duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: engleza

6 articole
Politică

Premierul britanic a îngropat vizita omologului Ciolacu

Premierul britanic, Keir Starmer, a îngropat vizita omologului care acum învață engleza, Marcel Ciolacu: în timp ce șeful Guvernului român a postat pe Twitter un mesaj de la discuțiile din Downing Street 10, laburistul din fruntea Executivului de la Londra nu a menționat nimic. Citește și: Apocalipsa fiscală 2025, primele informații concrete: impozit venit – 20%, impozit dividende – 10%, majorarea TVA și impozit progresiv în discuții Premierul britanic a îngropat vizita omologului Ciolacu De obicei, aceste comunicări se desfășoară pe bază de reciprocitate. De altfel, întâlnirea dintre cei doi a fost mediatizată doar datorită faptului că Ciolacu a încercat să-l pupe pe Starmer, vizibil jenat. „Începutul unei prietenii puternice cu prim-ministrul @Keir_Starmer pentru popoarele noastre, țările noastre, valorile noastre democratice & pacea globală. Puternica diasporă românească din Marea Britanie ne inspiră să facem mai mult pentru a consolida parteneriatul nostru strategic la toate nivelurile. Am decis să consolidăm cooperarea noastră economică & parteneriatul nostru de apărare”, a scris Ciolacu pe Twitter. Guvernul britanic a emis un comunicat de la discuțiile dintre Ciolacu și Starmer. În comunicat se menționează temele abordate, dar nu este menționat nici un proiect concret comun. Pe site nu este postată nici o fotografie de la această întâlnire. Guvernul de la București a marcat întâlnirea cu un film de 113 secunde, în care se aude doar ce spune premierul britanic, iar Marcel Ciolacu dă din cap, vizibil jenat. Marcel Ciolacu, care a recunoscut că nu stăpânește limba engleză, se află într-o ofensivă diplomatică: luni se va deplasa la Bruxelles, unde va avea discuții cu oficiali UE și NATO, dar nu și cu Ersula von der Leyen, șefa Comisiei Europene.

Premierul britanic a îngropat vizita omologului Ciolacu Foto: Captură video
Ciolacu nu este în stare să se prezinte în engleză Foto: gov.ro
Politică

Ciolacu nu este în stare să se prezinte în engleză

Președintele PSD Marcel Ciolacu recunoaște că nu este în stare să se prezinte în limba engleză, dar susține că poate negocia cu Ursula von der Leyen. El a refuzat, în această dimineață, în cadrul unui interviu la Digi FM, să se prezinte în engleză. Citește și: Becali recunoaște că a fost infiltrat de Viorel Hrebenciuc în AUR ca să-l ajute pe Simion să intre în turul II Ciolacu nu este în stare să se prezinte în engleză „Am o reținere și cred că este normală pentru că stăpânesc foarte bine . Am discuții tête-à-tête, nu am o problemă de conversații îi și anunț că nu știu foarte bine. Președinte Comisiei Europene cică: «Stai liniștit că vorbesc mai încet». Ok! Ne-am înțeles bine în jumătate de oră. Au ieșit negocierile privind comisarul european, ținând cont că România are pentru prima oară un vicepreședinte al Comisiei Europene. Nu mă simt confortabil și de aceea nu o fac", a spus Ciolacu, potrivit unei transcrieri de pe stiripesurse.ro. El a spus că tête-à-tête-ul cu von der Leyen a fost fără translator. Puteți urmări declarațiile premierului despre cunoștințele sale de engleză la minutul 16.00: Recent, premierul PSD le-a spus ziariștilor că ia meditații la economie și la engleză. El nu a vrut să spună de la cine învață engleză, dar lecțiile de economie îi sunt oferite gratuit de Cristian Socol și Florin Georgescu.

Poza de profil face studentele videochatiste (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Poza de profil face studentele "videochatiste"

Poza de profil face studentele "videochatiste". Conf. univ. dr. Ileana Oana Macari de la catedra de Limba şi Literatura Engleză din cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi, este în centrul unui scandal. Poza de profil face studentele "videochatiste" Aceasta este acuzată de mai mulţi studenţi că i-a jignit în mod repetat şi că s-a comportat cu ei neadecvat, inclusiv prin abuz de putere. Citește și: Pensia astronomică de care beneficiază cel mai bine răsplătit pensionar special din România: de aproape patru ori salariul net al șefului statului. Este un fost magistrat Acuzaţiile au fost lansate de aceştia pe un grup de pe reţeaua de socializare Facebook. O parte dintre tinerii în cauză, dar şi foşti studenţi care au participat de-a lungul timpului la cursurile cadrului didactic, au confirmat şi au detaliat povestea sub protecţia anonimatului. Limbajul nepotrivit ar reprezenta cea mai mare nemulţumire pentru studenţii care, aşa cum au susţinut chiar ei, se tem de conf. univ. dr. Ileana Oana Macari. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Mesajele conspiraționiste ale lui Șoșoacă, traduse în engleză și mediatizate Foto: Inquam/ Octav Ganea
Eveniment

Mesajele conspiraționiste Șoșoacă, traduse engleză

Mesajele conspiraționiste ale senatoarei Diana Șoșoacă sunt traduse în engleză și puternic mediatizate pe rețele sociale. De exemplu, Sputnik îi preia un atac la adresa Maiei Sandu, acuzată că vrea să bage Moldova în NATO, ceea ce ar atrage și România în război. Mesajele conspiraționiste ale lui Șoșoacă, traduse în engleză „Nu vă supărați, dar NATO înseamnă război pentru Republica Moldova, la fel ca și pentru noi”, susține Șoșoacă, îmbrăcată în ie și cu năframă. Mesajul ei vine pe fondul intensificării cooperării dintre guvernul de la Chișinău și alianța nord-atlantică. Sandu pushes Moldova towards war.Romanian Senator Diana Șoșoacă says that Maia Sandu is arming Moldova and wants to tighten its links with #NATO, which increases the risk of drawing the country into a military conflict. pic.twitter.com/lOmaal6EfL— Alain Jaillet (@JailletAlain) February 11, 2023 În afară de Sputnik, acest mesaj apare pe un canal InfoDefense și un post TV6, iar apoi a fost preluat de mai multe conturi de Twitter. Speech by Senator Diana Sosoacă before the Romanian Parliament, saying that the deadly #earthquake that just devastated #Turkey was caused by an earthquake weapon.@TheRedactedInc @TruNews https://t.co/PeXO95ERbp— Eglise Citoyenne pour une France Libre (@Ch60588741) February 11, 2023 Puternic redistribuită este și declarația ei din plenul Senatului României, unde a susținut că recentul cutremur din Turcia a fost provocat pentru a-l pedepsi pe președintele Erdogan. Pe rețelele sociale apare filmarea din Senat, tradusă în engleză, însă ea apare și pe conturi ale unor utilizatori slovaci sau turci, de exemplu. Romanya Senatörü Diana L. Șoșoacă:"Bugün Türkiye'de en büyü ile karşı karşıya olduğumuz gibi yapay depremler dönemini yaşıyoruz. Erdoğan'ın Ukrayna-Rusya konusundaki tutumu onları rahatsız etti. Türkiye NATO'nun ikinci büyük ordusudur. Deprem silahları uzun" zamandır var." pic.twitter.com/CCXNAyiv56— Erkan Trükten ?? (@ErkanTrukten) February 11, 2023 Cutremurul din Turcia a fost provocat de „arme geologice”, pentru a-l „pedepsi” pe președintele Erdogan, pentru apropierea sa de Federația Rusă, este o teorie prezentată în Senat, la declarații politice, de Diana Șoșoacă. Aceste declarații rămân consemnate în Monitorul Oficial al României. Acum două zile, senatoarea independentă Diana Șoșoacă s-a prezentat la Ambasada Rusiei, la Ziua Diplomatului Rus: fotografii cu ea, ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin și alți invitați la acest eveniment au apărut pe pagina de Facebook a oficinei diplomatice. Citește și: Fără jenă. Senatoarea Diana Șoșoacă defilează la Ambasada Rusiei, la Ziua Diplomatului Rus La recepție, în holul ambasadei erau expuse fotografii cu invazia din Ucraina, denumită, în postarea pe Facebook a acestei oficine diplomatice, „misiunea umanitară a Rusiei în regiunile Donbas, Zaporojie și Herson”.

Marți începe examenul la limbi străine (sursa: unsplash)
Eveniment

Marți începe examenul la limbi străine

Marți începe examenul la limbi străine. Prima sesiune din acest an a examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Această probă este programată în perioada 14 - 16 iunie. Marți începe examenul la limbi străine Potrivit Ministerului Educaţiei, 126.454 de absolvenţi de liceu - 111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare - s-au înscris pentru a susţine probele integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare. Evaluarea competenţelor se face pentru fiecare candidat de către doi profesori examinatori - cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă şi un altul de aceeaşi specialitate din unitatea de învăţământ. Citește și: Putin nu doar că împiedică exporturile ucrainene de cereale pe mare, dar a și furat de la țara invadată, cu tancurile și rachetele, peste un sfert din terenurile agricole Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor nu se exprimă prin note sau prin calificative admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în funcţie de grilele naţionale sau europene. În situaţia în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor se consideră că acesta nu a susţinut proba. Ce obiecte sunt interzise în sala de examen Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. Probele scrise din prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an încep pe 20 iunie cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată pe 21 iunie, fiind urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba şi literatura maternă se va desfăşura pe 23 iunie. Afișarea rezultatelor Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00 în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie. Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise, potrivit Agerpres.

Postul BBC îşi reia transmisiile din Rusia în limba engleză
Eveniment

BBC îşi reia transmisiile din Rusia

Postul BBC îşi reia transmisiile din Rusia în limba engleză. Postul a anunţat că îşi reia începând de marţi seară acest serviciu, după ce suspendase transmisiile de acolo în urma adoptării unei legi ruse ce prevede pedepse grele cu închisoarea pentru difuzarea de ''informaţii mincinoase despre armata'' rusă. BBC îşi reia transmisiile din Rusia Grupul audiovizual britanic asigură că ''a examinat implicaţiile noii legislaţii, precum şi nevoia urgentă de a transmite din interiorul Rusiei'' în contextul conflictului armat ruso-ucrainean, astfel că ''după o analiză matură'' a decis să reia transmiterea de reportaje din Rusia încă de marţi seară. ''Vom prezenta această parte crucială a istoriei de manieră independentă şi imparţială, respectând normele editoriale stricte ale BBC. Securitatea personalului nostru în Rusia rămâne prioritatea noastră numărul unu'', precizează postul britanic. Citește și: Efectele războiului, prinse într-un sondaj INSCOP: AUR scade puternic. Majoritate zdrobitoare pentru sancționarea Rusiei Acesta suspendase vineri ''temporar'' activitatea jurnaliştilor săi în Rusia pentru a le asigura ''securitatea'', ca urmare a măsurilor severe adoptate de Moscova faţă de mass-media după invazia în Ucraina. Numeroase mass-media străine au decis să-şi suspende activitatea în Rusia după adoptarea respectivei legi, care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea oricărei informaţii care ''discreditează'' armata rusă. Potrivit Kremlinului, Rusia se confruntă în Ucraina şi cu un război informaţional.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră