sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: evaluare

7 articole
Eveniment

Fraudă pe față la Evaluarea Națională

Fraudă pe față la Evaluarea Națională la o școală din județul Iași: directoarea școlii și o învățătoare au spus candidaților răspunsurile în clasă, în timpul examenului care a avut loc la sfârșitul lunii iunie. Fraudă pe față la Evaluarea Națională Ulterior, câțiva copii "s-au scăpat" altor colegi din alte clase, iar aceștia au povestit acasă părinților. Unii dintre acești părinți au cerut explicații conducerii, iar cazul a ajuns la Inspectoratul Școlar. Citește și: Rentă viageră de 21.000 de lei lunar pentru David Popovici, după retragerea din activitate, din partea statului. Suma nu se oferă automat, sportivul trebuie să o ceară Șefii acestei instituții au reacționat, operând demiteri și sesizând Poliția. Profesorii s-au uitat pe camerele de supraveghere din clasă și, potrivit unor părinți ai elevilor, în imagini s-ar vedea clar cum profesorul șoptește rezolvările tuturor elevilor din clasă, pe puncte. Despre acest caz a fost sesizat Inspectoratul Școlar, Poliția, dar și Ministerul Învățământului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Fraudă pe față la Evaluarea Națională (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Șefii de spitale, evaluați de Rafila (sursa: Facebook/Ministerul Sănătății)
Eveniment

Șefii de spitale, evaluați de Rafila

Șefii de spitale, evaluați de Rafila. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că până miercuri, 24 aprilie 2024, va fi finalizată evaluarea tuturor managerilor din țară. Șefii de spitale, evaluați de Rafila În presa ieșeană au apărut mai multe articole referitoare lipsa unor medicamente esențiale din tratamentul standard al pacienților de la Spitalul "Sf. Spiridon". Citește și: Coaliția PSD-PNL, foarte probabil să se rupă după alegerile locale: s-a discutat ca cele două partide să aibă candidați separați la prezidențiale și parlamentare Acest fapt a fost reclamat și de membri ai Consiliului de Administrație al unității medicale. Ca urmare, corpul de control de la Ministerul Sănătății a fost trimis la Iași. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Institutul Inimii, fără finanțare prin PNRR (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Politică

Institutul Inimii, fără finanțare prin PNRR

Institutul Inimii, fără finanțare prin PNRR. Ministerul Sănătăţii a evaluat îndoielnic proiectul privind construirea Institutului Inimii la Iaşi. Institutul Inimii, fără finanțare prin PNRR În cazul a două criterii, Consiliul Judeţean (CJ) a fost depunctat într-o manieră care ridică mari semne de întrebare. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Este vorba despre fişa în baza căreia Iaşul a pierdut finanţarea din PNRR pentru Institutul Inimii. În primul rând, Institutul a fost considerat de „interes judeţean”. Citește și: EXCLUSIV Ucraina nu ne-a furat apa din Dunăre, prin canalul Bâstroe: măsurătorile făcute de Apele Române, la 22 februarie, indicau debite normale pe Chilia Celălalt criteriu, unde CJ a pierdut cele mai multe puncte, a vizat dotarea paturilor cu echipamente IT. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Blair, evaluare eronată a lui Putin (sursa: kremlin.ru)
Eveniment

Blair, evaluare eronată a lui Putin

Blair, evaluare eronată a lui Putin. Fostul premier britanic Tony Blair era de părere că Vladimir Putin ar trebui să primească un loc la "masa principală" internaţională, în pofida profundelor îndoieli în rândul oficialilor cu privire la preşedintele rus, potrivit unor noi documente oficiale date publicităţii de Arhivele Naţionale din Kew, din vestul Londrei, potrivit BBC. Blair, evaluare eronată a lui Putin Documentele arată că Blair, în calitate de prim-ministru, credea că fostul angajat al KGB-ului era în adâncul sufletului "un patriot rus" şi că era important să fie încurajat să adopte valori occidentale. Dar, în privat, oficialii se temeau că Putin reprezintă o revenire la atitudinile din timpul Războiului Rece şi nu erau convinşi că pot avea încredere în el. O notă de informare internă de la cabinetul premierului britanic, datată ianuarie 2001 - la nici un an după sosirea la putere a lui Putin - şi intitulată "Evoluţia lui Putin", evidenţia îngrijorările, inclusiv reapariţia activităţilor de spionaj ruse. "În pofida căldurii retoricii lui Putin despre legăturile strânse dintre Rusia şi Regatul Unit, eforturile serviciilor secrete ruse împotriva ţintelor britanice rămân la un nivel înalt", se menţiona în respectiva notă. "Prezenţa serviciilor secrete ruse în Regatul Unit se află la nivelurile din timpul Războiului Rece şi ele continuă să încerce să implanteze ofiţeri activi şi ostili pentru a lucra împotriva intereselor britanice în întreaga lume", se mai spune în notă. Comparat cu De Gaulle Documentul trece în revistă o serie de asigurări date de Putin lui Blair în timpul întâlnirilor lor la diverse summituri internaţionale, care s-au dovedit a fi false. Ele includeau sprijin pentru atitudinea dură a Occidentului faţă de dictatorul irakian Saddam Hussein şi angajamente potrivit cărora Moscova va înceta să mai alimenteze programul nuclear al Iranului. În privinţa dezastrului submarinului nuclear Kursk, când şi-au pierdut viaţa toţi cei 118 membri ai echipajului, documentul menţiona că, deşi Putin i-a mulţumit lui Blair pentru oferta acestuia de asistenţă, oficialii ruşi au obstrucţionat transpunerea în practică a acestui ajutor, răspândind în acelaşi timp informaţii false cum că scufundarea Kursk era rezultatul coliziunii cu un submarin britanic. Citește și: Moment-cheie în războiul lui Putin împotriva Ucrainei: Minskul poate intra în conflict de partea Rusiei, după ce o rachetă anti-aeriană a Kievului a căzut în Belarus Putin i-a mai spus lui Blair că nu vrea să fie considerat "anti-NATO", în timp ce ministrul Apărării rus de la acea vreme, mareşalul Igor Sergheev, a avertizat atunci alianţa că orice nouă extindere ar fi "o eroare politică majoră" ce va determina Moscova să ia "măsurile necesare". În fine, în discuţiile sale cu vicepreşedintele american de la acea vreme, Dick Cheney, la Camp David, Blair l-a comparat pe Putin cu preşedintele francez Charles de Gaulle.

Ciucă finalizează „evaluarea” miniștrilor Foto: Facebook
Eveniment

Ciucă finalizează „evaluarea” miniștrilor

Premierul Nicolae Ciucă anunță, în ședința PNL, că în câteva zile finalizează „evaluarea” miniștrilor, arată surse din formațiunea liberală. Deși în ședința conducerii PNL nu s-a vorbit despre vreo remaniere, surse politice susțin că Ciucă ar urma să anunțe ce demnitari nu și-au îndeplinit obiectivele și ar urma să plece. În mai, premierul spunea: „Am convenit la nivelul Coaliției ca procesul de evaluare pe care-l asumasem pentru primele 6 luni de Guvernare să fie prelungit până la finele lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme vor trebui să-și îndeplinească obiectivele asumate, exact cum sunt ele prevăzute în documentele formale”. Pe de altă parte, la 12 mai, președintele Klaus Iohannis afirma: „Asta cu evaluările la şase luni, sunt un pic sceptic. Până la urmă este o coaliţie, fiecare partid are evident şi pe bună dreptate o mândrie că vrea să îşi păstreze oamenii, că vrea să arate că are oamenii cei mai buni, şi cred că dovada practică de această dată este că Guvernul a făcut faţă crizelor de până acum”. ”Rezultatul este cel mai stabil, solid şi performant guvern din ultimii destul de mulţi ani”, a mai afirmat, la acel moment, şeful statului. Ciucă finalizează „evaluarea” miniștrilor Pe de altă parte, există deja liste de miniștri PNL pe care PSD i-ar dori schimbați, așa cum sunt și demnitari social-democrați pe care liberalii i-ar dori scoși din Guvern. Astfel, PSD este nemulțumit de: Virgil Popescu, ministrul Energiei, căruia i s-au cerut, dinspre PSD, măsuri mai dure de plafonare a prețurilor la carburanți. PSD ar putea ceda Apărarea - condusă acum de Vasile Dîncu - pentru a prelua Energia. Dîncu i-ar fi nemulțumit și pe Marcel Ciolacu, șeful PSD, și pe Nicolae Ciucă. PSD l-ar putea plasa pe fostul premier Mihai Tudose la conducerea ministerului Energiei. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, acuzat că nu îndeplinește obiectivele PNRR. Însă acesta este singurul om plasat în Executiv de organizația PNL din Bihor, condusă de Ilie Bolojan PNL ar vrea să-l debarce pe Adrian Câciu. Surse din PSD susțin că și Marcel Ciilacu este nemulțumit de activitatea acestuia. Citește și: Ucraina se asigură că Marea Neagră nu devine „lac rusesc”: platforme petroliere furate de ruși după anexarea peninsulei Crimeea, bombardate de forțele de la Kiev În sfârșit, PSD și PNL sunt unite împotriva lui Atilla Cseke, ministrul Dezvoltării Regionale, mai ales pentru modul în care împarte banii către primari. Însă nu este clar dacă UDMR va accepta schimbarea acestuia.

Elevi de zece la Evaluarea Națională (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Elevi de zece la Evaluarea Națională

Elevi de zece la Evaluarea Națională. Primele rezultate la Evaluarea Naţională au fost distribuite joi, şaisprezece elevi din judeţ obţinând media maximă, 10.00, adică 10.00 la ambele probe. Elevi de zece la Evaluarea Națională Cei mai mulţi elevi decarişti sunt de la Colegiul Naţional din Iaşi. Concret, patru elevi sunt de la Colegiul „Emil Racoviţă”, şapte elevi - de la Colegiul Naţional, doi elevi - de la Colegiul „Costache Negruzzi” , alături de un elev de la Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” , un elev de la Școala Gimnazială ”Bogdan Petriceicu Hașdeu”. Citește și: Ucraina va căpăta un statut foarte important, deși neoficial, de partener al NATO. În limbaj diplomatic, Stoltenberg se referă la „un pachet exhaustiv de asistenţă” Un elev este din afara municipiului - de la Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”, Voineşti. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ministrul Economiei cere șase luni de grație până la evaluare și o posibilă remaniere Foto: News.ro
Politică

Ministrul Economiei cere șase luni de grație

Ministrul Economiei cere șase luni de grație până la evaluare și o posibilă remaniere. Într-un interviu pentru Profit TV, Florin Spătaru (PSD) a spus că mai întâi trebuie să fie văzute rezultatele Guvernului la şase luni de zile de la preluarea guvernării şi abia apoi pot discuta dacă se poate vorbi de o remaniere parţială sau de substanţă. Ministrul a mai spus că şedinţa coaliţiei de luni ”i s-a părut o discuţie normală între reprezentanţii coaliţiei, liderii partidelor şi fiecare membru din Guvern”. Ministrul Economiei cere șase luni de grație „Haideţi să facem întâi evaluarea, să vedem rezultatele Guvernului după şase luni de zile. Mi se pare un demers normal pentru un guvern şi pentru premier şi abia apoi putem discuta dacă vorbim de o remaniere parţială sau de substanţă”, a spus ministrul Economiei, despre o posibilă evaluare a membrilor Guvernului, după şase luni de guvernare. Spătaru a arătat, citat de news.ro: ”Este normal ca după şase luni de zile să vedem care sunt rezultatele şi cum am reuşit să implementăm programul de guvernare, aşa cum ni l-am asumat”. ”Cred că va exista o discuţie între premier şi membrii coaliţiei”, a mai spus ministrul, despre o posibilă decizie privind remanierea şi cine are atributul acestei decizii. Despre şedinţa coaliţiei la care au participat toţi miniştrii, ministrul Spătaru a arătat că ”i s-a părut o discuţie normală între reprezentanţii coaliţiei, liderii partidelor şi fiecare membru din Guvern”. ”Este o discuţie normală care trebuie să aibă loc, suntem miniştri politici, susţinuţi de partidele noastre, e normal să informăm despre stadiul implementării programului de guvernare asumat”, a mai spus ministrul Economiei, precizând că el a prezentat termenel asumate prin PNRR, proiectele pe care le-a propus, finanţate din fondurile structurae 2014 – 2020 şi despre guvernanţa corporativă. Citește și: Biden spune că Putin ar putea folosi arme chimice și biologice în Ucraina

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră