră