sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: dolj

4 articole
Politică

Voturile pentru UDMR au explodat

110 voturi pentru UDMR într-o singură secție din Videle, oraș fără nici un maghiar, arată un document prezentat de deputatul USR Claudiu Năsui. Acestea reprezentau 12% din totalul voturilor de la acea secție. Voturile pentru UDMR au explodat în sudul țării O analiză a portalului maghiar de știri Transtelex arată că voturile pentru UDMR au explodat în județele din sudul țării. De exemplu, în Dolj, UDMR a avut 215 voturi în 2014, 1.477 în 2019 și 3.575 în 2024 - la alegerile pentru Parlamentul European. În acest județ, la recensământ doar 87 de persoane s-au declarat de etnie maghiară. În Gorj, voturile pentru UDMR au evoluat astfel: 442 - 2014, 938 - 2019 și 1.738 în 2024. La ultimul recensământ, în Gorj erau 114 etnici maghiari. În Prahova, de la 260 de voturi în 2014 s-a ajuns la 3.272 de voturi, în 2024. Claudiu Năsui a explicat, azi, și cum se fraudează voturile. Citește și: De ce refuză premierul Ciolacu să-și prezinte diploma de bacalaureat, deși susține că o are. Cum a absolvit studii post-universitare fără să aibă diplomă de licență Cum se fură voturile „Voturile pe hârtie se numără manual de oameni. Iar acei oameni sunt reprezentanții în secții ai partidelor politice. Asta este o muncă plătită cu ~1.400 lei pentru câteva zile de muncă. Unii o fac din convingere, dar mulți o fac evident pentru bani. Sunt peste 19.000 de secții de votare în toată țara. Deci partidelor le-ar trebui o mică armată pentru a acoperi tot. Armată pe care evident nu o au. Iar asta mai ales în zonele rurale unde primarul controlează aproape tot. Așa că ce se întâmplă? O negociere a partidului care poate numi reprezentați cu primarul din localitatea unde sunt secțiile de vot. Primarul primește faptul că alege oamenii pe care îi pune în secția de vot. Acei oameni iau o sumă bună pentru câteva zile. Iar partidul primește niște voturi garantate orice ar vota oamenii. Atunci când toți oamenii dintr-o secție sunt ai primarului, nici nu mai trebuie numărate voturile. Scriu pe procesul verbal direct numărul de voturi negociate. Și aia a fost. Așa ajunge un partid parlamentar să primească voturi chiar și acolo unde nu există niciun votant de al său. Pentru Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) sau Biroul Electoral Central (BEC) nu contează voturile, contează procesele verbale prin care se consemnează număratul voturilor. Adică actele. AEP și BEC nu numără ei voturile. Doar consemnează ce s-a numărat în secțiile de vot. Iar dacă în acte scrie că partidul X a luat 100 de voturi și partidul Y a luat 200 de voturi, atunci așa e. Renumărarea este un caz excepțional destul de greu de obținut doar pentru anumite secții unde nu se închid chelie de control. Dar acelea se pot închide ușor într-o multitudine de feluri”, a explicat Năsui.

Voturile pentru UDMR au explodat în sudul țării Foto: Facebook Kelemen Hunor
Judecătorii de la Înalta Curte, atenți cu fostul decan al Baroului Dolj Foto: Facebook
Justiție

Judecătorii de la Înalta Curte, atenți cu fostul decan al Baroului Dolj

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au fost atenți cu fostul decan al Baroului Dolj: deși avocatul Lucian Săuleanu a fost prins beat la volan, acesta va putea conduce pe perioada de supraveghere. Numele avocatului a fost anonimizat în dosarul de la Curtea de Apel Craiova. Citește și: Geoană profită de haosul din PSD și anunță că este „tot mai aproape” de o decizie privind candidatura la prezidențiale. Anunțul, la postul lui Dan Voiculescu, cu care Geoană a fost aliat Avocatul a fost consilier local al USRPLUS, dar a fost forțat să se retragă din Consiliul Local Craiova după ce s-a aflat că a condus beat. El a candidat la primăria Craiova pentru USR-PLUS. Judecătorii de la Înalta Curte, atenți cu fostul decan al Baroului Dolj Săuleanu a fost trimis în judecată după ce, în 27 octombrie 2022, a fost prins în timp ce conducea cu o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a primit o pedeapsă cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani, constând într-o amendă penală de 6.750 (şase mii şaptesute cinzeci) lei, reprezentând 135 (o sută treizeci şi cinci) de zile amendă, cuantumul unei zile-amendă fiind de 50 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Înalta Curte i-a menținut pedeapsa stabilită de Curtea de Apel Craiova, dar i-a dat voie să conducă pe perioada de doi ani, cât era termenul de supraveghere. „Admite apelul declarat de inculpatul Săuleanu Lucian-Bernd împotriva sentinței penale nr. 183 din 17 noiembrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Craiova – Secția penală și pentru cauze cu minori, în dosarul nr. 626/54/2023. Desființează, în parte, sentința penală apelată și, rejudecând în aceste limite, va înlătura din sentința penală atacată obligația de a nu conduce niciun fel de vehicul pe durata termenului de supraveghere, impusă inculpatului Săuleanu Lucian-Bernd, conform dispozițiilor art. 85 alin. (2) lit. g) C.pen. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale atacate, în măsura în care nu contravin prezenței decizii. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința publică, astăzi, 23 aprilie 2024”, se arată în minuta ICCJ, publicată de luju.ro.

Penalul Solomon și ministrul Câciu se înscriu în PSD Foto: Facebook
Eveniment

Penalul Solomon și ministrul Câciu se înscriu în PSD

Penalul Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, și ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, cel sponsorizat de firme chinezești ca să înjure parteneriatul cu SUA, se înscriu în PSD, filiala condusă de Olguța Vasilescu, anunță Gazeta de Sud. De altfel, Solomon, care a mai trecut prin opt partide, a confirmat această mișcare politică. Adrian Câciu va deveni subordonatul politic al Olguței Vasilescu Penalul Solomon și ministrul Câciu se înscriu în PSD „Anunţul aderării celor doi la PSD va fi făcut în această seară, în cadrul unei coferinţe de presă care va fi susţinută de preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda. Antonie Solomon a confirmat pentru Gazeta de Sud că va deveni membru PSD. „« Acum vreau eu să ajut PSD-ul, fiindcă în 2004 el m-a ajutat pe mine să devin primarul Craiovei. Acum am această obligaţie morală. Voi susţine în continuare actualul primar. Dacă va candida, eu o să îi ţin isonul», ne-a transmis Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei”, scrie Gazeta de Sud. În anul 2013, Solomon a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare și trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mită. ÎCCJ l-a trimis după gratii în timp ce era deputat. A fost eliberat condiționat în decembrie 2014. Olguţa Vasilescu a fost membră PRM pînă în 2004, cînd a trecut la PSD, Antonie Solomon devenind în acel an pentru prima oară primar din partea PSD. Însă, în timpul mandatului, Solomon a trecut la PDL, reuşind să cîştige un nou mandat de primar cu acest partid în 2008. În 2004, Vasilescu l-a acuzat pe Solomon că ar fi dat mită consilierilor locali, în 2004, ca să-l aleagă viceprimar. Citește și: Directorul numit de Firea la Obregia, care a încercat să mușamalizeze starea bătrânilor din azilele groazei, are vilă în Voluntari și patru mașini de lux: Porsche, Lexus, două BMW „Păcat de ea cum arată. O să o dau în judecată pentru că minte ca o ordinară. Nu are nicio înregistrare. Nu este nimic adevărat din ce a spus. Eu nu am dat mită la niciun consilier local să mă voteze ca viceprimar”, a fost replica lui Solomon.

Medic trimis în judecată pentru falsificarea a 926 certificate de vaccinare  Foto: captură video
Eveniment

Medic trimis judecată falsificarea certificate de vaccinare

Un medic de familie, din Dolj a fost trimis în judecată pentru falsificarea a 926 certificate de vaccinare anti-COVID-19, anunță DNA. CNAS s-a constituit în parte civilă și vrea înapoi banii plătiți pentru falsele vaccinări. Medic trimis în judecată pentru falsificarea a 926 certificate de vaccinare Potrivit unui comunicat transmis de DNA, în perioada octombrie 2021 - ianuarie 2022, medicul de familie era autorizat să efectueze şi activitatea de vaccinare anti COVID-19, iar cu ajutorul mai multor persoane, ar fi pretins şi primit, prin intermediari, de la cele 926 persoane suma de 200 lei/persoană (în total 185.200 lei), iar în schimbul banilor ar fi procedat la înscrierea persoanelor respective în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi la eliberarea adeverinţelor care atestau în mod fals că acestea erau vaccinate împotriva COVID-19. "În afară de banii primiţi în modalitatea de mai sus, inculpata Vatan Venera Ecaterina ar fi solicitat şi ar fi obţinut de la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, contravaloarea 'administrării' vaccinului în cazul celor 926 persoane, primind de la instituţia respectivă suma totală de 37.720 lei. În acelaşi context, medicul Vatan Venera Ecaterina, după ce ar fi intrat în posesia carnetelor cu tichete de masă, alocate pacienţilor conform O.M.S. nr. 1863/2021 (privind acordarea alocaţiei de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2), ar fi dat, în mod nelegal, unuia dintre intermediari (care a încheiat cu procurorii anticorupţie un acord de recunoaştere a vinovăţiei) un număr de 190 carnete (ce conţinea fiecare câte 5 tichete de masă în valoare de 20 de lei/buc - 19.000 lei) pentru a dispune de ele în interes personal", au stabilit procurorii DNA, potrivit comunicatului menţionat. Casa de Sănătate își vrea banii înapoi Medicul de familie a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru luare de mită, în formă continuată, fals informatic, în formă continuată, înşelăciune, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, delapidare. De asemenea, au fost trimişi în judecată pentru complicitate, în stare de libertate, alţi doi inculpaţi. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Totodată, Casa de Asigurări de Sănătate Dolj şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj s-au constituit părţi civile cu suma totală de 56.720 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Citește și: Medic de la spitalul Târgu Cărbunești lucra la privat în timpul programului și este bănuit că opera cu aparatura de la stat. Managerul spitalului susține că nu poate face nimic Anterior, în cauză au fost încheiate acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu patru persoane (intermediari). În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră