duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: exercițiu

4 articole
Eveniment

Exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat

Exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat. Asta, după ce Nadia Comăneci a trimis marți dimineață mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică, relatează Andrei Nourescu, trimisul special al Euronews România la Paris. Exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat "Nadia Comăneci a trimis în această dimineață mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe. Acesta i-a răspuns că FIG va revizui acest exercițiu.", potrivit lui Nourescu. Citește și: FOTO & VIDEO Gimnasta Sabrina Voinea nu a călcat în afara suprafeței de concurs, a fost penalizată nejustificat. Merita medalia de bronz Într-un interviu acordat Euronews România, Nadia Comăneci s-a declarat nemulțumită de modul în care Sabrina Voinea a fost punctată la exercițiul de la sol. "La mine dilema cea mare este Sabrina Voinea pentru că nimeni nu știa ce se întâmpla cu deducția de o zecime. Este o deducție în neutru, minus o zecime care se dă de obicei când ești afară din covor. M-am uitat acum la video, la colțuri, la video-ul pe care l-a trimis NBC-ul. Nici ei nu au înțeles de ce a fost acea deducție. Am întrebat șefa arbitrelor și ea a spus că (Sabrina - n.r.) a pus călcâiul. Nu am văzut vreo poză că a pus călcâiul. Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit foarte mult.", a spus Nadia Comăneci.

Exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat (sursa: Facebook/Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
Arme nucleare rusești, aproape de România (sursa: kremlin.ru)
Internațional

Arme nucleare rusești, aproape de România

Arme nucleare rusești, aproape de România. Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de Ucraina exerciţii militare privind utilizarea armelor nucleare tactice, exerciţii ordonate la începutul lunii mai de preşedintele Vladimir Putin, dând asigurări că este vorba despre un răspuns la "ameninţările" occidentale. Arme nucleare rusești, aproape de România "Prima etapă a exerciţiilor (...) privind pregătirea şi utilizarea armelor nucleare nestrategice a început", a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, precizând că aceste manevre se desfăşoară în Districtul Militar de Sud, la graniţa cu Ucraina, şi care include şi părţi ale teritoriului ucrainean pe care Rusia le controlează în prezent. Citește și: Împrumuturile statului au explodat: guvernul Ciolacu s-a îndatorat în patru luni din 2024 cât în șapte luni din 2022. Suma-record: 89,5 miliarde de lei Ministerul rus de Externe a menţionat declaraţii ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a prezentat posibilitatea trimiterii de trupe europene pentru a lupta împotriva Rusiei în Ucraina, şi afirmaţii ale ministrului britanic de Externe David Cameron, care a spus că Ucraina are dreptul de a folosi armele furnizate de Londra pentru a lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei. Analiştii pe probleme de securitate afirmă că exerciţiul este conceput ca un semnal de avertizare lansat de Putin pentru a descuraja Occidentul să se implice mai mult în războiul din Ucraina, unde a furnizat arme şi informaţii Kievului, dar s-a abţinut de la a trimite trupe. Belarus participă la exercițiu Ministerul rus al Apărării a declarat că în prima etapă a exerciţiului vor fi folosite rachete Iskander şi Kinzhal. Exerciţiile militare au loc pentru a testa dacă unităţile şi echipamentele sunt pregătite pentru "utilizarea în luptă a armelor nucleare nestrategice pentru a răspunde şi a asigura necondiţionat integritatea teritorială şi suveranitatea statului rus ca răspuns la declaraţiile provocatoare şi ameninţările unor oficiali occidentali împotriva Federaţiei Ruse", a mai spus ministerul. Belarus, unde Rusia a anunţat anul trecut că desfăşoară arme nucleare tactice, va participa de asemenea la exerciţii, au anunţat cele două ţări.

Bombardiere nucleare americane deasupra Europei (NATO) (sursa: afnwc.af.mil)
Eveniment

Bombardiere nucleare americane deasupra Europei

Bombardiere nucleare americane deasupra Europei (NATO). Forţele armate din 14 ţări membre ale NATO au început luni exerciţiul anual de simulare a apărării teritoriului Alianţei Nord-Atlantice folosind arme nucleare, relatează DPA. Bombardiere nucleare americane deasupra Europei (NATO) Exerciţiul, numit "Steadfast Noon", implică aproape 60 de avioane, printre care avioane de luptă, de supraveghere şi de realimentare, precum şi bombardiere B-52 de rază lungă din SUA, care vor zbura din Dakota de Nord, conform NATO. Zborurile de antrenament vor avea loc deasupra Belgiei, care găzduieşte exerciţiul, precum şi deasupra Mării Nordului şi Marii Britanii, a precizat NATO, care a subliniat că nu vor fi folosite arme reale. Exerciţiul "Steadfast Noon este o rutină, un antrenament recurent şi nu este legat de niciun eveniment mondial din prezent", se arată într-un comunicat de presă al Alianţei Nord-Atlantice. Exercițiu anual al NATO Exerciţiul este găzduit de un alt stat al NATO în fiecare an, a spus purtătoarea de cuvânt Oana Lungescu. "Acest exerciţiu ajută la garantarea siguranţei şi eficienţei capacităţii de descurajare nucleară a Alianţei", a declarat ea. Citește și: EXCLUSIV Miniștrii Grindeanu și Bode și-au împărțit Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile: au pus prieteni și subordonați politic (unul e agricultor) Conform programului nuclear comun al NATO, armele nucleare americane staţionate în Europa pot fi de asemenea folosite de avioanele statelor partenere într-o situaţie de urgenţă pentru a combate forţe inamice, de exemplu. Arme nucleare ale SUA sunt depozitate în Belgia, Turcia, Olanda şi Germania, conform unor informaţii care nu au fost confirmate oficial de Alianţă.

Putin își linge rănile în Siberia (sursa: mil.ru)
Internațional

Putin își linge rănile în Siberia

Putin își linge rănile în Siberia. Rusia a lansat joi un amplu exerciţiu militar cu peste 50.000 de soldaţi în estul ţării, la mii de kilometri distanţă de linia frontului de luptă din Ucraina, relatează dpa. Putin își linge rănile în Siberia Ministerul rus al Apărării a anunţat că ţări precum China, India şi Mongolia iau parte la exerciţiul militar care urmează să se desfăşoare timp de aproape o săptămână, alături de mai multe foste republici sovietice, între care Belarus. Manevrele militare oferă ocazia Moscovei de a-şi demonstra relaţiile apropiate cu alte ţări pe fondul tensiunilor grave cu statele occidentale din cauza războiului din Ucraina. La exerciţiu, numit "Vostok 2022" (Est 2022), vor lua parte 5.000 de vehicule militare, 140 de avioane, 60 de nave de război şi alte ambarcaţiuni, a precizat Moscova. Manevrele se vor desfăşura în zonele militare de antrenament din estul Siberiei, estul îndepărtat al Rusiei şi în Marea Japoniei. China și India participă Participarea Chinei şi a Indiei la aceste exerciţii militare sunt privite cu atenţie de Occident, în condiţiile în care relaţiile dintre cele două mari ţări sunt tensionate după un incident militar produs la graniţa lor comună în Himalaya în urmă cu doi ani, soldat cu mai mulţi morţi. Citește și: Potențialul distructiv al armatei ruse, enorm: zeci de mii de obuze trase zilnic în Ucraina, forțe navale și aeriene care abia s-au încălzit până acum. Avertismentul Bundeswehr India a continuat să-şi sublinieze neutralitatea în privinţa războiului din Ucraina, spunând că îşi menţine bunele relaţii atât cu ţările occidentale, cât şi cu Moscova. Echipamentul militar al Indiei provine în principal din Rusia, însă ţara este şi un membru al alianţei "Quad" alături de Statele Unite, Japonia şi Australia.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră