miercuri 02 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: elicopter

10 articole
Politică

Frăție USR-AUR în Maramureș

Frăție USR-AUR în Maramureș: președintele AUR, George Simion, a fost invitat duminică de primarul USR din Cernești la evenimentul dedicat sărbătoririi a 600 de ani de la atestarea documentară a localității. Liderul AUR a venit în Maramureș cu elicopterul, aterizând pe islazul comunei Groși, la 30 de kilometri de Cernești, de unde a fost preluat de mașinile partidului. Aterizare la Groși Citește și: Ana Birchall investește în aur: cât valorează lingourile candidatei la președinție Nu este clar de ce primarul USR nu a invitat-o pe Elena Lasconi sau dacă a invitat-o și aceasta nu a venit. Frăție USR-AUR în Maramureș La Cernești, unde a stat alături de deputatul USR Cristian Brian, Simion a ținut un discurs în care l-a lăudat pe primarul USR. „M-aș bucura să îl ajutăm pe domnul primar, care își dă toată energia - și l-am văzut nu o dată la București, bătându-se pentru voi și pentru viitorul acestei localități (...) Eu vă promit un singur lucru: în turul II și, dacă Dumnezeu ajută, voi fi președinte al României, nu o să simtă domnul primar că sunt din altă formațiune politică și o să mă bat pentru voi”, a spus Simion în aplauzele asistenței. Luni, deputatul USR Cristian Brian a scris pe Facebook: „Am răspuns duminică invitației de a participa la evenimentul public dedicat aniversării celor 600 de ani de atestare a comunei Cernești. La manifestări a apărut și George Simion, președintele AUR, care visează la fotoliul de președinte al României. Este în campanie electorală în Maramureș, iar la eveniment a venit în calitate de parlamentar, alături de colegii săi. S-a așezat tocmai lângă mine, moment în care fotografii au imortalizat momentul. Nu spun că a fost ceva premeditat, deși există și această posibilitate. Se citește pe fața mea încântarea... Vreau să fie foarte clar: nu am o relație de prietenie și nu am nici o legătură politică cu acest personaj. La fel cum nu există nici o înțelegere sau alianță între USR și AUR la nivel local, județean sau național, așa cum vehiculează hienele de la PNL”. Blaturi locale La 27 octombrie, Victor Ponta îl acuza, pe Facebook, pe fostul său amic, George Simion, că circulă cu elicopterul. „Tu ai venit cu elicopterul si nu te-a lasat pilotul sa iei produse ca nu e voie! Scump a fost Elicopterul? Din subventie?”, i-a scris Ponta lui Simion, pe Facebook. La începutul lunii noiembrie, presa locală a scris că în Maramureș se conturează un blad PSD-USR-AUR. „Fostul deputat AUR, Darius Pop, a fost validat consilier județean și urmează să fie cel de-al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean, alături de useristul Vlad Duruș. În baza înțelegerilor dintre PSD și AUR, Marga Pîrvănoiu, soția candidatului AUR la primăria Baia Mare, Costel Pîrvănoiu, se află pe locul doi pe lista candidaților PSD pentru Senatul României. O alianță nescrisă care funcționează perfect și care aduce extremiștii la conducerea Maramureșului, situație care nu deranjează nici PSD, nici USR”, scrie emaramureș.

Frăție USR-AUR în Maramureș Foto: Captură video
Ponta îl acuză pe Simion că circulă cu elicopterul Foto: mediaflux
Politică

Ponta îl acuză pe Simion că circulă cu elicopterul

Fostul președinte și premier PSD Victor Ponta îl acuză, pe Facebook, pe fostul său amic, George Simion, că circulă cu elicopterul. În perioada 2022-2023, Ponta avea întâlniri secrete cu Simion, iar presa a scris că fostul lider PSD îi acorda consultanță președintelui AUR. Însă relațiile dintre cei doi s-au răcit după ce Ponta a devenit candidat PSD la Parlament. Citește și: Cui concesionează Simion locurile de parlamentar: bugetară din Guvern, cu 4 case și 2 apartamente, deschide lista AUR la Bacău Ponta îl acuză pe Simion că circulă cu elicopterul Azi, după ce George Simion a scris un comentariu ironic la o postare a lui Ponta, acesta din urmă i-a răspuns afirmând că președintele AUR circulă cu elicopterul. „Mere nu ați fi cumpărat și voi de la Voinești/Fieni, ați venit la Penny”, i-a scris Simion lui Ponta. „George / am luat de la Fieni si am pus in portbagaj la masina - ca noi am venit cu masina / tu ai venit cu elicopterul si nu te-a lasat pilotul sa iei produse ca nu e voie ! Scump a fost Elicopterul? Din subventie ?”, a fost replica lui Ponta. Simion nu a răspuns. Ieri, Ponta a postat fotografii dintr-un supermarket, alături de Ciolacu, de unde cei doi și-au luat pufuleți, mere, ouă, ciocolată și șase ouă. „Am terminat Campania in Dambovita la timp ; ca sa luam “provizii” si sa ne uitam la Real - Barcelona ! Fara McDonalds in seara asta! Maine inapoi in campanie”, a scris Ponta pe Facebook. Un fost parlamentar AUR, Ringo Dămureanu, a scris pe Facebook, sâmbătă, cum a tocat George Simion 14 milioane de euro, subvenția de la contribuabili: o uriașă bucată, circa 4,2 milioane de euro, a fost șpagă la presă și „propagandă”. „Așa se face că, în pragul alegerilor parlamentare și prezidențiale, AUR a devenit un Partid falit, cu ZERO lei în conturi”, a mai afirmat Dămureanu.

Elicoptere de Poliție monitorizează traficul rutier (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Elicoptere de Poliție monitorizează traficul rutier

Elicoptere de Poliție monitorizează traficul rutier. Un astfel de elicopter albastru a sădit frica în rândul șoferilor din Iași. Elicoptere de Poliție monitorizează traficul rutier De aproximativ o lună, elicopterul survolează diferite zone ale județului, fiind urmărit cu atenție pe rețelele de socializare de către șoferi. Citește și: Veniturile uriașe ale Elisabetei Lipă, dublu pensionar special și viitor senator PSD: are șase surse de venit de la stat și o situație imobiliară de invidiat Aceștia discută și fotografiază fiecare mișcare a aparatului, la orice oră. Și au și de ce. Misiunea elicopterului este să patruleze drumurile naționale din județ, colectând informații despre vehiculele care circulă cu viteză excesivă sau depășesc neregulamentar. Datele sunt transmise polițiștilor de la sol, care intervin și opresc șoferii în trafic. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Elicopter SMURD mortuar: intervenția medicilor, contestată (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Elicopter SMURD mortuar: intervenția medicilor, contestată

Elicopter SMURD mortuar: intervenția medicilor, contestată. Doctor Anda Păuleț spune că, la primul apel, familia sau persoana care a făcut solicitarea nu a raportat un pacient inconștient aflat în stop cardiorespirator, ci a cerut constatarea decesului. Elicopter SMURD mortuar: intervenția medicilor, contestată Aceasta spune că în astfel de cazuri se trimite o ambulanță nemedicalizată care nu este echipată pentru resuscitare, având în componență un medic care doar constată decesul, nu un echipaj medicalizat capabil să inițieze manevre de resuscitare. Citește și: Lovitură dură pentru Ciolacu: candidatura lui Negrescu la funcția de comisar european, respinsă de von der Leyen. Negrescu a cotizat 1,2 milioane de lei la PSD pentru post De asemenea, doctor Anda Păuleț subliniază importanța ca persoana care efectuează apelul să descrie corect situația, astfel încât medicul coordonator să poată lua decizia potrivită. Medicul menționează că, chiar dacă o ambulanță cu medic nu era disponibilă, s-ar fi putut trimite elicopterul, așa cum s-a făcut ulterior. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Grindeanu, cu elicopterul pe Valea Oltului (sursa: sibiuindependent.ro)
Eveniment

Grindeanu, cu elicopterul pe Valea Oltului

Grindeanu, cu elicopterul pe Valea Oltului. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a ajuns vineri, 5 iulie la Boița, cu elicopterul, pentru a aduce lămuriri cu privire la închiderea DN7 Valea Oltului pentru o perioadă de o lună de zile, potrivit Sibiu Independent. Grindeanu, cu elicopterul pe Valea Oltului Întrebat de către jurnaliști de ce a ales să vină la Sibiu cu elicopterul, evitând astfel ore întregi în trafic, Grindeanu a dat vina pe agenda încărcată a vizitelor de pe șantierele autostrăzii. Citește și: Grindeanu face praf vacanțele celor care se deplasează cu mașina: Valea Oltului, complet blocată, podul Giurgiu-Ruse, cel puțin parțial închis, pe Valea Prahovei se lucrează Iar venirea pe calea aerului ar fi fost necesară tocmai pentru a ajunge la ora 12.35 la Boița. Ministrul a mai declarat faptul că parcurge lunar cu mașina Valea Oltului și tocmai de aceea are o ambiție pentru continuarea lucrărilor la autostrada Sibiu – Pitești, a mai arătat sursa citată. Sorin Grindeanu a apărat decizia de a închide timp de o lună DN7 (vezi aici).

Cine este președintele iranian Raisi Foto: Kremlin.ru
Internațional

Cine este președintele iranian Raisi

Cine este președintele iranian Ibrahim Raisi, al cărui elicopter s-a prăbușit azi: el a fost „judecător” al unor tribunale excepționale care au condamnat mii de oameni la moarte. Potrivit Amnesty Internastional, circa 5.000 de persoane au fost ucise la finalul anilor 80 prin deciziile acestor tribunale, din care a făcut parte și Ibrahim Raisi. Citește și: Băsescu: „Eu cred că va câștiga și Clotilde la Sectorul 1. Femeia asta a avut curaj să oprească dezmățul de la salubrizare” Căutări intense erau în desfăşurare duminică după-amiază în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia pare că se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută. Foto: Twitter Alegerea lui Raisi ca președinte a fost susținută de ayatollahul Hamenei, cel care conduce de fapt țara. Cine este președintele iranian Raisi „După ce liderul suprem de atunci al Iranului, ayatollahul Ruhollah Khomeini, a acceptat o încetare a focului mediată de ONU, membri ai grupului de opoziție iranian Mujahedeen-e-Khalq, puternic înarmat de Saddam Hussein, au trecut granița iraniană din Irak într-un atac surpriză. Iranul a contracarat asaltul lor. Procesele au început în acea perioadă, iar acuzații au fost rugați să se identifice. Cei care au răspuns «mujahedin» au fost trimiși la moarte, în timp ce alții au fost interogați cu privire la dorința lor de a «curăța câmpuri minate pentru armata Republicii Islamice», potrivit unui raport al Amnesty International din 1990. Grupurile internaționale pentru drepturile omului estimează că până la 5.000 de persoane au fost executate. Raisi a făcut parte din aceste comisii. În 2019, Trezoreria SUA l-a sancționat pe Raisi «pentru supravegherea administrativă a execuțiilor unor persoane care erau minore la momentul comiterii infracțiunii și pentru tortura și alte tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante aplicate prizonierilor din Iran, inclusiv amputări». De asemenea, se menționează implicarea sa în execuțiile din 1988”, scrie site-ul televiziunii ABC. Raisi a susținut și represiunea din 2022 Printre cei uciși prin spânzurare erau și adolescenți. Unii au speculat că spânzurătoarea era preferată pentru că era mai silențioasă și nu atrăgea atenția vecinilor. Execuțiile în masă au luat sfârșit în septembrie 1988. Actualul președinte al Iranului a sprijinit serviciile de securitate când reprimat orice disidență, după uciderea tinerei Mahsa Amini în 2022 și a protestelor care au urmat după această crimă. În represiunea care a durat circa o lună au fost ucise peste 500 de persoane, alte peste 22 000 de persoane fiind reținute.

Grindeanu inspectează șantierele cu elicopterul Foto: Facebook
Politică

Grindeanu inspectează șantierele cu elicopterul

În timp ce zeci de mii de români stau blocați în ambuteiaje, în trenuri abandonate pe câmp sau pe aeroporturi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, inspectează șantierele cu elicopterul: el a aterizat, azi, pe șantierul căii ferate Brașov-Sighișoara. Citește și: Mandachi are dreptate, Otopeni este „o cârpitură comunistă”: aeroportul, pe mâna unor sinecuriști. Managerul, drumar, specializat în asfaltări. Mama sinecuristelor PSD, Geta Bumbac, ia bani de aici Vizita sa cu elicopterul vine în contextul în care Guvernul anunță economii la cheltuielile la buget. Grindeanu inspectează șantierele cu elicopterul Nu este clar ce elicopter a folosit Grindeanu, în filmare nefiind vizibilă vreo inscripție. În funcție de tipul de elicopter folosit, o oră de închiriere a unui astfel de aparat de zbor poate fi între 1.200 USD și 6.000 USD. Ministrul s-a folosit însă de acest zbor pentru a vizita mai multe șantiere din Transilvania. Presa locală a comentat ironic vizita lui Grindeanu: „Grindeanu ocolește DN1, cu elicopterul”, scrie Bună Ziua Brașov. „Ministrul Transporturilor a găsit soluția pentru a scăpa de aglomerația de pe DN 1. Va merge cu… elicopterul pentru a inspecta lucrările la calea ferată dintre Brașov și Sighișoara”, a titrat BizBrașov. Dup vizita pe șantierul din Brașov, demnitarul PSD a scris, pe Facebook: „Progres extrem de slab pe șantierul liniei de cale ferată Apața-Cața (28,2 km), parte a Coridorului feroviar Rin- Dunăre. Contractul, semnat în anul 2020, a ajuns la doar 17,5 % progres fizic și în continuare se prefigurează întârzieri. Am solicitat conducerii CFR Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările de reabilitare să se finalizeze la sfârșitul anului viitor (2024)”. Azi, el a mai inspectat șantierul autostrăzii Chețani- Câmpia Turzii, secțiunile Nădășelu – Zimbor și Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania, precum și Nușfalău- Suplacu de Barcău de pe această autostradă.

Dezastru umanitar în Ucraina Foto: Twitter
Eveniment

Dezastru umanitar în Ucraina

Dezastru umanitar în Ucraina: un elicopter în care se afla ministrul de Interne, Denis Monastirski, s-a prăbușit peste o grădiniță din regiunea Kiev, în orașul Brovari. Potrivit primelor informații, 16 persoane au murit, inclusiv doi copii. Nouă dintre cei decedați erau la bordul elicopterului. Dezastru umanitar în Ucraina Este posibil ca, în orele următoare, numărul victimelor să crească. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Naționale a Ucrainei Igor Klimenko. Klimenko mai spune că alte 22 de persoane au fost preluate la spital, dintre care 10 copii. În afara ministrului de interne, Denis Monastirski, în accident şi-au pierdut viaţa şi doi dintre principalii săi colaboratori: prim-adjunctul Evhen Ienin şi secretarul de stat Lubkovici, a anunţat şeful poliţiei, citat de CNN. #ÚLTIMAHORA #URGENTE #BreakingNews Muere Denis Monastirski, el ministro del Interior de Ucrania tras estrellarse un helicóptero cerca de Kiev. 18 personas muertas, entre ellas 3 menores #StandWithUkraine pic.twitter.com/uex6WAjgvF— Rafael García López ❤️?? (@RafaelGarciaLAF) January 18, 2023 Postul public de televiziune a precizat că elicopterul aparţinea serviciilor de urgenţă, deşi multe dintre detaliile incidentului rămân neconfirmate în acest moment, notează The Guardian. The aftermath of the helicopter crash in Brovary.?: Reuters pic.twitter.com/ezx569XfzN— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) January 18, 2023 Era întuneric și ceață în momentul prăbușirii, iar rapoartele inițiale sugerează că elicopterul a lovit grădinița înainte de a se prăbuși în apropierea unei clădiri rezidențiale. ⚡️ Consequences of the crash in Brovary.? Follow @Flash_news_ua pic.twitter.com/i2DTfQ0ARc— FLASH (@Flash_news_ua) January 18, 2023 Denis Monastirski, deputat din partidul președintelui Volodimir Zelenski, a fost numit ministru de Interne de către parlamentul de la Kiev în 21 iulie 2021. În vârstă de 41 de ani, el fusese ales de președinte să-l înlocuiască pe Arsen Avakov, aflat în post din 2014, care și-a dat demisia. Monastirski, de profesie avocat, a deținut timp de doi ani președinția comisiei parlamentare care supraveghează „internele”. Într-o primă declarație de după numire, el a spus că obiectivele sale ca ministru de interne vor fi să combată criminalitatea organizată și corupția și să concedieze oficialii corupți din poliție.

"Lumea credinței", cu elicopterul la mănăstire (sursa: Facebook/Razvan Bucuroiu)
Eveniment

"Lumea credinței", cu elicopterul la mănăstire

"Lumea credinței", cu elicopterul la mănăstire. Răzvan Bucuroiu a aterizat la mănăstirea Lainici sâmbătă dimineață și a stârnit rumoare în presa locală din Gorj. Episodul, însă, nu a fost unic, pe 8 octombrie Bucuroiu mai având o experiență similară, dar la altă mănăstire. "Lumea credinței", cu elicopterul la mănăstire Directorul editorial al "Lumii credinței" a confirmat întâmplarea, dar a negat că ar fi proprietarul aparatului de zbor (VIDEO, aici): "Văzând cum se umflă o din nimic, mai scriu și eu câte ceva... Cum ar fi faptul că nu sunt proprietar de elicopter (mă pufnește și râsul scriind enormitatea asta), nici în familie nu avem deținători de astfel de aparate Apoi, cine ar fi refuzat, ca pasager, o călătorie ca asta? Doar cel căruia i-ar fi fost frică, atât. Mie nu mi-a fost, m-am urcat fără probleme la bord. În afara de asta, sunt ziarist, da? Citește și: Șeful Pentagonului, cel mai dur mesaj la adresa Rusiei: Prietenii autocraţi ai lui Putin aşteaptă, vor un permis nuclear de vânătoare, vor o lume a forței, fără reguli. De aceea, Ucraina contează Nu am blocat nici un trafic pe șosea - pe bune acum, cine ar fi oprit traficul pentru unul ca mine, și de ce?! -, sunt povești și scorneli doar-doar iese de o știre cu popi și elicoptere. În realitate a fost o zi minunată, ne-am închinat la moaștele Sf Irodion, “Luceafărul de la Lainici“ și am vorbit îndelung cu părintele stareț, un om deosebit. Atât e de spus despre ziua de azi. Altceva?" Bucuroiu a mai vizitat aeropurtat o mânăstire pe 8 octombrie. Elicopterul pare să-i aparțină lui Ion Roșu, acționarul principal al companiei Corsarul Roșu Impex '93 SRL.

Șapte morți în elicopterul Puma prăbușit (sursa: Facebook/MApN)
Eveniment

Șapte morți în elicopterul Puma prăbușit

Șapte morți în elicopterul Puma prăbușit. În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viaţa șapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române. Șapte morți în elicopterul Puma prăbușit Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1.500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii. Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit. Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1.700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii. Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii. Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil. Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil. Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005. Citește și: VIDEO Elicopterul IAR 330 Puma, găsit în flăcări pe câmp. Toți cei cinci membri ai echipajului au murit. MiG 21 LanceR dispărut, de negăsit Elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră