sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: director medical

2 articole
Eveniment

Conducerea Sf. Pantelimon a acuzat ziariștii

Conducerea Spitalului Sf. Pantelimon a acuzat ziariștii care scriau despre uciderea a 17 pacienți la acest spital de constituirea unui „grup infracțional organizat”, împreună cu medicul ATI care a sesizat crimele. Citește și: Averile uriașe, mașinile de lux, conturile și salariile impresionante ale medicilor care conduc spitalul Sf. Pantelimon, unde 17 pacienți au murit în condiții dubioase în câteva zile Afirmația aparține într-o sesizare trimisă Colegiului Medicilor București de către directorul medical la spitalului, Mihai Dimitriu. Ieri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut demisia acestuia și a managerului spitalului. Conducerea Sf. Pantelimon a acuzat ziariștii de constituirea unui „grup infracțional organizat” „Întreaga situație de denigrare prin intermediul mass-mediei a SCUSPB și a personalului acestei instituții este orchestrată și înfăptuită în mod direct de Dr. Elena Voicu și de directorul de îngrijiri medicale (As. Stamatoiu Camelia) prin colaborare de tip grup infracțional organizat cu anumiți vectori de opinie și așa numiți jurnaliști (Vasile Barbu, Victor Ciutacu, Cătălin Antohe, Elena Valentina Cioancă șamd)”, se arată în sesizare. Reclamatie Mihai Dimitriu, directorul medical de la Sf. Pantelimon În anul fiscal 2023, directorul medical de la Sf. Pantelimon a câștigat, net, 158.792 de lei de la acest spital, plus 82.471 de lei de la universitatea de medicină București. El deține trei apartamente în București - dar nu declară venituri din chirii - și un Audi A3. Medicii de la secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon sunt solidari cu colegii lor acuzați că au omorât, intenționat, un pacient: 15 dintre ei ar amenința cu demisia din gărzi, susțin surse citate de Antena 3. Există suspiciuni că, la Spitalul Sf. Pantelimon ar fi fost uciși, prin tăierea dozei de noradrenalină, 17 pacienți, dar procurorii au probe clare doar pentru un singur caz.

Conducerea Sf. Pantelimon, prin directorul medical Mihai Dimitriu, în stânga imaginii, a acuzat ziariștii de constituirea unui „grup infracțional organizat” Foto: Inquam/Octav Ganea
120-200 de pacienţi, îngrijiţi de o singură asistentă Foto: Sighet247.ro
Eveniment

120-200 de pacienţi, îngrijiţi de o singură asistentă

Directorul medical al Spitalului Gomoiu, Costel Vlad, a afirmat, pentru news.ro, că „s-a întâmplat ca 120-200 de pacienţi să fie îngrijiţi de o singură asistentă”. Citește și: Salariile uriașe pe care le-a luat de la stat oengistul Alistar, poreclit „trompeta PSD în CSM”. Acum, el a ajuns consilierul șefei ICCJ, controversata Alina Corbu, fiică de primar PSD Însă, joi seara, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), s-a derobat deorice responsabilitate, spunând că spitalul aparține de primăria Capitalei, și a apreciat că „declarațiile de acolo au fost politizate”. 120-200 de pacienţi, îngrijiţi de o singură asistentă „Suntem în situaţia în care suntem la minimum cu personalul, în toate secţiile spitalului, în special la camera de gardă. Ar trebui să ne întoarcem un pic în urmă, respectiv luna mai, când s-au blocat posturile, iar noi nu am mai putut organiza concursuri de ocupare a posturilor. Până acum în decembrie am tot detaşat asistenţi din alte secţii, de la pediatrie, de la ortopedie, de la chirurgie, de la ORL, de la neurologie, de la terapie intensivă, de peste tot. Încet, încet, oamenii au obosit cu toţii, au început să-şi dea demisia mai ales după ce i-am mutat de colo colo în aşa fel încât acum, la sfârşit de an, am ajuns cu toţii în situaţia să nu mai avem oameni”, a explicat directorul medical de la Gomoiu. „Camera de gardă este zona cea mai fierbinte pentru că ea este interfaţa cu pacientul care vine cu o urgenţă la spital, motiv pentru care noi am considerat că este corect să tragem un semnal de alarmă în special pentru acest sector de activitate, pentru că pacientul de la gardă simte cel mai tare lipsa de oameni. Concret, se poate întâmpla şi de fapt s-a întâmplat ca cei 120-200 de pacienţi care se prezintă la camera de gardă într-o zi să poată să fie îngrijiţi de o singură asistentă, ceea ce este foarte puţin”, a spus Vlad. Rafila dă vina pe Nicușor Dan La Spitalul „Victor Gomoiu” este nevoie în acest moment de 75 de asistenţi medicali şi de 25 de infirmieri. Situaţia este în acest moment extrem de dificilă în special la camera de gardă, unde 8 asistente fac munca a 20, a mai explicat directorulmedical al spitalului. Citește și: Caz șocant: femeie trimisă la spital cu o gripă severă are acum fracturi la umeri și nu-și poate mișca brațele, după ce a fost plimbată între unitățile medicale Însă ministrul Rafila refuză orice responsabilitate, în acest caz. „Nu cred că e cazul de politizare, e cazul de găsire a unei soluții pentru rezolvarea acestei probleme – și limitările, dacă vreți, au venit din zona Ministerului de Finanțe, la sfârșitul anului trecut, când trebuia să ne încadrăm în acea limită de deficit bugetar (...) Nu cred că o autoritate locală nu este răspunzătoare pentru starea de sănătate a comunității pe care o conduce”, a spus Rafila, pentru B1 TV.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră