duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: donatori

4 articole
Economie

Donezi sânge, nu plătești impozit (proprietate)

Donezi sânge, nu plătești impozit (proprietate). Ieșenii care donează sânge în mod regulat ar putea beneficia de o reducere sau chiar scutire la plata impozitului anual pe o proprietate rezidențială. Donezi sânge, nu plătești impozit (proprietate) Un proiect de hotărâre a fost inițiat în acest sens de viceprimarul Răzvan Timofciuc. Demersul are la bază o lege intrată în vigoare în prima jumătate a acestui an: Legea 74/2024 privind modificarea Codului Fiscal. Citește și: EXCLUSIV Decizia Liei Savonea de a salva beizadeaua Mario Iorgulescu, desființată de judecătorul Dan Enescu Acest act normativ permite consiliilor locale să emită hotărâri prin care să acorde o reducere a impozitului pentru clădiri acelor persoane "care fac dovada a cel puțin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic". Legiuitorul a lăsat la latitudinea deliberativelor locale nivelul reducerii, dar în actul normativ se arată că poate fi aplicată inclusiv o scutire de până la 100%. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Donezi sânge, nu plătești impozit (proprietate) (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Spitalul Județean Neamț, din subordinea Consiliului Județean, face apel la mila publică
Eveniment

Spitalul Județean Neamț face apel la mila publică

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, din subordinea Consiliului Județean, face apel la mila publică pentru a reabilita secția ATI, arsă la incendiul din 2020. Un ONG local a preluat sarcina de a strânge banii de la donatori. Spitalul este subordonat Consiliului Județean Neamț și, de facto, a fost controlat de baronul PSD Ionel Arsene, care la 10 martie 2023 a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov la 6 ani și 8 luni de închisoare, dar a reușit să fugă în Italia. Citește și: Cherecheș le-a dat sacoșe de bani să care în Germania și șoferului și bodyguard-ului. Mama primarului și-ar fi cumpărat o locuință proprie în Germania pentru a depozita banii Haosul și dezastrul de la SJU Neamț au devenit publice după o scrisoare deschisă a managerului spitalului și o amenda aplicată de 60.000 de lei, pentru mizeria uriașă și supraaglomerare. Spitalul Județean Neamț face apel la mila publică „În loc sa aşteptăm luni întregi pentru proiecte, hotărâri de consiliu şi licitaţii, un ONG dedicat, Fundaţia pentru Copii Alex Zamfir, a luat iniţiativa de a strânge fonduri pentru a accelera procesul de reabilitare. Orice contribuţie, fie ea mare sau mică, aduce o schimbare pozitivă. Suntem în căutarea oricărei firme sau persoane care poate dona pentru a asigura finalizarea reabilitării secţiei ATI, esenţială pentru funcţionarea optimă a spitalului nostru", este mesajul transmis de SJU Piatra-Neamţ. Citește și: Haos și dezastru lăsat în urmă de Ionel Arsene la spitalul județean Neamț: nenumărate proiecte abandonate, pacienții internați în condiții dezastruoase Fundaţia pentru Copii „Alex Zamfir” este condusă de un fost manager al spitalului și îşi propune să adune 800.000 de lei. Conducerea spitalului a anunţat că primele lucrări de reabilitare a secţiei au început. În momentul de faţă, secţia ATI funcţionează în Spitalul Modular construit în curtea unităţii sanitare de Asociaţia "Dăruieşte Viaţă" din donaţii. Conducerea SJU a anunţat că, după reabilitarea secţiei ATI din spital, Spitalul Modular va fi destinat pacienţilor oncologici, având în vedere că această secţie este în curs de reabilitare. Pe 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18,30, la SJU Piatra-Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi. În incendiu au murit 10 pacienţi iar două cadre medicale au suferit arsuri. Alţi 6 pacienţi, dintr-un salon alăturat celui în care a izbucnit incendiul, au fost transferaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care era unitate suport COVID. Dintre cei 6 pacienţi transferaţi, doar unul singur a supravieţuit.

Principalii donatori către bugetul Moldovei: Franta, Germania, Romania, Polonia Foto: MAE
Eveniment

Principalii donatori către bugetul Moldovei

Franța, Germania, Polonia și România sunt principalii donatori către bugetul Moldovei, în cadrul Platformei de Sprijin, arată datele ministerului de Finanțe de la Chișinău. Republica Moldova a beneficiat de sume substanțiale și de la organizații internaționale, precum FMI. România a sprijinit Moldova și pe alte căi, de la furnizarea de energie, în situații de criză, la acordul bilateral de asistență tehnică și financiară semnat în luna februarie din acest an, acord în valoare de 100 de milioane de euro. Principalii donatori către bugetul Moldovei „Mijloace financiare suplimentare pentru sprijin bugetar în vederea atenuării crizelor au fost încasate, în special, din partea FMI - 55,1 mil. euro și 33,2 mil. dolari SUA, Băncii Mondiale - 101,3 mil. euro și 9,24 mil. dolari SUA, Comisiei Europene - 75,0 mil. euro, Agenției Franceze de Dezvoltare - 75,0 mil. euro, Guvernului Germaniei - 40,0 mil. euro, Guvernului României - 10,49 mil. euro și Guvernului Poloniei - 20 mil. euro”, arată ministerul de Finanțe de la Chișinău. Au mai donat: Elveția (3,2 mil. USD), Suedia (3,66 mil euro), Lituania (3,25 mil. euro), Slovacia (0,1 mil. euro) și Estonia (0,1 mil. euro). Aceste sume au ajuns în contul special pentru colectarea donațiilor financiare destinate asistenței umanitare pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. „Suplimentar, până la finele anului sunt preconizate intrări de mijloace financiare pentru suport bugetar nerambursabil în bugetul de stat de la: (i) Guvernul SUA - 30 mil. dolari SUA și (ii) Guvernul Norvegiei - 14,0 mil. dolari SUA, resurse ce vor fi canalizate prin intermediul Fondului Fiduciar instituit de către Banca Mondială”, arată acest minister. Citește și: Putin îi pregătește pe ruși pentru un nou Afganistan, dar mult mai aproape de casă: șeful Externelor de la Moscova anunță că Rusia nu se grăbește în teatrul de război din Ucraina

Cum vrea Zelenski să reconstruiască Ucraina (sursa: Facebook/Volodimir Zelenski)
Internațional

Cum vrea Zelenski să reconstruiască Ucraina

Cum vrea Zelenski să reconstruiască Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea ţării după încheierea războiului, o notă rară de speranţă în discursul său după patru luni de război, transmite duminică dpa. Cum vrea Zelenski să reconstruiască Ucraina "Este necesar nu numai să reparăm tot ce au distrus ocupanţii, ci şi să creăm o nouă fundaţie pentru viaţa noastră: sigură, modernă, confortabilă, accesibilă", a spus preşedintele Zelenski într-un discurs difuzat sâmbătă seara târziu. Acest lucru ar necesita "investiţii colosale, miliarde, noi tehnologii, bune practici, noi instituţii şi, desigur, reforme", a spus el. "Oricât de greu ne este astăzi, trebuie să ne amintim că va exista un mâine", a subliniat şeful statului ucrainean. Întâlnirea donatorilor de la Lugano Luni, la Lugano în Elveţia, va avea loc o întâlnire la care vor participa aproximativ 40 de potenţiali donatori şi unde guvernul ucrainean intenţionează să îşi prezinte pentru prima dată priorităţile pentru reconstrucţia ţării devastate de război. Citește și: Germania, năucită de stoparea importurilor de gaz rusesc: costuri suplimentare de un miliard de euro lunar. Guvernul, gata să introducă o nouă taxă în facturile tuturor consumatorilor Preşedintele Zelenski le-a reamintit, însă, ucrainenilor că războiul era departe de a se termina. "Cruzimea sa sporeşte în anumite locuri şi nu poate fi uitată", a spus el, făcând apel la compatrioţii săi pentru a oferi ajutor victimelor acestui conflict brutal.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră