vineri 18 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: Dragoș Sprînceană

6 articole
Politică

După ce a declarat că este „emisarul României”, Sprînceană revine: „Sunt un simplu cetățean”

După ce a declarat că este „emisarul României”, Dragoș Sprînceană revine: „Sunt un simplu cetățean”, a afirmat el, pentru DC News. Afirmațiile sale de azi sunt în totală contradicție cu ceea ce spunea duminică seara, la Digi 24.  Citește și: Doi cocalari, Sprînceană și Ciolacu, fac politica externă a României. Nici comuniștii n-au coborât așa de jos Sprînceană revine: „Sunt un simplu cetățean” „Domnul Ciolacu are dreptate. Nu am nici un angajament oficial. Tehnic sunt doar un simplu cetățean care ajută România. Nu am ajuns în nicio situație. Eram un simplu cetățean care ajutam România și ieri. Sunt un simplu cetățean care ajută România și astăzi”, a spus el, la DCNews.  „Nu sunt un emisar al domnului Ciolacu, ci al României. Domnul Ciolacu reprezintă funcția de premier al României și eu trebuie să ajut România, indirect”, afirma Dragoș Sprînceanu la Digi 24, duminică seara. Însă, Marcel Ciolacu s-a dezis azi de declarațiile sale controversate. „Pozițiile oficiale ale României sunt întotdeauna transmise prin canale instituționale, în strânsă legătură cu Președinția și Ministerul Afacerilor Externe. Prioritățile politicii externe românești rămân, așadar, neschimbate. Prin urmare, nu există niciun «emisar al lui Ciolacu»”, a scris Ciolacu pe Facebook, azi.    Premierul pare să fi uitat ce spunea joi: „Am trimis pe cineva în SUA care locuiește acolo. Are calitatea de trimis special al primului ministru. Ieri a aterizat, m-a sunat la 5 dimineața. Sunt doi români: unul din Statele Unite și unul, trimisul guvernului. Domnul Bolojan știe despre el. Trimisul vizează, în primul rând, Visa Waiver”. 

Sprînceană revine: „Sunt un simplu cetățean”
Antonescu, Ponta și Simion, nici o reacție la gafele „trimisului special” al lui Ciolacu Foto: Pro TV
Politică

Antonescu, Ponta și Simion, nici o reacție la gafele „trimisului special” al lui Ciolacu în SUA

Trei candidați importanți la funcția de președinte al României, Crin Antonescu, Victor Ponta și George Simion, nu au avut nici o reacție la gafele „trimisului special” al lui Ciolacu în SUA, Dragoș Sprînceană. Lipsa lor de reacție este cu atât mai stranie cu cât politica externă este una din principalele misiuni ale președintelui României. Citește și: Doi cocalari, Sprînceană și Ciolacu, fac politica externă a României. Nici comuniștii n-au coborât așa de jos „Direcția Statelor Unite către Ucraina este oprirea războiului. Domnul Bolojan a declarat public că va fi întotdeauna alături de Ucraina, orice ar fi. Înseamnă că facem exact ce spune Franța”, a declarat Dragoș Sprînceană duminică seara, la Digi 24. Antonescu, Ponta și Simion, nici o reacție la gafele „trimisului special”  Potrivit Constituției, președintele „reprezintă statul român”, iar un întreg articol din legea fundamentală este dedicat atribuțiilor de politică externă ale șefului statului. Printre altele, „preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României”.   În schimb, au reacționat la gafele lui Sprînceană, care, potrivit lui Ciolacu, avea „calitatea de trimis special al primului ministru”, Elena Lasconi, Daniel Funeriu și Nicușor Dan.  „Îi solicit premierului Marcel Ciolacu să ofere de urgență clarificări publice privind declarațiile făcute de domnul Dragoș Sprînceană, trimisul său special în Statele Unite”, a cerut Lasconi.  „Domnul Ciolacu construiește un stat paralel în varianta 2.0 România are ambasador în Statele Unite. România are ministru de externe. România are președinte -interimar, cert, dar perfect constituțional”, a scris Funeriu, pe Facebook.    „Marcel Ciolacu, prim-ministru al Guvernului României, conduce și o politică externă paralelă cu liniile oficiale ale statului român prin Dragoș Sprânceană, emisarul numit de premier în SUA. Acest lucru este intolerabil”, a arătat și Nicușor Dan. 

Noi dezvăluiri despre trimisul lui Ciolacu la Trump: este amic cu Mișu Procopsitu Foto: replicaonline.ro
Politică

Noi dezvăluiri despre trimisul lui Ciolacu la Trump: conspiraționist, cititor al Sputnik

Noi dezvăluiri despre trimisul lui Ciolacu la Trump, Dragoș Sprînceană: conspiraționist care crede că agențiile americane au organizat atentatele din 11 septembrie 2001, cititor și redistribuitor al mesajelor Sputnik (site-ul propagandei Rusiei) și nașul lui Mișu Procopsitu, fratele fostului deputat PSD Dan Cristian Popescu.  Citește și: Dragoș Sprânceană, trimisul lui Ciolacu în SUA, susține că premierul PSD sprijină poziția lui Trump privind Ucraina, nu pe cea a lui Macron Noi dezvăluiri despre trimisul lui Ciolacu la Trump Cancan scria, în decembrie 2022, că Sprînceană a fost model pentru Cătălin Botezatu și „există suspiciuni vizavi de afacerile sale, lumea bârfind că lucrurile sunt mai complexe și bogăția arătată ostentativ are o alta sursă”.  Mișu Procopsitu, pe numele său real Mihai Gabriel Popescu, este un controversat ex-politician PNȚCD, care a fost și consilierul lui Ludovic Orban, la ministerul Transporturilor, în 2007.  „Porecla îi vine din faptul că a declarat două proprietăți la Miami în valoare de 880.000 de dolari și conturi de 200.000 de dolari”, scria Newsmaker.ro.  Firmele lui Mihai Gabriel Popescu au beneficiat de contracte uriașe cu primăriile din Sectorul 2 și Sectorul 5.  „Dragoș Sprâneană, fostul model al lui Cătălin Botezatu, și-a botezat cel de-al doilea copil. De la eveniment nu a putut lipsi Mișu Popescu, proaspăt căsătorit, nășit chiar de Sprânceană. Petrecerea de botez a avut loc la Ego, în Mamaia, unde prețurile sunt de lux, la fel ca și locația”, scria replicaonline.ro la 23 iunie 2022.  Pe de altă parte, pe X/Twitter, Sprânceană a repostat un mesaj al Sputnik India, în care acest site de propagandă a Kremlinului explică cum a fost ucis teroristul cecen Shamil Basaiev.  Sprînceană a repostat și a scris „True!!!” la un mesaj, tot de pe X/Twitter, al lui Pepe Deluxe care susținea că aceleași agenții care l-au asasinat pe prședintele Kennedy sunt responsabile și de distrugerea turnurilor gemene din New York, la 11 spetembrie 2001.  Aceste informații privind activitatea lui Sprînceană pe X/Twitter au fost publicate inițial pe contul jurnalistului Costin Andrieș. 

Trimisul lui Ciolacu în SUA susține că premierul PSD sprijină poziția lui Trump Foto: Colaj Facebook/Antena 3
Politică

Trimisul lui Ciolacu în SUA susține că premierul PSD sprijină poziția lui Trump privind Ucraina

Dragoș Sprînceană, trimisul lui Ciolacu în SUA, susține că premierul PSD sprijină poziția lui Trump privind Ucraina, nu pe cea a lui Macron. Potrivit lui Sprînceană, Ciolacu i-ar fi spus personal acest lucru. Citește și: Armata rusă - mai mare, mai solidă, mai pregătită de luptă decât acum trei ani. Arsenalul rus de artilerie, mai mare decât cel european și american la un loc Mai mult, Sprînceană a corectat, la Digi 24, afirmația că el ar fi trimisul lui Ciolacu, pentru că acum reprezintă România: „Nu sunt un emisar al domnului Ciolacu, ci al României. Domnul Ciolacu reprezintă funcția de premier al României și eu trebuie să ajut România, indirect”.  El a mai susținut că țara noastră nu ar trebui să fie pe poziția Franței și a Uniunii Europene, ci a SUA, în ceea ce privește Ucraina. Trimisul lui Ciolacu în SUA susține că premierul PSD sprijină poziția lui Trump „Nu sunt un fan al președintelui Macron și cred că 99% dintre republicanii din Statele Unite nu sunt. Nu înseamnă că domnul Macron reprezintă Uniunea Europeană. Eu consider că valorile Uniunii Europene sunt complet diferite de a ceea ce încearcă domnul Macron să facă acum. Statele Unite își doresc foarte mult oprirea războiului din Ucraina. Domnul Macron își dorește continuarea acestui război din Ucraina”, a a declarat omul de afaceri româno-american.  „Atâta vreme cât România se aliniază cu cu aceste direcții, să zic așa, prin anumite declarații ale unora, Statele Unite nu o să fie încântate. Ne dorim cu toții ca 2000 de persoane în Ucraina să nu mai moară săptămânal. România ar trebui să își dorească același lucru. Ne dorim cu toții ca războiul să se termine, să redăm prosperitate economică la nivel atât european, cât și global și în Statele Unite. România ar trebui să își dorească același lucru. Atâta vreme cât războiul continuă, România nu o să fie bine economic”, a continuat el. Însă, când moderatoarea emisiunii de la Digi 24 i-a spus că poziția sa este diferită de cea a statului român în ceea ce privește Ucraina, omul de afaceri a spus: „Eu l-am întrebat personal pe domnul Ciolacu și mi-a spus opusul la ce spuneți dumneavoastră acum, din partea dumnealui și biroului dumnealui (...) Domnul Marcel Ciolacu de asta m-a și sunat personal, fiindcă își dorește o apropiere și o îmbunătățire a relațiilor cu Statele Unite”. Potrivit știrii de pe site-ul Digi, ulterior Sprînceană ar fi spus că, totuși, n-ar fi vorbit cu Ciolacu despre Ucraina, dar citatul nu apare în stire.  Omul de afaceri româno-american l-a criticat pe președintele interimar, Ilie Bolojan, pentru că sprijină Ucraina: „Dar pur și simplu, direcția Statelor Unite către Ucraina este oprirea războiului. Domnul Bolojan a declarat public că va fi întotdeauna alături de Ucraina, orice ar fi. Înseamnă că facem exact ce spune Franța”.     

Se conturează un eșec al trimișilor speciali ai lui Ciolacu în SUA Foto: Facebook Dragos Sprinceana
Politică

Se conturează un eșec al trimișilor speciali ai lui Ciolacu în SUA, care nu s-au apropiat de Trump

Se conturează un eșec al trimișilor speciali ai lui Marcel Ciolacu în SUA, care nici măcar nu s-au apropiat de Trump: Dragoș Sprînceană pare să fi reușit doar o poză cu Kristi Noem, care conduce Departamentul Securității Interne (Homeland Security). Despre activitatea lui Lucian Romașcanu - celălalt trimis special, potrivit relatărilor din presă - nu se știe nimic.  Citește și: Băsescu, după disputa cu Ciolacu: „Ar trebui să-și ia un repaos căci își pierde controlul” Premierul Ciolacu a refuzat să spună cine este al doilea emisar trimis în SUA, într-o activitate paralelă cu cea a ministerului de Externe și a ambasadei României în SUA. Sprănceană s-a lăudat pe X/Twitter cu „discuții”, care ar fi inclus și „pași concreți” pentru „consolidarea” relației România-SUA.  Se conturează un eșec al trimișilor speciali ai lui Ciolacu în SUA „Gala American Patriots de la Mar-a-Lago a fost o reafirmare puternică a valorilor care îi unesc pe liderii lumii libere: curajul, suveranitatea și credința în libertate. Am avut onoarea de a dialoga cu Kristi Noem, secretar general al Departamentului pentru Securitate Internă, Kimberly Guilfoyle, ambasadorul SUA în Grecia, alături de oficiali americani, diplomați și ambasadori din întreaga lume. Discuțiile au inclus și pași concreți pentru consolidarea relației bilaterale dintre România și Statele Unite - atât din punct de vedere economic, cât și strategic. Acesta este un moment de reală oportunitate și de deschidere reînnoită. Prezența surpriză a președintelui argentinian Javier Milei a adus o doză suplimentară de inspirație unei seri deja memorabile. România este pregătită să joace un rol activ în această nouă arhitectură a libertății și cooperării internaționale”, a scris Sprânceană, în engleză, pe X/Twitter.  Însă din pozele postate de el pe X/Twitter se poate vedea doar că era la o masă, în fața farfuriilor pline, cu Kristi Noem. Aceasta nu a menționat pe rețelele sociale vreo discuție cu vreun trimis special al premierului Ciolacu. 

Cine ar fi trimișii speciali ai lui Ciolacu la Trump: unul dintre ei, Lucian Romașcanu, fost director de tabloid Foto: Facebook
Politică

Cine ar fi trimișii speciali ai lui Ciolacu la Trump: un ex-fan Călin Georgescu și Lucian Romașcanu

Cine ar fi trimișii speciali ai lui Ciolacu la Trump: un ex-fan Călin Georgescu, Dragoș Sprânceană, și Lucian Romașcanu, fost director de tabloid. Premierul PSD a anunțat că a trimis doi oameni la Mar-a-Lago să discute cu președintele SUA, dar nu a spus numele acestora. Sprânceană a recunoscut, la Antena 3, că Ciolacu l-a sunat și l-a rugat să preia această sarcină, dar numele lui Romașcanu a apărut doar din informații pe surse.  Citește și: Prim-vicepreședintele PSD Daniel Băluță îndeamnă alegătorii USR să voteze cu Lasconi: „Un om cu calități morale superioare” Cine ar fi trimișii speciali ai lui Ciolacu la Trump Sprânceană a plecat din România în 2002 și a reușit să întemeieze o afacere de succes în SUA. El a lucrat inițial ca salvamar, barman sau agent imobiliar, iar din 2010 a înființat GoldCoast Logistics, firmă care în prezent are de flotă de peste 650 de camioane. Omul de afaceri american a fost inițial un fan Călin Georgescu. „Sunt de acord complet cu viziunile lui Călin Georgescu, care se aliniază cu politica lui Donald Trump”, a spus în cadrul unei emisiuni al Ancăi Alexandrescu. El a protestat dur împotriva anulării alegerilor prezidențiale: „Cum reacționăm dacă Sistemul anulează Alegerile Prezidențiale și inventează motive împotriva lui Călin Georgescu chiar dacă lumea l-a votat!? Mulțumim Donald Trump JR - America Reacționează!!! Democrația în România a fost călcată în picioare!!! Un sistem corupt a anulat Alegerile Prezidențiale Democratice ale Poporului Român!!! O rușine mondială!!! Deșteaptă-te Române!!!”. Însă, ulterior, Sprânceană s-a distanțat de Georgescu, ba chiar s-a plâns că fanii acestuia l-au amenințat cu moartea. „Cine se află în spatele său? Poate vechea securitate care concurează cu structurile actuale? Vă las pe voi să trageți concluziile. Eu nu spun ca Domnul Călin Georgescu este cel mai rău. Nici pe departe. Dacă ar trebui să votez și mă uit la actuala listă probabil tot cu el aș vota fiindcă vreau «altceva». Sau nu aș vota deloc”, spunea omul de afaceri american.  Ce oferea Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, presei Lucian Romașcanu este concitadinul și prietenul lui Ciolacu, fost director la CanCan, celebru pentru momentul în care a înjurat grobian ziariștii. El a fost recent ales de Parlamentul European în Curtea de Conturi a UE. Romașcanu nu are nici un fel de experiență în diplomație.  În august 2020, el a fost înregistrat în timp ce înjura ziariștii care nu veniseră la conferința sa de presă: „O să mai primească o p*l* în c*r toţi”. Ulterior, și-a cerut scuze, dar a încercat să minimalizeze fapta sa: „Se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret. În contextul plecărilor din partid am avut o reacţie exagerată care, totuşi, fiind în SPAŢIU PRIVAT şi într-o CONVERSAŢIE PRIVATĂ, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică şi, în consecinţă, îmi prezint SCUZELE de rigoare”. 

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră