luni 07 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: epoca

4 articole
Eveniment

Epoca PNL, Iohannis, încheiată, crede Bolojan

Epoca PNL, Iohannis, încheiată, crede Bolojan. Liderul PNL, Ilie Bolojan, exclude posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să revină în Partidul Național Liberal după finalizarea mandatului prezidențial. „Asta nu cred că se va întâmpla, dar nu am discutat această problemă cu dânsul”, a declarat Bolojan într-un interviu acordat Pro TV. Epoca PNL, Iohannis, încheiată, crede Bolojan Întrebat de ce crede acest lucru, Ilie Bolojan a evitat o justificare clară, limitându-se la a sublinia că „epoca Iohannis s-a încheiat în PNL”. Citește și: GALERIE FOTO Nordis a cheltuit 864.000 de lei pe „protocol” la cluburile de fițe NUBA, unde Vicol petrecea alături de Grindeanu Această declarație marchează o distanțare clară a partidului de președinte, sugerând o reconfigurare a strategiei liberale în perioada post-Iohannis. O relație „instituțională” cu șeful statului În ceea ce privește relația sa cu actualul președinte, Bolojan a precizat că aceasta este „normală” și „instituțională”, fără conflicte sau confruntări inutile. „Mi se pare normal ca, atunci când ocupi o funcție de responsabilitate publică, să colaborezi instituțional pentru binele comunității. Nu te cerți gratuit cu prefectul, cu președintele Consiliului Județean sau cu alți oficiali doar de dragul de a face scandal”, a explicat liderul PNL.

Epoca PNL, Iohannis, încheiată, crede Bolojan (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
"Autostrada Moldovei" exista pe vremea piramidelor (sursa: Adela Kovacs/Muzeul Judeţean Botoşani)
Eveniment

"Autostrada Moldovei" exista pe vremea piramidelor

"Autostrada Moldovei" exista pe vremea piramidelor. În urmă cu o săptămână, o echipă mixtă de arheologi din Botoşani şi Iaşi a descoperit un nou schelet din perioada Epocii Bronzului, circa 3.000 de ani î.Hr. "Autostrada Moldovei" exista pe vremea piramidelor Ceea ce a readus în discuţie faptul că zona Moldovei a fost dintotdeauna o oprire semnificativă pe „o mare autostradă” în sensul migraţiilor care au format popoarele europene de astăzi. Conf.dr. Neculai Bolohan, directorul Muzeului Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), specialist în arheologie, explică ce ne pot spune aceste descoperiri de schelete de acum peste 5.000 de ani. Citește și: Austria, pe cale să scoată Rusia din izolare: 15 parlamentari ruși supuși sancțiunilor ar putea primi vize la o reuniune OSCE la Viena. Zeci de țări democratice protestează Primul pas la o astfel de descoperire, a explicat specialistul, este ca cercetătorii să analizeze mormântul în care au fost găsite rămăşiţele, pentru a se identifica diferite rituri mortuare ce au fost utilizate. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cătălina din epoca fierului, abandonată rural (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cătălina din epoca fierului, abandonată rural

Cătălina din epoca fierului, abandonată rural. Pe un deal la Cotnari se află vestitul sit arheologic Cetatea Cătălina, monument din epoca fierului. Cătălina din epoca fierului, abandonată rural Acesta este pomenit în numeroase lucrările ale istoricilor şi antropologilor, aşteaptă de câţiva ani buni protecţia autorităţilor. Momentan, administraţia locală doar tunde iarba în zonă şi mai organizează câte o serbare câmpenească. Citește și: Dimensiunea crizei energetice europene este uriașă: numai pentru iarna care vine, Comisia Europeană a pus la bătaie 40 de miliarde de euro, ajutor pentru gospodării și companii În afară de valul de pământ care se poate distinge uşor şi de scheletul ruginit al structurii metalice care acoperea cândva zona unde s-au făcut cercetări arheologice, nu se mai vede practic nimic pe platou. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Rusia a readus Mariupolul în Epoca Medievală (sursa: Twitter/@Mariia_Zolkina)
Internațional

Rusia a readus Mariupolul în Epoca Medievală

Rusia a readus Mariupolul în Epoca Medievală. "Mariupol este acum în Epoca Medievală", a declarat Petro Andriușcenko la televiziunea națională. "Alimentarea cu apă este disponibilă doar în 2-3% din gospodăriile din oraș. Oamenii își spală hainele în bălțile de pe străzi". "Riscul de răspândire a bolilor crește pe zi ce trece. Există informații potrivit cărora oamenii vin la medici cu simptome asemănătoare dizenteriei sau holerei", a mai spus el. Rusia a readus Mariupolul în Epoca Medievală Organizația Mondială a Sănătății a declarat luna trecută că și ea este îngrijorată de riscul de holeră în Mariupol, calificând situația igienică de acolo drept "un pericol uriaș". Andriușcenko nu se află în oraș, dar a fost un canal de încredere pentru informații din Mariupol. Citește și: Lavrov, ministrul de Externe al lui Putin, a renunțat la limbajul diplomatic și jignește Moldova: Apelează la cerșetorie, extorcare. Occidentul vrea o a doua Ucraină https://twitter.com/Mariia_Zolkina/status/1537734721710575619 El a declarat că Rusia este în curs de a construi o "tabără militară" în oraș. "Plecarea din Mariupol este posibilă doar către Rusia", a declarat Andriușcenko. "Îi sfătuim pe oameni să plece, dar pe cont propriu și nu în coloane oficiale, iar apoi să se îndrepte spre țările baltice sau Georgia. Îi sfătuim pe oameni să conducă fără oprire și să treacă granița cât mai repede posibil". Traversarea din Mariupol, ocupat de ruși, spre teritoriul ucrainean, a spus el, este imposibilă. https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1534874503695802370 La 20 mai, uzina siderurgică Azovstal din Mariupol - ultima rezistență și un simbol puternic al rezistenței ucrainene într-un oraș ocupat de altfel de ruși - a căzut în mâinile trupelor rusești după aproape trei luni de lupte brutale. Cel puțin 1.348 de civili au fost uciși în timpul bătăliei de la Mariupol, inclusiv 70 de copii, a declarat joi un înalt oficial al Națiunilor Unite, potrivit CNN. "Bilanțul real al ostilităților asupra civililor este probabil cu mii de morți mai mare", a declarat Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră