duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: directori

6 articole
Eveniment

Mai bine plătit profesor decât director

Mai bine plătit profesor decât director. Peste zece directori din judeţul Iaşi şi-au depus demisia de la începutul acestui an şcolar. Mai bine plătit profesor decât director Cauzele acestor demisii variază, de la nemulţumiri legate de salarizare, în principal, întrucât au considerat că pot câştiga mai bine la catedră decât în poziţia de director, la motive personale sau decizii profesionale. Citește și: Judecătoarea Pivniceru, primă de pensionare de 30.000 de euro. Pensia anuală, aproape 400.000 de lei. Alți judecători cer aceeași primă în instanță Discrepanţa dintre salariile directorilor şi a simplilor profesori, care îşi pot rotunji veniturile cu dirigenţii şi alte activităţi interzise de curând directorilor, este o problemă care preocupă inclusiv ministerul Educaţiei, care a tot anunţat că va pregăti o “reparaţie”, dar care nu a mai apărut. Iar urmarea este una care nu convine factorilor de decizie de la vârf: oameni cu reale calităţi manageriale, multe dovedite prin ultimul concurs-test, evită astfel să se mai implice în conducerea şcolilor. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Mai bine plătit profesor decât director (sursa: ziaruldeiasi.ro)
EXCLUSIV Statul român deține 1.310 companii, cu  CA-uri cu peste șapte persoane, directori care câștigă în medie 25.000 lei/lună și au câte doi consilieri Foto: Inquam/ Octav Ganea
Economie

Statul român deține 1.310 companii

Statul român deține 1.310 companii, cu CA-uri cu peste șapte persoane, directori care câștigă în medie 25.000 lei/lună și au câte doi consilieri, arată un document consultat de DeFapt.ro. Citește și: EXCLUSIV Cheltuielile uriașe ale statului român cu telefonia mobilă. Ce economii se vor face prin impunerea unor plafoane la achiziția de telefoane și abonamente Prin proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României, pentru care Guvernul și-a asumat răspunederea, se estimează că cheltuielile acestor companii se vor reduce cu peste 1,3 miliarde de lei. Statul român deține 1.310 companii Documentul arată că statul deține 171 de companii la nivel central și 1.139 de companii locale. Directorii și directorii adjuncți au câte doi consilieri, care câștigă în medie, brut, lunar, 7.000 de lei. În CA-urile acestor companii sunt peste șapte persoane, care primesc circa 3.000 lei/lună. Directorii generali beneficiază de indemnizații de 25.000 lei/lună, brut - componenta fixă - dar au și o componentă variabilă, în funcție de rezultate. Prin proiectul de lege privind „unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României”, se va reduce numărul de membri ai consiliilor de administrație, se va înjumătăți numărul de consilieri ai directorilor și se vor plafona salariile tuturor celor cu funcții de conducere din aceste companii. Citește și: EXCLUSIV Acuzat de premier că-l șantajează pentru a nu scoate jocurile de noroc în afara localităților, consultantul Sorin Constantinescu răspunde: Ciolacu vrea bani pentru campania electorală De exemplu, prin limitarea salariilor de bază ale personalului cu funcții de conducere/execuție din companiile de stat/locale la nivelul a 80% din componenta fixă a indemnizației/salariului brut lunar a conducerii executive, Executivul estimează economii de puțin sub un miliard de lei, începând cu 2024.

Directorii din Primărie, 5.000 euro lunar (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Directorii din Primărie, 5.000 euro lunar

Directorii din Primărie, 5.000 euro lunar. Directorii instituţiilor de sub autoritatea Primăriei Iași au încasat anul trecut venituri lunare de mii de euro. Directorii din Primărie, 5.000 euro lunar În medie, salariul trece de 3.500 euro/lună, iar, în unele cazuri ajunge şi la 5.000 euro. Aceste venituri sunt posibile întrucât aproape toţi directorii îndeplinesc "criteriile de performanţă" şi, ca bonus, îşi dublează indemnizaţia lunară. Citește și: ANALIZĂ Ciolacu, avalanșă de ieșiri populiste care arată că vrea la Cotroceni: plagiază mesajele AUR și descoperă bucuria de a circula cu metroul, în secret, dar atent fotografiat și mediatizat Suplimentar, unii directori au fost recompensaţi, anul trecut, cu posturi în consilii de administraţie şi au mai adunat, lunar, câteva sute de euro pe lângă cele câteva mii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Trei directori Tel Drum, condamnaţi cu suspendare Foto: Inquam/ Octav Ganea
Politică

Trei directori Tel Drum, condamnaţi cu suspendare

Trei directori ai companiei Tel Drum, controlată, de facto, de Liviu Dragnea, au fost condamnaţi cu suspendare pentru o fraudă de un milion euro cu fonduri europene. În plus, Tel Drum are interdicţia de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o perioada de 2 ani. Însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Sentința de azi a fost dată de Tribunalul București, „Complet Specializat Corupţie 5”. Tel Drum și directorii acestei companii au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru folosirea de documente false, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziționării unei stații de asfaltare. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Trei directori Tel Drum, condamnaţi cu suspendare În octombrie 2022, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată într-un alt dosar legat tot de afacerile acestei firme. În dosar se susține că societatea, care aparținea Consiliului Județean Teleorman, a fost privatizată și trecută „prin persoane interpuse, în patrimoniul lui Liviu Dragnea”. Acum, trei directori ai Teldrum, Petre Pitiş, Mircea Vişan şi Florea Neda, au primit trei ani cu suspendare şi efectuarea a 120 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Alexandria sau Primăriei comunei Nanov. În acelaşi dosar, compania Tel Drum a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 240.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Pe de altă parte, tribunalul a admis acţiunea civilă exercitată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor şi a celor două firme la plata prejudiciului de 4.849.375 lei. De asemenea, a fost menţinută interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a companiei Tel Drum, dispusă de Tribunalul Bucureşti în anul 2018. Citește și: FOTO Maia Sandu, la Bucha, alături de Volodimir Zelenski, la un an de la masacrul comis de forțele rusești invadatoare Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Directori din Primărie, 5.000 euro lunar (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Directori din Primărie, 5.000 euro lunar

Directori din Primărie, 5.000 euro lunar. Cheltuielile pentru susţinerea salariilor angajaţilor din administraţia locală cresc anul acesta cu 20%. Directori din Primărie, 5.000 euro lunar Cele şase instituţii de sub autoritatea Consiliului Local (CL) Iași au estimat costuri de aproape 300 milioane lei pentru susţinerea a circa 3.500 de angajaţi. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online În medie, pentru fiecare angajat, cheltuielile sunt de peste 7.000 lei/lună (circa 1.500 euro). Citește și: Moment istoric: s-a redeschis o nouă legătură feroviară Rămânia Ucraina, la Câmpulung pe Tisa. Dar partea română s-a făcut de râs: trenul s-a blocat în firele electrice Pentru directori, miza financiară este în această perioadă, în aşteptarea bonusului anual: îşi vor dubla sau nu venitul? Continuarea, în Ziarul de Iași.

Directorii Primăriei, venituri peste președintele Iohannis (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Directorii Primăriei, venituri peste președintele Iohannis

Directorii Primăriei, venituri peste președintele Iohannis. Unii dintre oamenii de încredere ai primarului câştigă şi de două ori cât preşedintele României. Directorii Primăriei, venituri peste președintele Iohannis Sumele sunt ameţitoare şi pentru directorii din mediul privat care lucrează 10-12 ore pe zi. Culmea, la salarii de mii de euro, în unele cazuri, se adaugă şi pensii consistente. Citește și: Romgaz a semnat pe un miliard de dolari pentru Exxon România, dar va plăti peste două miliarde de dolari: companie are datorii de aproape cinci miliarde de lei Veniturile din pensii sau din consilii de administraţie rotunjesc, în cazul unor directori, remuneraţiile lunare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră