sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: disponibilizări

5 articole
Politică

Demolează minciunile lui Grindeanu

Publicația locală Bihoreanul și un ex-vicepreședinte al CJ Bihor, Călin Gal, acum deputat, demolează minciunile lui Grindeanu: din 105 angajați concediați de Consiliul Județean Bihor, doar doi au câștigat procesele intentate instituției, arată ei. Din aceste relatări reiese că datele furnizate de Grindeanu despre disponibilizările eșuate de la CJ Bihor au fost o fantezie complet desprinsă de realitate. Citește și: Suma astronomică pe care a cheltuit-o guvernul Ciolacu, în 2024, pe petreceri la casele de oaspeți RAAPPS și pe mașinile de protocol ale angajaților Executivului Demolează minciunile lui Grindeanu „La o lună după instalarea sa ca președinte al CJ Bihor, Bolojan a redus organigrama administrației județene de la 194 la 97 de posturi, iar într-o a doua etapă, în mai 2021, a mai tăiat încă 8, ajungând la 89 de posturi (total în care sunt incluse și cele trei poziții de demnitar - președinte plus doi vicepreședinți). Așadar, în total au fost reduse nu „200 de posturi”, din simplul motiv că CJ Bihor nici nu avea atâtea, ci 105 posturi. Fost vicepreședinte al CJ Bihor până la finele anului trecut și responsabil cu coordonarea Direcției Economice a instituției, Călin Gal, acum deputat, a declarat pentru BIHOREANUL, joi, că din cei 105 foști angajați doar 40 au deschis procese pentru a-și recâștiga posturile, însă numai 2 au și câștigat procesele”, scrie Bihoreanul. Gal a explicat și de ce aceștia au câștigat: unul pensionar militar și a trebuit reangajat, dar imediat după reangajare și-a dat demisia și a plecat, iar celălalt caz a fost al unei doamne care fusese în concediu de îngrijire a copilului și, potrivit legii, mai devreme de trei ani nu putea fi disponibilizată. Ce a susținut Grindeanu: „S-a făcut o reducere tot de vreo 200 de posturi. Ştiţi că 195 au câştigat procesul? Trei au renunţat, sau 5 au renunţat la proces şi ceilalţi 195 l-au câştigat.

Demolează minciunile lui Grindeanu Foto: idevice.ro
Gazprom reduce personalul din Sankt Petersburg (sursa: kremlin.ru)
Internațional

Gazprom reduce personalul din Sankt Petersburg

Gazprom reduce personalul din Sankt Petersburg. Gigantul energetic Gazprom, controlat de statul rus, intenționează să reducă semnificativ numărul angajaților de la sediul său central din Sankt Petersburg, pe fondul dificultăților financiare cauzate de pierderea piețelor europene. Gazprom reduce personalul din Sankt Petersburg Purtătorul de cuvânt al Gazprom a confirmat că efectivele de la sediul central vor fi reduse cu aproximativ 40%, de la 4.100 la 2.500 de angajați, conform unui raport publicat de agenția de presă Tass. Citește și: Ciolacu spune că Simonis nu i-a dat voturi lui George Simion, a fost doar o glumă pe TikTok Decizia vine în contextul unui declin al veniturilor și al restructurării companiei. Pierderi financiare record în 2023 Gazprom a înregistrat pierderi nete de aproape 7 miliarde de dolari în 2023, primele pierderi anuale din 1999. Aceste rezultate au fost influențate puternic de pierderea pieței europene, una dintre cele mai profitabile pentru gigantul rus, după debutul invaziei ruse în Ucraina. Decizia Ucrainei, lovitură majoră De la 1 ianuarie 2025, Ucraina a încetat tranzitul gazelor naturale rusești pe teritoriul său, punând capăt unui acord de lungă durată. Această decizie, combinată cu închiderea altor rute de transport, a marcat sfârșitul dominației Rusiei pe piețele energetice europene. Europa a fost anterior o destinație-cheie pentru vânzările de gaze ale Gazprom. Impactul asupra economiei rusești Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul Rusiei. Scăderea veniturilor companiei afectează semnificativ economia rusă, într-un moment în care sancțiunile internaționale și pierderea piețelor europene pun presiune pe sectorul energetic. Perspectivele pentru Gazprom Restructurarea masivă și reducerea personalului reflectă dificultățile întâmpinate de Gazprom în adaptarea la noile condiții economice globale. Cu piețele europene închise și o concentrare mai mare pe piețele asiatice, compania se confruntă cu provocări semnificative în menținerea poziției sale dominante pe piața globală a gazelor naturale.

Amazon Development Center Iași, disponibilizări masive (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Amazon Development Center Iași, disponibilizări masive

Amazon Development Center Iași, disponibilizări masive. Amazon România a anunțat recent închiderea operațiunilor AGI Data Services, confirmând temerile legate de disponibilizări masive la Amazon Development Center Iași. Amazon Development Center Iași, disponibilizări masive Zvonurile care circulau anul trecut despre posibile restructurări se dovedesc a fi actuale și în acest an. Citește și: Trei sinecuri primite de Călin Georgescu care arată că a fost un om de bază al „sistemului” Angajații celei mai mari companii private din Iași se confruntă acum cu incertitudini majore privind viitorul lor profesional. Situația ridică semne de întrebare asupra strategiei globale a gigantului tech în România. Continuarea, în Ziarul de Iași

Amazon România, pierderi mari și disponibilizări (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Amazon România, pierderi mari și disponibilizări

Amazon România, pierderi mari și disponibilizări. Amazon Development Center, cel mai mare angajator din Iaşi, a înregistrat al doilea an consecutiv cu pierderi. Amazon România, pierderi mari și disponibilizări Potrivit bilanţului financiar declarat la Ministerul Finanţelor Publice, Amazon-ul ieşean a încheiat anul fiscal 2023 cu o pierdere de peste zece milioane de euro şi cu 464 de angajaţi mai puţin decât avea la finalul anului anterior. Citește și: EXCLUSIV Soția șefului masoneriei române, protejată de procurori, acuză mama băiețelului mort după ce Laura Bălănescu l-a operat la Sanador. Ancheta, în lucru de peste cinci ani Până la finalul anului 2022, Amazon Development Center a raportat câştiguri consistente, iar profiturile au crescut de la an la an. În 2022, Amazon surprindea cu o pierdere declarată de 8.220.876 lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Corupție și disponibilizări la Poșta Română (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Corupție și disponibilizări la Poșta Română

Corupție și disponibilizări la Poșta Română. Compania de stat dă în clocot. Corupție și disponibilizări la Poșta Română Procurorii DNA au descins joi în cinci locuri din București, Iași și Bacău, "într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de achiziții publice, comise în perioada 2022-2023". Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Iar nemulțumirile încep să se audă din mai multe direcții. Liderii sindicatului Lucrătorilor Poștali din România spun că au fost chemați recent ca martori într-un alt dosar al DNA. Citește și: EXCLUSIV Arest pentru nepoata fostului șef al SRI Radu Timofte. Ioana Timofte, directoare generală la Controlul Cazanelor, 30 de zile la domiciliu, DIICOT o acuză de devalizarea CNCIR "Bonus", o decizie a directorului general al companiei, din 22 mai, invită angajații Poștei Române la încetarea voluntară a contractului individual de munca, în schimbul unor compensații bănești. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră